-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csacsi77
senior tag
válasz
papa019 #47774 üzenetére
... és #47779) itouchfan
Három változata volt a Sigma 17-70-nek, volt a f/2,8-4,5, az utódja az f/2,8-4 és a legújabb az f/2,8-4 Contemporary. A minőségük ebben a sorrendben növekedett.
Én egy Canon 760D-vel használtam a Contemporary változatot. Fotózásra nagyon jó volt, gyors és pontos is.
Videóra felejtős, ott csak szenvedett és hangos is volt a motor. De fotózni biztos ezt venném és persze imádkoznék, hogy ne legyen fókuszprobléma. Ha a videó is fontos, akkor mellé vennék használtan egy 18-55 STM kitobit és kész is. -
PuMbA
titán
válasz
papa019 #47774 üzenetére
"Illetve ha AF probléma lenne, azt szervizben utána lehet állíttatni?"
Igen, de akkor a többi obid fókusza csúszik el, illetve semmi sem garantálja, hogy állítás után is tökéletes lesz
"Tamron/Sigma 17-50 f 2.8 esetében kell valami hasonlóra figyelni?"
Bármi, ami nem Canon ott nagy az eshetőség.
-
PuMbA
titán
válasz
papa019 #47771 üzenetére
Én mondtam
A Sigmával óvatosan, mert fókusz gondjai vannak, hiszen nem Canon objektív. Az olcsóság ára. Ne vegyél jobb kártyát, mint amit tud a gép, mert csak lassabb lesz. UHS-I-es sima Sandisk Extreme Pro elég. Külföldről lehet jó Manfrotto állványt (ne a kompaktokhoz valót) venni, valamivel olcsóbban.
-
haruspex
aktív tag
válasz
papa019 #47700 üzenetére
Bocs a késő válaszért, nem voltam gép előtt.
Nem igazán látom a 77d előnyét a 200d-hez képest, ami viszont kisebb. A 10-18 a visszatérítéssel együt nagyon jó áron van most, és jóval jobb a szűk belső terek, utcák, és tájak fotózására. A kitet ezzel a kerettel elengedném, max ha nagylátó felé kell valami olcsón. Ha csak egy obi lesz a 17-70 bármelyik verziója egy jó mindenes. Nyugodtan nézegesd a használtakat is belőle, esetleg ha olcsón el tudsz csípni egy Tokina 16-50 f2.8 at. A látószög különbségekhez flickrön tudsz keresni az obikra. -
itouchfan
senior tag
válasz
papa019 #47700 üzenetére
Nem érdemes megvenni szerintem a kitobit. Úgyis eladod hamar. Nekem most a már korábban neked is ajánlott sigma 17-70 f2,8-4 van. Kellően nagy "all round", vagy travel obi átfogás, a 17 mm sokmindenre elég, a 40-50-70 mm végével pedig akár még portrézni is lehet mert az F4 egész jó fényerő.
Az F2,8 17mm-nél belső terek fotózásánál kegyetlen jó. Én is ezekre a témákra kerestem obit, 90%ban város, esti város, és tájfotókat csinálok, illetve utazásra használom (igaz, Nikonon), erre a lehető legjobb választás sztem. 70 mm-ből, 24 mp-nél még bőven tudsz vágni is.
Még egy fényerős fixet (50mm f1,8, esetleg 85 mm f1,8 kellhet portréhoz, vagy egy alap teleobjektív és minden igényt kielégít a felszerelés.
Ami fontos a naplementés, esti városképekhez és tájfotóhoz, az egy jó, gömbfejes állvány. Használtam vettem az enyém, egy viszonylag könnyű utazóállványt, így volt 20k körül, de újonnan legalább 30at rá kell szánni arra is. -
haruspex
aktív tag
válasz
papa019 #47682 üzenetére
Szia.
Nem teljesen egyértelmű, hogy milyen képeket szeretnél készíteni, de valszeg egy ultranagylátó kéne Neked, és egy állvány. Én canon 200d+canon 10-18 párost ajánlok Neked, ez kétszáz alatt megvan, és egy állványt. Ehhez a súlyhoz nem kell nagyon drága. Ha marad pénz egy tamron/sigma 17-50 f 2.8, vagy sigma 17-70 közül válaszatnék használtan. Ha nem kell az ultranagylátó akkor az utóbbiak közüle lehet újonnan is választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Microsoft Excel topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest