-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Ma jöttek meg az id cooling is 60-asok, az egyik egy i5-10600-ra, a másik egy i7-8700-ra ment. Megdöbbentően jók, semmi hang, és nagyon korrekten hűtenek. Egyetlen meglepi volt csak a láb felfogató csavarokból egynek a menete nem volt rendesen befúrva a hűtőbe, szóval wd-40-segítségével a csavarral vágtam meg azt az 1mm menetet. Jó lett, de azért megizzadtam vele.
IS-40 ehhez képest kis vicces darab, intel gyári hűtőt meg ne is említsük.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
oroszLajos
aktív tag
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20 000 (1-2 ezerrel lehet több)
2.: Milyen házba kerül? Phanteks Enthoo Pro M
3.: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE Z490 GAMING X
4.: Processzor típusa? i7 10700k
5.: Ramok típusa? Trident Z RGB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Fekete, és RGB. Bár az RGB hanygolható. és nagyon halk legyenPixel 7 Pro Hazel
-
Evil Snowman
őstag
Sziasztok,
átolvastam az összefoglalót.
Asztali PC építésen agyalok és a következő komponensek vannak tervben:
Alaplap: ASUS ROG STRIX B360-F GAMING
CPU: Intel Core i5-9600KF 3.7GHz Socket 1151
RAM: 16GB 2400MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL15 (2X8GB)
Ház: Lian Li LANCOOL II Mesh Performance vagy Lian Li LANCOOL II Mesh RGBLian Li oldala alapján a CPU Clearance mindkét ház esetán 176 mm.
Noctua párti vagyok, de a full fekete plusz RGB led-es kinézetbe sajnos nem passzol a barna szín.
Szóval nekem erre a CPU hűtőre esett a választásom: Arctic Freezer 34 eSports DUO univerzális CPU hűtő fekete-szürke. -> Ez jó választás lehet?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz oroszLajos #90752 üzenetére
Ha lesz OC is, lehet a legnagyobb ligában nézelődni (aprón DRP4 pl.), mert 250W körül képes beharapni 5G körül, anélkül 180 magasságában maxol, amire pl. mehet egy Fortis 3 /ARGB v. Brocken 3 (Black is van aprón) vagy pl. Le Grand Macho RT is van fent, ha elengedhető a fekete szín.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz oroszLajos #90755 üzenetére
A Macho RT combosabb, én ezt venném..
Volt pár B3 nálam és van HR-22, erősebb,
azonos procin 5+°C difit produkált, jóféle.
Ahol a B3 borda elfogy, ott kezd a Macho,
nagyjából D15 szinten teljesít, ~200Wig..
+nem mellékesen RAMbarát, az jól jöhet.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz oroszLajos #90757 üzenetére
Foxpost/MPL..csomagküldéssel 20k megállna.
30at azért nem ér, annyiból LFII/240 akkor már.
Persze csend téren nem versenyeznek, de erős. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz oroszLajos #90759 üzenetére
Nem olyan víz van bennük..de persze légen max a venti döglik be, ennyi előnye van, nagy rendelkezésreállás mellett én sem AIOznék.
B3 Black is oké..ha nem lesz OC..én mondjuk ráírnék a MachoRTs tagra, mert szokott postázni a visszajelzései alapján ;p -
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok,
boldog új évet! Következő léghűtőt keresem:
20-25k a kettőre, de inkább olcsóbb jó ár/értékkel
EATX Phanteks
Asus Z10PA-D8, Dual Socket-es ATX méretben, Intel 2011 v3 felfogató legyen
4.: Processzor típusa?
max. 120-130W TDP
5.: Ramok típusa?
sima ECC
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
ne legyen csillámpóni, 1 tornyos (gondolom ezek férnek el), halk (referencia nh d 15, de most inkább jó ár értékűt keresnék) -
LSM
csendes tag
Sziasztok!
A cpu gyári intel hűtő hangja rendkívül zavaró. A hőmérséklet függő fordulatszámszabályozás még silent profile mellett is idegesítő zajjal jár. Olyan hűtőt keresnék, ami bőven túl van méretezve, ezáltal alacsony fordulatszámon szinte némán is kényelmesen lehűti a cpu-t.
10-15k maximum2.: Milyen házba kerül?
CM N200 matx3.: Milyen alaplapra lesz?
GB B460M D3H4.: Processzor típusa?
I3-10100F5.: Ramok típusa?
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
nincsen, zárt házban van. HALKALPENFÖHN Ben Nevis Advanced -t néztem, elvileg LGA-1200-ra jó. Ez megfelelne az igényeimnek? Tudtok jobbat ajánlani?
Előre is köszönöm!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy i7 9700-as CPU-t(non K), amit egy Alpenföhn Ben Nevis hűt.
Idle állapotban 35-45 fok között van a processzor, viszont AIDA64 stress tesztnél 98 fokig is felment. Ez gondolom nem normális.
Mi lehet a gond? Kevés a hűtő neki? Ha igen, milyet ajánlanátok?Zalman S5 házban van, elől 2db 120-as venti, lent egy 120-as venti, fent 2db 120-as venti és hátul 1db 120-as venti. Processzort MX4-el pasztáztam.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
senior tag
válasz Grampy #90763 üzenetére
MCE be van esetleg kapcsolva? Az összes mag az 1 szálas turbó frekvencián tud tőle menni, aida teszt közben csekkold az órajeleket.
Milyen alaplapod van?
A házad eleje nagyrészt zárt, ha jól látom.
A fenti ventikből a procihűtő előtt lévőt nem használnám, csak az elölről bejövő friss levegőt szívja el. -
akosss2
csendes tag
Sziasztok,
Segitséget szeretnék kérni,
A procim melegszik, ugyhogy arra jutottam átköltöztetném egy másik házba, egy jó vízhűtéssel. Milyen ház, hűtés kombinációt tudnátok ajánalni? Keret kb 100.000ft
msi b460m
i9 10850k
2x 16gb 3000mhz ram
rtx 3080 ventus 3x
850w gold táp
Köszi -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Illetve annak felismerése, hogy AIDA64 FPU tesztje alatt a TDP dupláját simán bekajálja, szóval nem 65, hanem ~130W a feladat, ami már kívül esik a kisebbik Ben Nevis komfortzónáján. Lehet rá ugyan nagyobb hűtőt rakni, de egyszerűbb arra használni a procit, amire való, esetleg (AVX) offsetet alkalmazni.
-
axwel18
senior tag
válasz Speed® #90772 üzenetére
Sziasztok. Boldog új évet mindenkinek.
30-35k
Corsair Obsidian 800D
Asus B450F Strix --> MSI Z490 Tomahawk
R5 3600 --> I7 10700K
Hyper X Fury 2x8gb 3200mhz cl16
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
NincsSzóval a lényeg az lenne leírtam a mostani konfigom és a tervezett cseréket. Jelenleg egy Alpenfoehn Brocken Eco Advanced hűti az R5 3600-at viszont hamarosan cserélődik I7 10700K-ra így lecserélném és tartalék hűtőnek megtartanám a jelenlegit. Olvastam hogy az I7 10700K elég melegedős fajta így kinézte pár hűtőt.
Thermalright Le grand Macho RT (használtan 19K aprón)
Deepcool Assassin 3 (30K)
Be Quiet Dark Rock Pro 4 (32K)Ami fontos hogy az elején még a Ryzenre menne és majd cserénél az I7-re szóval fontos az AM4 és Lga1200 kompatibilitás. Szerintetek melyik hűtő lenne a legjobb ? Esetleg valami más a felsorolt 3-on kívül ?
Előre is köszönöm a választ!
-
Rick4
félisten
válasz Speed® #90772 üzenetére
Na igen, én is ezzel szívtam, mikor másfél éve naívan i7-6700-ról i7-8700-ra cseréltem, és a 120W-os paneltáp meg a 120W-os tápegység se bírta valamelyik cpu tesztet. Házcsere kellett 250-es táppal, és onnan már nem volt restart.
Nem elég egzakt a TDP, mert az nem a max fogyasztás, hanem az átlagolt max, ami ugye simán lehet 5 órából 2 óra idle is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
∂яσнυη
senior tag
90761
Erre valakinek ötlet? Illetve ha üresek a raktárak, akkor az is szempont lenne, hogy mindkét hűtő itt legyen hamar.
[ Szerkesztve ]
-
imotep03
tag
Sziasztok!
Egy i9 10900K -ra szeretnék egy vízhűtést(Tuning-ra):
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)1. Amennyit kell (de a kevesebb összeg a nyerő XD)
2. Phanteks Eclipse P400A (PH-EC400ATG_BK01)
3. Msi Mag Z490 Tomahawk
4. i9 10900K
5 .2x16 Kingstone HyperX Predator HX432C16PB3K2/32
6. Legyen halk ha van rá lehetőségén eleinte egy cm ML120L re gondoltam nemtudom mennyire ajánlott ehhez a cpu-hoz tunningra
Köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
Szia!
Az hogy a hűtő legmagasabb pontja, és a lemez között csak 1mm hézag marad, nem befolyásol semmit. Nem az oldallemez felől szív, és nem is arra fúj a ventilátor! A levegő áramlásának iránya párhuzamos azzal az oldalfallal.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
i7 9700-es processzorhoz szeretnék új hűtőt vásárolni, most egy Alpenföhn Ben Nevis hűti.
Kinéztem párat, fontos, hogy fehér ventis legyen, így a következők jöhetnek csak szóba, esetleg, ha ezeken kívül elkerülte valami a figyelmem, akkor szívesen várom a tippeket.
Ezek közül melyiket ajánlanátok, ami már előrelépés lenne a Ben Nevishez képest?
Normál használatra kellene, húzva nem lesz a CPU.Arctic Freezer 34 eSport White
Arctic Freezer 34 eSport Duo White
Deepcool Gammax 400 White
SilentiumPC Fortis 3 EVO ARGBHÁZ: Zalman S5
LAP: Gigabyte Z370 HD3
RAM: Corsair Vengeance RGB PROKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Kowi84
aktív tag
Csak gondolkodok...
Léteznek olyan cpu hűtők, amik az elhelyezésükből és/vagy légszállítás irányából adódóan rá tudnak segíteni a vrm bordák hűtésére?
Lehetséges, hogy egy "szűkebb" mITX konfig esetén a szorosan a cpu hűtő mellett lévő vrm bordákat is hűteni tudja a processzor hűtő lamellái közül kiáramló levegő? Létezik olyan összeállítás, ahol mérhető és számottevő a vrm hőmérséklet különbsége bizonyos processzor hűtőket használva?
Én józan paraszti ésszel itt elsősorban a lapos lefele fújó hűtőkre gondolnék (persze, ha létezik a fentebb említett jelenség)...
[ Szerkesztve ]
-
LightningG
csendes tag
Sziasztok,
CPU hűtőt terveznék upgradelni a gyári Ryzenes helyére (olvastam, hogy javasolt, javítsatok ki, ha elegendő)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 15e Ft a plafon, jobb lenne alatta
2.: Milyen házba kerül? - Thermaltake core V1 (140mm a hivatalos max. magasság)
3.: Milyen alaplapra lesz? - AsRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
4.: Processzor típusa? - Ryzen 1600 (12nm-es, AF), OC nem tervezett
5.: Ramok típusa? - G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GIS
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - Lehetőleg fekete, halk
Előre is köszi! -
atee
őstag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a be quiet! Dark Rock 3 hűtőm már nem jó AM4 foglalatra, mindenféle varázslat nélkül?D-day 2002-01-04 01:54
-
abdulka1
őstag
válasz oroszLajos #90795 üzenetére
Szia!
Az 115x és 1200-as foglalatoknál megegyezik az alaplapi rögzítő furatok távolsága, ezért ami jó az egyikre az jó a másikra is.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Rick4
félisten
válasz oroszLajos #90795 üzenetére
1155-ös foglalatról át lehet tenni mindenféle átalakítás nélkül.
-
FRayal
tag
Sziasztok!
Új konfigot építek, viszont a keretem kicsit kifogyott (10 körül tudok még kisajtolni a hűtőre).
Itt a konfig:Processzor:AMD Ryzen 5 3500X 3.60GHz
Memória:G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
Videókártya:ASUS Radeon ROG Strix RX 570 4GB
Alaplap:MSI B450 TOMAHAWK MAX
Ház:AEROCOOL Aero One EclipseHúzni nem tervezek soha semmit. Érdemes ilyen szűkös kerettel nézni hűtőt a gyári helyett, vagy inkább majd vegyek később egyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest