- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #97976 üzenetére
Na jó, de a kupak meg a szín kiválasztásban csak benne volt az asszony.
Nézegettem a réz alsó részes verziót (gondolom az nehezebb lenne), de sajnos ezzel sem lennék közelebb a gyors belsőcserés 60-ashoz.Ha már réz, ezt mindig muszáj megcsodálnom, amikor szembe jön: [link]
Még passzoló SA készlet is lenne hozzá.M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #97955 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok. Majd írsz róla pár sort, ha megépítettétek?
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #97210 üzenetére
Én pont a budget custom vonalra értettem leginkább (sorry ha ez nem volt egyértelmű), hogy az mikor fog kipukkanni...lassan az a piac is telítődik.
A telítődés nem okoz kipukkanást, a vevők eltűnése okoz. A 2022-es kipukkanást az okozta, hogy a covid lezárások után
1. a hobbiban jelenlévő emberek nem billentyűzetre égették el a pénzüket, hanem utazásra és hasonlókra
2. az új belépők nagyját elvitte az akkor beinduló budget custom vonalA budget custom vonal felülről árban lefelé csúszva már régen elérte a gamer szegmens felsőbb részét, ha aggódnia kellene valakinek, akkor a tipikus gamer brandeknek, hogy a legnagyobb árrésű területen piacot veszítenek.
a budget custom-ok meg elkezdenek in stock elérhetőek lenni állandó jelleggel
A Neo sorozat már most is in stock a QK boltjában. Azt kell elérniük, hogy a regionális vendoroknál is in stock legyen folyamatosan, aztán azt, hogy országonként is legyen 1-2 vendor. Amíg ez nem jön össze, addig a Keychronnak nem kell félnie annyira nagyobb stratégiaváltás nélkül.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #97215 üzenetére
Pedig szerintem nem is lenne olyan nehéz változtatni ezen. Kezdetnek átgondolhatnák az árakat azoknál a méreteknél, ahol már most is van jobb alternatíva, aztán elkezdhetnének külön PCB-t, DB-t is értékesíteni a shopon keresztül, hogy ne kelljen ez a levelezős mizéria. Az sem volna ördögtől való, ha az anodizálást nem erre a pár színre korlátoznák. Tudom, hogy ez logisztikai kérdéseket is felvet, mert ugyanabból a termékből több színt kellene kvázi folyamatosan raktáron tartani (bár azért most sem ritkák a szünetek), ami prebuilt-eknél a variációk miatt problémásabb, de legalább barebone-oknál megléphetnék.
A külön vásárolható HE belső is vonzó lehetne nem egy korábbi Q tulajnak.Elindíthatnának egy új sorozatot is, aminél ezek adottak lennének már a bevezetéskor is. Itt megint csak az árazás lesz a gond, mert a Q-k fölé nem tehetik, amik már így is drágábbak, mint kellene. Ezt a kérdést nem fogják megúszni, mert ha a felülről érkező konkurencia elérhetősége is javul, akkor kénytelenek lesznek árat csökkenteni, hogy versenyben maradjanak.
M.
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #97210 üzenetére
Szerintem lassan szipkázzák át a keychron vevőkörét, egyre több és olcsóbb cucc elérhető leychron árban. És persze jobbak is.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #97152 üzenetére
Én arra leszek kíváncsi, hogy mikor pukkan ki a piac.
Nem kell erre várnod, 2022 második felébe pukkant ki és azóta is szépen lassan ereszt. Ha lehúzzuk a budget custom szegmenst, ami 2019 végén még nem létezett, akkor körülbelül 2019 végi állapotok vannak. Ha nem vagy egy befutott designer vagy jössz elő valamivel, amire sokan vágynak, hogy elmenjen az a 150-200 darab, hogy versenyképes legyen az árazás ezen a piacon, akkor esélyed nem lesz, hogy a prototípusnál tovább jutsz.Amúgy a vendorok egyre jobban visszavesznek az extrákra költésből, főleg a kupakkészletek terén, mert nagyon sok áll náluk a raktárban. Ez külső szemlélő számára nem észrevehető, az egyik vendor említette.
Nekem olybá tűnik, hogy a felsorolt billencsektől drágábbak már tényleg arra a 1-2%-ra mennek rá (mármint hogy annyival jobb lesz mittomén az anodizálás minősége), miközben az árban nyilván jóval nagyobb a difi, illetve a házak megmunkáltsága, dizájnja stb adja a különbözetet.
Igen, ez így van. Én még az anyagfelhasználást is hozzáadnám, mint drágító tényező, a megmunkáltságnál pedig a komplex, 5 tengelyes CNC-t igénylő ívek tudják nagyon megdrágítani a dolgokat, vagy a rengeteg darabból álló design.Persze az is lehet hogy csak rózsaszín ködös nosztalgia.
Van benne bőven. Nemrég a kezembe akadt a topikban többször emlegetett WASD V2. Gépelni rajta továbbra is nagyon jó, de amikor azt hangoztattam, hogy valahogyan a stabilizátorokat is jó csinálták meg 2016-ban, akkor azt kell mondanom, hogy nem, mai tapasztalattal eléggé borzalmasak azok, ahogyan egy Costar stabilizátortól várni lehet, csak az idő szépítette meg Amúgy az egészet még így is vállalhatónak tartom, de messze nem olyan jónak, mint amilyennek a rózsaszín köd tette.Mindenesetre valaki felvilágosítana, hogy akkor miért szereti a nép az orig fekete házas Cherry kapcsolókat, miközben ismert hogy reszelnek mint állat (eleinte legalábbis)?
Mindenki rugót cserél benne, azzal még vadonatúj állapotában is ugrik a reszelés 70%-a, bejáratás után pedig a maradék. Cserébe hangban a nylon minden előnyét megkapod, olcsó, visszaadja azt a "Cherry érzést", ami sokakban megvan az első mechanikus billentyűzetükből. Ennek az idézetnek tucatnyi variánsát lehetne összeszedni Discordról és streamekből, mert ismert jelenség, velem is megtörtént: Everyone goes full circle and ends with Cherry in the end.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #97153 üzenetére
Van aki szereti a cherry reszelést van aki nem. De ez a cherry védjegye, más nem "tudja".
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ereshkigal
őstag
válasz [Prolixus] #97071 üzenetére
Persze, látom a különbséget, van itthon egy Neo 65, nem egy kategória.
Nem az a bajom, hogy nem budget, hanem hogy annak hívják a tartalomgyártók. Ez hozza a nézettséget? Eddig az összes Neo budget volt, de már a 75-re is hivatkoznak budgetként. A lelkiismeretesebbje majd idézőjelek közé teszi, de akkor meg minek... -
válasz [Prolixus] #97038 üzenetére
lehet, h a kapcsoló kenésekor a fém felület is kapott vmit. Az nem látszik, de nem is működik... nyomogassad és multival mérj rá, bár ha volt tartalék kapcsolód, akkor ezt engedd el...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #97038 üzenetére
Én hiányzó/rosszul forrasztott diódára tippeltem volna, de akkor sokkal szerencsésebb eset állt fenn.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #97035 üzenetére
Kapd ki a kapcsolót, és csipesszel zárd rövidre. Nézd meg, hogy mindkét oldalt jól látszódik-e a fém érintkező. Ha még nem csavaroztad össze, akkor nézd meg a socketet alulról is. Emellett érdemes megnézni, hogy mindkét dióda jól néz-e ki.
Ha valamiben nem vagy biztos, dobj be egy közeli és lehetőleg nem totál homályos fotót.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #97032 üzenetére
Beállítottál a kiosztásban arra a billentyűre valamit? Az alapértelmezett kiosztásban mindkettőre Backspace van beállítva, de sosem lehet tudni.
Ha mátrixot tesztelsz, akkor nem számítana, hogy be van-e állítva valami, de ha nem kapcsoltad be azt az opciót, akkor igen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #96635 üzenetére
Ah, sikerült nem befejezni a gondolatmenetemet Szóval annyit akartam még írni, hogy nem az a kérdés, hogy lesz-e konkurenciája a prebuilt Q sorozatnak, mert már van, hanem az, hogy mikor jelentenek ezek a Keychronra valós veszélyt. Fél éve még nem volt hasonló árú/olcsóbb ellenfele a prebuild Q sorozatnak, egy éve még nem volt hasonló árú/olcsóbb ellenfele a barebone Q sorozatnak, most mindkettő raktárkészletről kapható, "csak" az elérhetőségen kell javítani.
A Keychron piaci beágyazottsága is csalóka tud lenni, nálunk egészen jó vagy legalábbis vásárlóként jónak tűnik, míg például Angliában annyira nincsenek megelégedve a partnereikkel, hogy a ProtoTypistot, mint a legnagyobb custom UK vendor folyamatosan nyomasztják, hogy árulja a termékeiket, amire folyamatosan megkapják a nemleges választ.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #96626 üzenetére
ha lesz minden QK/NEo/stb board folyamatosan raktáron, főleg ha prebuilt-ek
A QK már eljutott a raktárkészletről kapható prebuiltig. Igaz, egyetlen kiosztás és csak ANSI, de már van és olcsóbb 45 dollárral, mint a vele szembe állítható Q3 Max, hogy majdnem* minden téren jobb.* a QK-nál a nincsen QMK, de van VIA GPL sértő OEM a nyák beszállítója, a Keychron egyedül ezen a téren emelkedik az Evo80 fölé, mert szoftveres téren tényleg példamutató, amit csinálnak
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #96626 üzenetére
Igen, az elérhetőségben és a tágabb ismertségben van igazság*, de arra kíváncsi lennék, hogy milyen arányban fogynak a K-k és V-k a Q-kal szemben. Szerintem a QK a Neo-kkal és ha befutnak, akkor a Evo-kkal a Q-któl fog vásárolókat elvinni. Ebben az árszegmensben már szerintem sokkal több a tudatos vásárló, aki nem "csak" egy jó megoldást szeretne, hanem valami pluszt is, amit a QK-nál sokkal inkább fog megkapni, mint a Keychronnál.
*: Ebben az a durva, hogy amikor először elkezdtem jobban beleásni magam a témába, a Keychron csak egy volt a sok "noname" kínai gyártó között, ahogy akkoriban az Akko is. Azt gondolom, hogy ha nem jönnek ki a Q1 feature listájával és nem teszik általánossá a QMK/VIA képességet, akkor nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennének, mint mondjuk a Royal Kludge, az Epomaker, a Skyloong, az Idobao vagy mondjuk a MagicForce.
Szóval hatalmasat mentek pár év alatt és komoly részük van abban, hogy a custom világ is ekkorát változott.M.
-
Roland861010
veterán
válasz [Prolixus] #96440 üzenetére
Most mit vársz.
Örüljünk neki hogy a kínait nem egyből magyarra fordították.Tudom persze ez csak egy vacak kínai billentyűzet.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #96427 üzenetére
Vannak olyan mókás sztorik is, hogy GMK klóngyártó küldött a hivatalos GMK készletet áruló vendoroknak cease and desist levelet.
A duplában igazad van, hogy nem pont dupla, de tipikusan rendelnek ebben a kategóriában még legalább annyi extrát, mint amennyi előrendelésben elment, hogy raktárkészletről is legyen mit árusítani később. Na azt bukják, valamint a refund 3-4%-os költségét is. Persze nem kell a vendorokat sajnálni, ez üzleti kockázat, az árrésbe bele van ez is számolva.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #96412 üzenetére
A Zoom75 a meme plate amatőr kategóriában indult csak, a "profiktól" messze áll, persze ettől neked nem lesz jobb. Szerencsére gyorsan elmúlt ez a mánia, bár néha még most is belefutni olyan vadhajtásokba, mint a per-key flex cut nyák.
Molydeus: "Szerencsére" adnak mellé 5-6 réteg szivacsot, amitől a flex ugyan csillapodik (és meglesz az áhított thocky hang)
Ezekhez a plate-ekhez kötelező a sok szivacs, nemcsak a merevség és a gépelés közben rövidzár veszélye miatt, hanem azért is, mert a kivágások teljesen kinyírják a hangot.-------
[link]
ZX81 inspirálta kupakkészlet, csak tudnám, hogy miért egy almalogós, AEK II inspirálta billentyűzeten demózzák.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #96412 üzenetére
Igen, a custom szinten leszoktak róla, de a consumer világban még tartja magát. "Szerencsére" adnak mellé 5-6 réteg szivacsot, amitől a flex ugyan csillapodik (és meglesz az áhított thocky hang), de erős kétségeim vannak afelől, hogy a switcheket rendben megfogná.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #96405 üzenetére
A rugalmas plate meg csak tovább ront a jelenségen, mert minimálisan hullámosodik/deformálódik, főleg ha a PCB is flexcut-os.
Ez egészen extrém eseteket is eredményezhet, a PCB flexcut-os ÉS 1.2-es a rugalmas Plate mellett. A puha műanyagba vágott flex cutok és többféle kiosztás támogatása a hab a tortán.Akár egy több flex cut-tal szétvágott CF Plate is sokkal jobban tart, mint egy rugalmas műanyag. Kár, hogy nem túl gyakori megoldás.
M.
-
RazoR
Topikgazda
válasz [Prolixus] #96376 üzenetére
Nem zavar csak azt hittem, hogy valamit én csinálok rosszul, de akkor ezek szerint ez ilyen.
-
válasz [Prolixus] #96376 üzenetére
Azt írtam, hogy a kupakszett is faktor benne, és az, mert jobb toleranciákkal gyártott cuccoknál kevésbé lesz ott ez a jelenség. A plate-nél még nem vettem észre ilyen befolyást (eddig acéllal, aluval, sárgarézzel, PC-vel, POM-mal, CF-fel és FR4-gyel volt dolgom), szóval szerintem inkább kapcsolótól és/vagy kupaktól függ.
Nem egyszer volt már itt olyan, hogy X kapcsoló Y kupakkal állandóan kijött a foglalatból, Z kupakkal meg nem, úgy hogy a billentyűzet teljesen ugyanaz volt (tehát nem volt plate vagy bármiegyéb csere).
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #96336 üzenetére
Ugyan nem XMI, de L9-em van. Nagyon világos bézs, nekem inkább vaj szín. Egymás mellett nyilván látszik, hogy nem fehér, de önmagában elmenne egy melegebb tónusú fehérnek.
Amúgy katasztrófa, amit a kínaiak fotó címszóval művelnek. Pont az L9, a 9009 téma és hasonlók kapcsán rendszeresen látni szinte szürke képeket az alfákról, amihez köze sincs a valóságnak.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #95959 üzenetére
Persze, simán lehet, hogy személy szerint nekem pont jó, másnak meg olvashatatlan.
A BOW-val ilyen téren nem lehet mellé lőni, szóval egyértelműen ez a legbiztosabb ajánlás.BOB
A CRP-hez hasonló a Shenpo BOB-ja, de a WS Chtulhu is ilyen, a PBTFans pontosított és BOG-nak nevezte el a sajátját.
A Cosmos kilóg ebből rendesen, és talán van még egy hasonló, aminél a kupak színe is inkább fekete, mint sötét szürke.Nyilván ez nem egy praktikus készlet, tisztán design. Nekem pl. nagyon bejön egy hozzá passzoló ezüst vagy szürke házzal. Gondolkodtam rajta, hogy kellene még egy, a Shenpo menne a behordozósra - a kollégák megdöbbentésére -, egy CRP meg tökéletes lenne itthonra a Navira, mégiscsak szebb a tipográfia.
Amúgy indirekt módon segítei a vakon gépelés tanulást is.#95949 micafighter
Ha esetleg mégis beleugranál a CRP-be, és még nincs tele a hócipőd a rendelésekkel, akkor szólj kérlek.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #95959 üzenetére
az első linkelt szett azért csak erős túlzással BoB, inkább darker grey on dark grey
Black on Black néven az ilyen készletek szoktak menni: fekete felirat, nagyon sötétszürke alap (a renderen világosabb, mint a valóságban). Csinálhatnának valós feketén feketét, de nem az a cél, mert abból semmit sem tudnál kivenni, azonban így azt látod normál megvilágítás esetében, hogy van felirat, hogy nem blank, csak elolvasni nem tudod, mert ahhoz már kicsi a kontraszt.A Cosmos esetében a csillám az eltérés a két műanyag között, így a fényviszonyok függvényében látni lehet majd a feliratot vagy sem.
Komplett billentyűzetként is akad BoB, ráadásul Topre.
-
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #95960 üzenetére
Ha majd lesz eladó Wooting 80HE-m foglak keresni
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #95941 üzenetére
A BoB ennek a véglete - lenne, ha létezne
CRP Black on Black
GMK CYL Cosmos ← ez annyival extrább, hogy a kupak anyagába csillámot kevertekEz utóbbi ezzel a full size-zal együtt eléggé vadul néz ki, a billentyűzetre kerülő coatingba is kevertek csillámot, így vagy így kell elképzelni.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
Topikgazda
válasz [Prolixus] #95939 üzenetére
A gyári ABS kupakokban is benne maradt pár switch levételkor, kicsit olyan érzésem támadt mint régen, mikor a procihűtővel együtt kijött a foglaltból az AMD proci...
-
Molydeus
őstag
Ezek tények, nem is vitatom.
A szubjektív részére akartam csak rávilágítani, mert nem feltétlenül muszáj leragadni a tökéletes kontraszt mellett, kompromisszumokkal lehetnek színeink is.
Meg persze az is igaz, hogy a fotókon sok minden nem úgy jön át, ahogy a valóságban látszik. Hogy ne menjek messzire, agyzsibbasztó, mennyire nem tudják a kínai forgalmazók visszaadni a fotókon a színeket. Sokszor kifejezetten megtévesztő, mert hivatkoznak valamilyen bill.-es körökben közismert színkombinációra, aztán kiderül, hogy a klónnak köze sincs hozzá. Vagy éppen fordítva, a valóság ugyan stimmel, de a fotón ebből semmi sem látszik.
BoB ennek a véglete - lenne, ha létezne
Igen, elég hülyén néz ki. Mostanában inkább mindenféle fantázia neveket találnak neki.
Amúgy nézd meg a MTNU Graphite-ot, ami egy double-shot "GOG" blank. Szóval ha akarná a GMK, tudna igazi BOB-ot önteni.M.
-
Létezik BoB.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #95939 üzenetére
Ez elvi szinten igaz, de a gyakorlat szerintem megengedőbb.
Még megvannak valahol az első Arctic PBT klónnal összerakott GMMK TKL képeim, ami nagyon hasonló téma a fenti Keychron szetthez. Teljes sötétségben, csak monitor mellett is jól olvasható volt, pedig azon világoskék felirat van a fehér alfákon. A másik véglet a kvázi-fekete Hammerhead Dark-on is olvasható a világos kék felirat.
Próbáljatok ki egy BOB készletet, na az tényleg olvashatatlan.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #95846 üzenetére
Igen, ez rémlett, de most reggel nem találtam meg. És az is rémlett, hogy valami nem volt teljesen kerek körülötte, amikor először láttam, ezért is egyszerűsítettem nem válaszra.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #95841 üzenetére
Úgy egyáltalán nincsen halkított HE kapcsoló jelenleg a piacon.
Custom rugó már akad a Wooting vonalhoz.
-
Valkűr
addikt
válasz [Prolixus] #95302 üzenetére
Én sem értem, de nincs benne a capslock pedig a képeken ott volt ami alapján megrendeltem. Gyanitom, h gyárilag szarul van összepakolva, 4 shift van a csomagban GRRRRR
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #95255 üzenetére
A világítás nem felesleges annak, aki nem tud vakon gépelni.
Aki nem tud vakon gépelni (én se tudok 100%-osan), annak kell a fény. De oda normális világítás hasznosabb, mint ahogy azt írtam. Egy Led Bar-ral vagy körfénnyel sokkal többet ér, mint a billentyűzet fényeivel.
De mondom, megértem ha valakinek tetszik. -
RazoR
Topikgazda
válasz [Prolixus] #95255 üzenetére
Pont ez van nálam is amit mondasz, hogy sajnos nem tudok vakon gépelni emiatt is "kell" a világítás. Többször neki futottam már ilyen online oktató programokkal de mindig feladtam (leginkább az időhiány miatt). Az RGB-t viszont szeretem, a gépem is olyan mint a karácsonyfa.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #95112 üzenetére
Ezt a feltételezést sajnos kénytelen vagyok cáfolni, mielőtt valaki házireaktort építene a fenti kijelentésre alapozva.
1. Minden filmes előismeretem szerint - amik, mint tudjuk minden esetben hűen követik a valóságot - a reaktor vezérlésének kulcseleme az RGB. Ez vitán felül álló tény.
2. Az EU területén kizárólag ISO szabványnak megfelelő erőműveket lehet építeni és üzemeltetni, a fenti billentyűzet nyilvánvalóan nem felel meg Ennek. A vadnyugaton, ahol amúgy sem számít sem a törvény sem az emberélet, talán el lehet karistolni holmi ANSI-val, de itt kérem évszázados hagyományoknak kell eleget tenni. Reaktor vezérlés "Í"-nélkül? Vészhelyzeti AltGr+"I"/"J"? Egyáltalán hol az AltGr??? A kétsoros Enterről nem is beszélve...várjunk csak! Hiszen itt NINCS is Enter, csak valami "Return". A Numpadon meg semmi... Akármit csinálunk semmi sem kerül érvényre!?
3. A láthatóan double-shot ABS vajon ellenáll a potenciálisan előálló magasabb sugárterhelésnek? Üzemzavar esetén a beavatkozás megoldhatatlanná válik, mert már nem látjuk a billentyű feliratát? Skandallum!
Megannyi megválaszolatlan életbevágóan fontos kérdés, kérem.
/sM.
-
PROTRON
addikt
válasz [Prolixus] #95112 üzenetére
Huhh megnyugodtam, már azt hittem 2 halál csillagot...mondom magamnak, kié a másik?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Valkűr
addikt
válasz [Prolixus] #95110 üzenetére
Jesszusom mi ez?Fluxuskondenzator?! 😂😂
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #95043 üzenetére
OK-ok! Még egyszer, nem az ifixit minőségét vontam kétségbe, bocs, ha félreérthető voltam.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #94981 üzenetére
Aminek Copper az alsó része, az látványosabb verzió... meg drágább is.
Nekem egy nem kizárólag gummy o-ringgel megoldható gyors cserés 60-as lenne ideális. Ezért és a split space hiány miatt esik ki.
Korábban volt már róla szó, de a több felfüggesztés lehetősége igazából marketing fogás és sok esetben csak egy van belőle jól implementálva.A gummy o-ringnél pl. figyelni kell, hogy pontosan hol vannak a bakok.
Azt viszont teljesen megértem, hogy nem akarnál még egy gasket mountot. A Navi60-ban én is a top mount mellett maradtam végül...ezért is kellene a gyors cserés megoldás továbbra is. A Vida jónak tűnik és kíváncsian várom a leendő Neo60-at is.M.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #94970 üzenetére
Én a layout-ok kapcsán csak ezt látom, semmi split space itt
Nem is volt szó split space-ről, csak split Backspace-ről és jobb ShiftrőlA split space rétegigénynek nevezhető és sajnos úgy is kezelik. Ha 3-1-3 osztást alkalmazol, akkor ott van rengeteg kupakkészlet, amiben van egyetlen 3u space vagy annyi sem. Ha 2.25-1.25-2.75 osztást, akkor az 1.25u space még ritkább állatfajta, bár jobb híján középre ekkor még be tudsz tenni valamilyen semlegesebb feliratú R4 billentyűt, de az konkáv lesz és nem konvex. Emellett, ha jól rémlik, akkor hotswapban a 3-1-3 osztást és a 6.25u alsó sort nem lehet egyszerre jól megcsinálni, de ezt nem mondom 100%-ra.
Ettől függetlenül ismerős designertől mindig szoktam kérni a 3-1-3 osztás támogatását, főleg akkor, ha csak 7u az alsó sor, mert forrasztott nyáknál nem áll szinte semmiből, és pár embernek jól jöhet. Ugyanígy exploded 65%/75%/1800 esetében is be szoktam dobni a 6u space-t (ekkor skinny Tsangan 1.25-1-1.25-6-1.25-1-1.25 osztással elfér 7 billentyű az alsó sorban)
Lehetséges lenne, hogy mindhárom PCB ugyanazt a layout-ot támogatja?
Igen, nézd meg a képeket a nyákokról.Agyrém, hogy az idióta új hozzászólás-szerkesztő a Ctrl+Tab-ot Tab-ként értelmezi, így egér nélkül nem tudok ugrálni az információval megnyitott oldal és a hozzászólás között, rip használható Logout felület
-
eagleberg
tag
válasz [Prolixus] #94578 üzenetére
-
dqdb
nagyúr
-
Mr.Csizmás
titán
csomagnet, furgefutar tud ilyen céges gyűjtőt
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #94459 üzenetére
És még a svájci is kispályás a CRP Tuliphoz képest
Ennek a háttértörténetét sajnos nem ismerem, nem tudom, hogyan sikerült ezt összehozni.
-
kristof123
őstag
válasz [Prolixus] #94171 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen, SA-nak volt írva. Jogos!
Az is bennem van, hogy mivel, már 90%-ban csak alice layout-os board-on gépelek, ezért lehet meghagyom ezt is és csak játékra fogom használni.
Ha veszek egy cherry szettet erre, akkor valami minőségit szeretnék venni, ami már végleges lesz. Az meg tuti drága. Ezért is gondolkodom mi lenne a legjobb. -
viperabácsi
addikt
válasz [Prolixus] #94021 üzenetére
Most ahogy vettem a v6 max -ot akkor néztem , de nem volt Q1 HE barebone iso knob , el volt fogyva
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #94015 üzenetére
A 90-10% piaci eloszlásra* alapoznak, és egyszerűbb nekik fix ANSI layoutot gyártani, mint többfélét támogatni.
A brand gyártók amúgy is irtóznak a multilayout nyáktól, általában külön fixet gyártanak az összes támogatott fizikai kiosztásra, amit eggyel is lefedhetnének (lásd a Keychron összes billentyűzetét), és ezeket szoftveresen sem vonják össze egybe (lásd a Keychron összes billentyűzetét is millió VIA JSON fájlját vagy a Í anomáliát több gyártó szoftverében).
Egy HE nyák tud többféle layoutot támogatni* egyszerre (a Venom HE például kétféle alsó sort), ahogyan egy Topre nyák is, de a plate az már más kérdés, ahogyan EC esetében is (ott nagyon hasonló a helyzet eléggé eltérő okból). Egy teli vagy lépcsős Caps Lock még megy ugyanazzal a plate-tel, ahogyan a 6.25u vagy 7u alsó sor is, de egy egyszerű split Backspace-t már nem lehet megoldani, mert a plate nem tartaná eléggé** a kapcsolót 1u+1u felállásban és 2u esetén sem az igazi, az Enterek környéke pedig még problémásabb.
* legalábbis custom vonalon ilyen számok jönnek ki a group buy-ok esetében tipikusan, a mainstream vonal ettől eltérhet és el is fog térni, de világszinten hatalmas az ANSI kiosztás fölénye
** kicsit másképpen, mint egy MX nyák, ahol az alternatívák (1.25u bal Ctrl és 1.5u bal Ctrl, teli és lépcsős Caps Lock) a nyákon két kapcsolóhelyet jelentenek, de a mátrixban ugyanoda vannak kötve, EC és HE esetében minden alternatíva külön pozíció a mátrixban is
*** persze látni fogunk ilyeneket a jövőben egyes gyártóktól, de a két műanyag láb, amivel a nyákba csatlakozik egy HE kapcsoló, csak az elején elég, hogy szorosan álljon, 2-3 kapcsolócsere és a kapcsoló kiesik majd
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #94015 üzenetére
Új a technológia, mindenki elsőnek ANSI-t csinál, utána majd lesz nagyobb választék ISO-ból is. Jelenleg a Akko (drága még nagyon), Keychron (itt még csak a Q1HE létezik, később jön majd a K2HE), és a Wooting csinál ISO layouttal HE billentyűzetet. Persze ha valaki tud még mást is, akkor írja le nyugodtan, éárdekel engem is.
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #94006 üzenetére
Egy sima digitális konyhamérleggel ami 1g pontosságú szerintem könnyen ki lehet ezt mérni otthon is viszonylagos pontossaggal, csak sok idő kell hozzá ha sok kapcsolót szeretnél tesztelni sort keritek majd rá lassan.
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93801 üzenetére
Ez képek alapján a 3.1es verzió a Wuque stabilizátoraibol. Nálam egy ilyen ment az akadó TX space helyére. Szárazon volt egy pici ticking az egyik oldalon ( valószínűleg nem teljesen párhuzamos a drót két vége), de megkentem a stemet kívül - belül 205g0-val (szét se szedtem hozzá), azóta hibátlan.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93947 üzenetére
Köszi a megerősítést!
Valami rémlett, de a legtöbb Redragon upgrade Kumara és Mitra volt, pedig az Vishnu azokhoz képest még zárt felső részt is kapott.M
-
válasz [Prolixus] #93951 üzenetére
A Cherry-vel az a baj, hogy rugócsere kell neki, aztán egy alapos bejáratás, aztán kenés, meg egy switch film, és úgy már korrekt, egyes buildekben akár eszményi. Szóval mindenképp foglalkozós, de legalább nem olcsó. Meg szeretik az alu plate-et.
Viszont azt nehezen tudom elképzelni, hogy lehet lefelé fokozni egy MX Silent Redes halkított élményt. A pengés meg olyan dolog, hogy egyszer meghallom, aztán utána már ott van, és ez különösen kiábrándító tud lenni, ha az ember nem egy 10-15 000 forintos, alsópolcos valamit püföl. Mármint egy rakás pénzért vár is valamit az ember, és az a valami nem egy felpuhított, karistolós zajongás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz [Prolixus] #93947 üzenetére
Azt jelenti, hogy undorítóan reszelős, pengős, mushy gépelési érzet. Mintha sárban tapicskolnék.
[ Szerkesztve ]
-
válasz [Prolixus] #93911 üzenetére
"Amúgy a Varmilokban az a nagy truváj, hogy gyárilag nagyon csendesek a stabilizátoraik, szóval nem lóg ki a lóláb egy ilyen Silent kapcsolós verzónál sem."
Kivéve, mikor a saras MX Silent Red pengését a szoba túlsó feléből tisztán hallod. Miya Pro Sakurával így jártam. Használtam eddig vagy egy hetet.
Forrasztott Varmilót legfeljebb csak EC kapcsolóval vennék, jobb a békesség.
-----------------------------------------------------------------
(#93913) kristof123: "El is forgatom jateknal a billentyuzetet, lehet amiatt is."
Én is. Pont ezért jobb alapból az Alice/Arisu ehhez is.
"Jatszok MMO-val es amikor kinyulok balkezzel H, J, K gombokig is kenyelmesebb hagyomanyossal."
Csak a HJK egészségtelen, találni kell rá alternatívát. VIA-val nem lehet nagy gond.
-----------------------------------------------------------------
Más: Most épp ezzel a "num paddal" kísérletezek (a 0123 a helyén van, az elsődleges rétegen):
Egyelőre nem tűnik rossznak, majd meglátjuk. Jobb, mint a jobb oldalon négy sorra osztva, de lehet, hogy úgy kéne, hogy
01234
567
89[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Igen a Silent red,..Majd az idő eldönti, egyenlőre brutálisan jó. Nem bántam meg, h megvettem. Ennyire jó gyári billentyűzettel még nem találkoztam. De ez a súly is durva, 2 kézzel kell belekapaszkodni, h odébb tegyem. 1.6 kg, de nem tudom mi ilyen nehéz benne, mert nekem műanyagnak tűnik, legalábbis a burkolata, aztán alatta lehet fém..
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Mondjuk idővel kivi lennék mi lesz velük.
Ha megfelelő viszkozitású cuccal lett megkenve, akkor semmi. Ami a tapasztalatok alapján tényleg ki tud "folyni" idővel, az a stem belsejéből a szilikonzsír, ha nem volt ideális a sűrűsége.pár évente azért érdemes újrakenni a stabokat, egy forrasztós billentyűzetnél ez azért egy jóval nehezebb művelet
A stem oldalfalait nem kell újrakenni, vagy ha mégis, akkor egy csipesszel kihúzod, és pár mozdulat ecsettel.Ha a stem belsejében kell anyagot pótolni, akkor injekciós tűvel betolsz egy adagot, némi spamming a kupakon, és készen is vagy. Ha pedig 205G2-re vagy XHT-BDZ-re váltasz, akkor többé nem lesz vele melód.
dabadab: Több, mint négy éve egy silent redes Varmilo a napi dolgozós billentyűzetem
A használat éppen jót tesz a kenésnek, mert újra és újra eloszlatod a kenőanyagot. A nemhasználat az, ami rossz lehet, de 10-20 percnyi gépelés, és a fentebb említett szilikonzsíros esetet kivéve ugyanott leszel, mintha folyamatosan használtad volna.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dabadab
titán
Mondjuk idővel kivi lennék mi lesz velük
Több, mint négy éve egy silent redes Varmilo a napi dolgozós billentyűzetem, nem tűnt fel, hogy zajosodna.
DRM is theft
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93801 üzenetére
Alin is van néhány shim verzió. Kettőt próbáltam, a 0.4mm-es FR4-et, amit a Keebox adott az Y&R mellé (néha külön is kapható) és a KPRepublictól ezt a PC-t [link], de őszintén szólva nekem jobban bejött, ha eleve 1.2-eshez való stabot használok.
M.
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93798 üzenetére
Ha küldesz képet a WS stabilizátorrol ahol látszik a drót része ami bemegy a stembe meg a stem, meg tudom mondani melyik verzió.
Ha egy sima stabilizátort (ami 1.6mm PCBhez készült) szeretnél használni 1.2mm PCB-vel, a megoldás lehet pl az Owlstab által használt teflon szalag a stabilizátor alá, bandaid modnak: [link] Nyilván lehet más anyagokkal is kísérletezni, de igy a stem ezen át anyagon fog bottom-outolni. Másik megoldás pl stabilizátor shim használata, ezt a PCB also oldalára szokták rakni, így a stabilizátor ugyanúgy a PCB-n bottom-outol: [link]
TXnél a stem egy színű double-shot, vagyis a stem belső része (lentebbi képen piros rész) más anyagú, mint a külső része. A TX taobao oldalán találtam erről a legtöbb infót:
Ez úgy látom fent van a TX saját oldalán is: https://txkeyboard.com/store1/?idx=179
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93791 üzenetére
Másik kupakokkal próbáltad egyébként a stabilizátorokat? Egyre valószínűbbnek tartom ezek alapján, hogy vagy a platel vagy a kupakkal volt a gond.
Gondolom WS Aurora stabilizátort adtak vele? Az tényleg a szemétbe való De az újabb WS stabilizátorok érdekesek (3.0, 3.1, stupid), az áruk is egész jó (~ 10 USD) és TXhez hasonló double-shot megoldást használnak ,úgyhogy a drotnak nem nagyon kéne hangja legyen. Ha simán járnak és nem akadnak, akkor lehet best-buy stabok. Majd lassan kipróbálom őket, itt vannak már a szekrényben.
Amiket próbáltam azokból nekem is a Gateron V2 a favorit egyébként
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
Én továbbra is arra tippelek, hogy eltér a két oldal, nem tökéletesen párhuzamosak. Viszont ha kétféle stabbal is csinálja, akkor lehet, hogy nem elég pontos a kivágás nekik a PCB-n.
Mindenesetre csodálom a türelmed.
Ha elkap a gépszíj, én is hajlamos vagyok a végletekig próbálkozni mindennel, de közben utálom az egészet, a végén már magamat is, hogy elba..om az időt vele.
A Cherry stabokkal gyűlt meg nagyon a bajom szintén 1.2-es PCB és halékony Plate párosnál. Állandó tickling és ráadásul kiugrált a drót a clipből. Végigcsináltam minden ilyenkor szokásos rutint, egy ideig a hang jó is lett, de a végén mindig kiugrott a Space-nél. Próbaképpen cseréltem a Plate-et FR4-re, azzal nem volt gond, csak hát nem ezzel terveztem a buildet, ráadásul gummy o-ringgel, úgyhogy nem játszott a szokásos Durock v2 sem (azzal mindig összejön egy jó hang), szóval helyette lett a TX R3 clip-in. Nekem szerencsére nem volt vele gondom.Ez az egész stab hangolás amúgy is egy minősített esete az önkínzásnak, ha az ember nem hajlandó megelégedni egy elfogadható állapottal.
M.
-
Skynet258
veterán
Nekem a stabok csak onnantól lettek jók, hogy Gateron v2-re váltottam és megkentem - na azóta viszont nagyon okés a dolog.
-
[Prolixus]
addikt
válasz [Prolixus] #93358 üzenetére
Na hogy pontot tegyek a "sztorim" végére:
Nem jöttem rá mi a kínja a staboknak pontosan. De megoldódott...valahogy. A következők történtek:
Próbáltam az o-ring dolgot úgy hogy a stabi stemjére rakom rá. Semmit nem változtatott, ugyanúgy kopogtak ha a space/enter/backspace billentyűket rendesen rányomtam a kapcsolókra. De igazán mindegy is hova teszi az ember az o-ringet, ha a stabi keresztjére rakod akkor is "rácsúszik" a kupak stemjére, szóvla mindegy hova teszed. Ez az ötlet akkor lenne jó, ha olyan kicsi lenne az o-ring, hogy a stabi stemjére rá lehetne még tenni, de a kupak stemjére már nem tudna felmenni.
Na ezután próbálkoztam rugócserével, beleraktam TTC silent bluish white illetve U4 kapcsolókba a létező legrövidebb leggyengébb rugómat (ami a standard cherry hossz, asszem az 18mm, meg 50g bottom out), nem ért semmit, ugyanúgy kattogtak a stabok upstroke végén. Ezek után megmérgeltem magam, gondoltam szétszedem az egész billentyűzetet (igazsághoz hozzátartozik, hogy erre amúgy is sor került volna, mert a dögnehéz SS külső súlyt cseréltem alu-ra, ehhez meg szét kell szedni az egész Zoom75-öt...), kihajítom a stabokat a picsába. Így is lett, stabok ki, próbaképp már a bare PCB-ne próbálva beraktam az amúgy a billentyűzethez adott WS stabokat, azok is kattogtak, még zörögtek is (nem jó stabik), úgyhogy még rosszabb volt mint a másik. Közben rájöttem hogy nincs másik 1.2mm-es PCB-hez való stabom, úgyhogy a lehetőségeim itt ki is fogytak, nagy duzzogva visszaraktam a TX stabot, gondoltam az összes létező nyomorult silent kapcsolómmal (ami ezen a ponton vagy 2 tucat kapcsoló - persze van amiből csak minta van, nem teljes szett) kipróbálom, hogy kattognak-e. És láss csodát, az első kapcsoló amivel itt próbálkoztam, ami ez az Outemu Cream akármi (valami silent tactile), ezzel már nem kattogtak, egyik sem, se enter, se backspace, se space. Hogy ennek mi a magyarázata, az passz. Biztos hogy gyengébb rugó van ebben mint a TTC blusih white-ban vagy a U4-ban, de utóbbi kapcsolókba a tesztelés során beapplikált 50g-s standard hosszú rugóktól nem hiszem hogy gyengébb lenne, szóval nemtom hol van az igazság.
De a csattaonó még most jön Szóval megörültem, hogy rendesen rányomott kupakokkal sem lesz kattogós az életem. Összeraktam a billentyűzetet, hát mit ad isten a 3 stabiból 2 nem megint kattogott??!! Az enter semennyire (korábban meg az kattogott a legjobban, annál volt a legnehezebb úgy játszni a azzal hogy mennyire tolom rá a kupakot, hogy ne kattogjon), space, backspace igen. Aztán utóbbinál elkezdtem játszani a kupakkal, érdekes módon ha a kupak jobb szélét egy icipicit megemeltem (de tényleg minimálisan), a bal széle meg maradt fullra rányomva a stabi stem-re, akkor megszűnt a kattogás. Szóval backspace már jó, enter jó, és nem áll ki a kupak a többi síkjából. A space az nehezebb dió volt, de itt is sikerült elérni, hogy a kupak egyik szélének minimális megemelésével megszűnt a kattogás. Szóval a stabilizált billentyűk alatt maradt ez a Outemu Silent Cream, a többi kupak alatt a TTC bulish white. Most ilyen a helyzet, ezzel már elégedett vagyok: [link]
Konlúzió??? PASSZ.
Ja amúgy közben a PC plate-et lecseréltem POM-ra, még ez is nagyon flexi de valamivel jobban tartja a 3 pines kapcsolókat, úgyhogy ennek megfelelően a keycap-ek sem annyira hullámosak, ez már elég decent nekem:
Egyedül a bal shift nagyon ronda, de ott próbáltam több kupakot, nem csak KAT profilosat (ergo a gyártó is más volt), mindegyik ferdén áll, ...hiába gép rajzolja, eskü hajlok arra hogy maga a socket nem áll tökéletesen ott.Illetve a külső SS súly cseréje alura sokat könnyített a billentyűzeten, így is hefty b*tch (kb 1.98kg), de már van annyira könnyű hogy oldalsó perem nélkül is meg tudom fogni, megemelni, félrerakni ha kell. Szóval most happy vagyok, korábban úgy voltam vele hogy eladom inkább ezt a Zoom75-öt (nyilván jelentős bukóval...), de így inkább hajlok arra hogy megtartom Menni fog a Zoompad-hoz (megépítésre vár), amit még nem tudom mire fogok használni, de jól néznek majd ki egymás mellett
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #93310 üzenetére
látszik hogy az Enter nincs rendesen rányomva a kapcsolóra
Egy teszt erejéig tedd már rá a numerikus Entert. KAT-nál akadt probléma azzal, hogy a két stabilizátor stem nem volt párhuzamos, és ez is okozhat hasonló jelenséget.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
micafighter
nagyúr
A kapcsolók nem kaptak bele rendesen a platebe, ez a probléma, különben a plate helyén tartaná a kapcsolókat, bár nagyon ementáli muanyagrol beszélünk.
Nem tudok olyan stabilizátorrol ahol a felső ponton a műanyag -muanyag kontakt némítva lenne, bár lehetnek eltérések a slider dizájntol függően. Ezt nem igazán teszteltem mert ez nálam ez nem esik a nemkívánatos hang kategóriába stabilizátor esetén.
Esetleg majd Norbauer új stabilizátora lehet erre is megoldás lesz, de az biztos nem lesz olcsó, és nem tudom, hogy le fogják -e tudni másolni a kínaiak jó minőségben, hogy olcsón beszerezhető legyen az a dizájn.
Amúgy ha nem tolod rá teljesen a kupakot a stabilizátor slider re, akkor visszatéréskor nem fog teljesen felmenni a kiinduló pontig, így nem ütődik a műanyagnak. Az oringet hova húztad amikor próbáltad? Mert alapból azt ugye a kupakra szokták, hogy a bottom-outot tompitsa. Itt én arra gondoltam, hogy a stabilizátor slider stemjére húzd rá a gyűrűt, így az oring is annyi célt szolgál jelen esetben, hogy ne menjen rá teljesen a kupak a sliderre.
-
Molydeus
őstag
Stabok
Tudom, hogy nem vagy kezdő, de az alapján, amit írtál arról, hogy ha kupak nincs teljesen benyomva, akkor nincs zaj, két dolog jutott eszembe. Mindkettő ahhoz kapcsolódik, hogy ha nem párhuzamos a drót a PCB-vel, akkor a sliderek is hajlamosak neki ütközni a stab háznak, mivel nem függőleges síkban mozognak, hanem oldal irányba is.
Az egyik az, amikor az egyik oldalon a stab ház műanyag karma nem pontosan fogja meg a PCB-t, akkor azon az oldalon a drót könyöke magasabban lesz a másik oldalhoz képest. A csavar továbbra is bent tartja a stabot, szóval nem is annyira triviális észrevenni.
A másik, ha a drót egész egyszerűen kiugrott az egyik oldalon a clip-ből. TX-szel még nem de a cherry clip-in stabokkal gyakran előfordul nálam, mert ha egy kupak foglalata feszesen fogja meg a stemet, akkor amikor behelyezéskor erősen rányomod, néha simán kitolja a drótot a clipből.
Ezért szeretem jobban azokat a házakat, amiknél kívülről támasztják meg a drótot, nem a slider felől, mert az erőhatás is kifelé nyomja.M.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz [Prolixus] #93276 üzenetére
nekem a Zoom75 volt az első nulláról épített motyó, de ilyennel nem találkoztam. Szerintem inkább a keycapek vagy a switchek lesz a gond, nem feltétlen a plate
Akko Creamy Yellow-al is és Wuque Morandi-val is használtam, mind a kettőnél stabilan és hullámmentesen állnak benne / rajta a kupakok, pedig bizisten első build
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93293 üzenetére
Ezt én nem drót hangnak hallom, az ennél magasabb tónusú. Itt szerintem a stabilizátor slider teteje ütődik a stabilizátor háznak visszatéréskor amikor top-outol a kapcsoló. Próbáld meg, hogy a stabilizátor stemjére teszel 1-2 o gyűrűt ha van, így nem megy rá annyira a kupak. Vagy használj a kapcsolóban gyengébb/rövidebb rúgót. Vagy ha olyan jó wobble tekintetében ez a kapcsoló, lehet nem is kell oda az a stabilizátor.
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93288 üzenetére
Akkor marad a silent topre. Mindenesetre ha bizonyos szettekkel nagy a wobble, akkor ott lehet inkább a kupak szettel lesz gond.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93293 üzenetére
szétszabdalt vékony nyák meg szétszabdalt puha, műanyag plate nem hangzott egy szerencsés kombinációnak
Ezzel alapvetően én is egyetértek, de személy szerint azt gondolom, hogy megfelelő házban és Plate-tel egy akár 4 horizontális flex-cut-os, 1.2mm-es PCB is tud működni. Ha majd lesz egy kis időm, kifejtem.M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93285 üzenetére
Igen, lineárisak a hibridjeim. Ha egyszer szembejönne a Mute Jade, azt kipróbálnám, mert a clickbar taktilitása tetszik, de amúgy nem az én világom.
Csak arra írtam a Gat. Silenteket példának, hogy egyetértek, a halkított sem kell, hogy uniformizált tompaság legyen.
A Gat. Silent Brown-t viszont én sem erőltetném taktilis vonalon.A helyedben keresnék egy anyagában és kialakításban megegyező (pl. fülek miatt), de 5 pines switchet a TTC-hez és kicserélném az alsó részt. Ha a bluish white gyárilag kenve van, akkor házon belül.
M.
-
dqdb
nagyúr
lesz a "szalagokban" némi hullámzás, torzulás
Ez hülye tervezés és user error kombinációja, és a hangsúlyt az előbbire teszem.A user errort minden bántás nélkül írom, a rutintalanságodból fakad, és elsőre megkaptad majdnem a legrosszabb esetet úgy (a fokozáshoz lásd nyákos megjegyzés a következő bekezdésben), hogy még nincsen tapasztalatod műanyag plate-tel.
Hülye tervezés, mert a meme plate-et nevében nem véletlenül van ott a meme szó, a rengeteg kivágással csak az alapvető funkcióját veszíti el, azaz a kapcsolók stabilan tartását (ha pedig flex cut nyákkal kombinálod, ami néha még 1,2 mm vastag volt csak, akkor jön a tömény szívás), másodlagosan a hangot nyírja ki. Ilyen plate-tel nagyon pepecselős megépíteni a billentyűzetet, a legjobb megoldás az, ha a négy sarokba beteszel egy-egy kapcsolót, középre egy ötödiket, majd középről körkörös úton haladsz kifelé, és minden behelyezett kapcsoló után megigazítod a plate-et, hogy mindenhol jól álljon, minden szalag vízszintes legyen hullám nélkül (micafighter megoldása sajnos ennél a plate-nél nem működne a hosszú vízszintes vágások miatt, azok nélkül igen). Az életedet plate fork használatával tudod egyszerűsíteni, de még inkább plate foam használatával, mert ezeket a plate-eket szivacshoz tervezték, és a szivacs távtartóként is működik.
Ja igen, TX (AP) staboktól nem estem hanyatt, kattog ez is mint az összes többi, amikor felengedéskor a drót vége nekiütközik a stem belső részének.
egyszerűen ha nem csinálja meg a Holee mode-ot az ember,
Izé, gyárilag Holee modot és a drót végének kenését kiváltó megoldással jönnek a TX stabilizátorok, a stem belsejében TPU betét van, így a drót a kemény műanyagnak sosem tud nekiütődni. Egyetlen stabilizátor sem néma, nincsen sem a lefelé, sem a felfelé út tompítva, ez a design a finomhangolást könnyíti meg azzal, hogy a drót végével nem kell törődni.Még azt is érdemes ellenőrizni, hogy a stabilizátor környékén minden rendben van-e, mert a csálén álló plate csodákra lehet képes.
szóval ehhez képest már túl macerás, időigényes megépíteni, elavult belső designú a billentyűzet
Ha te ezt macerásnak tartod és elavultnak nevezed, akkor nem biztos, hogy a custom billentyűzetek neked valók. Oké, hogy most mindenki a screwless designnal és a gyorsan szétszedhetőséggel menőzik a budget kategóriában, de ezekbe a konstrukciókba sokkal több esetleges hibalehetőség van belekódolva, mint JST/Molex és csavaros rögzítés felállásba, amit nehezebb orvosolni otthon. Egy kísérletezős darabnál szerintem nagyon jó dolog a gyors babrálás lehetősége, egy napi használatra tartottnál én jobban hiszek a csavarban (és a forrasztópákában).Egyelőre marad a billentyűzet, de kicsit lábonlőttem magam azzal hogy nehéz megfogni a és odébbrakni a billentyűzetet
Nekem a hasonló oldalsó kialakítású billentyűzeteknél az vált be, hogy nem oldalról próbálom meg felemelni, hanem felülről középen kisarasszal/nagyarasszal rámarkolok. Ez persze 60%-osnál és 65%-osnál egyszerűbb, de még 75%-osnál is működik közepes-nagyobb kézzel. TKL-nél már nem mindig, mert míg egy ~2 kilós billentyűzet még stabilan meg lehet így emelni, egy 3,5-4 kilósat már nem mernék. Asztalon mozgathatóság szemszögéből ez a legjobb megoldás, amit láttam, hiába van 3 kiló felett megépítve, középen három ujjal benyúlva erőlködés nélkül lehet mozgatni.Amúgy a 3 évvel ezelőtti Keyreative-ból simán kinéztem volna, hogy a kupakokkal van a probléma, és ezek átmentek náluk a QC-n
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93285 üzenetére
MX vonalon ha nagyon taktilis kell, akkor durock T1 vagy Gazzew, ha silent akkor ezeknek van silent verziója is, pl a durock shrimp, ami kb olyan mint a Zilent v2 csak olcsobban., de ezeknek a halkítása kb olyan mint az előbb említett Gateronok, nem lesznek teljesen halkak. Ha nagyon halk taktilis kell, akkor próbáld ki az Outemu Lime-ot.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93280 üzenetére
ami bármilyne hülyén hangzik de néma kapcoslóknál is fontos, csak máshogy
Ezzel teljesen egyetértek.
Éppen ezért szeretem a Gateron Silenteket, mert nem olyan puha a szilikon pad, ami amellett, hogy a bottoum-out sem gumis, nem uniformizálja a hangot sem. Megmarad a hang karaktere a kapcsolónak csak halkítva. Egy ideje nálam minden Gateron hibridből készül "normál" pole és Silent stemes verzió is. A fekete nylon KS-3X-ben és a POM Smoothie-kben is klasszak.M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #93274 üzenetére
A 2.0-s Tofuba is belemegy a 60HE?
Azt tudtam, hogy a Tofu60 Redux kifejezetten ezzel a céllal készült, hogy legyen egy alternatív alu ház a Wooting 60 HE-nek. Ebben a Type C csatlakozó kivágása egy kis trükkel el mozdítható, hogy a "szabvány" GH60-as vagy a Wootingnál megszokott helyen legyen (1-2mm a különbség amúgy).M.
-
micafighter
nagyúr
válasz [Prolixus] #93280 üzenetére
Lehet csak az a gond, hogy a kapcsolók nem kapnak bele a platebe rendesen. Műanyag platenél hotswap PCB-be úgy szoktam összerakni az egészet, hogy először csak a platet fogom, a platebe belenyomom az összes kapcsolót szépen egyesével, így biztos mindegyik kapcsoló belekap rendesen a platebe. Mikor a plate tele a kapcsolókkal, akkor helyezem a nyákra az egészet, és szépen belenyomom egyesével a kapcsolókat a hotswap socketekbe úgy, hogy az egész a kezemben van és a nyákot a hotswap socketnél támasztom alulról a kapcsoló alatt amit befelé nyomok.
Ezt a fajta összerakást nem láttam senkitől de nálam ez vált be a műanyag platekhez, hogy belekapjanak mindig a kapcsolók. És így még 1 db hotswap socketet se sikerült kitörnöm, és kapcsoló láb se hajolt még meg. Ennél az összerakásnál különösen figyelni kell a kapcsoló lábak egyenességére. Amikor nyomod össze szépen fokozatosan kell, ha nagy ellenállást érzel akkor meg kell igazítani a kapcsoló lábát.
Ha kupakkal együtt jönnek a kapcsolók akkor valószínűleg nem kaptak bele a platebe rendesen azok a kapcsolók, ha bele kapnak, akkor nem kéne jönniük a kupakkal úgyhogy ez még mindenképp megérne egy próbát. Bár azzal az ementáli nyákkal nem lesz könnyű művelet.
Esetleg még egy plate forkot lehet 3d nyomtatni pár száz ft-bol, ami szintén segíthet úgy összerakni a műanyag platet hogy rendesen benne legyenek a kapcsolók. Ez egy másik technika, itt az üres platet rárakod a nyákra, a plate és a nyák közé a forkot, és úgy mehet be a kapcsoló. A plate fork támasztékot ad így a platenek és a kapcsolónak, könnyebb benyomni a kapcsolót, könnyebben bele kap a platebe, és kevesebb az esélye hogy kárt teszel az ementáli műanyag plateben, mert az alulról támasztva van.
-
micafighter
nagyúr
Megnéztem a Zoom75 plateket, agyon vannak könnyítve, nem csodálom hogy a műanyag plate nem fogja meg a kapcsolókat. Ha esetleg van bármelyik merevebb anyagú plated (CF, FR4, alu, réz), azok sokkal jobban fognák a kapcsolókat.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Igen, a 3 pines kapcsoló, a plate és a hotswap kombinációjával lesz gond ott. Van olyan plate ami megfogja rendesen a 3 pinest kapcsolót is és nem lesz gond, ezért ez nem minden billentyűzetnél/platenél okoz gondot. Ha van esetleg alu plated, próbáld meg azzal. Ha nem fogja a plate rendesen a kapcsolókat akkor forrasztásnál is macerásabb a 3 pin, de ott legalább megigazitod és ha már jó, akkor úgy is marad forrasztva. Meg vannak forrasztáshoz segítő támasztékok, így a plateless vagy half-plate is megoldható de összességében a 3 pin minden szempontból macerásabb, én 3 pines kapcsolót nem is veszek már, akármilyen jó. 5 pines stabilabb lesz hotswapban és forrasztva is, ha meg olyan nyákba tennéd őket amelyik nem támogatja az 5 pint, megfogod azt levágod a lábakat.
Ha nincs alu plated és nem is lehet kapni már sehol, vagy esetleg az sem fogja meg rendesen, akkor váltanék 5 pines kapcsolóra, vagy ha ragaszkodsz a mostani 3 pineshez, akkor megkeresném a plate fájlokat, ha szükséges szerkeszteném, és vágatnék egy normális alu platet.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Tényleg van egy hullámvasút jellege a keycapeknek. Kíváncsi vagyok, hogy 5 pines kapcsolóval is ilyen marad-e. Ha lesz kedved/türelmed egy hangtesztet mutathatnál majd.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #93274 üzenetére
A Lekker Editionről van szó, ami fullsize, nem a 60HE-ről. Az volt a Wooting első HE billentyűzete.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #93188 üzenetére
Bocsi, nem akartam FOMO-t generálni. Most tényleg.
Amikor először láttam screenshotot az erről szóló beszélgetésről, hozzád hasonlóan nem értettem. Aztán amikor Blacksimon egyik streamjében Lollo említette, akkor sem értettem. Aztán amikor Blacksimon egy másik streamjében Lollo említette, akkor sem értettem
Olyasmit tudok elképzelni, hogy a TKD által megcélzott árszinten ebből a golyós zárból csak eléggé nagy gyártási szórással rendelkező kapható, a cherry picking és garanciális problémák kezelése macera és költség, a tényleg jó típus extra költsége pedig nem fér bele nekik, míg egy Zoom vagy QK billentyűzetnél az 50-70 dollárral magasabb árba igen. Bár ennek meg a Neo sorozat mond ellent ...
Szóval passz, hogy ez most belemagyarázás, mert designt akarnak váltani, vagy tényleges ok.
----
Úgy tűnik, hogy 2024 a fullsize customok éve, a korábban linkelt Seal után érkezik a Haven 103 hasonló árszintre (azaz nem lesz olcsó).A Qwertykeys a QK80 MK2-vel tolt egy mátrixot, mármint egy Matrix Labs schmittelést, lemásolták a Navi leghülyébb ötletét, és persze emellett a Matrix összes designelemét lenyúlták.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #93184 üzenetére
Bár korábban voltak ennek ellentmondó információk (65%-os jött volna a sorban), de jelenlegi információk alapján ez a Cycle sorozat második és egyben utolsó darabja (ezt a tervező említett streamen többször is), és R2 sem várható belőle. TKD billentyűzet lesz még, de az nem Cycle lesz, a következő darab már más designnyelvet fog követni és dobják ezt a csavarmentes megoldást (a tervező azt is említette, hogy mennyi macerát okoz nekik tervezési-gyártási oldalon, ez az oka a váltásnak).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #92123 üzenetére
Ha kell shimet használni, akkor a csavarost egyszerűbb kezelni, de erre meg ott vannak az 1,2 mm vastag nyákhoz készült változatok. A kis ék miatt nem tud kipattan a nyákból a stabilizátor (ezt szokták a clip-in ellen felhozni), nincsen apró csavar, ami el tudna veszni, gummy O-ring mounttal is kompatibilis, nem túl sok érv szól a TX screw-in mellett a clip-innel szemben.
Némi tűrése lehet a plate-nek is, hacsak nem CF.
Nincsen az a plate probléma, amit ne oldana meg egy reszelő Oké, FR4 és CF esetében kényelmetlen, hogy FFP3 maszkban kell dolgoznod, vagy egy tál vízben, hogy ne lélegezd be a finom üveg- és szénszálakat, de ott is megoldható. Fémnél és klasszikus műanyagnál pedig eléggé egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #92123 üzenetére
Én is így gondoltam, sőt a cherry clip-inek után erősödött is bennem ez az érzés (azokhoz utólag barkácsoltam éket), de a TX-nél tényleg jól működik.
Ezzel együtt, ha nagyon flexibilis a plate és pláne, ha univerzális, mindig visszatérek a Durock V2-khoz, mert abból biztosan nem ugrik ki drót.Nem biztos, hogy nem használható az AP-d, ki kell próbálni. Némi tűrése lehet a plate-nek is, hacsak nem CF.
M:
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #92121 üzenetére
Szerintem ami "sima" jelenleg még kapható, az mind R3-as lesz. Ha jól tudom, az R3-tól kezdte el alkalmazni TPU-t a sliderben és ez azonnal hallható (pontosabban nem hallható ), ahogy összerakja az ember. Én egy pár hétig használtam kenés nélkül is, nem élhetetlen úgy sem, persze az a néhány mozdulat, amennyi kell hozzá megéri.
Arra kell még figyelni ha vennél, hogy van belőlük long pole verzió is.Szándékosan vettem screw-int az 1.2-es AP-ből, mert ahhoz a PCB-hez és főleg az univerzális plate-hez az tűnt stabilabbnak, de a gyakorlatban a kiékelés ugyanolyan jó megoldás. Az R3-asokat pedig kifejezetten a Navi60 gummy-o-ronges belsőjéhez választottam. Ott a tervező - mint kiderült azért vágta meg a plate-eket a staboknál, hogy működjön a gyűrű screw-in stabokkal is, de én a saját plate-jeimnél ezeket kijavítottam és inkább használom kiékelt clip-innel.
M.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #92117 üzenetére
Ugyanazt tudom mondani, amit Molydeus írt.
Jelenleg a TX és a QMX jár a legkevesebb macerával, mert ezeknél a három helyből éppen a legtöbb maszattal járó kenést (drót végére térkitöltés) meg lehet úszni. Ezek mellett ígéreretesnek tűnik ki a dupla TPU betétes WS Stupid, ahol a drót kenését teljes mértékben meg lehet úszni, de ez utóbbit nem próbáltam még és túl sok visszajelzésbe sem futottam bele.
Amikor azt hittem, hogy elfogyott a felhalmozott itthoni Durock V1 készletem, akkor TX R3-at és QMX-et vettem, mert ezeknél a design miatt a drótvégi szilikonzsíros térkitöltésre nincsen szükség. Elég leheletvékonyan 205g0-lal megkenni a slider két oldalát, valamint szintén csak egy nagyon vékony réteg a drótra ott, ahol megfogja a stabilizátor, és eliminálni lehet a szokásos teszteléses kört is, mert úgyis jó lesz.
A beszerzésből a TX R3-at próbáltam ki először, aztán mivel bejött, azt használtam el, aztán amikor elfogyott, akkor a QMX-re áttérés helyett rendeltem további TX R3-akat a MaxGamingtől, mert akkor olcsóbban adták , mint az időközben megjelent TX AP-t (most nem, de még mindig van náluk R3), és amiről akkoriban vegyes visszajelzésekbe futottam bele. Szóval a TX AP-ről nincsen gyakorlati tapasztalatom még (venni sem vettem), ahogyan QMX-ről sem (ebből igen), az utóbbit eléggé szokták szeretni.
Ha a TX AP mellett döntenél (mert praktikusabb, hogy 6.25u és 7u dróttal is jön, az R3-nál csak az egyikkel), vagy csak azt sikerül beszerezni, akkor a clip-in verziót válaszd, mert a screw-in háza szélesebb lett a megszokottnál a csavar környékén, így ahogyan Molydeus is írta, bizonyos plate-ek esetében szűk lehet a hely.
kristof123: egy közepesen sűrű állagú, ABS-t nem bántó szilikonzsír megfelelő lehet. Ezt a legkedveltebb változat a billentyűzetes világban, valami viszkozitásra hasonlót keressél olcsón, meglehetősen sűrű trutyi legyen állagra.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #92117 üzenetére
Nekem a TX R3 vált be, de a slidert és dróbefogását ott is érdemes kenni G0-val. A hézagkitöltés marad el szerencsére, amit a legjobban utálok a stab kenegetésben.
A maxgamingnél még rendelhető volt nemrég.
Igazából nekem a TX AP (R4) is jól működik, de ott a túlméretes stab ház miatt a plate-tel lehetnek gondok.M.
-
Domonkos
addikt
válasz [Prolixus] #92115 üzenetére
>Stab fronton amúgy mi a helyzet mostanság, melyik az amit a legkevésbé kell kenni?
Keressetek egy stabot, ami szarazon is szereti, azt' maradjatok annal!
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #83018 üzenetére
Ami megcsapta a fülem, hogy szerinte tévhit hogy PBT vonalon nem lehet harsány színeket csinálni?
Azóta a gyakorlatban is kiderült, hogy tényleg tévhitről volt szó, amit az egész custom világ benyelt velem egyetemben, és axiómaként kezelt.PBT-vel is elérhetőek élénk árnyalatok a megfelelő adalékanyagok használatával. Csakhogy ezek meglehetősen drágák, így a GMK MTNU-ig a gyártók inkább
egyszerűbbéolcsóbbá tették a saját dolgokat és egyetlen elérhető opcióként maradtak a visszafogott színek, akinek pedig élénk árnyalatok kellettek, azokat az ABS opció felé terelték.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #91704 üzenetére
A Susuwatari az egyetlen állandóan kapható MT3 készlet, amihez kapható spacebar kit (de második B abban sincsen, csak egy R4 alpha blank), a többi az mind group buy extra, így egyszer majd elfogy.
Nem igazán értem, miért döntött úgy a Drop, hogy Dasher/Dancer/Marvel/stb. készletekhez nem készítenek, valószínűleg nagyobb igény lenne erre és numpadra, mint az ortho készletre.
-
p4t4_
csendes tag
válasz [Prolixus] #88374 üzenetére
Cső,
elkezdtem az Eva-01 kupakokat rajzolni.
Kellene pár infó: billentyűzet típusa, mérete, layout, ISO/ANSI, nyelv milyen legyen?
Legyen magyar ékezetes?Ha kész (1 hét szerintem) akkor majd írok, posztolok róla képet és megköpködheted. Aztán már csak egy cím kell és ígéretemhez híven ingyen kipostázom...
Üdv:
p4t4 -
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #88374 üzenetére
Igen, Cherry profil. A dyesub a jó iparosmunka szintjén van inkább, ahogy előzetesen is vártam, a csúcstól messze van.
A sárgás alapszín a megsárgult papírlapokra utal, emiatt az ábrák sem olyan élénk színűek. Élőben nagyon illik a készlethez, de emiatt csak kevés billentyűzetszínhez passzol jól, a világos színűekhez pedig szerintem egyáltalán nem, oda fehéres alapszín kellene.
A legnagyobb kitolás, hogy homingból csak bar van, nuku nipple, és az a bar is bolhaméretű, alig érezni, így időnként még el-eltévedek 1 oszloppal. Oké, persze én vagyok a hülye, hogy ezeket az alfákat tettem fel a QWERTY helyett Szerencsére már vasárnap óta rengeteget javultam, a távolságok ismételt betanulására, és a tényleg vakon gépelésre, amikor még a szemed sarkából akaratlanul lepillantva sem tudsz csalni, tökéletesen alkalmas a készlet.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz [Prolixus] #88371 üzenetére
ránézésre bráhmi karakterek, örménynek nem elég kukackák
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #88371 üzenetére
-
Throme
veterán
válasz [Prolixus] #88181 üzenetére
"a teljesen átlagos usernek akit nem érdekel a téma valszeg nem nagyon kell, mert úgysem fog kapcsolókat cserélgetni,"
Általában az ide érkezők így is állnak a témához... ha bejön nekik a vásárol cucc, akkor ez így is marad.
Nem egyszer írták itt, hogy a piros lineáris kapcsolós új szerzemény szép meg jó, de hangos.
Persze van rá lehetőség zajt csökkenteni, csak akkor már beindul a "honnan vegyek o-gyűrűt, mivel tömjem ki a házat...stb.
Ahelyett, hogy cserélne egy szett kapcsolót - megint kapni fogom, hogy K reklám, de nem érdekel - ami 12 rugóból (+ szállítás) megvan, itthonról [link] , nézhet másik megoldást, vagy lenyeli a békát...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- Logitech G915 LIGHTSPEED Vezeték Nélküli Mechanikus Gaming Billentyűzet
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
- Aula membrános gamer/multimédiás billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest