- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Ahogy nézegettem túl sok választásod nincs mert a komoly álló hűtők nem férnek el. Ami jó lehet a mini Ninja vagy az AC freezer xtreme, asszem 130 mm magas az még beférhet. Viszont ha ennyire ki lesz számolva a hely akkor én a hűtőt csak akkor venném meg ha meglenne a ház és pontosan tudnám a méretet ami elfér. Mert az alaplap tálca, távtartók, lap és a proci kiemelkedése nem hiszem, hogy mindössze 1 cm-t venne fel ahogy számoltad.
-
Eddie141
senior tag
Egy kis Lanbox házikóban volt, ha jól emlékszem, és mellé még egy 9800GX2-őt is bepréselt
Elölről fujta egy venti, a házban, illetve emlékeim szerint kettő szívta le rólla.
Tehát a mini ninja is megéri, de azért egy teljesértékűvel, vagy egy Mugen-el nem ér természetesen felNekem a 965-ös phenomomat idle-ben 35fok körül tartotta a Mugen 2 passzivan, full terhelés mellett meg 67fok körül, ami még mindig elég tűrhető
(HAF 932-ben, hátrafelé és felfelé szivta a venti)
-
Eddie141
senior tag
Kiindulva abból, hogy KillHates kolléga egy q9400-ast hajtott vele passzívan, úgy érzem, hogy nem alaptalanul ajánlottam, és mondom azt, hogy egy quad-ot is elbirna, akár 120Wos tdp-vel is
És most azért eléggé helyhiánnyal küszködünk, ezért szűkültek be a lehetőségek. De amint megtudjuk a méreteket lehet, hogy kibővülnek a lehetőségek
Az a szerencsétlen az ilyen alacsony építésű hűtők többségében, hogy nem fér el mellette más, mert azt amit a gyártó elvesz magasságból, hozzáadja szélességben -
Eddie141
senior tag
A látottak alapján én még mindig kitartok a felsoroltak közül a mini ninja-nál, hiszen álló elrendezésű, elfér mellette a ram, és elviszi vígan a procit (természetesen nem passzivba)
Az alaplap elrendezése miatt a másikat kizárnám, mert akkor csak a második kettő slotot tudnád használni a ramból, illetve lehet, hogy rálógna a chipset hűtőre.
Ha viszont beférne, akkor meg ninja-b (teljes méretű), mert ha nem sikerül 4magosítani a procit, akkor egy kis huzattal passzivban elviszi a procit -
old gray
addikt
-
old gray
addikt
Milyen lapod van? Nekem ABIT AN8 32X és scíthe ninja hűtő. A procim (X2 4200+) ezzel a hűtővel 2970-2980MHz-ig húzható, érzésem szerint stabil is lenne....ha a PWM-ek nem hevülnének túl, simán felkúszik 85fok felé. Szal a ninja jó választás ha olyan lapod van ami nem NF4 / passzív chipset-hűtéses.
Jah, 2 kondit el kellett hajlítanom, beleakadt a Ninja hőcsövébe....
-
Qru
MODERÁTOR
Gemin II-t (ez azért jó, mert hűti az egész lapod, ha melegedős Nf4 chipseted van pl hozhat pár MHz-et pluszba) vagy Ninja-t keress szerintem. (Ez a Titan Amanda is szimpi nekem
) Ilyeneket könnyebben találhatsz. Hyper 6+ jó hűtő, csak egyéni ventimérete miatt nem tudsz rajta ventit cserélni, ami főleg használt coolernél nem túl bíztató...
Pasztával nem érdemes sokat foglalkozni 1-2fok a különbség általában (ha rendesen van felrakva a noname paszta is megteszi). Esetleg ezüst paszta, csak azzal nem árt vigyázni, nehogy záratot okozzon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest