- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
válasz
Gabesz144 #28687 üzenetére
Léghűtésesből érdekelne első körben szinte bármi. Komplett vízesblokk rendszer is szóba jöhetne,de még nem tudni hol a proci vége. Ha van még benne kraft akkor megérné a vizes is...
Jelenleg gyári léggel 4,5 Ghz-nél stabil. 4,8-nál meg már nem tudja szinten tartani a hőmérsékletet. 5-nél még épp bebootol de irdatlanul gyorsan túlmelegszik aztán kékhalál és kikapcsol. -
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabesz144 #28603 üzenetére
hm, durva
viszont ha a Noctua 140es elfér, lehet egy normál méretű 140esnek is el kéne férnie. más kérdés, hogy a Noctua ventik azért elég jók, szóval hacsak nem kell plusz teljesítmény, szerintem ne állj neki őket cserélgetni.
egyébként a házból kifújó refdizájnos kártya garantáltan rosszabb lenne. befűtené a házat (melegebb pcb), tetejében meleg lenne, és még sivítana is.
Tothgera30: 56x56x26 centis a ház, szóval leszabályozva tényleg kellhet bele pár venti. vganak meg az oldalsó venti szokott segíteni, ebben a konfigban pedig valszeg messze az a leghangosabb komponens. valamennyit szerintem lassítva a ventiken lehetne segíteni az összképen, de nagytornyok eléggé macerásak hűtési szempontból.
-
válasz
Gabesz144 #28603 üzenetére
Pedig borzasztó sok ez a venti mennyiség. Én az oldalsó ventit leszedném, elöl-be, alul-be, hátul-ki, felül-ki felállásban megnézném, persze passzívan a CPU hűtőt, és úgy nem igazán kellene neki főnie. Persze a ventiket hajtsd 400-600rpm-emen, és úgy szépen átszellőzne a dolog.
Nekem jelenleg a D14-en van egy 400rpm-re szabályzott Slip Stream 140mm, hátul egy 120mm-es Swif2, 400rpm-en é felül egy 200mm Big Boy 200rpm-en. Így szépen át is szellőzteti a dolgot, bár ez jóval kisebb ház.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabesz144 #28593 üzenetére
így vedd meg a Swif2őt... 1200as modell, elég sűrű lamellás hűtő, node az SFlex 800rpmen úgy vert rá 25%ot deltaTben, hogy a Swif2 880-900at forgott a 800as specifikált érték helyett. ja igen: az Sflex azonos fordulaton kb egyformán hangos érzésre, csak tud levegőt is szállítani... de az anno 2kért vett Glacialtech venti is lényegesen jobb volt, igaz az 50rpmel többet forgott. ja igen, papíron az sflex 33,5 cfmes (spcr szerint 32 régi és 23 az új rendszerben), a coolink pedig 35.5.
namost: D14re rámegy 140es venti, és van akkora, hogy 140es átéri, 120as nem. szóval, ha gyengébb hőfokokat akarsz mint két 1300rpmes 140es ventivel, csak lényegesen hangosabban, akkor a 120p a ventid
. a gyári noctuák egyébként jobbak, a coolink a noctua budget márkája, és ennek függvényében is teljesít gyengébben.
annak függvényében, hogy hogy szabályozol, én két Prolimatech Blue Vortexet (1000rpm) vagy két Thermalright TY140et (1300rpm) ajánlanék: itthon TY140 tandemet használok az IFX14en, egy fokon belül van az SFlex 1900 tandemhez képest, cserébe viszont lényegesen halkabb, kb az 1300as és 1600as tandem között van hangban (tehát a teljes fordulaton menő swif2 120pknél még mindig halkabbnak kell lennie). árban 3k/darabos áron nem sokkal drágábbak a 120pnél.
házhűtéssel kapcsolatban: ha beférnek a 140es ventik, vegyél olyanokat. 140esekkel sokkal jobb zaj/teljesítmény érhető el. ld az SFlexek teljesítményét, pedig azok gyakorlatilag a piacon lévő egyik legjobb számítógépbe szánt 120as ventik.
-
-
Gerisz
addikt
válasz
Gabesz144 #27299 üzenetére
Nekem erős a motorhangja maxon. Nem a szélzaj zavar, az mindenek van ami szállítja a levegőt.
De igazán a Silver Arrown lévő venti se tetszik. Nekem az is zavaró maxon.Még az a szerencse, hogy semmi szükség nincs egyik ventinek se, hogy maxon vagy közelében járjon. 1000rpm fölé nem megy automatán se.
-
-
Isual
veterán
válasz
Gabesz144 #26259 üzenetére
Nem szeretnék ilyen nagy dögöt, nekem visszataszító
Az U12P még elmegy, de annál nagyobbat nem akarok.
Arra lennék kíváncsi, hogy megfelel-e 2500K tuningolására olyan 4-4,5GHz-re kicsi plusz feszültséggel, mert ha igen, akkor nekem az jó lesz. A zajszintje szerintem jó (1300-on használja bátyám is).
Persze, ha van valami bestbuy ehelyett, akkor elfogadom, ti többet tudtok, de a a Noctua csendességéhez ragaszkodom! -
sestertius
őstag
válasz
Gabesz144 #26028 üzenetére
Ez biztos. Én anno azért váltottam, mert egyrészt újdonság volt, másrészt nem mondtak rosszakat róla, harmadrészt akkor is nagy volt a Mugen 2, melynek eladási árához 2k-t kellett hozzá dobnom és adták a H50-et. Tapasztalatnak jó volt... Nem is volt az olyan régen, tavaly...
No de itt van végre a Prolimatech!
Van hely mindennek! Hátul 800-on elketyeg a házhűtő, a 14-es CM a Noiseblocker rácsával é s gumi rezgéscsillapítóival, itt pedig látható az előre berakott 14-es Noiseblocker. Megvan a "légfolyosó", jó a hűtés...
Még egy-két kép: 1, 2. -
sestertius
őstag
válasz
Gabesz144 #26020 üzenetére
Így van. A Noctua NH-D14 király hűtő /az is volt
/, de véletlenül sem szabad egy kalap alá venni egy H50-el.
Összességében a H50 használható darab, csak nem ebben az árban - arról nem is beszélve, hogy gyárilag egy venti jár hozzá, ami majdhogynem használhatatlan, szóval rögtön az elején vegyél még hozzá kettőt... Arany ár.Gerisz: Még ma érkeznek a fotók...
-
sestertius
őstag
válasz
Gabesz144 #26013 üzenetére
A H50 gyári ventijét soha nem is használtam, mint ahogy a H70-ét sem. Két jó ventivel viszont normálisan hűt, de valóban "csak" egy felső kategóriás léghűtővel egy szinten.
Helyhiány, elhelyezés stb. /netán design/ az, ami a H50 /vagy H70/ mellett szólhat.
Nem bírnám már felsorolni, hány proci hűtőm volt, volt H50, H70 is. Rossznak nem mondanám, de az árához képest nem tud annyit - a léghűtők áraival össze vetve.
A H70 komolyabb, ez tény... -
Zohan
senior tag
válasz
Gabesz144 #26014 üzenetére
mondjuk ez a teszt elég vicces amit küldtél.. mert sokkal több gyengébb hűtő előtte végzett.. ez kamu.. 212+ meg tx3 ilyenek na ne röhögtessenek már ez elég vicces..
konlrétan tudom h a tx3nál sokkal jobb volt ugyanaezekkel a ventikkel mert használtam egy darabig haver tx3ját..
eza teszt nagyon ergya -
diegho
nagyúr
válasz
Gabesz144 #25714 üzenetére
Azt hiszem 3 boltban néztem és mindháromnál úgy szerepelt, hogy Freezer 13pro 92mm no az a sima Freezer 13, a Freezer 13pro 120mm pedig a valós Freezer 13pro. Én Bluechip-nél vettem az enyémet, ott jött ki a legolcsóbban 3-4 hete futárral együtt. Megrendeltem, másnap itt volt.
AM3-hoz még mindig jöhetnek hűtő ajánlatok, amik nincsenek elforgatva.
-
cyberkind
félisten
válasz
Gabesz144 #25496 üzenetére
Most Thermaltake Frio hűtőm van, esetleg megérné váltani egy Noctua NH-D14-re ?
-
Gabesz144
senior tag
válasz
Gabesz144 #25347 üzenetére
Amit eddig én használtam és szerintem az egyik legjobb az egy Akasa Apache venti.
1300-as fordulaton szinte semmi hangja és brutál jól nyomja a levegőt.
Gondolkodom rajta nagyon hogy kellene 2db a D14-re.
-
diegho
nagyúr
válasz
Gabesz144 #25330 üzenetére
Szerintem a Freezer 13pro is lehűt mindent értelmes feszen. Én noctua-t soha többet nem veszek. Van Noctua 12centis ventim 5k volt annó és max fordulaton (talán 800) hangosabb, mint az AC 12 centis 1200-on, 500-as fordulaton meg motorhangja van. Szóval nekem igazi nagy csalódás a Noctua hangban.
-
diegho
nagyúr
válasz
Gabesz144 #25314 üzenetére
Ma délelőtt hozza a futár az AC Freezer 13pro-t. Amúgy a gyári hűtő már csak azért is vicces, mert ez kisebb, mint egy régi e2x00 procihoz adott. Nem néztem a méreteit, de az OCZ Vendettámhoz képest kb negyede, ha egy TR Silver Arrow-ot nézek, akkor kb nyolcada, vagy tizede lehet.
Ez a kép mindent elmond a gyári hűtőről.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gabesz144 #25108 üzenetére
az oké, de a CM690 is 16k volt akkoriban, 160-180as usd mellett, tehát már az is bőven az ingerküszöb felett volt sokaknak
Dragonba, Bravoba ugyanúgy nem ment be (Dragont teszteltük konkrétan, a merevítő volt útban).
az meg három éve milyen lett volna már, hogy alsótápos támogatott lista kb: Temjin, Cosmos, Stacker810 (ami akkor már egy éve EOL volt, 832be az oldalsó ventikkel volt inkompatibilis). nem véletlenül nem terjedt el a hűtő, drága is volt, meg szinte semmibe nem fér be, TRUEt meg annyival nem verte, mint amennyivel drágább és ház szempontjából macerásabb volt. azt hiszem xtremesystemsen volt erre egy találó észrevétel (miután egyik ember lecserélte egy megára): hűteni nem jobb a mega, csak éppen szerelhetőbb
-
-
-
Zoli83
tag
válasz
Gabesz144 #25033 üzenetére
Sziasztok!
A harmadik helyen se lehet már kapni a Prolimatech Megahelms hűtőt.Ennyire kifutó termék, már van helyette valami másik esetleg, talán a Prolimatech Armageddon? Nézegettem Alphenföhn hűtőket is, a Nordwandot és a Matterhorn-t, a Matterh. kicsit drágább, megéri ezt a többletköltséget?
-
Dtomka
veterán
válasz
Gabesz144 #25017 üzenetére
értem, de sztem ott sem ér el rossz eredményeket...
egy másik kérdésem hütéssel kapcsolatban.
mi a véleményetek a erről a hűtőpasztáról? csak ilyet találtam itthon -
somasz
addikt
válasz
Gabesz144 #24800 üzenetére
Egyelőre csak a ház van kezeim között, így nehéz a méricskélés, potyára meg nem vásárolnék
Proci985:
Most néztem pár perce a Genesis-t, szerintem ő lesz a befutó, 44,15mm-re van a proci felső részétől a hűtő legalja a ramok fölött. Ráadásul az egyik, ha nem a legjobb hűtőnek tűnik...
Vengeance vagy RipJaws-X? Ez itt a kérdés -
-
válasz
Gabesz144 #24762 üzenetére
2 vezetéket egybe átalakítóval és úgy a lapra. Lapon csak 1 CPU fan van nem?
Vagy mehetne külön is?
CPU fan és a Cha Fan1-re? Ez a kettő 4 pines, de minek 4 pines, amikor a Noctua ventik 3 pinesek? Egyébként pörögnek a ventik. 10 fokot számítana ha nem fullon megy? Azokat a leszabályzókat nem kötöttem be!
Tényleg ezek nem úgy vezérelhetők hogy leszabályzók vannak hozzá? Ezért nem 4 pinesek?????? -
válasz
Gabesz144 #24748 üzenetére
Újra itt, házból a lapot nem vettem ki, csak levettem a hűtőt húztam a csavarokon, megkentem visszaraktam. A helyzet változatlan...
Nem tudom mi lehet...
Teljesen szétkapni nincs kedvem, precízen raktam össze, minden megvan húzva...
Azt hiszem kihajítom az ablakon... Nagyon felrántott... -
válasz
Gabesz144 #24738 üzenetére
Hát akkor már nem vágom, a gyárival is ennyin ment.
Semmit nem csinálok csak netezek, még a ház oldala sincs fenn mert fel sem fér.
Minden csavart meghúztam, a hűtő csavarját nem is lehet tovább húzni mert talpas.
A Biosba csak annyira "húztam" hogy normal-on megy. 3331 mhz-n. Core Temppel nézem. -
válasz
Gabesz144 #24722 üzenetére
Szia!
Bakker kezembe fogtam a D14-en. Bazi nagy
. Most kaptam meg. Kegyetlenül néz ki és tényleg óriási, nem tudom befér-e a mostani házamba, de nem bírom ki hogy ne rakjam fel ma!
Az nem elég ha rányomom a borsót és kész? Ahogy összeillesztem, úgyis szétnyomja az elemek között nem? Azt honnan tudom hogy a prociról megy-e az alaplapra ha sok lesz a cucc? Nem gáz ha a lapra lefolyik? -
azooka
csendes tag
-
Itachi82
aktív tag
-
válasz
Gabesz144 #24353 üzenetére
Jó hogy az alaplapos topicban is erről faggatlak :XD.
Akkor a Dark Pro-val befürödni nem fogok talán, a bajom az hogy egyik hagngját sem tudom elkpzelni, a házomon is cserélnem kéne 2 db 14-es ventit, mert az egyik nagyon hangosan zörög, és ha megütögetem óvatosan a közepét akkor elhagyja, majd 1-2 óra és újra.
Sajna mindig gyári hűtőim voltak, így nem tudom egy ilyen jó kis hűtő milyen zajjal megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged