- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jenei92
senior tag
válasz
Oibacsi #3800 üzenetére
Én személy szerint CM Hyper 212fan vagyok!
itt a proharver teszt! -
senerit
csendes tag
válasz
Oibacsi #3730 üzenetére
Polírozást csak odafigyeléssel csináljátok, mert jobban számít az, hogy a talp totálisan sík maradjon, mint a kis karcok. Hővezető paszta azért van, hogy kitömje ezeket. Persze, ha jól csinálod, jobb lesz, de ha nem egyenletesen történik a dolog, rosszabb is lehet a végeredmény.
-
old gray
addikt
válasz
Oibacsi #3725 üzenetére
1db gyári vs. 2db AC venti + polír felállásban jött ki a 2fok kül. ?
Egyébként az AC ventiek ennyire jók lennének? Anno az Accelero S1-emre 2db 12025öt (ha jól emlékszem) szerettem volna rendelni Hammon-tól, de lemondtam róla mert nem simertem. Milyen tartományban pörögnek?
-
old gray
addikt
válasz
Oibacsi #3682 üzenetére
Elég bonyolultnak tűnik ez az egész procedúra, kétséges, hogy 90W-os elemhez elég-e a léghűtés és még nem is volt szó arról, hogy egy Peltier könnyen megadja-e magát. Ha árát nézzük: a peltier 6k + ha eladnám a cpu hűtőm (~7-8k) és hozzádobok 10k-t meg is van egy vízhűtés alapja, igaz csak a cpura.
-
old gray
addikt
válasz
Oibacsi #3528 üzenetére
Lehet lemondok róla! A srác ilyen válaszokat ad:
- Milyen procival használtad és milyen hőm. értékeket kaptál?
- Amd 6400-al használtam tuning nélkül. (semmi értéket, konkrétumot nem írt) -> na ez az ami igazán elgondolkodtatott. Tuning nélkül Titan Amanda-t használna?- Garancia hová szól?
- Garancia pesti nagykerbe szól. (lehet egyáltalán ilyen hűtőt venni MO-on?)Szóval kissé érdekes az egész, kértem tőle címet / tel.számot, de csak egy nevet kaptam. Utalásos módszert nem vállalta mert nincs bankkártyája, utánvétellel akarja elküldeni.
Nem tudom mi legyen, itt v.mi sántít a dologban.
-
pigsty
aktív tag
válasz
Oibacsi #3078 üzenetére
Kazimír: hát, oldschool az enyém rendesen, de gazdasági költségracionálási okok miatt, szóval amíg megy, nem cserélek.
Ezt én is kérdem, mivel kompatibilis a CPUm, hütés terén?
lemértem, ragasztószalagoztam, rámoltam, kb minden kiterjedésben 12 cm hely van a CPUnál, ilyen passzív, nagy csodára.bár a ph-n 3500 ért hirdetik a S-Flex SFF21D-t....lehet, mégis veszek, sok szépet írtak róla.
-
pigsty
aktív tag
válasz
Oibacsi #3063 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, google egy ilyen képet adott ki,
jesszusom, de randa szegény, vagy bizarr,
a házban max 15 cm széles műtárgynak van hely, ez befér oda?annyit még, sajnos ez a noname alaplap nem jelzi a cpu hőt sem....
de kb 3 éve naponta megy, a szélcsatornás megoldás másfél éve van. Csak kibírna valami passzívat is.
-
-
old gray
addikt
válasz
Oibacsi #2308 üzenetére
WOW, szóhoz sem jutok....
X2 4200+@ 2860MHz, 1,4V fesz.-el + 2x1GB G.Skill@ 520MHz 3-3-3-6 1T a körítés.
Ninja: alphacool 120mm-es ventivel 1300RPM-en
Silentmaxx: gyári ventivel, 1300RPM-re belőve m.-guruval BIOS-ban.10 percig ment a Prime' 95 stress test, 100% CPU terheléssel.
Minden körülmény azonos volt. A ház plexi oldallapját levettem.Eredmények:
Ninja : [link]
Silentmaxx : [link]Ezt nem akartam elhinni, v.mi nagyon nem stimmel a ninja-val. Tény: a cpu foglalat körül lévő kondik közül 2 hozzáért a heat-pipeokhoz, nem tudtam mit tenni, így is elhajlottak kissé. Azt is hozzátenném, hogy a ninja-t ezüst pasztával használtam, a silentmaxx-ot pedig a gyárival.
Némi + info a Silentmaxx-ról:
Kinézetre nekem bejön. Bár miután bekapcsoltam a gépet és megláttam a mindenféle színben villogó ventit elkapott a röhögés...
Sztem nagyon gáz.... Nem vagyok neoncső / ledbuzi, amúgy is abszolút sötétben szeretek aludni, most meg villog az egész szoba. Mintha az ufok jönnének.
Amúgy 1300RPM-en halk (kb. mint az Alphacool vagy a SilentBlade az Accelero S1-en), max.-on (1600RPM) már hangos kissé, kerregő hangja van. Felszerelés: csak német nyelvű útmutató, ami nekem kínai volt, így a képek alapján szereltem. 2 felfogatási módja van, az egyszerűbbet választottam, nem kellett az alaplapot kiszerelni. A csavarokkal történő rögzítése nem egyszerű (hosszú nyelű csavarhúzó ajánlott), ill. nincs olyan, hogy a hűtő cpu-val érintkező része pont a cpu közepén helyezkedne el a felfogatásnak köszönhetően, hanem szemre be kell lőni és kész. A szilikon-paszta egyszeri használatra elegendő, és qrva büdös.
Összességében a 6k-ért egyszerűen best-buy (csak ezek a ledek....).
Köszönet érte TTS-nek.
-
--=Zolee=--
csendes tag
válasz
Oibacsi #2218 üzenetére
Megnéztem ezt a flaconrock 2-t és az én hűtőm szinte ugyanilyen kinézetre. Mi okozhatja még a leállást? esetleg táp? Abit NF7 alaplapról beszélünk 3200+ barton procival és 300W-os codegen tápom van. 2vinyó és 2dvd van még a gépben a videokari/hangkari mellett. Ezt el kell bírnia?
-
tytyty
tag
válasz
Oibacsi #2126 üzenetére
big typhoon nagyon jo. Freezer 4em volt 2 zalman 3500rpm-es (kb annyi nemtom pontosan +/- 200) ventivel. 478as prescotton van. A big t. legalább 10 fokott hozott és a mofeteken meg még többet. Azért vettem uj bordát,mert pár hónap és kell uj gép és adig apránként megveszem ami marad (pl: x-fi, monitor, táp). Nekem régi big t. jobban teccik a csavaros megoldással,és ha keveslem akor kap egy 12*38as 3400rpmes sunon ventit és akor tuti minden hüvös marad. Hangja nem érdekel,mert külön szobába van a gép. de alapon big t. ventije nagyon halk és jó is. De ha érdekel eladó a freezer 4em
Asztalon fexik és jó kis borda.
-
Hoffer
őstag
válasz
Oibacsi #2103 üzenetére
Az első tesztben azt nem nevezném elverésnek, h -0,1 fokban megveri alapon, utáána viszont megint az ASUS nyer és utánna megint kikap!
Ezt nem nevezném elverésnek!!
A proci más, az értékek mások ezért a második tesztben nem tudjuk ki győzött volna! A első és a második tesztet nem lehet egymáshoz haonlítani!! Ugyanis a 6600 nem melegszik ugy mint a 6300 huzva!! Ugyanis az alap frekije a 6300nak kisebb!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest