- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BogyóBP #100340 üzenetére
Az alábbi topikban tedd fel a kérdésedet. Privát üzenetekre nem válaszolok, ezt megelőzésként írom.
https://prohardver.hu/tema/cpu_leghutes_kibeszelo/friss.html
Ez a topik elsősorban konkrét és célzott hardverajánlásról szól, legalábbis személy szerint próbálom ebbe az irányba terelni a történetet. Az összefoglaló elején van egy 6 kérdésből álló ív, ezzel érdemes feltenni a kérdést, vagy lehet böngészni az ajánló táblázatot. Lásd itt:
Miért így érdemes feltenni a kérdést? Mert mindannyiunk (beleértve a saját) helyzetedet is megkönnyíted azzal, hogy nem kell barkochbáznunk, meg traktorral kihúzatni belőled a válaszokat tizenakárhány hozzászóláson keresztül, hanem minden gördülékenyen és hatékonyan tud menni magától, ahogy kell. Egyébiránt a moderátor volt olyan rendes és ki is emelte a hozzászólását segítségként.
Lásd korábbi fórumozó ajánlat kérése. Áttekinthető, értelmezhető, szépen tördelve van a szöveg, minden fontos információt tartalmaz.
Minden mást pedig értelemszerűen a CPU léghűtés kibeszélő topik-ba.
-
spleenszuru
őstag
válasz
BogyóBP #97416 üzenetére
Az esztétikai része így néz ki, a 42 mm magas ramommal:
[link]
[link]
Ez kb. észrevehetetlen, föntről.Zajt mérni nem tudok, de ennek a ventinek még 85% PWM-en is egészen halk hangja van, nem tudom, hogy. Csak 90% fölött kezd el "hangos" lenni, de nyilván nincs ennyin használva soha.
85% maxra van téve, ha 75 fok felé megy a temp, de olyan sincs normál használat alatt.
Normál használat=nem CB23 és társai.Összerakás utáni hwinfom van CB23-mal, itt oldallap még lent van, nem tudok most másikat küldeni, nem vagyok otthon:
[link] -
kromatika
veterán
válasz
BogyóBP #97416 üzenetére
Szia.Nekem van itthon most Peerless Assassin 120 SE. Össze vettetem Noctua D15 el. Ryzen 7700X és Asus TUF Gaming B650-Plus WiFi páros. Jól szellőző be quiet! Pure Base 500DX házban,elől 2db 14 es ,hátúl 1 db 14 gyári bq ventivel,amik a csendesség jegyében 700RPM -re beállítva. Sajnos a 7700x-et ha szigorúan a stresz teszteteket nézzük egyik sem tudja optimálisan és halkan le hűteni . OCCT, AIDA, stresz alatt 15 perc után D15 90C, 120 SE 92. Sajnos az AM5 procikon kicsi a kupak,ez álltal kicsi a hőt átadó felület. Peerless Assassin 120 SE kiváló hűtő ár érték arányban. De már 12000RPM-en hallatszik.D15 ekkor még szinte néma. Fullon járatva meg még jobban nő a D15 előnye.Persze ez nem indok a D15 dupla árára. De hangsúlyozom ezek komoly terhelés alatt,amiket a valós életben nem valószínű hogy előfordul. Számomra a megoldás a feszültség 1.2 V re állítása hozta. A proci teljesítménye nem csökkent,és 10c fokot hozott. 120 SE is jó a ram kompatibilitás terén, G.Skill Trident Z5 RGB DDR5(42 mm) és apacer panther rgb vel sem volt gond.
-
-
válasz
BogyóBP #97407 üzenetére
Nincs mit, sajnos én nem tudom rá a választ. Bedobtam az azonnali infós topikba is, de ott se mondtak rá semmit.
-
válasz
BogyóBP #97400 üzenetére
Szia,
Megmondom őszintén ezeknek a szigetelő alátéteknek nem tudom mi a szerepe, jelen ismereteim szerint az alaplapi távtartó csavaroknak érintkezniük kell az alaplappal, hogy a házon keresztül le legyen az földelve és mindenképpen elektromosan vezető anyagból kell, hogy készüljenek, tehát műanyag távtartó csavart pl. nem szabad használni.
A procihűtő csavarhelyeinél sem tudom, hogy ennek mi az értelme, ami hűtőjeim voltak itthon, azoknak a távtartói mind nem elektromosan vezető anyagból készültek, pl. műanyag.Kompakt vízhűtéssel ebben a topikban nem foglalkozunk, annak már van sajátja: [link]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
BogyóBP #78511 üzenetére
(#78511) BogyóBP
Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA(#78512) rokafiu77
Még mindig prototípus fázisban van, én is örülnék neki, nem tudom mikor lesz belőle végleges. Nagyon jót akarnak csinálni és ehhez idő kell.(#78514) Tumisz95
Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA(#78517) zolee3000
Tökéletesen, majd a következő paszta cserénél vehetsz egy még minőségibbet. -
Speed®
titán
válasz
BogyóBP #78518 üzenetére
A fehér gagyi kencénél kb. minden jobb, ezért nem ajánlott..
Figyelembe véve az árat, minimális költség egy jobb paszta.
Sokszor százezres tételeknél megmosolyogtató a spórolás..zolee3000
Jó a gyári is, amit adnak hozzá, de ha top kell, ez az ajánlat.
Nyilván attól is függ, mire elég, hogy mit kell befedned vele..
Normális méretű CPU+GPU+NB simán kijön 1g tubusból is. -
Speed®
titán
válasz
BogyóBP #78515 üzenetére
A topik él és virul, csak nem szeretjük ismételni magunkat, ha nem muszáj.
Venti ügyben van céltopik, itt inkább konkrét hűtőkről megy az eszmecsere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Crucial 240GB SSD eladó
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged