- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
ribizly #92012 üzenetére
Ez csak addig kell, amíg elmaszírozod a LMt, utána leszedhető. Én pl. szigszalaggal szoktam maszkolni. Az on-die kontakt sarkazásvédelme más téma, ez csak arra szolgál, hogy véletlenül se kenje össze az SMDket az ember. Én mondjuk le szoktam lakkozni őket, az a biztos.
-
Chaser
legenda
válasz
ribizly #91940 üzenetére
átolvastam párszor
ekkora szövegben abunak legalább ennyi hibája/elgépelése van, neki pedig ezért fizetnek, nekem nem
- "mondatozást" kivéve, azzal már rég nem élek -
de ha ezt valakinek nem megy dekódolni akkor nem bennem van a hiba ( :
ászf-be nem ütközik tudtommal
de maLYd jobban figyelek -
-
forras2
őstag
válasz
ribizly #91885 üzenetére
Szóval akkor a 65 fok nem "sok" a CPU-nál?
Szűz windows van fent, 1 vga driver, hangkártya driver lényegében semmi más... Vírusírtót nem használok.
Haza érek, rálesek a latencyre, hátha többet tudok meg...Speed(R) azt tudom én monitorozni, hogy azok mennyire melegednek?
-
tasiadam
veterán
válasz
ribizly #91659 üzenetére
Az a kis szutyok hűtő erre képes:
És ennek is lelóg a fele kb a felületről. All core 3.3ghz-n megy a kis i5 6400, és akkor sem igazán éri el a 40c-t. Az biztos, hogy a nagyobb hűtő segíteni fog, de abban az APU-ban ott egy iGPU is ami majdnem annyit eszik mint maga a CPU része. Ezért neked itt könnyebb a hűtés. Pl egy 5800x-nél egy CCX(vagy CCD?)-ben van a 8 mag. Nálam 2-ben. Ebből kiindulva az 5800X melegebb, éppen emiatt. -
tasiadam
veterán
-
Selynelar
aktív tag
válasz
ribizly #90095 üzenetére
Teljesen jogos és logikus,amit írsz. Őszinteséget megvallva nagyon kacsingatok a Ryzen 7 3800x felé is. Amely bőven kielégítené minden felhasználói igényemet(főként játék). S nem lenne az az atom melegedős fajta sem. Plusz még az 5000es széria is belemegy a mostani lapokba. Na de erről bővebben inkább egy másik topikban és fórumban.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
ribizly #90087 üzenetére
Köszönöm a meglátást és a véleményed. Házcsere így is úgy is lett volna,szóval gondoltam,hogy befektetek egy jövőtálló processzorra és alaplapba,melynek a foglalata ugyebár 1200. (Ami jól jön majd ha a későbbiekben esetleg valami oknál fogva újabb generációra váltanék).
Ismételten, azért köszönöm véleményed.
-
ribizly
veterán
válasz
ribizly #89637 üzenetére
Srácok! Elmondani nem tudom mennyire nagy az én boldogságom ezzel a D15-el. Volt már korábban is (i7-6800k-t hűtött akkor), de egy komplett gépcsere alkalmával nyakamba ugrott egy AIO (ML360R). Már a kapcsolat eleje sem volt felhőtlen, mert hozzászoktam a kb. hangtalan D15-höz és ahhoz képest a pumpa helyből nagyobb zajt generált már idle-ben is.
Tudom, hogy sok esetben overkill, de inkább erre költsenek az emberek, mint valami RGB-s memóriára! -
-
Bodz
nagyúr
válasz
ribizly #87716 üzenetére
Csak azon elmélkedtem, hogy nem akarsz akkora elefántot, mint a D15 volt. Szóval kisebb borda, alacsony fordulatú ventivel a csend miatt... Nem feltétlen a legjobb hűtést kapod hozzá képest.
Dark Rock 4? Ez is nagy? -
jim bcs
nagyúr
válasz
ribizly #76495 üzenetére
(#76495) (#76497) ribizly
Mindkettő jó, az összefoglaló alján van egy pár, én Thermal Grizzly-t kennék rá.(#76498) Mulder614
Már kaptál választ (#74960) , abból nem lett semmi, ha most ajánlok valamit valószínű abból se lesz semmi, így nem tudom van-e értelme ajánlani akármit is.(#76499) BonFire
Ezt a kört már másodjára futjuk, akkor is másodjára sikerült pontos adatot nyerni, az alap konfig ugyanaz maradt, de a házról azóta sem tudunk semmit ami használható lenne.(#76500) blaca83
be quiet! Shadow Rock Slim
Thermalright True Spirit 140 Direct
Thermalright True Spirit 140 Power
Thermalright Macho 120 SBM
Thermaltake Riing Silent 12 Blue / Red(#76503) rapika
Felmegy az oldallap, egy hajszálnyi hézag még maradni is fog.
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black Edition
be quiet! Dark Rock 3
Enermax ETS-T50 AXE Black (ETS-T50A-BVT_fan color led)
Thermalright Macho 120 SBM(#76504) PeachMan
Ha nagyon melegszik akkor nincs mese, csinálj alá egy laptop hűtőt vagy 6-8db 120/140-es ventiből, azért ezekből mert jobb a tolóerő mint a 200-as avagy afelettieken. Az ASUS ROG GL553 amúgy se mezei gép, mindegyik gamer lapos fő. A gap pad jó eséllyel szét fog szakadni, ezzel számolj. Ahol gap pad van oda gap padot javaslok, vagy gap pad + paszta kombót DE!!! ebben az esetben nagyon nagyon kevés paszta fog kelleni. Pasztákat találsz az összefoglaló alján, íme néhány jobb ->
Thermal Grizzly Kryonaut / Hydronaut
DimasTech HTX-EE
Phobya HeGrease Extreme
JunPus JP-DX1
Tuniq TX-4
Noctua NT-H1 -
ribizly
veterán
válasz
ribizly #76495 üzenetére
Közben kicsit utána sikerült járni a dolognak és bár nem feltétlenül rossz az az MX-4, de inkább egy Noctua NT-H1 a jobb választás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged