-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz
Rusher4587 #49620 üzenetére
6500-ban már van szenzor stabi is.
Az APS-C Sony objektívekben csak abban van, amit a Sony csinál, kevés kivétellel. A Sigma meg többi gyártóéban nincs.
A fogást meg kell nézni melyiket vegyed, a 6xxx széria ilyen rangefinder stílus, kinek bejön, kinek nem.A gyári akkuidő CIPA szabvány szerint van mérve. 2 képenként ki-bekapcs, ami a motoros obival zabál, meg mivel van beépített vaku, azt is el kell sütni -nem mondom meg hány képenként.
Valójában attól függ mennyit bír, mennyit nézegeted a képeket rajta, wifi-NFC van-e engedélyezve, meg milyen obit használsz. Lehet ebből 200 kép is, de már adott ki nekem 900-at is. -
Mirman
őstag
válasz
Rusher4587 #49602 üzenetére
A többiek ajánlatották a Sony rendészert , én viszont m43 felé terelnélek.
A fő probléma a sonyval a stabilizátor hiánya lenne számodra . Ahogy kivettem az írásodbol szinte kizárólag statikus témákat fotóznal , így pedig lehet a zaridovel a parádés szenzor stabi miatt nagyon alacsonyra menni (akár 1mp vagy felette).
Használt G80 , GX8 , GX9-et néznék 12-60as kitobival és egy macro objektívvel. Ez a szett szerintem újonnan is kijönne a keretből.
Később pedig lehetne egy 8-16 2.8-4 vagy 12-60 2.8-4 ha kell a jobb minőség és nagyobb fényerő .
Ez a szett könnyebb lenne mint a Sony és a te felhasználásodra megfelelőbb is a stabilizátor miatt .
-
Neck
veterán
válasz
Sony APS-C rendszere belefér a keretbe. A natív makró objektív nem szól a rendszer mellett, mivel a SEL35M30 nem igazi makró gyutáv, de makrózni akár egy manuális obival is lehet, vagy valamelyik meglévő obival és közgyűrűkkel (attól függ, mennyire fontos a makrózás), az AF meg nem létszükséglet hozzá, szóval ez még nem dealbreaker.
Ami mellette szól a gyors fókusz rendszer, jó szenzor, kezelhető méret.
A Sigma fix f1.4 sora (16mm f1.4, 30mm f1.4, 56mm f1.4) nagyon jó ár/érték arányt képvisel, sok drágább obit megszégyenítően éles.Ami a rendszerből hiányzik, az egy drága natív fényerős zoom, mivel f2.8-as natív zoom nincs APSC Sonyra, de az F4-es zoom szerintem jó.
Maga a rendszer egy jó "metszete" az ár, szenzorméret, fókusz sebesség, fizikai méret, adapterezhetőség halmazoknak. Szóval ezek alapján szerintem egy A6300 jó indító lenne.
A Fuji-ról a többiek majd nyilatkoznak, de m4/3 is szóba jöhet.
Ha nagyon fontos a kis méret, szerintem ne a tükrös gépeknél nézelődj.Hopsz, az kimaradt, hogy időjárásálló kell, akkor nehéz ügy.
-
konyi79
addikt
válasz
Az elvárásaid objektívekkel a kereteddel nem nagyon találkoznak, az a baj. Időjárásálló váz, könnyű de jó időjárásálló objektívekkel minimum APS-C szenzormérettel, érintőkijelzővel +4k, ezt haszáltban is a futó, frissebb modellek adják, ott is sokszor kompromisszummal. AA szűrőnek olyan túl nagy jelentősége a 24MP-es vázakon ma már nincs, eleve nagyon vékonyak már amiben van, abban is.
A7-et a még élő 50k pénzvisszatérítéssel 400 alatt újonnan is megúszhatod. Azonban ha akarsz majd nagylátót rá (mert túrázni fog kelleni), jól gondold át akarsz-e FF felé indulni. Képminőség persze jobb, de nagyon csalóka tud lenni a pici méretkülönbség felszerszámozva. Nálam kb pont annyi, APS-C-nél még a fotós cuccot berakom a többi mellé, FF-nél meg a fotós cucc mellé próbálok még valamit berakni. Nemrég egy túrán bátran pakoltam, nagyobb hátizsák stb plusszok miatt 22kg lett a végén menetkész tömegNa ezzel már a 20km-t is megszenvedtem 800m szintemelkedéssel, míg croppos cuccal kisebb táskával volt már 32km alatt 2500m szintemelkedés is. Ha komolyabban túrázol, nem kell elmodani, milyen sokat tud jelenteni 2-3-5kg
A7 mellett lehet még opció egy a6300 is, amire ráteszel egy 1018-at a túrákhoz (vagy Samyang 12/f2), kis mértben kapsz elég jó képet. Az obi viszont nem időjárásálló, de esőn kívül a többit azért igencsak kibírja -vagyis nálam kibírta.
Hasonló felhasználást én úgy oldottam meg, vittem egy 1855 kitet, ha nagyon szar idő volt, azt tettem a vázra, azt nem sajnáltam. Egyébiránt egy plusz kicsi övre rögzíthető táskában elfér, sokkal jobb így rossz terepen, rossz időben, mint nyakban lóbálni vagy hátizsákba mindig elpakolni.
Még az időjárásálló vázak közül az E-M5-öt érdemes megnézned, az mk2 is már fillérekért van, könnyű utazószettet lehet belőle összerakni.
DXO-n pár pont ide-oda nem számít, gyakorlati jelentősége nem sok. Emellett a tükrösöket nem nagyon erőltetném. Most itt nem a DSLR vs MILC vita miatt, egyszerűen pont erre a területre sokkal praktikusabb a kisebb MILC váz. -
Terapeuta
őstag
válasz
Én az mft felé terelnélek. A stbija nagyon jó (olympus), és makróban is nagyon sokoldalú rendszer. És a legkisebb, méretre, súlyra.
-
PuMbA
titán
válasz
"ui.: van arról fogalmatok, DxOMark szerint miért rosszabb a D500 érzékenysége D7500-nál, mikor ugyanazt a szenzort kapták?"
ui: az a különbség érzékelhetetlen és gyártási szórásból adódik
-
zolem
aktív tag
válasz
Ff és könnyű. Van ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged