- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
SkiDev #99909 üzenetére
Puszta kíváncsiságból, ha beszerelted nekik, akkor vissza tudnál kérlek jelezni, hogy mit tapasztaltál ezzel a hűtővel kapcsolatban? Nem nagyon kapni már újonnan normális toronyhűtőket, amik a régebbi AMD és Intel tokozásokra rámennek, így kíváncsi vagyok rá, hogy mit tud. Én nem vagyok hanyatt esve az LC Powertől, tápegységek terén igen rossz hírneve van neki, éppen ezért érdekelne, hogy ez a hűtő hogyan sikerült. Ránézésre jónak néz ki, normális felerősítő mechanizmusa van, 4 hőcsöves torony, 120-as PWM ventivel, szóval igazából minden alap adott hozzá, hogy normális hűtőnek lehessen nevezni.
-
-
jimpo
senior tag
válasz
SkiDev #99903 üzenetére
Kapjon a hűtő friss pasztát.
Ha nem sűrűn, sokat megy ugyan mindegy. Esetleg valami hőcsöves, akasztós gyári megoldás...Ennél már csak drágábban lehet megoldani a dolgot.
-
-
válasz
SkiDev #99161 üzenetére
RGB ventilátort úgy szerettem volna venni, ha be is tudom kötni.
Azért kár többet fizetni.
Igazából többet nem fizetsz érte, mert ezek elég olcsó hűtők és jó áron is adják őket.
Sima 4 pines megoldás nincs, ami beköthető a SYS_Fan-ba és arról kapja a világítást is (akár egyszínű)?
Ez:
ID-COOLING SE-224-XTS White (SE-224-XTS-WH)Ennek csak egy 4 pines csatija van és ilyen érdekes, kékes színben világít. Videó róla: [link]
-
válasz
SkiDev #99161 üzenetére
Bocsánat, közben válaszoltam, mert láttam, hogy mindenre válaszoltál az előző hozzászólásodban.
Összefoglaló alapján egy fehér se 214 XT volt a befutó, viszont van rajta 3 tűs csatlakozó, ami elméletileg nincs a lapomon.
Ne kösd be! Ha lesz alaplap csere és azon lesz ilyen csati, akkor annál majd tudod szabályozni. Közben ránéztem árukeresőre és úgy nézem, hogy van megint ebből a hűtőből:
Thermalright Assassin King 120 SE ARGB WHITE (419052) - 8k-tól kezdődik az ára.
Az 5 darab hővezető cső miatt lehet, hogy ezt ajánlanám a leginkább az összes közül, ha neked is bejön dizájnra. Bár a procidra igazából mindegyik jó, ebben talán minimálisan több tartalék van hűtési teljesítményre.
Esetleg még fehér, nem ARGB:
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
SkiDev #99158 üzenetére
Az a 3pines az ARGB csatlakozó, ami az alaplapodon nincs sajna. Hiába veszel drágább hűtést, az alaplapodon attól még nem lesz header. Nekem sincs az alaplapomon csatlakozó, én vettem vezérlőt, meg átalakítót.
A 10100-hoz a 214 XT bőven elég, de ha már 10.000, akkor -->
Thermalright Assassin King 120 SE ARGB -
válasz
SkiDev #99158 üzenetére
Szia,
Igazából ehhez a procihoz majdnem bármit vehetsz, ami belefér a 160 mm magasságba. Ha fehérre van szükséged, akkor még ezeket tudom ajánlani 10k forinttal bezárólag:ID-COOLING SE-224-XTS White (SE-224-XTS-WH) - 8-9k
Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB White - 10k
ID-COOLING SE-224-XTS ARGB WHITE - 10-11kEgy fehér ID-COOLING SE 214 XT ARGB-t néztem ki, viszont a videó [link] alapján van egy + 3 pines csatlakozó is.
Azt a 3 pines ARGB csatlakozót max nem kötöd be, attól még a 4 pinről működni fog a venti. Vagy, ha zavar, akkor veszel rá egy natúr hófehér ventilátort, pl.:
ARCTIC P12 PWM PST (ACFAN00170A)
ARCTIC BioniX P120 PWM PST white/grey (ACFAN00167A) -
jmuranyi
tag
válasz
SkiDev #89370 üzenetére
Szia, én épp az imént rendeltem meg a megelőző hozzászólásban ajánlott Fera 3-at.
A javaslatot ezúton is köszönöm
Annyi, hogy nem tudom, a magassága miatt befér-e a házba,
a Zalman-ról nem láttam ilyen adatot, de túl sokáig nem is googliztam...Ha nem veszik reklámnak, én az emagról vettem meg, kártyás fizetéssel,
mert a hétvégén ingyenes szállítás van. Illetve, ha 10k fölé megy a rendelés,
akkor az 'emaguzlet' kupon 2k-t levon, kipróbáltam.
8k-ért, házhozszállítva szvsz elég BB-nek tűnik. -
Speed®
titán
válasz
SkiDev #81703 üzenetére
Sokatmondó érték..MX-4 & Aeronaut 8.5W/mK, Hydronaut 11.8W/mK..az a kence gyakorlatilag szigetel.
Ha veszel normálist, kend át mindkettőt, bár nyilván esetedben a hűtő is karcsú..túlzásokba nem kell esni, 3k pl., ezzel nem süvít, mellé meg 70°C körül üzemel..mert amúgy nem fűt vészesen a Sandy, csak a gyári van minimálra tervezve (értsd jó kencével throttling alatt megfogja, de setöbb).A G3260 annyiban nehezebb eset, hogy a Haswellnek már nem forrasztott a kupakja, alatta meg a gyári kenés jellemzően botrányos, felsőbb kategóriában ezért relidelni szokták őket..de persze itt nem kell, csak rendes kence, aztán azzal is megáll normális értékeken.
-
Speed®
titán
válasz
SkiDev #81701 üzenetére
500Ft? Mellé gondolom gyári hűtő..azon egy értelmes kence sem művel csodát, nemhogy a szinte szigetelő szintű filléres vackok. Régen menő volt az MX-2, ma már kínai kencét is lehet találni jobb W/mK értékkel, ill. a toppos kencék sem kerülnek sokba (Hydronaut pl.), mégis sokan nevenincs szmötyikkel rontanak az egyik legfontosabb dolgon, a hőátadáson..miért? Szerezz be egy rendes kencét (MX-4 / Aeronaut a belépő), ill. ellenőrizd a rögzítést, mert bár karcsú a gyári, azért az is gyanús, hogy rosszul áll a hűtő.
Kenés gyárinál Xben indokolatlan, hisz csak kör alakban érintkezik, magán a hűtőn kell középen egy fél borsónyi, aztán ennyi. A másik procin meg a vakolást érdemes szintén átgondolni..sok paszta is okozhat gondot. Mondjuk az egy Haswell, aminek nem forrasztott a kupakja, szóval melegebb lesz mindig is..nem vészes az érték amúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest