Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tarczali
tag
válasz
pitbull93
üzenetére
Én egyelőre csak alap órajelen próbáltam ki, de a 29 fokos alap hőmérsékletet 4 órás torture test-tel is csak 36 fokra hagyta felmelegedni a Noctua. Szeretném tesztelni, mit tud magasabb órajelen, mert szerintem ott lehetne még hatékonyabb, de nem volt mostanában időm rá sajnos. Nem csalódtam benne, szerintem megérheti azt a pár ezer forint többletet amennyivel drágább a többi a hűtőnél.
-
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Hát ez várható el ettől a monstrumtól. Nálam a TR 1 ventivel 4ghz-en ilyen hőfokokat produkál Linx alatt, mondjuk nekem nem kell hozzá ekkora fesz.
T_boy: persze elég a gyári hűtő azért azt adják hozzá, az nem biztos, hogy halk lesz de határon belül tartja ha nem húzod.
badd: még 1-2 hónap mire a Ninja3 kapható lesz meg biztos vagyok benne, hogy induló áron drágább lesz mint a 2. Ha nem akarsz várni meg elég a 2 teljesítménye akkor vedd azt.
botsaska: 478-ra már nem túl sok hűtő kapható és az olcsók kacatok arra nem érdemes cserélni a normálisak meg drágák. A Scythe-nak elég sok hűtője van ami jó még 478-ra is ezeknek annyi előnye lehet, hogy később komolyabb géphez is elég lehet ha váltasz. Ami még a legolcsóbb a Katana3 meg a Samurai ZZ.
-
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Ha a legerősebb kell az a Noctua. Más kérdés, hogy drágább meg 2x akkora helyet foglal meg a ventik is hangosabbak rajt. Én magamnak azért nem vennék olyat mert bazi nagy simán belóg a ramok fölé, mondjuk nálad elfér mert a redline-on nem magas hűtőborda van. De engem akkor is zavar, hogy ennyire rátakar meg a nagy borda elfogja a légáramlatot rendesen, de az tény, hogy a procit ez tartja a legalacsonyabb hőfokon. Ha gondolod keress róla képet, hogy mutat.
balu077: mindössze azért mert olcsóbb is valamivel meg a teljesítménye is jobb. Nálam hozta a TRUE teljesítményét. Persze ha a Nordwand tetszik akkor vedd azt az is elég lesz hozzá.
Integra: nálam elférne a D14 de akkor sem vennék olyat. Ha 2-3 fokkal tud kevesebbet egy fele akkora hűtő akkor az nekem jobban megfelel.
-
Integra
titán
válasz
pitbull93
üzenetére
ha végrem megjönnek a motyók, megmondom, bizisten
remélem hét végére minden meglesz..de ha van helyed nocuta-ra, akkor nosza

ha lenne helyem a házban bizisten én is a 14-est venném, de kifejezetten kis, kompakt, amennyire lehet csöndes, jól hangszigetelt, de nagyon erős rendszert akartam. sajnos hely nem lévén, illetve mert a ramom dupla magas, ezért marad a true rev.c
Henk: igen, így már értem a venti szabályózot, köszi!
-
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Ez tökéletes választás, a ventik is bár szerintem nem indokolt rá 2db. A Noctua pár fokkal biztos jobb nála elég ha ránézel legalább 2x akkora borda meg 2db ventilátor.
balu077: a Nordwand is megbírkózik vele de én azért az árért inkább egy Corator-t vennék.
Crampus: milyen az elviselhető ár neked?
-
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Ha a legerősebb kell akkor Noctua NH-D14, nálad el is férnek alatta a ramok. Amúgy redline-t hol vetted? Azt meg senki nem mondja meg neked látatlanba, hogy a te házadba hány fokon megy majd a proci mert rengeteg dolog befolyásolja.
Integra: az UD7-nél nem tudom de a kisebb Giga lapokon csak 2db 4 tűs venti csati van abból is a sys fan2 elég szerencsétlenül szabályoz, ezért kellett nekem is szabályzó a 4db ventihez, hogy úgy menjenek ahogy én akarom.
badd: ha mm pontosan akkor a hely akkor én nem venném meg a Mugen-t még ha jól is mértél és el is fér akkor is összeér az oldallappal. Ha meg nem jól mértél akkor lehet be sem fér. Ninja3-ról egyelőre nincs adat nem tudni milyen magas lesz.
-
Integra
titán
válasz
pitbull93
üzenetére
nyugodtan megveheted a rev.c-t
én is 930-hoz veszem, asus r2g deszkába, ma rendeltem meg.
ehhez rendeltem még 120p ventiket. annyi diffi lesz a tiedhez képest, hogy nekem antec p180 mini házba megy a cuccos, más rammal és csak 5870-es vga-val, viszont 160gigás intel ssd-vel. -
simlisgumis
tag
válasz
pitbull93
üzenetére
Ahogy Henk is írta nyugodtan rárakhatod vezérli a pwm eseket is, nekem is zalman házam van MFC1 vezérlővel és semmi gond nincs vele! A csatik meg elférnek mert adnak hozzá hosszabító kábelt igy nem a vezérlőnél kell csatlakozni!
Személyes véleményem meg az, hogy a gyárilag hozzáadott zalman ventiket cseréld le mert valami borzalmasan hangosak,még szabályozva is!
A házra ezt ajánlom[link]
A procira meg ezt[link] -
picur220
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Hirtelen 3 venticsatit látok rajta, 2 PWM-es és 1db 3pin-es. Tudni kell, hogy amint te is kimásoltad, a SWIF2-esekhez (PWM-es) adnak Y-cable-t is, ami a PWM-s csatit kettéosztja. 1 PWM-csatira úgy tudom max 4 ventit lehet rákötni. Itt 2 PWM-csati van, szóval nem lesz gond. Egyébként ez nagyon tuningos lap, 24+4 fázisú...
Egy i7-et sztem 4GHZ fölé is lehet benne húzni, nem a lapon múlik...
-
picur220
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Az átlag szabályzók, mint az MFC1 Plus, 3 tűseket kezelnek! A PWM meg 4 tűs, és teljesen más megy a tűkön, szóval erre tuti nem kötöd rá a PWM-eseket!
Szerintem a 2db gyári venti 1 db 3 tűs csatin fog csatlakozni a laphoz/szabályzóhoz, legalábbis a házventiknél így szokott lenni! (Nálam a Gigabyte házban a gyárilag adott SilentBlade-k így csatlakoznak, de ez egy drágább ház, szóval nem tudom...)
Ha szerinted kell neked a szabályzó, akkor vedd nyugodtan meg, kösd rá a ventiket, veszíteni nem vesztesz semmit! Tuti rá fog menni az 5 venti, és tudod vele szabályozni. A CPU viszont tuti nem.
Kicsit bővebben: PWM szabályzás 4 tűje: Ground, +12V, Sensor, Control.
Sima 3 tűs venticsatinak pedig csak 2 tűjét használja a gép. Ground, +12V.
Szóval Egy PWM csatira rá tudsz kötni egy 3 tűs ventit, de a 3 tűsre nem fogod tudni rákötni a PWM-est! Szóval a Swif2 2120P helyett nézd meg az 1200-ast/1201-est!MFC2-es képe Látszik az 1 db PWM-es csati!
MFC1 plus képén pedig látszik, hogy minden csati 3-tűs!
Egyébként milyen házba fér 5 db venti? Vmi CM 590, vagy 690-es vagy HAF?
Szerk: kiderítettem: GS1000!
Így mindjárt érthető!
-
picur220
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Egy PWM-es ventit nem tudsz rákapcsolni semmilyen szabályzóra, mivel a PWM az frekvenciavezérelt, a 3 tűs-csatis ventik meg feszültségvezéreltek. A potméterekkel meg értelemszerűen a feszültséget tekergeted.
Szerinted érdemes venni akkor ventiszabályzót a plus két gyári zalman ventire meg + 3db SWIF2-es de ha PWM-mel nem számoljuk bele a procihűtőt !
Na ebből a mondatból semmit sem értek, gondold át újra!
Szerintem a házventiket vezérelheted Te magad, de a CPU-t nem ajánlom. Nem véletlenül találták úgy ki, ahogy. Pl ha 2 órát netezel, aztán elkezdesz játszani, de a CPU-venti meg nem pörög, mert elfelejtetted, akkor könnyen meleg helyzetben találhatod magad, pláne, ha tuningolsz, és alapból is pörögne a CPU-venti!
Egyébként szerintem a vezérlést akkor kell alkalmaznod, ha erős ventijeid vannak, amik magas fordulaton süvítenek. Így ha Win-ben vagy, akkor hangtalan a szerkezet, de ha játszol, feltekered, ekkor süvít ugyan, de a játék hangereje elnyomja, és nem érzékeled annyira, de legalább fagyaszt! -
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Láttam már olyan képet amin 90°-al volt elforgatva az NH-D14 mert nem fér el a ramtól vagy az első venti nem igazán fért el. De ezt így nem lehet megmondani mert erősen lap függő is. Úgy lehetne lemérni ha megvan a lap és a ramok aztán elkezded méregetni, hogy a cpu közepétől milyen távolságra vannak az egyes dolgok amik útban lehetnek. Aztán keresel a hűtőről egy leírást ahol méretezve van és összehasonlítod a méréseiddel. Esetleg ha valamelyik tulaj leméri neked úgy is ki lehet találni.
-
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
A TRUE meg a Megahalems kb egy kategória. A TR-hoz viszont külön kell lefogató is ha nem a rev.c-t veszed ami még drágább, tehát már irreálisan drága. Minél nagyobb fordulatú ventit veszel hozzá annál hatékonyabb, de ezzel együtt a hangja is nőni fog. Szerintem egy pwm-es ventit érdemes venni rá mert azt a lap tudja szabályozni így nem is hangos de ha kell azért fel tudja pörgetni. Én most a Coolink swif2 120p-t használom, de ha még olcsóbb kell akkor az AC F12 pwm is jó lehet. Mondjuk ha van szabályzód akkor elvileg mindegy milyen ventit teszel rá mert azzal tudod szabályozni. Keress egy 2000rpm körülit az már szépen szállít és idle meg leszabályzod a felére.
De ott van még a Noctua NH-D14 amire azt mondják jelenleg a legerősebb léghűtő és ahhoz gyárilag jár 2 venti, mondjuk az is jó nagy méretű. Nézd meg melyik szimpatikus. -
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
TT meg a CM nem túl hatékony, a Noctua már jó. De a Mugen2, TRUE vagy Prolimatech Megahalems jobb teljesítményű. Bár az utolsó 2-höz nem jár venti, ha veszel hozzá akkor már nem férnek bele a 15k-ba. Mugen2 meg jó nagy borda a magas hűtőbordás ramoknál útban lehet a ventije.
-
Henk
veterán
válasz
pitbull93
üzenetére
Ez a ram most magas hűtőbordás vagy sima? Mert ha rákeresek hoz ilyet is meg olyat is. A simával bizos nem lesz gond, a magasnál elépzelhető, hogy az első venti már útban lesz. Esetleg 90°-al elforgatod a hűtőt, láttam már úgyis felszerelve. Haf-ba hova teszel még 3db 12-es ventit?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kompakt vízhűtés
- Energiaital topic
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
remélem hét végére minden meglesz..

Egy i7-et sztem 4GHZ fölé is lehet benne húzni, nem a lapon múlik...
Egyébként nem néz ki egy rossz hűtőnek
Rowon