-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
atm*RefeeZ #9402 üzenetére
Általános felhasználásra teljesen jó a 18-105. Portréhoz esetleg a későbbiekben 1-2 fix.
-
Alexios
veterán
válasz
atm*RefeeZ #9402 üzenetére
Szerintem a 18-105 egész jó obi, ugyanúgy ahogy a legtöbb kezdőnek elég szokott lenni a 18-55 is. Viszont makrózni azt nem nagyon fogsz tudni vele, mivel nem makró objektív, esetleg ha veszel hozzá egy raynox dcr-250 előtétlencsét mondjuk. Később meg úgy is látod hogy mi az ami érdekel, és ahhoz veszel majd objektívet.
-
nesa
veterán
válasz
atm*RefeeZ #9353 üzenetére
Nemtudom lehet-e meg kapni E520 at de az biztos hogy talan a 2 legjobb kitobi jar hozza.
Nikon D3000 ugyszinten sietni kell ha meg lehet kapni nemrossz valasztas de akkor mar inkabb D3100 a video ha nemkell nemhasznalod.
Esetleg meg itt ott lehet kapni D5000 et lehet hogy erdemes megnezni abban a D90 szenzora van szinten jo dinamikaval.Javaslom ha lehetoseged van fogdosd meg oket melyik al jobban kezre.... canonon eleg gyenge az anyagminoseg erzete.
-
nesa
veterán
válasz
atm*RefeeZ #9349 üzenetére
En ugygondolom hogy a D90 nemrossz valasztas, nekem is van egy, ha ennyire nemszamit a penz akkor marcsak azt kene tudni hogy milyen atfogasra van szukseged, az olympust azert ajanlottam mert ismerem a tipust, canon 550D rol nincs tapasztalatom de a D90 nagyobb dinamikaval rendelkezik, van felso statuszkijelzes,... nemis hiszem hogy 1 kategoria lenne.
-
Mercutio_
félisten
válasz
atm*RefeeZ #9349 üzenetére
D90 legfeljebb szenzor terén párja, egyébként (szolgáltatások, kezelhetőség, 2 tárcsa, keresőkép mérete és világossága, stb.) bőven jobb mint a canon.
D3100+18-105 ha nem akarsz sokat költeni a dologra tényleg egy jó alternatíva
-
nesa
veterán
válasz
atm*RefeeZ #9342 üzenetére
Ha hasznalt keszulek jatszana aztmondanam vegyel olympus E520 at igaz markolat csak utangyartott letezik hozza de akinek van nempanaszkodik, raadasul egy igen franko duplakit is beleferne az arba kitobik talan a legjobbak a piacon amiket hozza adtak, van LV, stabi....
-
Alexios
veterán
válasz
atm*RefeeZ #9342 üzenetére
Nálam azért nem mert fogtam már kézbe, és nekem nagyon műanyag, rossz kézbe venni, stb
Arra ügyelj, hogy ha pl. Canon-t választasz, akkor IS-es(képstabilizátoros) objektívvel vegyed, mivel az anélküli verzió nem csak a képstabilizátor hiányában különbözik, hanem optikailag is rosszabb. Nikon-oknál nem tudom mennyire fontos neked, de a d3100-ban pl. nincs előzetes tükörfelcsapás(ettől függetlenül nekem ha most kéne gépet vennem ez lenne a favorit), illetve szintén a nikonokban nincs magyar nyelv, ez van akinek zavaró. A pentax-ok se rosszak, de azokat csak azért említettem meg, mert nem érhető el hozzájuk battery grip, te meg azt mondtad ez fontos neked
-
Alexios
veterán
válasz
atm*RefeeZ #9340 üzenetére
Szia!
Új vagy használt gépben gondolkozol? Ha csak új játszik szerintem ebben az árkategóriában olyan nagy különbségek nem lesznek(azaz de, én Canon 1xxxD-t nem vennék). Illetve a ma kapható összes új dslr szerintem mind cmos-al van, raw-ba tudnak menteni, stb. Illetve a Pentaxokra(K-x, K-r) nem érhető el battery grip.Ha használtban is gondolkozol, akkor sem nagyon tudok mást mondani, az általad felsorolt kritériumokat azért a legtöbb gép teljesíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged