- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
-Rahan- #28983 üzenetére
geil black dragon és kingmax memeken egyáltalán nincs borda pl. nekem nem véletlenül vannak black dragonjaim
(tipp: így is a venti közvetlenül ül a memek tetején).
Kissjeno: megérheti, az alpenföhn ventik azért jobb minőségűek, maga a borda is masszívabb. viszont tuning nélkül igazából ekkora hűtőnek max akkor van értelme, ha max 45-50fokos procit szeretnél halkan.
-
-
agressiv
addikt
válasz
-Rahan- #28968 üzenetére
Én annó próbáltam egy noctuához kapott pasztát és nagyon jó volt, de a Schneekanone-t eddig semmi sem überelte nálam.
Ha ezzel pasztázol, teljesen mindegy, hogy szorítod a hűtőt mint a barom, vagy épphogy csak rá rakod, mert ugyanúgy vezeti a hőt. Egy sima átlagos pasztához képest -10fok. -
Merlinclub
senior tag
válasz
-Rahan- #28962 üzenetére
Az Alpenföhn hivatalos álláspontja és mérései szerint a Triglav a Matterhorn alatt és a Nordvand fölött van pozicionálva. A hamarosan érkező Himaláya (kb 6 hét) a Matterhornn felett lesz árban kb 1500Ft-tal, azaz 17000 környékén, de annál jobb is 3-4 fokkal.
A K2 érkezéséről még nincs hír, da az a Notcua NH-D14et az Alpenföhn szerint 4-6 fokkal veri. Mindez 80Euro körüli áron.
A Gotthardról még nincs infom -
Daert
őstag
válasz
-Rahan- #28962 üzenetére
Nem.
Inkább úgy fogalmaznék,hogy Magyarországon jelenleg kapható Alpenföhn hűtők egyik leghatékonyabbika a Triglav.
Nagyon jó hűtő emellett még a Matterhorn és a Nordwand is.
Ami hasonló dimenzióval bír az a Xigmatek Aegir,picit drágábban és picit jobb teljesítménnyel.(külföldi tesztek alapján) -
Merlinclub
senior tag
válasz
-Rahan- #28946 üzenetére
Az Alpenföhn Triglav MELLETT biztosan elfér, és a ventije kicsit még segít is hűlni a ramoknak, mivel mozgatja a bordáik köröli levegőt. Ezért keskeny bordás kialakítású.
Teljesítményben csak 1-2 fokkal marad el a D-14-től, de árban jelentősen.Valamint - szerintem - sokkal szebb!
-
agressiv
addikt
válasz
-Rahan- #28881 üzenetére
Nagyon ajánlottad egy előző hozzáírásodban az Alpenföhn Brocken-t, lehet kapni egy EKL Alpenföhn Nordwand-ot, ezzel nem járnék jobban, mint a cég másik termékével?
Nem járnál jobban vele.....
A folyadékos megoldás azért nem túl hosszó élettartamú, mert a ventilátorok nagyon szeretik összeszedni a port, ami, ha a folyadékkal keveredik, tudjuk mi lesz belőle.
A Be Quiet hűtőről annyira nem tudok semmit, hogy az nekem új infó, hogy egyáltalán gyártanak ezek hűtőt, én eddig csak tápot láttam tőlük....
A Brocken-t nagyon jól ismerem, most is ilyen van itt mellettem és sosem csalódtam benne és nem is olyan elmebeteg drága, ezért én mindenképpen ajánlom, de érdemes venni hozzá még egy ugyanolyan lila ledes ventilátort és akkor tényleg csend lesz és hüvös is egyszerre... -
agressiv
addikt
válasz
-Rahan- #28879 üzenetére
Nagyvonalakban, a tengely végénél, van egy kis "tartály" amiben síkos folyadék van, és úgy van kialakítva, hogy mindíg legyen a tengely és a persely között folyadék, ezért gyakorlatilag folyadékon csúszik a tengely és szó szerint semmi hangja sincs. Ilyen ventilátornál, csak a szélzajt hallod, meg esetleg a motor tekercsét, amikor fázist vált, ha nagy teljesítményű.
Hang szempontjából ez a legjobb, a csúszó is jó, ha olajozva van, de hamarabb elkezd zörögni, a golyós, meg botrányosan hangos, viszont hosszú élettartamú. -
-
Daert
őstag
válasz
-Rahan- #28873 üzenetére
A Be quiet nem éri meg az árát.
A CM 612 jó lehet.
Jó választás még a Mugen2/3 12k
TR Venomous X 16K
TR HR-02 16K
TR Silver Arrow ~17K amennyiben beszerezhető.
Coolink Corator DS 15K
Még ez is érdekes lehet 10K-ért jófajta ventivel,elméletileg a magas ramokat sem zavarja.
Viszont ha az árba belefér akkor a jelenlegi legjobb lég a Silver Arrow mellett: Noctua NH-D14 -
Beretvás
veterán
-
-
wd.taz
aktív tag
válasz
-Rahan- #28861 üzenetére
Helló!
AC Freezer 13 PRO jó lehet. Fentebb van kép a gépemről. Nekem ASROCK 990FX Ext.4 -en van, jövőre veszek bele egy Bull.-t én is.
Néztem a deszkádról képet, úgy látom, hogy azon alacsonyabb az oldalsó hűtő mint az enyémen szerintem jó lenn rá. Az enyémen beleér egy kicsit, de a rugós lefogató engedett neki egy kicsit, így nincs gond
Tazi
-
agressiv
addikt
válasz
-Rahan- #28867 üzenetére
Folyadék csapágyazású a ventilátor rajta és ennek megfelelően halk. Az Arctic freezert-t nem ismerem, tehát nem tudom, hogy ahhoz képest milyen, de egy corsair A70-nél egy picivel jobb és halkabb (tegnapelőtt próbáltam).
A Brocken is vízszintesen áll a lapon AMD esetén, így vagy felfelé, vagy lefelé fújja a levegőt, de ha extra halkat akarsz, veszel hozzá még egy ugyanolyan ventilátort és akkor tuningolhatsz és halkan is üzemeltetheted egyszerre.Én egy Pheom 2-n használtam 4GHz-en 4 maggal, 1.52V-on 54C°-ot produkált 2db egyszerű y.s. Tech ventilátorral 1100RPM-es fordulaton...
Most az I7-en 78C°-ot tud ugyancsak 4GHz-en, viszont angyon rossz a proci kupakolása. mert majdnem 30 fokot ugrik terheléskor és a csövek is épphogy langyosak.
-
reset
senior tag
válasz
-Rahan- #28867 üzenetére
Az Arctic Freezer 13 Pro a ház teteje felé fújja a levegőt - esetleg ez is szempont lehet a döntésben. - egyébként itt van egy teszt róla. Ha -mint írtad- nem tervezel extra tuningot, akkor választhatod a CM HTX3 hűtőt is vagy az erősebb testvérét, a CM 212+ változatot. Jó még a Corsair A 50-es is. Amit a #28863-ban javasoltam, az is 10 kiló alatt van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest