- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
paperboy
senior tag
válasz
#65675776 #68122 üzenetére
Nekem is Asrock alaplapom van, a gép összerakásakor jó választásnak tűnt, most hallok ilyet itt előszőr, hogy problémásak lehetnek, konkrétan egy Z87M Extreme4-em van egy Fractal Arc Mini R2-be pakolva, most tervezek venni egy toronyhűtőt bele, ezek szerint akkor lehet mégse ilyenben kellene gondolkozzak?
-
Kormi76
aktív tag
válasz
#65675776 #68125 üzenetére
Szerencsére elég moduláris a ház, az oldallapokat kedv szerint lehet variálni (mind a négyet), így nálam a tetején van a rács és az egyik oldala plexi, a videokártya oldala szintén rács, szóval ez nem probléma. Egyébként jelenleg az adatlapomban szereplő i3-4130-at kellene lehűteni, de egy i5 upgrade tervben van, annál nagyobb proci nem hiszem. Ez a Scythe Iori egyébként elég szimpatikus, ha ilyen házba ez jobb, mint egy torony. (Bár eredeti tervem az volt, hogy egy torony passzívban menne a procin és elől a 200mm-es venti szív, hátul két 80-as fújna így ház szellőzés lenne csak, ami hűteni a tornyot is, mert relatíve kis ház, közel vannak a ventik.)
-
Vesa
veterán
válasz
#65675776 #68125 üzenetére
Sima ATX ház, egészen pontosan egy Aerocool VX-R
-
Vesa
veterán
válasz
Köszönöm a választ!
Azzal tisztában vagyok, hogy kell valamilyen légkavaró, de nagyon nagy a szórás a ventik között a zajt tekintve. A Chieftec tápom pl. visított, de a mostani XFX-et 30cm-ről már nem lehet hallani pedig pörög rendesen.
Már csak a CPU hűtő és a rendszerhűtő zajong, ezeket szeretném csendesre cserélni. Viszont nem tudom eldönteni, melyik termékek zajosak és melyek nevezhetők valóban csendesnek. Hallottam már gyönyörű Thermaltake tornyot úgy zúgni, hogy amellett én 5 percig nem tudnék dolgozni...Pedig nem volt olcsó darab...
Tehát az a probléma, hogy képről képtelen vagyok hűtőt választani -hiába írják oda a dB értéket, azzal sem megyek sokra-. -
Kormi76
aktív tag
válasz
Köszi a választ! Valódi ITX rendszer egy Core V1 házban, amibe max. 140mm magas torony fér, ezért jött szóba az Aidos és a Gammaxx 200/300. Viszont, ha egy topflow hűtővel rendszer szinten jobban járok, és hozza egy torony szintjét, akkor abban az irányban nézelődök. Alapvetően nekem volt egy olyan hiedelmem, hogy a topflow már elavult és a torony hűtő korszerűbb és jobb, ezért nem is gondolkodtam másban. Mondjuk azt nem tudom, hogy a topflow hűtők nem helyigényesebbek-e a ramot illetően, vagy ez nem probléma?
-
Kormi76
aktív tag
-
SzaZso007
tag
válasz
#65675776 #68101 üzenetére
és Jim bcs
Tisztelt szakértő Urak!
Az előzőekben taglalt eszmefuttatásotok alapján, kérlek ajánljátok nekem i2600K-ra (nincs tuning), olyan hűtőt, ami nem okoz főzőcskét, csendes, jól szerelhető, és nem utolsó sorban bőven (!) túlmutat a teljesítménye a proci által megkívánthoz képest!
A gyári hűtési váltaná, ami az elmúlt néhány nap nyárias időjárását kicsit hangosan viseli. A proci mellett Corsair Vengeance (bordás) memória modulok vannak.
Előre is Köszönöm! -
jim bcs
nagyúr
válasz
#65675776 #68101 üzenetére
"manapság ólajtó méretű bordákat raknak majdhogynem a legfingább NB-kre is. A tornyok ugyanis nemhogy nem juttatnak rájuk légáramlást, de még többnyire le is árnyékolják őket."
Ezzel teljesen egyetértek, főleg a betakarás/árnyékolás a legnagyobb gond, ezért célszerű nem batár hűtőt venni, egy jó slim bőven elég még oc alá is. -
jim bcs
nagyúr
válasz
#65675776 #68083 üzenetére
(#68083) daa-raa
Mint minden torony esetében, egyébként nem eget rengető.(#68087) Kormi76
Ugyanaz a venti mint a 200-on csak egy picit nagyobb, terhelésen szintén csak szélzaj van. Annyiból rosszabb a helyzet a 300-nál, hogy van 2 karmantyú a ventin alul és felül, emiatt a függőleges mozgatás nem megoldható. Ennek tetejébe még egy tölcsér vázat is kapott ami a magas ramokat nem kultiválja. -
Kormi76
aktív tag
-
Potzee
addikt
válasz
#65675776 #68046 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy! 160 mm hely esetében már tágabb a skála!
