- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
viktorhmv #15676 üzenetére
Nyugodt szívvel semmit sem ajánlok senkinek, mert nem az én pénzemről van szó. Ajánlhatom én a legtöbb teszt szerint legjobbnak beállított objektívet, de az sem biztos, hogy a te igényeidnek megfelel majd. Neked kell tudnod, hogy mire használod.
Igyekszem legjobb tudásom szerint ajánlásokat tenni, de jobb ha te is olvasol teszteket, összehasonlítod a tesztfotókat (leginkább nyersen, szerkesztés nélkül, teljes felbontásban) és persze kicsit informálódsz, tanulsz az objektívek optikai tulajdonságairól, hogy az olyan kifejezések, mint a kromatikus aberráció (chromatic aberration vagy sokszor csak CA), vignettálás vagy a hordó torzítás ne legyenek ismeretlenek, összehasonlítod a fókusz rendszereket, van olyan objektív ami szépen rajzol, de közben meg lassan fókuszál. Ez gyors mozgású tárgyak vagy állatok fotózásnál kínos, más szituációkban (pl: modell fotó, tárgyfotó, bizonyos makró fotók) meg nem zavaró.
Szóval sose bízz meg vakon senkiben, még bennünk sem!
Ez a te pénzed és bár egy ilyen objektív nem számít drágának a komolyabb darabokhoz képest, de 50-60 ezer forint már sok pénz a magyar átlagnak, főleg egy csak hobbiból fotózó embernek és akkor meg pláne sok, ha valaki olyat ajánl ami aztán nem jön be.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
viktorhmv #15674 üzenetére
Már leírtam a véleményem.
Ez az objektív nem egy nagy durranás. Ha már képminőségben harmatos, legalább egy képstabilizátor legyen benne (Canon esetében IS jelölés, Sigmánál pedig OS). Ebben nincs.
Egy Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II például 60 ezer körül megvehető újonnan, amiben már van képstabilizátor. Mondjuk az sem egy nagy eresztés. Sajnos ez már csak egy ilyen műfaj. Ha nem kell semmi komolyra, csak mondjuk néha ballagáson lekattintani egy-egy rokont, arra mondjuk megteszi. De nem biztos, hogy ezzel fogsz magazin minőségű madárfotókat gyártani.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
viktorhmv #15664 üzenetére
Tamronnak és Sigmának vannak ennyire olcsó 70-300mm teleobjektívei, akár újonnan is. Képminőségre pont olyan ami elvárható ennyi pénzért: Szar.
Viszont gyújtótávolságban ez jól kiegészíti a 18-55mm kitobjektívet. Én a helyedben ezt a gyújtótávolságot keresném, de 50k körül nem sok jóra számítanék. Használhatók persze, meg talán egy ultrazoom kompakt objektívét is lenyomják, de kromatikus aberrációra, peremsötétedésre, életlenedésre, gyenge fényerőre lehet számítani.
-
JackFeryll
őstag
válasz
viktorhmv #15669 üzenetére
Lesz néhány megjegyzésem amit nyugodtan át lehet ugrani, csak a teljesség kedvéért fogom leírni. Ezek dőlt betűvel lesznek.
Rossz fényviszonyok mellett is használható. Persze ez is relatív, de amíg a kitobinál borult ég mellett, vagy egy árnyékos utcában már emelni kell az ISO-t nem is kicsit, hogy megfelelően rövid záridőt kapjunk addig f1.8/f2/f2.2/f2.8-on nem feltétlen.
Azért egy sötét borospincében természetesen ez is kevés.Ugye az 50mm az alapobjektív full frame-en, de gondolom neked valamilyen 1.6x crop faktoros vázad van (APS-C) ami egy szűkebb látószöget eredményez. Lehet vele portrézni és szeretik is bár igazából a 85mm-es és az afeletti objektívek az igazi portréobik.(kisebb a torzítás és nem kell beleállni a modell arcába, nagyobb munkatávolság)
Ugye a kis mélységélesség megengedi, hogy különböző részleteket kihangsúlyozzunk. Ezért tárgyfotóra, vagy csendéletre is jó.
Megint megjegyezném, hogy tárgyfotóra is jobb egy kicsit nagyobb fókusztávolságú objektív mert nő a munkatávolság és kényelmesebb, de gondolom nem tárgyasztallal és profi világítással fogsz fotózni.
Röviden: rossz fényviszonyok közt is tudsz fényképezni és nyitva elég kicsi mélységélességet kapsz ahhoz, hogy tudj vele kreatívkodni.Ezen kívül viszont tényleg bármire használhatod amire megfelel a látószög. Akár tájképezhetsz is vele. Sportra persze felejtős a fókuszmotor miatt.
-
JackFeryll
őstag
válasz
viktorhmv #15665 üzenetére
A képminősége kilométerekkel az ára felett van. Tud éles lenni. Cserébe 6 lencsetag 5 csoportban ami ilyen ötszög alakú bokeh-t eredményez. Anyagminőségre egy 500 forintos kínai játékpisztoly is jobban van összerakva és a fókusz hangos és megbízhatatlan.
Az ár-érték aránya nagyon jó.
Persze, hogy érdemes a kitobi mellé megvenni. Lesz egy fényerős objektíved gyakorlatilag majdnem ingyen.
Canon 50 1.8 lens samples -
JackFeryll
őstag
válasz
viktorhmv #15638 üzenetére
(#15641) Stauffenberg
A Samyang szerintem is jobb optikailag az 1.8-as Canon-nál, csak nehézkes a fókuszálás. (pici keresővel/törőékes üveg nélkül, ha meg azzal akkor az AF-es obikkal kényelmetlen stb)(#15638) viktorhmv
Táska: Ha valami normálisabbat szeretnél akkor Löwepro. Kata-m nem volt, de azok se néztek ki rosszul.
A Hama olcsó táskáit jó messze kerüld el. Olyan anyagból vannak és olyan cipzárral vannak szerelve mint valami 2000 forintos ócska kínai hátizsák. -
Hunner
senior tag
válasz
viktorhmv #15638 üzenetére
Memkari: Sandisk,Lexar esetleg Samsung,(ebben a sorrendben) minél gyorsabb annál jobb, de minimum class10-es. RAW fotózáshoz legalább 16Gb (RAW + L-es jpg módban kb 440 kép fér el rá).
Táska: Ha hosszú ideig nem tervezel vakut, több objektívet, max szűrőket akkor a gyári canon 100eg sokáig kiszolgál, egyébként bármi jó ebben a méretben ami eléggé ki van párnázva és lehet legózni az oldallapjaival.
-
k1csi
senior tag
válasz
viktorhmv #15630 üzenetére
Én azt, hogy az akció lejárt szererencsének tekinteném, hogy nem ugrottál bele. A nem stabis kitobi fényerőtlen, gyengre rajzú kis átfogású és még stabi sincs benne.
Nem tudom hol mozoghat a használtpiaci ára, de veszel egy 100k körüli vázat és veszel hozzá egy 5-8k-t érő obit? Az obi gyűjti a fényt a szenzorra (nagylátó részt kivéve elég keveset) és az rajzolja a szenzorra a képet (ebben is gyenge a DC-s). -
Zozzer888
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
viktorhmv #15538 üzenetére
bocs kihagytam a keresőt...az oly pen-ekben ugyanis nincs olyan, max opcionálisan tehető rá a vakupapucsba...szóval ha zavar, hogy csak kijelződ van, akkor visszatérhetünk a canikonokhoz...
esetleg igen...panasonic. abból viszont ami keresős csak a g3 ami igazán kicsi és könnyű...
-
tylerddd
veterán
válasz
viktorhmv #15536 üzenetére
Amikor elkezdtem keresgélni a számomra megfelelő gépet, akkor valamiért csak a Nikon és Canon kamerákat néztem. Panasonic mondhatni ki volt zárva. Na milyen gépet vettem végül?!
Úgy érzem nem is döntöttem rosszul a G5-tel, minden szempontból tetszik nekem és azt hiszem ez a legfontosabb.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
viktorhmv #15536 üzenetére
minden amatőrnek, ha használt gépekkel szemez, lényeges a kis méret-súly, nem fontos a canon + ml szintű videó, nem szeretne raw-okkal babrálni, én valamilyen olympus-t ajánlanék, az auto módjuk okoska, nagyon masszívak, a lehető legjobb jpg-ket köpködnek, a használtpiaci áruk nagyon alacsony, vagyis újabb gépeket is kapsz ennyiért, egy-két ezer expóval...kicsit gyanúsan nézhet ki amikor ilyeneket írok, mivel én is oly-s vagyok (még), de én teljesen más szempontok alapján döntöttem a vázam mellett. a fuji-kra mondják, hogy szép jpg képeket dobnak point and shoot módban, de azok sem nem belépő vázak se nem olcsók...
-
Throme
veterán
válasz
viktorhmv #15532 üzenetére
Helló!
Költséghatár?
Valamerre már nézelődtél?
Valamelyik márka szimpatikus, tetszik?
Melyik irány a kedveltebb, kis, kevésbé feltűnő, könnyű, halkabb, vagy nagyobb, jó fogású, nehezebb, csattogós?Kevés az az infó szerintem amit megadtál.
Azért mondok egyet, amit sokszor szoktak ajánlani: D5100 18-105 VR obi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged