-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
-
jim bcs
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #25529 üzenetére
na igen, ez is igaz.
20 meg tényleg sok egy 60ks kártyára. viszont másrészről ez olyan, mint venni egy fullcover blockot: akkora bukó lenne eladni, hogy az ember kihagyja a vidkari fejlesztését egy ideig. nekem is okkal van még meg a 3870es... belegondolok mennyi lenne az új kártyára az aftermarket hűtés, aztán mindjárt nem olyan vonzó váltani. zárójelben: cserére 6870/6950@2gb lenne ideális, meg egy ACC extreme.
halknak halk, azt meg, hogy a "gyári hűtés már elég halk, nem kell cserélni" meg már hallottam... annyira halk volt, hogy meg se álltam a HR03GTig.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #25526 üzenetére
pl mint a HR03GT, a shaman, az Accelero S1, a zalman vf3000 vagy kb az összes "tunyingkártya" hűtése?
mert azok is mind a kártyára fújnak. mondjuk akkor már én venném a zalmant, lehet baromi drága, de nézz be a léghűtéses topikba, mit alakított szab.tam az övével. hint: 3xS-flex 400as ventikkel mint összes szellőzés, GTX480, húzott york, és egész elfogadható hőfokai voltak.
talp probléma lehet, Freezer7nek szerintem kisebb a talpa, mint amekkora a heat spreader a GF100on.
Jimmy8: a CM ventije erősebb (és hangosabb), a Gaia max 1500at forog, és elvileg nem szabadna hangosnak lennie (annyira). a Gaia picit jobb hűtés/dbA tekintetében.
bolt trough kit... hm, az új amd foglalatnak nem ugyanott lesznek a lyukai, ahol voltak AM2-AM3 óta?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #25517 üzenetére
izé, Noctua C14? topdown, szóval be kell férnie. más kérdés, hogy az is 20k lenne, szóval pénzben semmivel sem lennél előbbre.
freezer 7pro r2 vs 13: vedd a 13mat, több hőcső, nagyobb hőleadó felület. freezer 7pro (sima sock 775, az neked csak szétkókányolva jó felfogatás miatt, nekem viszont olyan volt kéznél) elég 140Wig 70fokra gyári ventivel, evvel is számolj. erősebb 92esem nem volt, szóval a bordát nem néztem, hogy profitálna e a mechatronicsodból. jövő hét végén ha nem felejtem el, akkor viszont rárakhatom a 100cfmes papstot, márcsak a lulz miatt is.
freezer extreme 151mm, 130 kizárt.
descence: ac7pro ventije bordára fúj.
-
diegho
nagyúr
válasz
Laraxior #25511 üzenetére
Mit akarsz az Extreme-el? Az abszolút nem éri meg az árát. Amúgy 130mm lehetetlen, ha 12 centis venti van rajta, akkor ezek szerint a talptól 1cm-re már kezdődik a venti alja, ami ugye nem így van, már a képeken is látszik. Freezer 7pro rev2 jobb szerintem, de ott a freezer13 is, ami talán még annál is jobb.
-
Krisinto
őstag
válasz
Laraxior #22282 üzenetére
Nekem van Norwandom, bár nem rev.b
Én cseréltem rajta a gyárit, mert nem tetszett a fény, de nekem tökéletesen megfelel a Norwand.
egy B25-ös Phenomot hajt, min fordulaton, szóval max 800-900 rpm, de max-re sosem volt feltekerve a Coolink.
Gyári ventije is jó, szóval döntsd el te. Én tapasztalatból a Norwandra szavazok.(#22283) Bunken:
PWM-es.
Alpenföhn Wing boost venti van rajta. -
Henk
veterán
válasz
Laraxior #22259 üzenetére
Semennyire. Bár tesztek nincsenek róla, de ez egy közepes méretű borda ahol a hőleadó felületet még le is csökkentették a háromszög alak miatt és megtoldották egy hangos ventivel. Ezzel is csak több hűtője lett a Zalman-nak és nem jobb.
Ha nem számít a méret, hang és pénz akkor egy D14-et vegyél azt könnyű beszerezni és az 1-2 fok ide vagy oda már nem mérvadó, legfeljebb variálsz a ventikkel, teszel rá erősebbet. Ha ez sem elég akkor marad a komoly vizezés. -
Gerisz
addikt
válasz
Laraxior #22258 üzenetére
A Silver Arrow-t néztem mostanában, mert az el lehet fordítani AMD-n a Noctuát pedig nem, de az OC3D tesztjén magas feszen elbukott a Silver Arrow. A másik a HR-02 az pedig gyengébb.
Miért cseréled le a vizet?
proci985:
A Noctua 1mm-el alacsonyabb mint az IFX-14, de nekem még a 3-as plexi is elfért és még van hely. Nem tudom benyomni a hűtőig a plexit. -
dfdfdf
őstag
válasz
Laraxior #22259 üzenetére
Ránézésre nem túl tökéletes kialakítás zajos lehet szerintem. 350W ezt kicsit túlzásnak érzem. Teszteket még nem találtam róla pedig keresgéltem.
Amit itthon könnyen beszerezhetsz Noctua NH-D14 ami szinte a legjobb.
ettől gyengébbek vannak picit csak. pofás lehet egy copper ninja is szerintem
Matti se csúnya vagy egy Trueupd:
proci985
A multkor nem volt elérhető sehol az országban az arrow már van? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior #22258 üzenetére
Noctua már csak a második, a Thermalright Arrow átvette a vezetést kéttornyosok között. átlagban 1 fokkal jobb, de jobb
(gyakorlatilag IFX14 ráncfelvarrás jobb talpazattal és immáron már nem tűzformájú élekkel, 2-3 fokkal jobb az elődjénél).
zavar a zaj: a Mega 1600rpmes ventiktől jobb, az Arrow 1300 alatt, 1300on kb egyformán teljesítenek. mondjuk a különbség 1-2 fok, de ha a legjobb kell...
passzív üzem: 800g körüli tömeg miatt alapórajelen alulfeszelve menne a dolog, házon kívül (tehát légmozgás nélkül) is. legalábbis nálam a q6600g0t 1.020Vn az Arrow elődje elbírta (viszont fel van polírozva az enyém, szóval hasonlóan kéne az utódnak is mennie). csak éppen a lamellasűrűség miatt ezeket nem arra találták ki, arra pl ott a Thermalright HR02.
méretre ezek 163 mm magasak, mondjuk az Obsidianba be kell férniük
de pl a CM690ben két mm volt a ház széle és az IFX14 között.
amire számítani lehet hűtési szempontból: 175Wos procifogyasztás (lapról mérve, tehát kb ténylegesen ennyi hő megy ki) mellett 23 fokos szobában éppen alatta lesz a kupak a 71-73fokos ajánlott határnak, egy darab 1600/2000rpmes ventivel.
"Zalman CNPS11X Extreme
tudom hogy ez új cucc,de ez mennyire valós a 350W?"
pár gyártó nekiállt ki tud nagyobbat mondani versenyt játszani. semennyire. 350-400Wot kb egy LN pot tud elvezetni.
vagy a konnektorból mérték, vagy a teljes gépre értették a 350Wos fogyasztást. de komolyan, egy 600gs (ventistül) hűtőnek jó, ha 125-140Wot el tud vezetni egy 2800as ventivel. -
old gray
addikt
válasz
Laraxior #2633 üzenetére
ABIT Microguruval akarom szabályozni BIOS-ból 8-12V között CPU hőm. függvényében. 3 tűsre akarom tenni, az alaplapon olyan található, ill. csatim is 3 tűs van amiben bele tudom dugni a Papst 3 vezetékét. A csatin vagy a lapon keressem, hogy melyik vége a + ill.melyik a - ?
-
Gorneck
legenda
válasz
Laraxior #2147 üzenetére
Több esetben nyer, mint kikap...A ninja gyengébb, mint az Infinity...arról nem is beszélve, hogy Te nem mondtad melyikről van szó...ergo 8-9k-s áron jobb vétel a Typhoon, mint amik pl ebben a tesztben szerepelnek.
A Typhoon ereje tovább nő, ha a ház kiképzése olyan ami kedvez neki...vagyis a venti felett az oldallap lyukacsos...nálam a lyukacsos rész lefedése kb 2-3 fokot számít idle.
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged