Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Algol

senior tag

válasz V!ck #70863 üzenetére

A jim bcs által ajánlottak közül egyedül a Dark Rock 3 jöhet számításba, de csak azért, mert még belefér a házba. Azonban a Thermalright Macho Rev.B-hez hasonlítva minden szempontból gyengébb. A Macho előnye még, hogy 14 cm-es ventilátorának alsó széle a hűtőborda alá ér, így plusz légáramlattal hűti az alaplapi VRM-eket. Sajnos 1 mm-rel magasabb a rendelkezésre álló helynél. Elképzelhető, hogy ezen lehet segíteni: az alaplapot rögzítő sárgaréz távtartókból kellene 1-1 mm-t lereszelni. Ehhez persze szerszám, meg az effajta munkákban való jártasság kell. Továbbá előre célszerű megvizsgálni, hogy az átalakítás után az alaplap hátoldalából kiemelkedő alkatrészlábak nem fognak-e érintkezni az alattuk levő fém lemezzel.

Te 4,7 - 4,8 GHz-es tuninghoz keresel hűtőt. Az FX-9590 gyártó szerint 4,7 GHz-hez 1,5 V-ot igényel, ekkor TDP-je 220 watt. Te pontosan ezt a magasságot ostromlod, ha szerencséd van, akkor alacsonyabb feszültséggel is menni fog, mondjuk 1,45 V-tal, de akkor is kell a brutális hűtés. Nem tudom, hogy te mire fogod használni a gépet, de nekem olyan hűtést kellett feltennem, hogy a gép rendszeres, napi 4-6 órán át tartó, közel Prime95 szintű terhelést elbírjon.

A hűtés javításához lehet, hogy még le kell cserélni a Macho TY-147A ventilátorát (légszállítás: 73.6 CFM) egy Akasa Viper R, AK-FN073 ventilátorra (légszállítás: 109.55 CFM).

• Algol

senior tag

válasz V!ck #70835 üzenetére

Nem tudok megfelelő hűtőt ajánlani, csak az FX-9590 hűtésénél szerzett tapasztalataim miatt írok.

Én végül a Raijintek Triton kompakt vízhűtésnél kötöttem ki, ami épphogy elég. A fő probléma, hogy a radiátorba 34 °C hőmérsékletű víz folyik be és 33 °C hőmérsékletű jön ki belőle, holott 2 darab brutális 12 cm-es ventilátor van a radiátoron (nem a vízhűtéshez adottak).

Ami léghűtésből elég lehet, az a Thermalright Macho Rev.B (ez 14 cm-es ventilátorú), ez nálam működött, csak még jobbat akartam, azért tértem át a vízhűtésre. Sajnos ez 162 mm magas, így nálad kérdéses, hogy belefér-e a házba.

További probléma lehet nálad is az alaplapi VRM-ek túlmelegedése. Nálam az Asus Sabertooth 990FX R2.0 alaplapon komoly hűtőborda van az alaplapi VRM-eken, mégis be kellett építeni föléje egy Enermax Twister Storm ventilátort. Két másik ugyanilyen van a radiátoron, természetesen mindhárom turbó módban üzemel, ekkor legfontosabb paramétereik: 154 CFM (légszállítás), 11 mm-H2O (statikus nyomás). Teljes fordulatszám mellett (3500 RPM) a ventilátorok már eléggé zajosak (38 dBA darabonként).

Új hozzászólás Aktív témák