- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz
Vladislav #46026 üzenetére
Godox TT350o
Létezik hozzá rádiós kioldó is X1T-OLétezik egy sokkal nagyobb változat is a TT685o
Azt neked kell eldőntened mekkora kell a 685-öst már nem raknám rá a kis panára mert óriási
Ha nem szükséges a magyar garancia német amazonról vagy ebay-ről olcsóbban is beszerezheted őket.
-
válasz
Vladislav #33821 üzenetére
Szia,
Kérdés, mik a preferenciák? Mind2 jó gép, az olynak jobbak a jpg-i, a Panával inkább csak raw-t lőnék és utána igazgatnám Lightroom-ban. A pana videóban jobb (28 vs 20Mbps), ha számít a videó, mindenképp a panát venném.Az áresés sajna(?) mindíg része a sztorinak, megvesszük újonnan 1000EUR-ért a cuccost és jó, ha 500ért el tudjuk adni 3év múlva.
#33823: Lassú voltam
jogos, az IBIS-t ne felejtsük ki a sztoriból.
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz
Vladislav #32673 üzenetére
20-as kb 90%-ban van fennt, annyira bevált látószöget ad és éles meg fényerős, kicsi palacsinta. Egy baja van, hogy lassú a fókusza. A 14-45-t eladtam, igaz kinek a pap, kinek a papné. Ritkán felkerül mellette a 45-ös és nagyon ritkán a 14-es fix.
Használtan persze hogy olcsóbb, mint dobozosan magában. 60-85e között árulják, szerintem ebből mindegy hogy 1es vagy 2es verziót vennéd. 14-42/II-t ~35e-ért szokták hirdetni. Számolni kell mit hogyan éri meg. -
MrChris
nagyúr
válasz
Vladislav #32673 üzenetére
20-as kb 90%-ban van fennt, annyira bevált látószöget ad és éles meg fényerős, kicsi palacsinta. Egy baja van, hogy lassú a fókusza. A 14-45-t eladtam, igaz kinek a pap, kinek a papné. Ritkán felkerül mellette a 45-ös és nagyon ritkán a 14-es fix.
Használtan persze hogy olcsóbb, mint dobozosan magában. 60-85e között árulják, szerintem ebből mindegy hogy 1es vagy 2es verziót vennéd. 14-42/II-t ~35e-ért szokták hirdetni. Számolni kell mit hogyan éri meg. -
Victoryus94
őstag
válasz
Vladislav #32664 üzenetére
Szia,a 14-42-es obi leginkább tájképek fotózásához, városok, épületek fotózásához jó -mivel nagylátószögű.
Erre viszont tényleg tökéletes.Portrét, makrót ezzel nem nagyon fogsz csinálni, ahogy a háttérelmosás sem annyira erős (többnyire) és bokeh sem valószínű, hogy megjelenne a képeiden.
Illetve közeli állatfotók (pl. madár, stb) fotózására sem nevezhető alkalmasnak.Ha ezek nem hiányoznak, akkor nyugodtan vegyél 12-42-est. Ha igen, akkor vagy kell még 1 obi (pl. 50-150), vagy egy utazózoomos kell neked.
Kezdésenk szerintem tökéletes egyébként (amennyiben elsősorban utazásaid akarod megörökíteni) -
jjeahh
nagyúr
válasz
Vladislav #32564 üzenetére
Ég és föld a különbség, de a színvonalas fotókhoz nem csak jó gép, hanem egy kis szaktudás is kelleni fog.
G6, e-m10 pl. kimondottan jó ár/érték arányúnak mondható.
Evf kereső előnyei: árnyékolva van, picivel stabilabban tartod a gépet ha kukucskálsz és kizárja a látóteredből a környezeted, csak azt látod benne amit lefotózol, így jobban tudsz koncentrálni a kompozícióra. De ettől függetlenül nem mindenki szereti, sokan az evf megléte mellett is legtöbbször lcd-n komponálnak. -
Vladislav
tag
válasz
Vladislav #32547 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm az infókat! Nincs mit szépíteni nem sokat értek a gépekhez, fényképezéshez, eddig csak kis kompakt gépeket használtam.
Igen, ahogy írtam előny a kis méret, ami érthető is, főleg egy túrázás során. A keresőnek egyébként van vmi fontos előnye azon kívül, hogy főleg erős napsütésben realisztikusabb képet ad, mint az lcd kijelző vagy mellőzhető extra?
Akkor kijelenthető, hogy egyik gépet sem lehet felcimkézni, hogy kiváló ár-értékarányú készülék..
Egyébként az eddigi gépeimben az nagyon bosszantott, hogy egy naplementét, éjszakai képet, vagy pl egy bazilika kupoláját nem lehetett normálisan lencsevégre kapni. Nyugtassatok meg, hogy a 30-40.000 Ft-os gépek és az általam megcélzott kategória között minőségben nagy az eltérés.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Vladislav #32547 üzenetére
Ugyanannyira mint a milc-ek, csak megszokás kérdése, viszont azt írtad jó lenne, ha kis méretű lenne és a belépő dslr-ek is már nagyobbak vagy akkorák mint a legnagyobb méretű profi felhasználásra szánt milc-ek.
Sony fronton, ha kell a kukucska a6000 nagyon jó gép, ha nem kell, akkor nem tudom, a kollégák megmondják a tutit. Olympus fronton keresős gépek és kereső nélküliek. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Vladislav #32541 üzenetére
Ha pana, akkor gx7 kit, ha nagyon aprót szeretnél, akkor gm5 kit, ha nem kell a kukucska, akkor gm1 kit, ha meg olcsón meg akarod úszni és nem zavar a nagyobb méret meg műanyagos felépítés, akkor g6 kit. Ezek mind nagyon jók videóban is, tehát ebben sem kell kompromisszumot kötnöd. Az érméket viszont nem tudom elképzelni, hogy hogyan szeretnéd lefotózni, lehet, hogy ahhoz szükség lesz később makró obira vagy közgyűrűkre, állványra, világításra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest