- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
joshua7 #19992 üzenetére
Most már 30 fokos szobában 6 magon 4GHz @ 1.408-1.4161V (1.4250VID) a legeslegrosszabb esetben 56C linpack alatt.
Normális hőmérsékleten tehát amikor olyan 26 fok körül van a szobában akkor 53C. De majd bekapcsolom a légkondit lefagyasztok mindent 21C környékére és megnézem ott mit alkot a hűtő.
Csak eddig a stress test miatt nem akartam mesterségesen hideg környezetet teremteni mivel a cél az h xtrém körülmények közt is stabil maradjon.
De hálég' átment a LinX teszteken már csak egy blend a memória miatt és kész.
-
Landon
addikt
válasz
joshua7 #19988 üzenetére
Félreértesz.
Én tudom hogy játékhoz fölösleges ennyi teszt, de akkor is még1x leírom, hogy utálnám, ha x óra játék után vagy x ra hotoshop akármi excel után kapnék egy bsod-t vagy lock up-ot mert instabil a cucc!
Ha a 4GHz-re érted a fölöslegeset, akkor azért teljesen nincs igazad mert egy GTX 480-hoz pláne az amp-hoz azért kell vmi ami ki is hajtja... Igaz nem vészes kisebb sem mert előtte 3.7GHz-s X4-esem volt de azért van különbség.
-
Landon
addikt
válasz
joshua7 #19983 üzenetére
Igazad van, LinX valszeg 100 run után már CPU-nál nem hibázik de RAM-nál igen. Ezért is RAM teszthez Y-Cruncher-t kell használni ami gyorsan kihozza. Memtest annyit ér mint nyáron hólapát. Lehet pazarlás de nem szeretnék esetleg több óra játék vagy idle után adatvesztést.
Meg lehet beállok 1 hétre folding-olni akkor aztán meg pláne fontos. XD (vicc
)
-
Landon
addikt
válasz
joshua7 #19976 üzenetére
Hát elmondom akkor, hogy volt olyan, hogy 21 óra után dobott hibát a LinX!
Ha az emberek mind nem 1-2 max 8 órákig tesztelnék az OC-t és pláne nem CSAK Prime-al hanem LinX-el is akkor kb 70%-uk tutira bukna a dologgal mert még 12 óra Prime sem elég. Lazán dobhat utána hibát. Meg Prime annyira nem is mérvadó. Lement 12 órát és utána Linx az első 10 percbe dobott egy error-t. Bár hozzáteszem amikor 21 meg 12 óra után dobott hibákat az feltehetően a RAM volt. Legalább is jelenleg úgy néz ki. Meg én szeretek biztosra menni. KJelenleg több mint egy hete mennek a tetves tesztek mert mindíg hibát dobott LinX... én voltam a hülye mert egyszerre akartam tesztelni cpu-t cpunb-t ram-ot. És úgy néz ki pont a ram buktatott meg folyamatosan... :\
-
Landon
addikt
válasz
joshua7 #19976 üzenetére
Dehogy nem. Csak én felraktam hátulra és előre egy-egy Ultra Kaze 2000-est.
És középre már nincs felfogatóm... Még így is, hogy középen nincs semmi, dobott sokat a 2 UK.
Pláne ha még középre bekerülne a 140mm-es és fújna-szívna
Én csak erősen reménykedem, hogy estleg még ehét megkapom a noctua-tól a clipeket mert ausztriából azért csak nem olyan lassan érkezik meg... volt olyan aki USA-ba rendelte.
-
Landon
addikt
válasz
joshua7 #19956 üzenetére
Látom te i7-el nyúzod. Én 1090T-vel, azért az meg tudja fogni sajnos.
Jelenleg ~19 órája fut a LinX ami ugye Linpack alapú és nemfolyamatosan terhel, így a max hőmérséklet 58C volt 4.02GHz @ 1.4375VID (1.424V valójában). De ha lefut a teszt akkor felteszem a két db Ultra KAze 2000 ventimet előre hátulra push&pull-ba plusz írtam egy mailt NOCTUA-nak h küldjenek egy plusz felfogatót középre a 140mm-esnek.
Ingyen kiküldik ha bizonyítod a vételt.
Btw. nekem Mugen2-őm volt 2db UK-el p&p-ba. Igaz, hogy ennyi feszel még nem áldottam meg a CPU-t (1.4375 CPU VID + 1.25V CPUNB VID) de így azért a UK-es p&p nélkül a noctua nem megy el olyan nagyona mugen 2 mellő bár tejes hasonlítási alapom nincs a fesz miatt.
-
Mrdevil
addikt
válasz
joshua7 #19802 üzenetére
Meg aztán gondolom akkor már fogyaszt is rendesen,filozok is,hogy elég lesz e a 500-as zalmi tápom az ujj kinfighoz.Viszont valóban "egyenlőre" nincs olyan ami ezt a teljesítményt kihasználná,beszéltem Gianni-val azt javasolja,hogy elég bőven a nála kapható SCYTHE Mugen 2 hűtő a procihoz.Ahogy nézegettem teszteket valóban jónak tűnik,elég nagy disznó hűtő az is + akár körbe lehet rakni 12-es ventikkel.
Vélemény? -
-
Henk
veterán
válasz
joshua7 #19040 üzenetére
1,5V-on az i7-et nem hűtőd meg normálisan semmilyen léghűtővel, főleg ha a nyár is beüt. A TRUE-nál kevés jobb hűtő van, esetleg ha veszel rá jó drágán egy monstrumot mondjuk Noctua NH-D14 azzal pár fokot javíthatsz de nem hiszem, hogy ez érdemi javulás lenne. Vagy telerakod jó nagy légszállítású ventikkel ami meg jó hangos lesz az is hoz pár fokot de alapvetően ekkora terhelésnél már csak a víz hozna jelentős javulást. De mihez kell 4,5 Ghz fölé menni vele? Meg az is lehet, hogy ott már a procinak van vége vagy a lap nem tud többet.
nfsu17: megcsináltam, logout-omban megtalálod. Ha a házban elfér szerintem elég lesz neked a Kama Cross.
szerk: látom meg van. -
-
old gray
addikt
válasz
joshua7 #3214 üzenetére
Nem okoskodni akarok, de: sztem attól is függ egy hűtő kiválasztása, hogy milyen környezetben dolgozik az adott proci. Lehet hogy egy, a lapra merőlesegen fúj megoldás a jobb, de az is lehet, hogy egy "hagyományos", a levegőt a ház hátulja felé fújó megoldás a jobb. A jelenlegi konfigodban lesz az új proci? Ha igen, hol vannak kiegészítő ventik a házban? Mennyire szeretnéd tuningolni? Szeretnéd ha a táp kevesebb hőt kapna és ezáltal halkabb legyen? Igazából az általad említett hűtők mind jónak tűnnek, ilyen kategóriában már csak pár fok kül. van hűtőteljesítményben, ill. az E8x00 cpu-k ugye nem olyan forrófejűek már, nem feltétlenül kell rá a legbrutálisabb léghűtés.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged