- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia XZ3 - egy lencséből főzelék?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
Ármester
válasz malystryx #52977 üzenetére
Nincs benne az ajanloban (mert egy ideje amugy felhagytam a szerkesztgetesevel), de nem is kerulne be, mert az arahoz kepest nem egy nagy durranas. Egy ck550 sokkal jobb ar/ertek arannyal rendelkezik; egy hasonlo aru duckyval vagy egy varmiloval meg egy lapon sem lehet emliteni.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz malystryx #52977 üzenetére
Milyen akció?
Weblapjukon rákeresve a Claymore termékre még mindig 80k-t ír, aminek reálisan a felét éri. (a többi a ROG márkanév marketing felára.)
Tehát, ha 35-40k fölötti árat látsz, akkor ne vedd meg.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
copass
veterán
válasz malystryx #71618 üzenetére
azért én erősen meggondolnám azt a moddolást...
1 db switch kiforrasztása 6, 2 swich+4 led
normális ónszippantó állomás nélkül én biztos nem állnék neki."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Dr. Akula
félisten
Hány gombot akarsz kiforrasztani, az összeset? Jól el lehet lenni vele. Én csak 1et forrasztottam ki, mert sikerült a stemmel együtt kihúzni a keycapet, és szét kellett szedni a switchet, ahhoz meg ki kellett forrasztani. Hát az elmélet az könnyebb mint a gyakorlat. Szét lehet kúrni a NYÁKot is, az ónt szipuzni is nagyon egészséges... Én az összeset biztos nem forrasztanám ki, akkor inkább újat vennék. Meg lehet csinálni, de türelemjáték, csak akkor éri meg, ha pénzed semmi, de időd mint a tenger. És ha szétégeted a NYÁKot, akkor szintén lehet menni a boltba újat venni. Az ónszippantó se jelenti azt hogy egyből ki is jön minden trutyi, többször kell pákázni ugyanazt, ha nem vagy mestere, nagy az esély hogy kiégeted, és kuka. CK550-et nem szedtem szét, de Vortexet igen. A forrasztás mindegyikben ugyanolyan.
-
dqdb
nagyúr
99%, hogy a kapcsolóknak semmi baja sincsen, és csak az ólommentes forrasztás repedt meg. Pákával meg kell folyatni a problémás kapcsolóknál a forraszpontokat és esetleg még némi extra ólomtartalmú forrasztóónt kell adni hozzá, hogy tartósabb legyen a végeredmény.
Megjavítani érdemes, de ahogyan felettem is írták, moddolásra az egyik legrosszabb alap a kapcsolókon keresztülfűzött LED-ekkel, mert háromszor annyi forrasztást igényel, mint egy SMD LED-es darab (és a felépítése miatt igazán halk sosem lesz).
Dr. Akula: az ónt szipuzni is nagyon egészséges
Az ón forráspontja 2600 °C, az ólom forráspontja 1750 °C, kiforrasztásnál még a legmakacsabb ólommentes forrasztás esetében sem megy 450 °C fölé az ember, ólmos forrasztást pedig 350 °C-on vígan ki lehet forrasztani. Aminek a füstjét lehet látni és érezni forrasztás közben, az a forrasztást megkönnyítő gyanta nulla százalék ólom és/vagy óntartalommal, ehhez elég egy egyszerű ventilátor, ami elfújja a munkaterületről (de kiforrasztásnál ez csak akkor jelenik meg, ha a kiforrasztást megkönnyítendő teszel a forraszpontra egy adag friss forrasztóónt).Abban igazad van, hogy kezdőként kiforrasztással kezdeni igazi mélyvíz és instant szívás, a jelen esetben ólommentes kiforrasztással kezdeni pedig még annál is rosszabb.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz malystryx #71629 üzenetére
Egy fórumtárs nemrég hasonló elképzelésekkel indult csak TKL (numpad nélküli) méretben.
Ha innen elindulsz [link] , akkor az ajánlások egy része az épített bill.-ekről szól. Ha az alábbi cserékkel élsz, akkor neked is hasznos lesz:
- Redragon Kumata -> Mitra
- Keychron K8 -> K10 ha van belőle ISO (esetleg a 95% K4 , ha nem ragaszkodsz a hagyományos nav clusterhez)
- GMMK TKL -> Full Size (vagy az újabb GMMk 2 95%-os)
- Pulsar TKL -> ?, nem tudom, van-e elérhető ISO teljes méretben belőleEzek mindegyikénél hotswap (forrasztás nélkül) cserélhetők a kapcsolók, a Redragonnál az két ajánlott halkított Outemu-ra, a többinél bármilyen cherry mx kompatibilis switch-re.
Emellett adott a világítás, a Redragonnál vagy egyszínű, vagy előre megadott színsémák közül választható, a többinél minden billentyűnél egyedileg állítható RGB.
A linkeknél értelemszerűen a teljes méretű hangtompító filc és kb 110 kapcsoló kell majd hozzá.
Elvileg a K10 lenne a legjobb ezek közül, de nem nagyon kapható mostanában az ISO verzió.
Ezért is írtam a 95%-osokat, hogy érdemes megnézni, mert ezek itthon is beszerezhetőek.M.
[ Szerkesztve ]
-
Molydeus
őstag
válasz malystryx #71656 üzenetére
Nincs mit.
Azért is írtam esetleges alternatívákat a méretekhez, mert a kisebbek jobban elérhetőek.
Az Afterhours is forgalmazza a Keychron-okat.
Ezzel együtt azt javaslom, hogy a kapcsolókat inkább külföldről rendeld meg, mert ugyan tovább tart a szállítás, de itthon az alap kapcsolók elég drágák. 3 doboz Keychron feliratos Gateron árából (ami a teljes méretre még csak nem is elég) már kijönne valamelyik Silent Switch az Aliról.
Hangtompító filcet meg itthon így előre szabva nem is tudom, hogy lehet-e találni, persze ha olyan bill.-t választasz, amiben alapból van, akkor nincs rá külön szükség.
Viszont a magyar kupak készletek itthon is elérhetők. A Keychronnál most már bármikor megjelenhet 4 olyan készlet, ami támogatja a teljes, TKL és 60%-os kiosztást is. Ezek eddig viszonylag gyorsan megjelentek itthon is. Ugyan nem világít át a kupak, de cserébe jobb minőségű, nem fényesedő vagy kopó műanyagból van.M.
-
copass
veterán
válasz malystryx #75195 üzenetére
töváriék megnézték
annyi változik hogy lineáris vagy taktilis lesz, tehát egy huplit teszel oda azzal a nagy kapcsolóval!
van aki gépelésnél a taktilist részesíti előnyben, játékra viszont a lineáris a népszerű.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
elite.cs11
senior tag
válasz malystryx #75195 üzenetére
Nagyon erdekes megoldas, hirtelen azt sem tudom hogy csinaltak. Ugyanakkor szerintem semmi ertelme. Lehet en nem ismerek eleg embert, de szerintem a tobbseg az egy konkret kapcsolot preferal, nem valtogat kozottuk.
Illetve ha meg valtogatna is kozottuk, ennek az arabol kijonne ket eleg jo minosegu mechanikus amit meg testre is lehet szabni, es (tudom hogy ez szubjektiv, de) nem ugy nez ki mint az osszes gAmER billentyuzet ever
-
Molydeus
őstag
válasz malystryx #78177 üzenetére
Idegesítő zöld manósoknál vettem őket: [link]
Nem tudom mennyire lesz tartós, de a kialakítás ügyes.
Ha esetleg emellett döntesz, arra kell figyelni, hogy amikor a C-s részt benyomod a Q6-ba, óvatosan tedd, mert eléggé szorul és nem is megy be tövig az aljzatba, ahogy a képen is látszik. Így is eléggé stabil, nem érdemes erőltetni, negogy az USB daughterbordon adja meg magát a foglalat.Örülök, hogy bevált a Q6. Szerintem a Navy-hez nagyjából bármilyen kék-fehér téma jól mutat majd, van választék. Még profilban sem vagy kötve a Keychron-hoz vagy a szokásos Cherry-OEM vonalhoz.
M.
-
-
ATI
senior tag
válasz malystryx #78195 üzenetére
Scott mesternél is van tipp a space hangjának tuningolására.
Akit esetleg érdekel, tudok adni autós hangtompító butyl gumi lapot (1,5mm, vagy 1,8mm vastag, pontosan nem emlékszem). Két nagy lapot vettem, abból szoktam vágni a billentyűzetekhez.
Részarányosan kérnék érte minimális összeget (1000Ft körül jöhet ki egy TKL kb.). -
[Prolixus]
addikt
válasz malystryx #87794 üzenetére
DHL nekem ilyen nagyon lulz 88K szállítási költséget írt, nem tudom ez milyen vicc de nem röhögtem.
Igen, köszi még egyszer az okosságokért. Packetát már korábban is említetted hogy kerülendő. Valóban nem olcsóbbak a futárcégek sem sajnos, sőt picivel drágábbak mint a posta. Mindegy, bescreenshotoltam a vevőnek az opciókat aztán majd eldönti, bár mondtam hogy ha csak rajtam múlna én a DPD-vel küldeném. Paypal G&S lesz és már beleszámoltam az árba
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Mr.Csizmás
titán
válasz malystryx #88750 üzenetére
pedig ottvan elvileg mindegyiknél [Customize Q2]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Apple asztali gépek
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest