Hirdetés
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2026 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27
üzenetére
Erre gondoltam is, de nem bírom csavargatni, mert a hűtő csavarjai benne vannak a lefogatóban
Ahhoz hogy csavarni/forgatni tudjam ki kellene húzni, mert amíg a 4 csavar rajta van az anya menetében, addig nem lehet csavarni.Redditen meg épp azt írta valaki, hogy túl gyorsan szedhette szét a leállítás után ezért ragadhatott

De nem tudom mit csinálok rosszul, viszont nagyon idegesít hogy állandóan ez történik
már fóbián van, ha le kell venni a cpu hűtőt, előtte 10 évig egyszer sem jártam így, csak amióta am4 és mx4-el nyomulok 
-
Gyuri27
félisten
válasz
DeathAdder
üzenetére
User error. Kicsit csavarod jobbra ès balra a hütöt mielött húzod. Ha van rà lehetösèg jàrasd kicsit a gèpet (melegedjen a pasta). Több mint 10 ève hasznàlok amdt mèg egyszer nem szedtem ki hütövel a procit.
-
Sziasztok,
Nem tudom, hogy a pasztának tudható be, vagy a szarabb lefogatásnak, de nagyon idegesít, hogy AM4 foglalatokból a CPU rendszeresen kijön a hűtővel együtt.
3 db AM4 foglalatú gép van a házban és a haveréknál is több van, nemrégen közösen vettünk egy nagyobb kiszerelésű mx4 pasztát.
Azóta volt néhány gépben cpu upgrade, most is adnám el az enyémet, ezért kivettem (1 hónap után), de eddig a 6 esetből egyetlen egy alkalom volt, hogy a cpu ne jött volna ki hűtővel együtt, annyira ráragadt
Korábban mindig intelem volt, soha nem jártam még így, elég gyengének tűnik ez a lefogatás is, viszont tény, hogy mocskosul ragad ez az MX4 is.
Normális is ez, vagy valami user error? Sok a paszta esetleg? Amikor kijön a cpu a hűtővel akkor nem úgy van ráragadva mintha oda lenne ragasztva, hanem mintha egy baromi erős mágnes szorítaná, forgatni, tolni tudom, így is szoktam levenni, hogy oldalirányba"lehúzom" (hűtőtől független, volt már gyári, noctua, cm).
-
dugesz77
őstag
Üdv. A gyári hűtőt szeretném lecserélni egy Ryzen 5 3600 fölül. A ház egy SPC Signum SG1V EVO TG ARGB . Olyan 15-20 ezerig szertnék beleférni.
-
Speed®
titán
Úgy tűnik picit hátrébb van a socketed, mint nekem, de örülök, hogy passzosan befért. Félig PCGH imigyen, kimegy a meleg izibe

Mondjuk most már használhatnád a procit normálisan is. Ha nem is allcore OC, de legalább offsetelt gyári frekit engedj neki, kifizetted az összes MHzet ;p
-
duo
addikt
válasz
Speed®
üzenetére

Brutál ez a hűtő. majdnem nem fért be. de én győztem. a hátsó ventibe belelóg egy mm-t, de nem ér a lapatokhoz egyátalán.ryzen 2700
0,9375 vcore.
kikapcsolt turbo.( nem tudom hogy hivjak pontosan)
ramok 3200on 1.30volttal.szoba 24,7 fok
cpu: idle 30,5
cpu: youtube teljes képernyő n 36,5-36,8
komolyabban nem terheltem de igen jonak tünik.ugyanezek a hőfokok hyari hűtés, es kicsit jobb ventillatorral a kis node 202-ben: 46 és 53 fokok voltak.
paszta mindket esetben kryonaut.hang nincs egyáltalán.
köszi szépen mégegyszer!
-
Speed®
titán
válasz
ADAM1337
üzenetére
Porszűrők felszerelése + túlnyomásos felállás segíthet..nem lesz kevesebb por a környezetben a cserétől.
Persze egy bacó lég mindig jó, nekem is fáj a szívem a batárok miatt, mióta ITXre váltottam
A B2 borda szinten remek, egy jóféle ventivel nem rosszabb érdemben az ML240Lnél
Anno úgy rémlik nem akartál batárt, szóval mást nem is nagyon ajánlanék emiatt..esetleg TRUE Spirit 140 Power, de elég emberes ára van :S -
Ferrarer
tag
Ja még annyi, hogy az alaplap Gigabyte B450M-DS3H, a RAM Hyperx Fury 8 GB 2400MHz.
A ház normál ATX, de később kisebbre tervezem cserélni.
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy az AM3-as foglalathoz való hűtők kompatibilisek az AM4 foglalattal? -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Igen, sajnos nálam túl sok por van, így kb havonta kompresszorozok, léghűtésnél nem kellett ekkora levegő mennyiséget áttolni a gépen.
Viszont legalább AIO erősségű lég kellene, ha van ami 20 felett +-5ezer még az is belefér, nem strict a szűrőm.Ahogy lestem találtam egy brocken 2-t am4 kit-el.
Lehet megint az lesz a befutó.
-
Ferrarer
tag
Sziasztok.
Egy Ryzen 3 2200G procihoz keresnék egy minél halkabb hűtőt, a laptop után nagyon idegesítő a gyári hűtő terheléstől függően változó hangszínű zúgása. Tuningolni nem szeretnék, játszani sem szoktam, nem érdekel, hogy mennyit hűt, csak az hogy halk legyen és ne változtatgassa a fordulatszámát, szóval akár egy PWM nélküli, állandó fordulatszámú hűtő is jó. Jó lenne, ha top flow lenne, mert lehet később egy kisebb, keskenyebb házba költöznék.
Szeretnék 5000 Ft-on belül maradni, mert nekem csak az a lényeg, hogy halk legyen és a proci sem egy kazán.
Előre is köszi! -
ADAM1337
nagyúr
Keresgélek léghűtést, az alábbi paraméterekkel:
Ár: legyen 20k magyar shopból a héten megvenném, 6heatpipe ami közvetlen érintkezéses, 120mm-es ventis. (lehetőleg 3700x-et letudjon hűteni normálisan)Mik a javaslatok ?
Előre is köszi.Mod: elírtam 140mm-es venti.
-
Speed®
titán
válasz
Mottie
üzenetére
Nem utolsósorban qrvajólnézkiez ;p
-
mgoogyi
senior tag
válasz
akos114
üzenetére
Ház/alaplap/ram?
Várd meg a szakik tanácsát, saját tapasztalatom a scythe mugen 5 rev b-vel van(~18k, 154 mm magas), az elég kell legyen és a legtöbb normál konfiggal kompatibilis alacsony, eltolt toronyhűtő.
Egyébként megnézném a brocken 3-at(~15k, 165 mm magas, 14cm-es 1000 rpm-es csendes venti) meg az fsp windale 6-ot(~13k, 165mm magas). Tesztek alapján elég jók. -
akos114
csendes tag
Sziasztok!
I7 10700k-hoz milyen hűtőt ajánlotok? A csendesség a legnagyobb szempont. Gigabyte z490 gaming x alaplap van tervben. (Keret nagyon max 30k)
Húzni nem nagyon tervezem elsőkörben a procit.
Köszi előre is,
Ákos -
mgoogyi
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Szerintem azzal kéne játszanod. Állítsd be 40 fokra az indítási hőmérsékletet, a 100%-ost meg olyanra, ami annak a procinak még egészséges.
-
scott_free
senior tag
válasz
mgoogyi
üzenetére
Sajnos olyat nem láttam. Van egy Asus Q-fan beállítás, ahol a kezdő, meg a 100%-os hőmérsékletet tudom beállítani. Most ezt feljebb állítottam, picivel lejjebb ment a fordulatszám. (Persze lehet, hogy az én elvárásaim az irreálisak: a korábbi Scythe Ninja II hűtőmet egy fix 800rpm-es venti teljesen hangtalanul hűvösen tartotta. De az nyilván nem 5 ezer forint volt.)
-
mgoogyi
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
BIOS-ban nem tudod állítani, hogy hány fokon mekkora RPM legyen?
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
vettem egy ID Cooling SE 213v2 hűtőt egy Phenom II X6 1055T procira, és az a gondom, hogy elég hangos: 45 fokos a proci alapon, a venti meg 1300-on teker.
Az alaplap egy Asus M3A78-EM, 4 pines, PWM-es a csati.Hogyan tudnám ezt halkabbá tenni?
Vagy nézzek inkább egy erősebb hűtőt? -
ribizly
veterán
válasz
ribizly
üzenetére
Srácok! Elmondani nem tudom mennyire nagy az én boldogságom ezzel a D15-el. Volt már korábban is (i7-6800k-t hűtött akkor), de egy komplett gépcsere alkalmával nyakamba ugrott egy AIO (ML360R). Már a kapcsolat eleje sem volt felhőtlen, mert hozzászoktam a kb. hangtalan D15-höz és ahhoz képest a pumpa helyből nagyobb zajt generált már idle-ben is.
Tudom, hogy sok esetben overkill, de inkább erre költsenek az emberek, mint valami RGB-s memóriára!
-
Sage83
aktív tag
Hi
10400hez tudnátok ajánlani valami jobb coolert?
Amit eddig néztem BeQuiet PureRock 2
illetve van egy használt broki3 ahhoz nem lehet lga1200 " konzolt" venni?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
duronx
senior tag
Hali, remélem tudtok segíteni, mert nem tudok dönteni. Köszi
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Max 30ezer
2.: Milyen házba kerül? PURE BASE 500 (de ha van jobb ne tartsátok magatokba
)
3.: Milyen alaplapra lesz? Msi Z490A Pro
4.: Processzor típusa? Intel i5 10400 később i7 10700
5.: Ramok típusa?
Kingston HyperX Predator 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/32
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Ha megoldható fekete lenne a jó, RGB nem kell.A Dark Rock Pro 4.et néztem, de ha van olyan hüttő ami olcsóbb és hasonló teljesítményt tud mint a fent említett az jó lenne
-
Speed®
titán
válasz
flashpointer
üzenetére
Célszerű a bordán áttolni a levegőt, mintsem szívni, utóbbi állásban kevésbé effektívek ezek a ventik.
-
flashpointer
őstag
A top-flow hutoknel van valami kedvezo aramlasi irany? Konkretan egy Noctua NH C14S-en akarom a ventit alulra tenni de a gyarto abrajan nem latszik hogy alljon a venti, teszteknel meg csak ugy lattam hogy egy venti eseten az mindig a bordara fujja a levegot, ebben az esetben kifele a hazbol.

-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék új procihűtőt a gyári helyett amiben van egy kis tartalék is :)
- Max 15k szánok rá
- Aerocool Xpredator II. torony,
- Asus x470-F deszka
- Ryzen7 2700X;
- 16gb (2x8) gskill ripjaw VA dizájn vagy a színe sz tökmindegy, rgb nem érdekel, csak férjen be értelmesen, és a lehetö legjobb hűtést biztosítsa, nagyon max 25dB mellett.
-
duo
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Köszönöm!! tf2t holnap visszaküldöm, (bontatlanul így simán ujraértékesíthető) a mugent meg megrendeltem máshonnan mert náluk nincsen. Szerdáig az is megjön addig meg a gyári wraith spire egy 120-as noiseblockerrel megoldja biztosan jobb hőfokokkal, mint a 202-ben a slim is60 ventivel. Jelentkezni fogok az eredménnyel!
-
pendrex
újonc
Sziasztok!
Vásároltam egy új PC-t, de elégedetlen vagyok a gyárilag adott processzor hűtő hangjával (hangos, főleg amikor felpörög). A tanácsotokat kérem, hogy mire cseréljem le. Csendes működésre vágyom

12-13K-nál tőbbet nem szívesen költenék erre.
Kolink Citadel mATX
Gigabyte B450M S2H
4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 5 3400g 3.70GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtővel
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000 Mhz CL-16 KIT
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Praktikus lenne a fekete, de nem lényeges. Minél halkabb legyen a működése.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Endre -
Speed®
titán
Strix B450-I esetén kényelmesen elfért nálam a hátsó venti, ill. a VGAig is maradt bő 2cm, szóval nem hiszem, hogy bármi gondod lenne vele.
A kis Fatal1ty VRMje nem top, de 1.3V körül elmegy a tower alatti, ill. a hátsó venti által keltett huzatban, ha nem 24/7 P95 a felhasználói igény. Szóval minden esélyed megvan egy ~4G OCra, azt pedig a Mugen simán bírja. -
duo
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Én is azt hittem h utánanéztem.
A táp magasságát nem vettem számításba meg hogy egy hdd keret egyik széle is belelógna... A seasoniccal, meg hdd keret nélkül esélyes, de pont az egyik külső laptop vinyómat is beépiteném, ha már van helye.
Szerettem volna top flowt, de alapvetően már most is undervoltozok (igaz most még a node 202-ben. Na hát az érdekes)
Szóval ha nem okoz gondot a toronyhűtő a VRM nek, nem aggódom.
Ez a mugen nagyon jónak tűnik!
(Ugye a fractalbol a hátsó ventit nem kell kivenni tőle? ) -
Speed®
titán
Nem akartam belevau, gondoltam utánanéztél..pedig ITXnél fontosak a milik ;p Nekem a Noctua C14 lett felesleges, mikor a C12P után gondoltam kimaxolom a topflow témát, de a hátsó házhűtő venti már nem fért el vele :S
Ha alapvetően a VRM miatt nem kell extra flow, pl. egy Mugen 5 Rev.B. ellátná a proci baját és biztosan nem okoz RAM/VGA gondot. -
duo
addikt
Persze hogy kapkod a paraszt. Az videók alapján minden oké. Egy netes kalkulátor alapján szintén oké a shadow rock tf2, az alaplappal és a node304-el is. De mégsem jó, Úgy ahogy szeretném. Véletlenül vettem észre.egy régebbi node 304- buildem képet nézegetve.
Szégyellem is magam, elnézést kérek mindenkitől, lehet h már untok, de nem tudok máshová fordulni.Hétfőn erkezik, küldöm is vissza cserére.
Szépen kérlek benneteket mondjatok meg mi legyen a csere?
Dark rock slim?
Shadow rock slim? Valamilyen alpenföhn?
Az ár nem számít annyira de 30 fölé nem mennék.
Csak overkill legyen.Továbbra is asrock fatality b450 itx, ryzen7 2700 -at hűtene alapon hagyva.hagyomanyos magasságú ramokkal.
Amit javasoltok, befér rendesen, azt írom meg levélben a boltnak hétfőn.Köszönöm a türelmeteket!
-
Mosplope
csendes tag
Csőzelék!
Proci hűtő vásárláshoz szeretnék segítséget kérni.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ≤15eFt
2.: Milyen házba kerül? Corsair Carbide 110R (max 160cm fér be)
3.: Milyen alaplapra lesz? EMESE B450 Tomahawk Max
4.: Processzor típusa? R5 1600AF
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistix BL2K8G32C16U4B
6.: Egyéb igények? Szeretném ha nagyon halk lenne, és ha fekete az sem hátrány (legalábbis a legfelső lamella).
Valamint szeretnék még a házba is tenni pár ventillátort. Előre 3x120 vagy 2x140 fér, valamint van egy hely a ház tetején is egy darab ventillátornak, ami 120-as vagy 140-es is lehet.
Az utóbb felsorolt igényeket itt is figyelembe véve szeretnék választani. Elég a flow, ha előre veszek kettőt ami befele hajt, így hátul természetesen kifelé?
A jövőben tervezek újabb vidikarira váltani.
Amiket néztem:
SilentiumPC Fortis 3, Be Quiet! Pure Rock 2.
ARCTIC P14 PWM PST 140mm (ACFAN00125A)
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Mottie
őstag
Sziasztok,
A házon kívül minden most lesz véve, úgyhogy van bőven flwxibilitas, kíváncsi lennék milyen opcioim vannak.
Kérdőjel, kíváncsi vagyok mik az opciók. Csak leghutes játszik, egy opcióamit neztem lentebb
Corsair Carbide Air 240, hivatalosan 120mm, reviewk alapján 130mm max.
ASRock B550M Steel Legend (de ez flexibilis meg. A B550M fix :))
Ryzen 7 3700X
G.Skill Trident ZCorsair Carbide Air hivatalosan csak 120mm-t fogad de állítólag 130-ig belefernek hűtők. Cryorig M9a-t néztem, ami elég alacsony de kérdés mennyi pluszt tud a Stock-hoz képest (5-6 °C-t olvastam) és hogy van-e hatékonyabb nála anélkül hogy nagyon elszallna az ár.
Köszi,
M -
general
addikt
i9 9900k-hoz elegendő lehet a BQ Shadow Rock 3? (190w tdp-t írnak) Vagy kell a Dark Rock 4 (sima, nem pro)? Nem igazán tervezem tuningolni, de azért biztosan lecsekkolom majd, esetleg egy lájtosabb alap-órajel emelés max. Munkához kell, nem játékhoz. Silent Base 600 lenne a ház, remélem ezek beférnek...
-
duo
addikt
én meg találtam egy videót a yt-n ahol egy srác egy fatality itx-re pattint fel egy shadow rock tf2-t és röhögve elfér melette egy teljes magasságú zotac GPU is. -> hétfőn érkezik
-
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Egyre több a bajom az AIO-val (kerreg a pumpa), így úgy döntöttem lecserélném valami klasszikusabb megoldásra.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Nincs határ.2.: Milyen házba kerül?
CM H500P Mesh3.: Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte Z390 AORUS ELITE
Intel® Core™ i9-9900K (XMP@4.7)5.: Ramok típusa?
Corsair Vengeance LPX DDR46.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Férjen el alatta a memória, és ne legyen nagyon kényelmetlen kivenni tőle a VGA-t (pl. Noctua NH-D15 volt korábban és amellett csak vonalzóval benyúlva lehetett kibiztosítani a VGA-t).Ezeket néztem ki első körben, de bármit meghallgatok:
be quiet! DARK ROCK PRO 4
Noctua NH-D15 -
duo
addikt
Sziasztok! Fractal design node 304-be, Asrock fatality b450 gaming itx Ryzen7 2700 - hoz milyen hűtőt ajánlotok lehetőleg overkillt 20000 körül szánnék rá csak nem tudom eldönteni. jó lenne egy topflow shadow rock tf2, mert van hátul egy 14 centis venti ami szívja ki a levegőt, de azt mondjátok a toronyhűtő jobb azt is meghallgatom.
shadow rocknal az A kérdés belelóg -e a VGA ba.áramok normál magasságúakbaz biztos (g skill aegis)
köszönöm!
-
Speed®
titán
válasz
kisselandras
üzenetére
Féláron megoldható csendben léggel is..ez pénzkidobás lenne.
-
chopin42
addikt
válasz
kisselandras
üzenetére
A válasz nem, amúgy nem ez a topikod, erre kérdezz: [link]
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok érdemes ezt a [vízhűtést ] megvenni egy ryzen 1700 procihoz?
-
RootRulez
félisten
válasz
Gyuri27
üzenetére
Most egy 10+ éves CM Hyper 212 van a gépemben (amit egyébkén nagyon szeretek), de sajna az újabb foglalatokat már nem támogatja. Azon is van 2 db 120-as venti, meg magában a házban is elől hátul 1-1. Szóval arról jönne át a pár venti, tehát a fordulat, típus, stb megegyezik
1 ventivel 8K
2 ventivel meg legolcsóbb helyen 14KAzér' az egy kicsit túlság...

mod: szóval lehet Hyper 212-őt veszek megint, csak az újat. Hátha azzal is elleszek 11-12 évig.

-
Gyuri27
félisten
válasz
RootRulez
üzenetére
Max 3-4 fokot hoz a második venti.
Ugyanolyan akasztókkal lehet a másik oldalra bármit feltenni. De én két egyforma ventit javasolnék.
Különféle ventikkel (amiknek ugye nem egyforma a sebessége és így a légszállitása csak bajt okozol).
Ha minimális a 2 ventis felára kb 2k akkor vedd a 2 ventiset. A másodikat elteszed tartaléknak. És akkor kb a világ végéig fasza lesz.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Az Arctic Freezer 34 és a DUO között csak annyi a különbség, hogy a DOU-n két venti van? Maga a borda felépítése ugyanaz? Mert akkor a második ventiért sok a dupla ár.

Ha ugyanaz a felépítés, valamilyen módon lehet tenni a másik oldalára egy rendelkezésre álló 120-as ventit?
köszi: RR
-
Rambi
tag
Sziasztok, wraith prism-ről megéri váltani pure rock-ra? Melyik a halkabb/hűvösebb?
-
dareee
tag
Mennyit szánsz a hűtőre?
10-18k körül.
Milyen házba kerül?
SHARKOON VS3-S piros
Milyen alaplapra lesz?
Gigabyte H410M H
Processzor típusa?
i5 10400f
Ramok típusa?
hyperx 16gb fury ddr4 2666mhz
Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Halkabb legyen mint a gyári, konvertálás közben nagyon felzúg és 60 fok körül van a proci.Köszönöm a választ előre is
-
válasz
zmilaner
üzenetére
Igen, a fentebb ajánlottak tökéletesek is lesznek, ha elférnek:
Fera3 is [link] , Deepcool Gammaxx 400S [link] vagy a Brocken Eco Advanced! (150-155mm közt); BNA 160mmIlletve két nagyobb bordázatú, erősebb darab, amik magasabbak azért, de csendesebbek-jobbak:
Fortis 3 (158mm); BRocken 3. (165mm)Az utóbbi kettő& Brocken Eco Advanced vonalból választanék. Az alaplapi BIOS-t frissítsd előtte ^^ A ház pontos típusát kellene ismerni, hogy érdemben ajánlani lehessen, ez így kb. "sörétes puskával csípőből".
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte AB350 Gaming 3 alaplap amibe kerül egy Ryzen 3600-as. A kérdésem az lenne, hogy az olcsóbb aftermarket CPU hűtők (10-15k) többsége kompatibilis e ezzel a kombóval?
-
Speed®
titán
válasz
Ryan_Sanchez
üzenetére
Attól függ..aprót érdemes lesni, én is onnan vettem nemrég bolti ár feléért..ha a legjobb kell, érdemes nem kapkodni. Persze a 3600ra egy SE-224/234 vagy az említett BEA is elég.
-
válasz
Ryan_Sanchez
üzenetére
harminchatduplanullásra jó a Fera3 is [link] pl, vagy a Deepcool Gammaxx 400S [link] vagy a Brocken Eco Advanced!
-
Speed®
titán
válasz
Ryan_Sanchez
üzenetére
Mugen 5 Rev.B. / Fuma 2 pl.
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, Alpenföhn Brocken 3-at néztem ki de sajnos nem férne be.

1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 15 körül
2.: Milyen házba kerül? Zalman z3 plus (155mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock b550m pro4
4.: Processzor típusa? Ryzen 3600
5.: Ramok típusa? G.Skill RipjawsV 2x8gb 3200mhz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) nincs -
general
addikt
Helló!
9700k-9900k-hoz keresnék értelmes ár-érték arányú, csendes hűtőt, nem igazán lesz húzva, de kap majd terhelést a cpu.
Alaplap valszeg Gigabyte Z390 Aorus Ultra.
32gb ram, tökmindegy, azt nem húzom, ha kell, low profile lesz.
SIlent Base 600 a tervezett ház, asszem 495x230x493mm a külső mérete, ebbe kéne beleférjen.
Nincs igényem 40ezres hűtőre, se csilivilire, tudja, amit minimum kell.
Mi lenne az ajánlott szerintetek? Nem vagyok képben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ahhoz hogy csavarni/forgatni tudjam ki kellene húzni, mert amíg a 4 csavar rajta van az anya menetében, addig nem lehet csavarni.
már fóbián van, ha le kell venni a cpu hűtőt, előtte 10 évig egyszer sem jártam így, csak amióta am4 és mx4-el nyomulok 

Anno úgy rémlik nem akartál batárt, szóval mást nem is nagyon ajánlanék emiatt..esetleg TRUE Spirit 140 Power, de elég emberes ára van :S

(Ugye a fractalbol a hátsó ventit nem kell kivenni tőle? )

Rowon