Benéztem!Én a BM-01B-U3 házikó adatlapját néztem...
Köszi a helyreigazítást!Ebben az esetben a korábban említetteken felül érdekes lehet: Alpenföhn Matterhorn Pure, Scythe Mugen 4, Raijintek Ereboss vagy neccesen egy Brocken 2 a bordán lehúzott ventivel
-
-
Merlinclub
senior tag
válasz
#65675776 #35963 üzenetére
Itt is van néhány eredmény.
A Mine 2 ha nem is éllovas a tesztben, de nem szerepel le, és a "nagyokhoz" mért szolid árával mindenképp mérlegelendő ajánlat szerintemTothgera30
A D-14 véleményem szerint a mai napig nem rossz, de vannak már jobb vételek nála.
Lehet forgatni, hogy a D-14 használtan, a Mine 2 új árával szemben, megy cseréljünk ventiket, de mindezek ellenére jelen kérdésnél én sem a Noctuát választanám.A használt borda is elfáradhat! Sérült talp, meggörbült bordázat, kissé megereszkedett felfogatás, ami nem tart kellőképp, stb.
-
válasz
#65675776 #35963 üzenetére
Ahogy nézzük, bár direkt nem írtam hogy vs.
. De a lényeg hogy nem egy kategória a Mine2-vel, tehát a teóriád megdőlt, így szerintem még mindig megéri egy D14/SA/K2/DRP és társai beszerzése, főleg használtan, és egy SS-140/TY-140 rápakolása
. A gyári ventiket meg még mindig hangosnak tartom a CPU hűtők 95%-nál
.
#35964 5ent1nel: [link], [link], [link]. Bár személy szerint én ezt tenném rá, mert a 2100-as egy kis házszellőzéssel (szinte) passzívan elviszi, és mert hosszú ideig kiszolgál majd, esetleg tuning során, vagy a későbbi CPU-idon is.
-
válasz
#65675776 #35960 üzenetére
Kicsit hangosabb és gyengébb! Viszont már lassacskán nem egy kategóriába sorolja őket. Had említsem meg az SA és D14 tesztet, itt már nem az ár számít, és a márkát pedig mint minden esetben itt is meg kell fizetni. Különben pedig a gyári ventiket alapból ledobálom, és a saját magam által legjobban bevált/kiforrt hűtőket teszem fel. Ahogy most is hirdetem a D14-em egy SS-140-el, mert nekem ez vált be (bár a saját ventimet meg is tartom)! Használtan pedig már majdnem annyiért hozzá lehet már jutni egy D14-hez mint egy Mine2-höz, és ezért lesz különbség. Egy hűtőbordán meg nincs minek elromlania, szóval itt nem épp korlátozó tényező hogy használt-e vagy sem, ha pedig eladja róla a ventiket még anyagilag is jól jöhet ki.
-
válasz
#65675776 #35956 üzenetére
Ezzel azért erősen lehetne vitatkozni.
-
válasz
#65675776 #34374 üzenetére
Sajna az előzőt már nem tudtam szerkeszteni...
Elférne, de felesleges, a bordán át úgy is látszik a lapát színe, továbbá, ugyan azt tudja a mostani ventim is, és végül de nem utolsó sorban, az már csak mókolás/kókányolás lenne.
A Swif2 nekem kifejezetten bejön, a szín hatására harisnyáztam anno az egész konfigot olyan színre amilyen most, bár már nem igazán foglalkozom az asztali géppel/gépekkel.
-
válasz
#65675776 #34372 üzenetére
Az adott helyre hová férne el egy burkolat? Sőt, számomra csak rontana az összképen, mert felül ott dolgozik, veszedelmes 200rpm-ével a Big Boy. 800rpm-es Slip Stream 140 és a mögötte bujkáló 800rpm-es Swif2 le van húzva 400rpm-re és úgy van használva. Én pedig bemértem mindkét ventit (TY vs. SS), ezen a fordulaton nem volt számottevő különbség.
-
-
Jakuu
őstag
válasz
#65675776 #34038 üzenetére
Azert egy 16megas epromba azert ne ferjen mar bele 500mbnyi anyag, egyszeruen meg nem lehet meg megoldani, csak az alapdolgok implementalasat.
Kesobb ugy gondolom, hogy sok haszos szoftverrel lesz kiegeszulve a BIOS is, bar attol hogy valami bent van a BIOSban, meg nem jelenti azt, hogy kulso szoftver az OP rendszer ala ne kelljen a kezeleshez. -
old-dog
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
#65675776 #33892 üzenetére
Ami jó, az jó..a kevésbé kellemes szerelhetőségüket ellensúlyozza a teljesítményük..egyébként én azon vagyok kiakadva, hogy a csúcs léghűtők ára merre tart..25ks Phanteks/D14 és társai..vicc.
Archanon
Figyelembe véve, hogy neked platformváltással jár majd a következő fejlesztés, szerintem nem feltétlenül kell szempont legyen a köv. foglalatra kompatibilitás ilyen áron..eladod a hűtővel együtt a cuccot és veszel újat.. Vagy fogod magad és kicserélsz 4 csavart véknyabbra némi alátéttel..aztán máris jó az 1155/56ra a 775ös hűtő..kemény 3mm a difi furatközepekben (thx intelbá :S).Persze megértem, hogy szeretnél kifogástalan, lehetőleg új állapotú cuccot kapni és a lehető legjobbat a pénzedért, de az a szitu, hogy újonnan ennyi a belépőszint..használtból viszont megvan az erős közép, ami a zárt házban látatlanul is hűt, kompromisszummentesen.
Egyébként a postát lehet felezni is, ha hajlik rá az eladó..onnantól meg olcsóbb, mint elutazni érte..1 doboz cigi ára, ne ez legyen az ok..Összességében az egész témát részemről most már tényleg lezárandó, annyit mondanék, hogy vedd, ami neked szimpatikus..nem lesz gond.
windlord
Örömmel olvasom, hogy jól jött ki a Z600-Ninja bolt mindkettőnk számára..igaz, én a lefogatóval meg a ventikkel kicsit elszálltam árban, de elégedett vagyok vele, mert tetszik a dizájn..ez is valami ;p
Mondjuk most az állatkodós tuning miatt egy TRUE Black van fent, ütős x) -
Jakuu
őstag
válasz
#65675776 #33889 üzenetére
Nincs ott kiragadva semmi, csak ertelmezni kell a mondat elso szavat.
"Más"
De lehet ez csak nekem logikus, hogy a kerdes masra vonatkozik es igen nem veletlenul irtam le, hogy ha esetleg olyanok mint te osszemosnak a kettot, meg veletlenul se lehessen osszekeverni vagy hibat veteni emiatt.
-
Jakuu
őstag
válasz
#65675776 #33877 üzenetére
Akkor kivancsian varom te mit irsz erre a kerdesre:
"Más +1: Processzorhűtőt használtan venni... Maga a hűtőbordák sosem mehetnek tönkre (hacsak nem kalapáccsal zúzom szét), szóval bátran vehetek, ugye? Ha a ventilátor esetleg bedöglik, akkor meg lehet rájuk külön is venni?"
Ertelemszeru 96mm-es borda, mikor a kerdesben nem is szerepel ? Ez egy altalanos kerdes, nem is kapcsolodik az elozo kerdesehez, amire helyes valaszt kapott.
-
Jakuu
őstag
-
Speed®
titán
válasz
#65675776 #33864 üzenetére
Tényleg, nem tudom miért söntöt írtam
NH-C12Pm volt Q8300on, nekem nagyon bejött, 3.5GHzig bőven elég volt
Zipang kimaradt, bár nézegettem, csak jó áron jutottam hozzá a Noctuához..Whatever..ha neki megfelel és nem izzik a proci, akkor használja sokáig
Ehh, ez még belefért volna a szerkesztésbe..de most már nincs mit tenni :S -
icon
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
#65675776 #33808 üzenetére
De miért vettél Shurikent, ha volt hely bőven..? Ilyen téren áll a kérdés a Zipangra is, hiszen akár NH-C12P és hasonló böszme megoldás is elférne nálad, ha ragaszkodsz is a merőleges elrendezéshez..
Én pusztán amiatt ajánlottam ezt, ill. nem csak ezt, hanem elsősorban a Big Shurikent, mert kicsi volt nála a hely. A gyári hűtőkkel AMD oldalon nem a teljesítmény, sokkal inkább a hang terén volt rossz tapasztalatom :S
Egyébként igen, sokszor elgondolkodtató, hogy a hűtőgyártók tervezőmérnökei miért nem használják a szürkeállományukat tervezéskor
Ilyen téren nekem legutóbb a CM Z600 volt csalódás, kis légszállítás mellett katasztrófa, annak ellenére, hogy passzív üzemhez ajánlják <90Wig..
bmollszeptim
Azonos áron 412S, jobb a talpa és általában véve halkabb, nem is kapott PWMes ventit, csak sönttel lassítható (1300->900) fix fordulatra. Persze utóbbit lehet hátrányként is értékelni, egyéni preferenciák kérdése. -
Speed®
titán
válasz
#65675776 #33805 üzenetére
Nem eszik olyan forrón..ritkán fordul elő, hogy 100on pörög a CPU+IGP.
Shuriken Rev.B. ugyan nem járt nálam, de Big Shuriken igen, az elég korrektül teljesített..egyébként a vékony venti tényleg bosszantóan kevés huzatot csinál, de néha nincs többre hely..pl. Setsugennel is éphogy el tudtam férni anno a hangkarim miatt, de elbírta a GTX460at kényelmesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Thermalright Le GRAND MACHO RT extra nagy processzorhűtő 14 cm ventilátorral
- Új Noctua NH-U12A chromax.black
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- NOCTUA NH - D15 G2 ( Másfél hónapos )
- SILENTIUMPC Fortis 5 Dual Fan Intel/AMD Univerzális Processzor hűtő
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged