- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jaanoo89 #53389 üzenetére
Igen, makróra - pláne álló témánál - én se forszíroznám a FF-et feltétlenül. f4-f8 iso: vázfüggően ekvivalens gépekről beszélünk, de ez csak szenzorgeneráción belül igaz, egy d3 már nem lenne jobb megoldás az em1 II-nél.
A hi-res mód szuper, ha áll a komplett téma (pl beállított makrók, szélcsendes tájkép), kb a7rII minőség az eredmény, Vond kolléga használja.
"nekik szerintem MFT és a megmaradt pénzt tegyék inkább állványba, vakuba." - ez feltételekkel megáll, a komolyabb MFT vázakat FF árban mérik, sőt, még egy mezei e-m5III is drágább mint pl az EOS RP. Ennek nyilvánvalóan megvan az oka, csak kérdés, hogy az okként szolgáló többletszolgáltatásokat kihasználja-e a vásárló.
-
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #51648 üzenetére
"Pl. focimeccsen sokszor "jó előre" lehet tudni, hogy egy játékos fejelni fog, mégis sokszor kihallom a TV-ből, hogy mindenki tökig nyomja a gombot, pedig nekik csuda jó felszerelésük van."
Igazad van, de váratlan pillanatoknál nem tudod előre nyomni a gombot
A fejelést meg a gólt szinte az összes fotós elkapja és ezért kevésbé értékes, mint egy váratlan pillanat.
(#51654) Matska: Ha valami versenyelőnyt ad a többiekhez képest, azt szerintem meglépi valaki egy adott tömegből. Egy kis versenyelőnyért a legtöbb cég ugrana és 2 év alatt gondolom lejárt a Canon, Nikon szerződése valakinek vagy gondolom van felmondási lehetőség. Nem tudom, de hogy mindenki egyfele induljon egy céges közegben az furcsa, de mindenesetre lehetséges.
-
Geller72
veterán
válasz
jaanoo89 #51559 üzenetére
Még egy kérdés. Ez hol 49k, mert én a gyártónál 100-ért látom most is..
-
Geller72
veterán
válasz
jaanoo89 #51586 üzenetére
Itt találtam olyan szettben, hogy a váz+1442+4015 all in 232k-ért.
Ez? -
Tin_Shield
őstag
válasz
Az Oly 14-42R-rel szerintem nincs különösebb baj, én anno összenéztem egy Nikon 16-85-tel és ez a kis műanyag gyösz simán pariban volt azonos gyutávon. Mondjuk a Pana 14-42II még jobb, ez is tény, plusz az nem lock-os. Az Oly EZ viszont nem szimpi, a Pana 12-32 az igazi palacsinta zoom.
-
Geller72
veterán
válasz
Ok, szerintem meggyőztetek, Mark 3, ha Oli. 220-ért az az obi ha benne van az árban, az nagyjából mire lesz elég nekem obi tekintetében?
-Panában ebben az árban, ilyen obival KIT-ben tudásban van párja?
-Ha jól értem, ebben az ár/tudás kategóriában nagyjából ez a két név van, ami szóba jöhet és ennyi?
Canon, Sony, Nikon akkor kilőve, vagy ilyen tudással azok lényegesen drágábbak lennének, vagy nincsenek is? -
Geller72
veterán
válasz
jaanoo89 #51564 üzenetére
Hiába van 3 év garom, a végén csak a gar miatt nem tudom annyival többért eladni, mint most hogy az egyik 100 a másik meg 220.
. Ekkora előnye nincs a 3 év garnak szerintem. Az igen, ha betérdel valamiért. Mennyire jellemző rájuk a meghibásodás egyébként? Nekem igazából tök 8 hogy Pana vagy Oli, csak jó legyen a képe. Vidire van másik, kifejezetten natívan 4K képes gépem istehát az melített 1080/60fps nekem ok lenne. Az MIII tudja a 4K-t is, de az összehasonlításban elég sok visszalépésnek tűnő "újítást" láttam, ami arra enged következtetni, hogy fotóra az előd lényegesen jobbnak tűnik.
-
Geller72
veterán
válasz
jaanoo89 #51560 üzenetére
Ez nem tűnik rossznak, de ahogy olvastam a Mark III elég sok visszalépést mutat a kettőhöz képest, amiben meg nem, az meg annyira nekem nem is számít (4k az FHD helyett pl.)
Tesztelt, de szinte új M II-t itt aprón KIT obival 110k-ért árulnak. Az pont egy százassal több, mint a M III lenne csak váz - bár az általad említett akcó esetén is ott marad a 100k difi a KIT-ben. Kérdés, hogy melyik érné meg jobban? -
stargazer
senior tag
válasz
jaanoo89 #51510 üzenetére
Rendszeresen sarkításokba ütközök és nem értem mire jó. Nem mondtam hogy legyen olcsó, de igen a 4.000 eurót sokallom. 2.000 - 3.000 euró az olcsó? Nem hiszem, de azt még talán bevállalnám. Tehát legyen olcsó? Nézőpont kérdése. Igen természetesen szeretném az igényeimhez legmegfelelőbb és ahhoz képest legköltséghatékonyabb megoldást, de ez valaki más számára nem feltétlen olcsó, valaki más számára meg aprópénz, vagy ablakon kidobott pénz, mert ha már lúd, legyen kövér...
Legyen nagy fényerejű? Igen, de nem mondtam hogy legyen akkora fényereje mint egy fixnek, miközben nem akarok fixet. Ezt még én is értem hogy nem igazán lehetséges, eltekintve talán az új pana 10-25/1,7-től. Tehát igen, a zoomokhoz képest legyen lehetőleg nagy(obb) fényereje, legalábbis mint ami nekem most van. Pl. a 24-105/f4 nekem már valszeg okés lenne.
-
stargazer
senior tag
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
jaanoo89 #51496 üzenetére
Ha elfogadsz tőlem egy tippet, keresel a G6-hoz egy ilyen objektívet, sokszor látni használtan relatív újat 190 ezer környékén, a kitobit eladva kijöhetsz úgy 170-ből. Ez az objektív élesebb képet ad minden álláson nyitva is, mit a kitobid f/6.3-ra rekeszelve, így sok esetben iso200-n tudod tartani az érzékenységet, kontrasztja, színvilága szebb a kitobinál, stabi is van benne, ami jól jöhet mert a G6-ban még nincsen. Ezzel fotóznék és ha belejössz, rájössz mik az igényeid pontosabban és esetleg ez nem tetszik, szinte bukó nélkül tovább adhatod és még akkor is belevághatsz a FF-be.
-
stargazer
senior tag
válasz
jaanoo89 #51485 üzenetére
Hali,
köszi a tippeket. Szóval igen, szeretünk utazni/túrázni és ez a fő téma, de ritkán sikerül. Ezért is fontos nekem hogy szépen megőrizzük ezeket az emlékeket.
Legtöbbször tájkép, építészet illetve portré, tehát mi a tájban ill. az épület/ek mellett/előtt/mögött/között/helyett/alatt.Említettem, hogy az zavart nagyon a kitobjektívvel kapcsolatban, hogy télen egy iskolai világított teremben már akadozott a történet. Azért ez sztem... jó lehet hogy teljesen normális egy kitobitól (meg tudom hogy fénytechnikával is megoldható lenne de arra nincs elég elhivatottságom), de engem mégis zavart. Ezért is kezdtem el objektívet keresgélni. Valamint igen, nem kell papírvékony DOF, de hiányzik a picit jobb háttérmosás, és ha összenézek két fotót ahol az egyiket ff-fel készítették a másikat mft-vel, akkor eléggé látványosnak tűnik a dinamikatartománybeli különbség (lehet hogy a képek manipuláltak voltak, ezt nem tudhatom).
Keresgélés közben ráakadtam a neten egy-két videóra ahol sztem profiknak tűnő arcok megkérdőjelezték hogy valóban ér-e ennyit egy jobb mft obi.
Én fixekbe nem akarok belebonyolódni, egy jó standard zoommal nagyon ellennék. Nem célom az extrém fénymentes fotózás, hiszen általában abból indul ki az ember ha utazik hogy jó idő lesz és mi nem vagyunk éjszakai baglyok.
Ugyanakkor ha azt veszem hogy egy "jövőálló" (ez is pont rosszkor jön mert pont most épp csak kezdődik megint ez az egész FF MILC divat és tuti hogy 1-2 év múlva sokkal jobb gépek lesznek, a mostani jó gépek sokkal jobb áron lesznek... tehát ilyenkor a legrosszabb beleugrani vmibe), guszta FF MILC pl Sony A7III + 24-70 2.8 a 4.000 eurót karistolja, azért arra kicsit erőltetnem kell a nevetést. Ennyit nem igazán ér meg nekem a dolog. Meg kell néznem hogy az A7II + 28-70 / 24-70 F4 mennyivel gyengébb cucc, mert árban kb. harmada, de hogy harmad annyit tud-e vagy csak harmad olyan szép képeket lehet velük lőni azt kétlem. És ez csak egy kicsivel több pénz mint egy jó mft utazó zoom ára... -
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #51490 üzenetére
Ha ott lakik egy madár csapat a templom körül, akkor az sem statikus már, de ahogy írod, főként beltérben, stúdióban használható jól
(#51491) Mr.Csizmás: Én arra gondoltam, hogy simán lehet szenzor mozgatással olyat készíteni, hogy látszanak a képhibák a gép által összerakott képen
-
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #51485 üzenetére
"Statikus témáknál sem jön elő jelentősen a FF előnye, mert ma már sok gép tud multi expot, azaz szenzort mozgatva összerak 8 képből egy baromi nagyot (Olympus E-M5 II már 2015-ben tudott egy 16 megapixeles szenzorral 64 megapixeles képet lőni 1 gombnyomásra)"
Ja és multi-expo közben közben a szél fújja a vízfelületeket és a növényeket, fákat, szóval az egész nagyjából használhatatlan tájképre
-
tvamos
nagyúr
válasz
jaanoo89 #50916 üzenetére
Ez igy mar sokkal jobb.
Azt mondod, hogy az A6000 jobb valasztas lenne. Szerintem egyaltalan nem az. Osszeprobaltam a ket vazat egymas mellett. Az AF-je pl. csak akor elfogadhato, ha egyszerm ar fokuszt tlalt, es AF-C-ben fotozol. A szenzos ISO-ban nem nagyon tud tobbet. Automata modban szerintem jobb, es gyorsabb is az M50. Az A6000 mellett az ara szol.
A Fuji XT100 AF-je szerintem szornyu. Ennel sokkal jobb az M50.
Ez a video alatamasztani latszik azt, amit en gondolok: [link]A G80 nalam szinten az AF miatt verzik el jelen esetben, a GX9-et sajnos nem ismerem. Lehet, hogy ebben igazad van, meg fogom nezni ezt a keszuleket, erdekel, hogy milyen.
Az Olympustól E-M10 akarelyik verziojat nem tudom, hogy miert zartam ki regebben... azt megertem, ha a z Olympustól E-M10III-at ajanlod. Errol irhatnal kicsit tobbet! -
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #50916 üzenetére
"Kicsi kezű nőről volt szó -> MILC rendszer és natív üvegekben kellene gondolkodni "
Nem feltétlen. Nekem női méretű kicsi és vékony kezem van (nagymamám keze simán nagyobb) és a MILC-ek többsége kényelmetlen és kicsi a kezemben, az ujjaim túllógnak a gombokon. Ezért fontos a személyes tapasztalat és nem fórumról való találgatás, hogy vajon mi lenne neki jó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
jaanoo89 #50910 üzenetére
"Nem ért a fotózáshoz, de nem kell teljesen hülyének nézni, el tudja mondani, hogy ő katedrálisokat szeretne fotózni, búvárkodni akar, embereket fotózni, sportot stb. mi pedig mondunk rá valamit."
Ezt gondolok errol:
Es ez meg is tortent. Te meg azt irod, nem az a jobb, hanem valami mas, de nem arulod el, hogy mi, es szerintem mar mindegy is.
A legtobb ember szeretne mindenfelet kiprobalni. Emberek, szaladgalo gyerekek, katedralisok, tajkepek, ugro szarvasok, a tejut, stb. (En is igy voltam vele. Ki kellett mindent probalnom.) Azt persze ki lehet azert szurni, hogy mit nem csinal, pl. nem buvarkodik, meg nem vlogol 4K-ban. Az ilyen embereknek en minden keppen olyan gepet ajanlanek, ami a leheto legjobb kepeket kesziti automata modban, lehetoleg nem kell sokat allitgatni a vazat, es nem feltetlen kell utomunkazni, egy esetleges kepkivagason kivul. (Amit a telefonjan is meg tud csinalni.) -
tvamos
nagyúr
válasz
jaanoo89 #50901 üzenetére
"Nincsen legjobb gép, ha lenne, akkor más nem létezne azon kívül.
"
Tudom en, a kerdezo leirta mit szeretne, aztan arra te nem irtal semmi kezzel foghatot.
"Azt viszont régen is és ma is eltudom mondani, hogy jobban járunk, ha azonnal rendszerben gondolkodunk és nem csak egy adott gépben és a hozzá kapható objektívben."
Szerintem nagyon keves olyan kezdo van, aki rogton, pontosan tudja, hogy mit akar. Ugy meg nem lehet rendszerben gondolkodni. Aki meg pontosan tudja, hogy mit akar, nem biztos, hogy itt fog tanacsot kerni. Ha megis, akkor persze egyszeru a helyzet. -
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #50901 üzenetére
Igazad van, nagyon sok igénytől függ, hogy melyik rendszer a jobb, ezért nehéz más helyébe dönteni.
"Beszélhetünk itt arról, ki mennyire bír megtartani 1-1 objektívet, ha nyaraláshoz elvinnél hármat is"
Nyaraláskor én például nem fotózok, csak telefonnal. Teljesen más ha a fotózásra figyelsz vagy beszívod az atmoszférát és teljesen ott vagy.
(#50897) tomboy0013: EVF nélküli gépet nem vennék
-
p_adam
addikt
válasz
jaanoo89 #50896 üzenetére
Ok, csak az előbb még onnan indultunk hogy ez teljességgel használhatatlan, nincs semmi rá, kukázni kell mindent ami adapteres stb.
És én mondtam hogy erre a célra ez a m43 jó, hogy ilyen könnyű, csak a normál dolgokra meg nagyobb lehet a kompromisszum, márpedig elsősorban az általános használat lenne a fő cél, ha jól értettem. Ami meg a természetfotózást illeti, én szerintem még a ~600 is rövid sok helyre vagy kisebb célpontra, a 150-600 APS-C-n kezd az a jól használható átfogás lenni, és annak ellenére hogy már 2kg körüliek az objektívek (meg persze lényegesen drágábbak is) szerintem simán lehet kézben tartani, de ehhez képest a 100-400 már tényleg a kifejezetten könnyű kategória, az a fél kg már nem sokat számít, max. az első nap. Itt egyébként végig van vezetve, hogy mi számít könnyűnek, és mi nem, mondjuk elég hamar irrelevánssá válikazóta történt nagy fejlődés a méregdrága fényerős dolgoknál, de az olcsóbb, könnyebb darabok továbbra sem lépik át azt a 'kellemetlen' határt (és akkor még nem is láttunk rendes tükör nélküli APS-C gépre való telét)
-
p_adam
addikt
válasz
jaanoo89 #50892 üzenetére
Ok, és mi van akkor ha az ember feladja ezt a dolgot a súlyért (ha ez ennyire fontos meg persze drágább is), és pl. csak egy 70-300-at használ jobban megvágva? Az is egy járható út ám és nem valószínű hogy nagy lesz a különbség, mivel a 100-300 esetében a súlyért a minőséggel fizet az ember.
De egyébként nekem mindegy. Szerintem nem ez volt az eredeti kitétel, hogy ~600mm meglegyen, már régen is azt írtam és elismétlem, hogy nekünk mindegy, ő kipróbálja a felsoroltak egy részét - mondjuk ami képről tetszik- és amelyik tetszik neki azt használja, és annyi.
Emiatt ezeknek az elmélkedéseknek már sok foganatja nincs, ha kezdő lennék, biztosan csak jobban összezavarodnék ebben a topikban, és csakis azt látnám, hogy mindenki mást mond, meg összevissza vitatkozik -
p_adam
addikt
válasz
jaanoo89 #50887 üzenetére
Ha az ember leveszi azt a napellenzőt, akkor én olyan nagy méretbeli különbséget nem látok.
De tény, hogy ha lenne hozzá gyári tele opció is, akkor még ennyi se lenne...
Meg amit az m43 ebben "megnyer" súlyban, azt a "normál, hétköznapi" tartományban képminőség tekintetében vissza is veszti (ha nem kompenzálja az ember a fixekkel, amik nagyon jók, de azért elég drágák is). -
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #50887 üzenetére
"Nem tudom elképzelni, hogy jó a fogása a Canonnak azzal a semmi markolatával és rajta az 1200 grammos objektívvel, de lehet, hogy csak rossz a képzelőerőm."
Ha az objektív súlyosabb, mint a kamera, akkor nem igazán a kamerát kell fogni, hanem az objektívet. A 900g-os 5D Mark IV-nek szerinted milyen a fogása a 3kg-os 600-as fix obival? Majdnem ugyanolyan, amilyen a 400g-os M50-en az 1200g-os obi, hiszen ugyanúgy 3x nehezebb az objektív, mint a váz. Persze nem ideális, de ilyen batár objektívekhez nem M50-eket vesz az ember. Akinek van pénze ilyen nagy és drága objektívekre, annak van pénze vázra is, szerintem.
-
bigaatis
csendes tag
-
p_adam
addikt
válasz
jaanoo89 #50883 üzenetére
A Sigma 100-400mm C probléma nélkül fog működni a vázon és kezelhető is (de akár még egy 150-600 is használható és tök szép képeket tud gyártani), a legtöbb ember azért panaszkodik, mert nem ehhez van szokva, de ha magán a kamerán jó a fogás, akkor nem probléma, ez a lényegesebb, ha maga az objektív nagy akkor a súly is jobban eloszlik rajta.
-
tvamos
nagyúr
válasz
jaanoo89 #50839 üzenetére
Lehet, hogy csak 8 nativ EF-M bajonetes Canon objektiv van, de a Sony PAS-C-re is allandoan Sigma fixeket szoktak itt ajanlani. Canon EF-M-re is van itt egy lista nativ EF-M bajonetes obikrol: [link] NEm 3 db 3-rd party van raja!
300mm folott meg ugyis nagy lesz, tok mindegy, hogy nativ EF-M, vagy egy EF-S uveg az.Szerintem!
-
PuMbA
titán
válasz
jaanoo89 #50839 üzenetére
"Az igaz, hogy milliónyi Canon tükrös üveget rá tud majd adapterezni a pici gépére, csak összességében orrnehéz"
Ezért találták ki a nehéz objektívekre az objektív támaszt, hogy ott kell rögzíteni vagy fogni
A Sony A6xxx sorozat is orrnehéz lesz, ha ráteszel egy komolyabb obit és ott nem merült fel ez eddig ebben a topikban.
"és esetleg komolyabban telefotózni"
Az M50 tulajok 0.01%-a
Valljuk be, aki komolyabban tele fotózni akar, az lecseréli az M50-et.
(#50843) Mr.Csizmás: Akkor sem fog az emberek 98%-a 80k-nál többet kiadni egy tele objektívért, az pedig van natív obiként.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
jaanoo89 #50840 üzenetére
+1
aki a fujihoz nincs obi mantrát hajtogatja, az is valszeg 2012 vége óta egy barlangban él, mert akkor volt a 23/1.4, 35/1.4 és 18-55 az induló obi, most valami 90 darab körül áll a flotta 3rdparty obikkal, 8-400 mm között mindenre van megoldás, akár több is. (ld. háromféle kitobi, amihez jön a 16-80 WR, két makró fix, red badge sor, stb)
-
csacsi77
senior tag
válasz
jaanoo89 #50459 üzenetére
Nem akarok senkit sem védeni vagy támadni. McChris képein valóban látszik, hogy a 12-32 képe szebb és élesebb, mint a Sony 16-50-e. De! A fényképezőgépet vásárlók nagy részének, ez tökéletesen megfelel a Sony kitobi képe is. Biztos ti is láttatok már olyan anyukákat, akik könnyes szemmel elalélnak egy zajos, alulexponált, félrefókuszált képen, mert a lurkó rajta van. Vagy akik büszkén mutogatják a Red Bull Air Race-en lőtt kiégett és homályos képeiket.
Gondolom a Sony patikamérlegen kiszámolta, hogy a profitmaximalizálás miatt jó lesz az a kitobi a nagy átlagnak. Csak emellett ki kellett volna adniuk egy igazán jóképű alapobit is f/2,8 fényerővel, hogy legyen alternatíva. Ez nagy bűne a Sony-nak, amit azóta sem pótoltak. Egyébként a 16-70-es Zeiss szerintem egész jó. Én használtam és nekem megfelelt a minősége. Csak árban persze nagyon nincs ott, mint egy kitből kivett 16-50-es. Az egyik 30-35 eFt a másik meg használtan is 160-180 eFt. Méretben pedig elfogadható.
Ha igazán kicsi és jó szettet kéne ajánlanom én a Sony A6300-at mondanám az alap obival és felhívnám a kérdező figyelmét arra, hogy nézze meg a tesztképeket, hogy elég-e neki az a minőség. Szerintem a legtöbben azt mondanák, hogy igen.(saját tapasztalat: "- Ajánlj valami jó gépet már nekem, te értesz hozzá. Kicsi legyen és ne túl drága. - Pana GX80 a 12-32-es obival. - De hát ez túl drága!! - Mennyiért akarsz? - 50-60 eFt-nál többet nem vagyok hajlandó kifizetni egy fényképezőgépért. És csakis új lehet. - Ühüm....) <-- kompakt lett és durcásan megüzente, hogy az is nagyon jó képeket csinál, minek ajánlok neki olyan drága gépet...)
-
80hun
addikt
-
80hun
addikt
válasz
jaanoo89 #50446 üzenetére
Tehát az a gond hogy nyitott rekesszel nem éles saroktól sarokig?
Azt tudod hogy a 12-32 kitobi sem éles saroktól sarokig nyitva , sőt azonos dofot nézve a sonyt 4.5-re kéne rekeszelni a fair összehasonlításhoz persze még akkor is kicsit sztem jobb lenne a 12-32 de ez már pixelbuzulás.
-
80hun
addikt
válasz
jaanoo89 #50434 üzenetére
Látom nem érted.
A fujit kitet viszonylag olcsón meg lehet venni de az obik már FF-m árban vannak. Olyannak ajáld a fujit akinek elég a kitobi esetleg manuálok ha szűk a zsebe.Nemazért de az a nyamvadt a6000 még mindig kiváló gép.
És elmondanád mire nem elég a kitobija a többi kitobihoz képest.
Vagy hol is veszed észre a különbséget ha már ilyen kifinomultan kritizálod? -
80hun
addikt
válasz
jaanoo89 #50431 üzenetére
Hogyne használnám a kitobit a végén az hogy te nem azt nem tudom miért nem.
Egyébként nem mindegy hogy 64 v. 75 v. 84.Dehogy gyenge, mert milyen kéne hogy legyen? Kiemelkedő?
Most komolyan ne kezdjük már ezt a hülyeséget
Megvan hogy ajánlotad a fujit de ha szűkös a keret azt el kell felejteni nagyongyorsan.
-
törölt tag
válasz
jaanoo89 #50427 üzenetére
Te nem vennél ekv. 28mm-ről induló zoomot, de a Sony 18-105 komoly sikere azt igazolja, hogy más viszont igen. Ráadásul olyan obi, amelynek gyakorlatilag nincs is ellenfele, egyik rendszerben sem.
"Nagy maszatolásra egyik sem a legjobb választás"
Hát a Sony a hosszabb végén, nyitott rekesszel kb. olyan erős háttérleválasztást nyújt, mint az Oly 45-ös portréobija.
Akkor most már az is sz@r?
Volt már amúgy Pana 12-32-m is, ugyanolyan vízszintes látószögnél a Sony kitobi a széleken élesebb, mint a Pana. Amivel Ti példálózni szoktatok, az éppen az a rész, amennyivel szélesebb a 16-50 vízszintes látószöge a Panáénál. Kb. olyan, mint a 18-55-ös Sony kitobié, ha hasonlóan gyenge torzításkorrekciót alkalmazok, mint amilyen a Panáé gyárilag, de már nincs olyan gyengesége, mint a 16-50-nek nagylátón.
-
80hun
addikt
válasz
jaanoo89 #50428 üzenetére
Igen a 12-32 kiváló cserébe rövidebb sötétebb és rosszabb építési minőség.
Most komolyan ne várjuk már egy kitobitól hogy pro minőség legyen.
A pencake obiknál meg pláne , pl a sima 14-42 3x akkora mint a pencake obik.A lényeg hogy helyén kéne kezelni a dolgokat.
Meg jó lenne ha redszerfügetlenül adnál tanácsot , mert ha nem tudnám akkor is hamar kitalálnám hogy mft fan vagy.
-
80hun
addikt
válasz
jaanoo89 #50424 üzenetére
"Sony-val szerény véleményem szerint az a baj, hogy baromi nagy a minőségbeli szórás az olcsóbb objektíveiknél. Lehet, hogy olcsón kapsz egy a6000-t, de az ahhoz méretben is passzoló objektíveik elég gyengék. A kitobi környezet szennyezés kategória és az 50-esen kívül nem sok jó van, így maximum a Sigmára (azok mondjuk nagyon jók) hagyatkozhatsz, mivel a Sony a FF ágat tolja teli erőből."
Valami tapasztalat ?
Kicsit erősen fogalmazolA 16-50 átlag minőség kb Oly 14-42PZ.
Z16-70/4 drága de szerethető mivel a képi világa zeiss.
A 18-105/4 kiváló videós obi
A10-18 kiváló a Sigma DN obik kiválók a 35/1.8 az 50/1.8 kiváló.Egyébként pont aqz ilyen beszólások miatt mint ez " A kitobi környezet szennyezés kategória " nem való mindenkinek hogy bármilyen tanácsot is adjon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Apple MacBook
- Óvodások homokozója
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Metal topik
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged