- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Marky21 #5927 üzenetére
"Only Canon cameras with the APS-C sized sensor released after 2003 support the mount. All other cameras do not support it." [link]
Magyarán még olyan APS-C-s Canon DSLR is létezik, ami nem kompatibilis az EF-S-el (pl EOS 10D, ha nem tévedek). Felejtsd el az EF-S-t, ne is tekerd rá, nem vagyok benne biztos, hogy nem tenne kárt benne, de ezt majd a Canonosok megmondják, annyi viszont bizonyos, hogy nem kompatibilisek.
-
priusz
aktív tag
válasz
Marky21 #4930 üzenetére
semmi közöm hozzá csak hátha neked segít :index sony/minolta adok veszek
-
Slowman
aktív tag
válasz
Marky21 #4533 üzenetére
Meg
! Csak nagyon jónak kell lenned, mint minden egyéb másba
. Szóval nem különb szerintem mint egy vállalkozást beindítani. Rizikó stb.
Szerk: igen legalább 2misi szerintem egy komoly pénzkeresős sett amivel akár egy családot is ellehet tartani... nem pedig sebpénzkereset.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Marky21 #3905 üzenetére
Attól függ mit nevezünk jobbnak. Miben jobb? Nem lehet abszolút dolgokat kimondani túlzottan. Meg amúgy is, mire és hogy akarjuk használni? Hetente kétszáz képet lövünk? Vagy csak ötvenet? Akkor az analóg elég bajos, hisz minden egyes képet elő kell hivatni és le kell nagyíttatni, ha pedig digitális formátumot is akarunk be kell szkenneltetni. Ha valamelyiket meg tudjuk otthonis oldani, akkor persze a műveltető szerkezet nem kell. Ha nem tömegtermelésre megyünk, és nincs túlzottan sok pénzünk, de imádjuk a hatalmas optikai keresőt és a film szemcsézetét, akkor a filmes a nyerő. Ha szeretnénk már a készítés helyén látni a gép hátsó LCD-jén, akkor digitális a nyerő, tekintve, hogy csak azzal tehetjük meg. Ha elsősorban számítógépen akarjuk a képeket nézegetni, akkor is digitális. Most így hirtelen, de szerintem lehetne sorolni egy darabig.
Egyébként szerintem érdemes kissé utánaolvasni a dolgoknak, mert úgy látom olyan szintű alapvető hiányosságok vannak, amikkel nem érdemes gépvásárlásba fogni, pláne nem tükörreflexesébe.
-
Bikerman
aktív tag
válasz
Marky21 #2884 üzenetére
gép vásárlásakor első szempont az hogy mennyire kényelmes a fogása, gondolom 2 óra fotózás után nem szeretnél ujjat jegelni, mert kényelmetlen a fogása. ha ez megvan, akkor utána a belépő szinten teljesen mindegy, hogy mit választasz, ugyanazt a képminőséget fogod kapni, mivel a kitobik minősége ugyanaz. kivéve a pentax, ott a 18-55 nincs annyira toppon, de a sony 18-70-je még viselhető. ha belépőszint, akkor én nikont ajánlok, mert sokan mondják, hogy a canon belépőszintjére nem áldoz annyi pénzt, hogy jó minőségű legyen a váz...stb. a nikonnak meg van fogása, van súlya. bár te döntesz. én az 1000d-t nem ajánlom. ez olyan, mintha vennél egy drága autót, pl. egy bmw-t 1.2-es motorral.
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Marky21 #2761 üzenetére
szűkszavúan:
portréobi, nagylátó és makró.bővebben:
portrézni 35-50-85-ös fixekkel szoktak elég gyakran, de a zoomobik is teljesen alkalmasak rá. az említett 3 gyújtótáv az általános, de én pl. a 24-70-essel is portrézok, meg simán lehet a 70-200-zal is.tájképre nagylátós objektív érdemes, de nem mindig életbevágóan fontos, hogy 10-22-es legyen nálad, simán jó a 17-50, 18-50 is. mindenesetre ajánlott, hogy olyat vigyél magaddal, ami már nagylátószöget is tud.
makróhoz a macro jelölésű fix objektív az ideális. van abból is többféle gyújtótávolságú. 135-150mm -ig ajánlották nekem a macro obikat. a fölött nem is tudom, hogy van-e, de majd jön valaki, aki jobban képben van és megmondja.
tehetsz makró előtétet vagy közgyűrűt normál fixre, de az némi (nem feltétlenül szignifikáns) képromlással jár.nekem ennyi jutott az eszembe hirtelen.
-
Dtomi
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest