- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tibson #51995 üzenetére
Utángyártott akkunál a töltöttség visszajelzése valószínűleg nem lesz jó (három pálcika, még mindig három pálcika, még mindig három pálcika, hoppá, egy pálcika se, mindjárt lemerül), mert ezek jellemzően más merülési feszültségprofillal bírnak, mint az eredetiek. Az utángyártottak általában az utolsó pillanatig tartják a feszültséget, majd az hirtelen beesik a lemerülés környékén (ezért a fényképezőgép nem tudja jól megbecsülni a töltöttségi szintet), míg a gyáriaknál a feszültség fokozatosan csökken (így van miből becsülnie a váznak).
A meglepetés ellen egy pótakku a zsebben természetesen tökéletes megoldás (vagy USB-ről tölthető gépeknél egy powerbank).
Itt az ábrán valamennyire látszik, mire gondoltam.
-
Keem1
veterán
válasz
Tibson #51702 üzenetére
Meglepően elégedett vagyok. Igaz, még nyaralni nem voltam, de lemeríteni még nem tudtam az akkut. De ha bármi történne, mindig ott van a tatyóban egy csumára töltött tartalék
Én se rögtön vettem, hanem a gép után 1 hét múlva
Nem, dehogy, szaggatni tuti nem fog.
Szerintem kell a napellenző, én vettem az 50-es obira egyet. Így kicsit nyugodtabban indulok útnak napsütésben, nagyobb szöget vállalhatok be, mint ellenző nélkül.
-
Keem1
veterán
válasz
Tibson #51695 üzenetére
"Az EVF rosszabb lehet, mint a 250d optikai keresője?"
Alma és körte esete. Az EVF nyilván picit lassabb, hisz egy kijelző, de én nem veszem észre. Az OVF meg ugyan azt mutatja, amit látsz, de mivel nem a képérzékelőn keresztül látod (hanem egy tükrön át), nem biztos, hogy kattintás után is ugyanaz lesz (fókusz). Én féltem kicsit az M50 keresőjétől, és bár túl sok összehasonlítási alapom nem volt, összességében kellemesen csalódtam. Az elején elgondolkodtam, jobb lett volna-e egy tükrös gépet venni. Azt nem állítom, hogy minden téren biztosan nem, de elég sok tekintetben jobban jártam a MILC-et választva.
Én is tudom javasolni a felettem írt kétobis kitet, az az 50/f1.8-as üveg baromi jó, imádom. Az M-es kitobit tükrös kitobira cserélni fölösleges, kitek közül szerintem ez egy baromi jó cucc.
A legtöbb mai Canon obi stepping motoros (STM) vagy ultrasonic motoros (USM). Az előbbi halkabb, pontosabb fókuszt, míg az utóbbi ennél precízebb, gyorsabb állítást tesz lehetővé. Az IS pedig az obiba épített képstabi. Szinte csak a zoom obikban van (ott se mindegyikben).
Pótakkuból érdemes eredetit venni. Az akku épp olyan, ami azért egy eléggé kritikus pontja egy rendszernek. 15k egy pótakku ha nem akciós (én akcióban 12-ért vettem), ami a gép értékhez képest elenyésző beruházás.
Ha érdekel, ilyen az M50 egy EF-S zoom obival a fedélzetén.
-
80hun
addikt
válasz
Tibson #51695 üzenetére
Eos m50 kit + adapter + 50/1.8 stm 240e és van rá 22e pénzvisszatérítés.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Tibson #51685 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy a 250D-ben csak a középső fókuszpont a használható igazán (fotó módban) és az sem olyan érzékeny, mint az élőkép AF-ja vagy az M50 fókuszrendszere.
Én inkább az M50-et venném és pár pótakkuval áthidalnám a kevesebb üzemidőt.Na eddig írtam, de azért kíváncsiságból megnéztem a két gép fókuszrendszerét a canon.hu oldalon hátha rosszul emlékszem.
Élőképben -4-18 FÉ írnak a 250D-re. Ez elég jó, de keresős fotózásban csak -0,5-18 FÉ az AF érzékenysége.Ellenben megnéztem az M50-ét is és ott nincs elírva az érték? 2-18 FÉ-t látok. Az nem -2 FÉ lenne? Mert ha tényleg 2FÉ a kezdő érzékenysége, akkor az elég gáz.
-
PuMbA
titán
válasz
Tibson #51685 üzenetére
M50, nem kérdés, ha ok a kevesebb akksi idő és az EVF minősége, fogási kényelem
Veszel hozzá használtan 20k-ért már eredeti Canon EF adaptert és az összes obit ráteheted, ami rámegy a 250D-re. M50-en sokkal több a fókusz pont, nem kell szorítkoznod a középsőre. Amit adnak memóriakártyát a 250D-hez meg lassítja a gépet, hiszen a leggagyibb, leglassabb darab. SanDisk Extreme UHS-I minimum. Az EF-M obik is STM-esek egyébként.
-
Keem1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest