- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #79998 üzenetére
Hát, így értettem a kosz temetőt, bár nem a legjobb megfogalmazás, mert nem a kosz mennyiségére értem, hanem a hova hullikra, mégiscsak a legértékesebb alkatrészről van szó.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
dqdb
nagyúr
Plate esetében közvetetten hullik a PCB-re a kosz a stabilizátorok mellett
Bizonyos helyekről ki sem tudod jól takarítani (TKL méretben Enter és Backspace ilyen, az oldalról befújt sűrített levegő valamennyit kivisz, de nem mindent. Persze ez nem akkora probléma, mint amekkorának most beállíthatnám
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #79973 üzenetére
Lubing:
Hát, mondanám, hogy alapos vagyok, de inkább csak lassú. Viszont 2,5-3 órát egy ültő helyemben biztosan nem szánok rá, fáraszt, aztán idegesít, onnantól meg bukom a konzisztenciát... meg a nyugalmam. Félóra 10-12db, aztán másnap ugyanennyi.Spec HHKB alsó sor
+79977 dqdb
Csak gondolatkísérlet, meg némi utánajárás, hogy lehet-e egyáltalán.
Abból indultam ki, hogy tetszik a HHKB több szempontból is, de a csúsztatott vagy diamond elrendezésű nyilak nekem nagyon nem kényelmesek. Viszont ha WK 60%-oshoz hasonlóan tudnám a modokkal layeren kialakítani - csak a HHKB miatt értelemszerűen beljebb egy kicsit -, akkor az végülis lenne használható "négyzetrácsos" megoldásom.
Szép úgy lett volna, ha kijön az első ötlet vagyis, ha Space-től balra kijön az 1.25U, 1U (éppen a "?" alatt), 1.25U, de erre ugye nincs esély.
A másik jónak tűnik, csak nem szép. Ugye szimmetrikus HHKB alsó sor 12U szélességéből ha levesszük a két 1U-t a szélekről, akkor az pont ugyanaz a szélesség és pozíció, mintha a 6.25U Space-esről 60%os alsó sorból lemaradna a két szélső 1.25U-s billentyű (csak 1,5U+1U helyett a 2x1.25U), vagyis elvileg, ha mindkét layout-ot támogatja a PCB, akkor pont kijönne.
Az osztott jobb shift az alap a HHKB miatt, de azzal érzésem szerint csak egy jó helyen lévő Fn-t nyerek, a nyilakban nem segít be. Vagy valamit nem látok még?Amúgy az első elgondolásom az volt, hogy legyen egyszerre ANSI és ISO támogatás is, hogy meglegyen az "Í" helye is, de lehessen a HHKB féle egy sorral lehozott Backspace is az egysoros ANSI Enter fölött ÉS lehetőleg legyen osztott Space is (2.25U,1.25U,2.75U). A DZ60-nal talán ez is menne.
Viszont ha ennek a két kiosztásnak ennyire jó az egyszerre történő támogatottsága, az jó hír. Nem ragaszkodom én a Tofu 2.0 115$-os házához... csak ez jött szembe először, ami jónak tűnt.
M.
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #79995 üzenetére
Lehet egyedül vagyok vele, de engem zavar, hogy a pcbre hullik a kosz közvetlenül.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz elite.cs11 #79991 üzenetére
Lehet ez csak prekoncepció részemről, de azt gondolom, hogy a plate felfogja a cuccot, lekapod a keycapet és kisöpröd onnan, mÍg egy platelessnél ha jól értem nincs semmi a pcb-n extra, hanem arra megy a cucc egyből. De lehet nem, nem néztem még utána.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz sittes79 #79982 üzenetére
Ha nem kitétel a bluetooth, akkor nem éri meg, gyakorlatilag ugyanazt tudja a Q1 is, maximum lehet picit kell moddolni, de a product page alapján nem szerintem nagy különbség nincs. Teljes áron spectől függően megérné a Q1 pro, de $80-$100 különbségnél egyértelműen sima Q1, ha nem zavar a vezeték.
#79990Ispy - Hónapok óta használok plateless billentyűzetet, amikor keycapet cserélek, szoktam látni, nem igazán megy bele több kosz. Az igaz, hogy "plate" filc van benne, de annyi hely van, hogy ami a PCB-re ráesne, azt felfogja a filc is. Egy floating ház sokkal többet számit ebből a szempontból, a keycapek közötti résen azért normál körülmények között nem jut be olyan sok minden.[ Szerkesztve ]
-
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #79987 üzenetére
Én magamnak már semmit sem képzelek el (egyelőre).
Plateless jól néz ki, de egy kosztemető, olyanom bitzosan nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #79988 üzenetére
Hát ez már egyéni ízlés kérdése, nekem egy rossz helyen lévő gomb az abszolut failed kategróia. Ezért mondtam, hogy ezt neked kell eldönteni, mennyire életbevágó a csere.
-
FireKeeper
nagyúr
igazából egy use-case jutott eszembe amihez jó lenne áthelyezni a Del gombot, de az olyan apróság hogy talán amiatt nem éri meg szenvedni a cserével
berhelni meg nagyon szeretek, szóval jó tanulós bill lesz ez is. aztán ha később váltok mondjuk konkrétan a pro-ra, vagy bármi kompatibilis modellre, akkor a keycap-eket és switcheket tudom tovább vinni.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
[Prolixus]
addikt
Neked akkor egy kicsi de nagy falvastagságú fémtömb billentyűzet kellene, bevonba hangelnyelő anyaggal belül mindenhol, és mindenekelőtt plateless design, PCB meg valami rugalmas anyagok közé szorítva mozogjon, mint az új QK billentyűzetek esetén. Valahogy így tudnám elképzelni azt a billentyűzetet ami maximálisan izolálttá teszi a kapcsoló hangját.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Ispy
veterán
válasz FireKeeper #79985 üzenetére
Szerintem vannak olyan szituk, amikor nem az ár/érték arány határozza meg, hogy meg kell-e lépni vagy sem. Ha neked megéri, vedd meg, inkább legyen egy rossz döntés miatti pénzveszteség, mint egy sohajtozás folyamatosan, hogy miért ez lett. Ha van olyan tulajdonsága, ami miatt az a jobb döntés, akkor be kell nyelni, tanulópénz, van ilyen.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz [Prolixus] #79983 üzenetére
ha a postát leveszem, maga a bill csak 81dolcsi volt, sztem kb árban el tudnám szórni amúgy, de jah a dupla 20 dolcsis posta lenne a drága.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Ispy
veterán
válasz [Prolixus] #79981 üzenetére
A kbd-be kb nincs is nagyon mit tömni, van a pcbnél lehetőséged, meg a ház aljába valami 1mm vastag és kész, több nem fér el benne, szóval ezzel kell játszani. Max annyit tudsz csinálni, hogy ezt a két darabot kipróbálod más anyagokkal. Spec nekem meg pont az a bajom a legtöbb billel, hogy hangja van, nekem ne legyen, max a switch, amit használok, nekem ne thokizzon vagy klikkizzen, meg mittudomén.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79980 üzenetére
Amúgy ha programozhatóság nem kell, akkor a végeredményt tudod csinálni ugyanolyan jóra, csak költeni kell rá és a vége ugyanott lesz anyagilag, vagy még rosszabb.
Vághatsz a PCB alá szivacsokat, az elég macera, de megoldható. PCB+plate közé rendeld a fentebb linkelt poron szivacsot, azon legalább keveset kell alakítani. Én a béna gyári plate mounted stabok cseréjét és kenését is javasolnám, az nagyon sokat fog dobni. Ezekkel a modokkal nagyjából a Pro szintjét fogod tudni hozni, mínusz a programozhatóság persze.
De amúgy egyetértek, ha eladod a K2-őt és még utána vennél Pro-t, az már nem éri meg anyagilag, K2-őn tuti bukni fogsz még ha fel sem bontod akkor is.
Kérdés igen egyszerű: A wireless megér neked ennyit? Ha nem akkor sima v1. Utóbbit modolni kell egy picit hogy ne pengjen, de pofonegyszerű, meg volt ez a kupak sűrlódás issue ugyebár egyes példányoknál, de amúgy pepitában ugyanaz a billentyűzet a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Kis tanács kellene, forumtárs itt linkelt egy jól árazott q1 v1es barabonet, kb 100-120 eur lenne a vége, megéri az új q1 pro a felárat, ugye ott még a 30 dollár posta is?
köszi
-
[Prolixus]
addikt
"szivacs nélkül is jó* hangú billentyűzet + jól működő isolation mount** + silent kapcsolók = bármiféle szivacs nélkül is nagyon halk billentyűzet"
Ezt nem vitatom. A szivaccsal teletömöd módi egy mankó a halkítás szempontjából, az eleve jó alapnak nem kell ilyen segítség, ez tény. Csak kérdés mennyibe kerül az az eleve jó alap, és ahhoz képest mennyi a szivacstuning ára."Éppenséggel nem. Mire beteszel minden létező szivacsot a házba, addigra ugyanolyan hangja lesz a végeredménynek, mint az összes többi billentyűzetnek, amit hasonló mennyiségű szivaccsal építettél meg"
Igen, de én itt csak a PE sheetről beszéltem, nem egy minden szivacs bele +/- PE sheet konfigurációról. Máshol írtam hogy a szivacsokkal, így PE sheettel is van akinek az a baja hogy "hasonlosítja" kapcsolók hangját, uniformizál valamennyire, ha úgy tetszik. Nyilván ha minden szivacsot beletömsz ez még fokozottabban igaz lesz, és akkor tényleg nem a billentyűzet+ kapcosló hallatszódik ki (tervezés, anyaghazsnálat, egyebek) hanem a szivacsos valamennyire uniformizált hang. Bár azért még így is maradnak különbségek szerintem, bár tény hogy kisebb jóval mint szivacs nélküli build-ek között.Ideális esetben amúgy persze, mindenkinek olyan billentyűzetet kellene venni ami szivacsok nélkül bazijól hangzik (és ráadásul tudja követni az általad preferált hangot), csak ez ugye sok utánajárás, tesztnézegetés, plusz még ha van is ilyen, kérdés mennyiért, és úgy egyébként tudja-e egyéb specifikációban ami neked kell. Pl. hiába mondandád hogy nesze neked, 150$, szivacs nélkül is király, de csak ANSI, már eleve nem érdekelne engem például. Tehát nem megvetendő a szivaccsal valóban tuningolt (és nem csak elrontott) billentyűzet sem
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79978 üzenetére
Most már maradj annál, amit rendeltél, használd, ismerd ki, és csak később lépjél. A Pro változat a rendeléskori felárat megérte volna, de a nem Pro eladásakor bukott összeggel együtt már túl nagy lesz az árkülönbség, szerintem annyit nem érnek meg a Pro extrái.
-
FireKeeper
nagyúr
rákérdeztem a supportnál, árulják-e a K2 pro ISO-t barebone is, most már nagyon elgondolkoztattatok... ha esetleg gyorsan el tudnám adni a K2-t majd aprón, lehet még azelőtt meglépem a cserét hogy nagyon lehasználnám a cuccot.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #79961 üzenetére
Miért szívatod magad ilyen extrém alsó sorral, ahelyett, hogy a jobb Shiftet kettéosztanád? Ha monokróm a kupakkészlet, akkor csak furán néz majd ki, ha kétszínű, akkor a 2.25u mod color-6.25u alpha color-3.5u mod color eléggé bénán fog kinézni.
H az utolsó két billentyűt nem cserélted fel véletlenül, akkor a kinézett nyák nem támogatja azt a kiosztást (és úgy semmi egyéb sem). Ha véletlenül felcserélted, akkor támogatja és a piacon lévő forrasztható 60%-os nyákok túlnyomó többsége támogatja ezt az alsó sort.
Ha eétekintünk az árától és az ár/érték arányától, és tisztán a műszakilag nézzük, akkor a 2.0-s még mindig nem ajánlott?
Nehéz eltekinteni az árától, hogy értékelni lehessen egy túlárazott dolgot, ahol a QC sem túl erős. A 2.0 kevésbé rossz ár-érték arányú, mint az előd volt, de úgy sem túl jó.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #79946 üzenetére
Látom téged nagyon traumatizált ez a PE sheet.
Van egy billentyűzetem, amihez járt ilyen, gondoltam, ha már úgyis hotswap, akkor kipróbálom, hogy mit jelent, hogy legyen első kézből szerzett tapasztalatom is, de 2 perc múlva ment vissza a dobozba az a szivacsdarab. Szóval igen, PTSD azért nem lett belőle, mert gyorsan beláttam, hogy a hozzáadott hatása erőteljesen vérnyomásnövelő.maga a kapcsoló amit használsz legalább ilyen nagy, ha nem nagyobb szerepet játszik szerintem
Éppenséggel nem. Mire beteszel minden létező szivacsot a házba, addigra ugyanolyan hangja lesz a végeredménynek, mint az összes többi billentyűzetnek, amit hasonló mennyiségű szivaccsal építettél meg. Van, akinek ez kell, ő tömje tele szivaccsal, nekem nem, így én kivételes eseteket kivéve szivacs nélkül építek (és eleve meg sem veszek olyan billentyűzetet, aminek nincsen jó* hangja szivacs nélkül.Kevés a jó silent kapcsoló, tactile meg főleg, építés kapcsán meg teleb@szni minden létező szivaccsal és ennyi. Easy.
szivacs nélkül is jó* hangú billentyűzet + jól működő isolation mount** + silent kapcsolók = bármiféle szivacs nélkül is nagyon halk billentyűzet* szubjektív
** tab gasket mount és társaitAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
FireKeeper
nagyúr
az a baj a .com-os rendelés miatt ezt most már tényleg cseszhetem, de majd a jövőben ha esetleg váltanék észben tartom majd
így most belegondolva a Del van elég szar helyen
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79945 üzenetére
Ha nem felel meg a Keychron PgUp-PgDn-Home-End sorrendje, vagy a dedikált világítás billentyű helyére valami értelmeset tennél, akkor majd szükségét fogod érezni
TKL méret alatt a szabadon állítható kiosztás egyre fontosabb.
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Molydeus #79962 üzenetére
előirányzott 10-et sem csinálom meg - Akkor vagy te vagy nagyon preciz, vagy én vagyok egy gép, most az utolsó két alkalommal 80-at csináltam egy ülésben kenéssel, rugócserével együtt kb. 2,5-3 óra alatt
Tofu60 minőségben sose volt rossz, ha csak a PCB kell, szerintem nincs vele gond Monjduk jól megszivattad magad ezzel a layouttal én tuti mennék simán 7U felé
#79959Mephike - Ha Pesten vagy, akkor U4-os Redragont és/vagy U4-t tudok bevinni próbálni valahova, valamikor
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #79951 üzenetére
Ezen raadasul lesz 2 tekerentyu is, szoval lehet vele etch a sketch-t jatszani.
Eu mekkora ötlet, kupak és kapcsoló sem kell, mert ott vannak a LED-ek, így csak némi QMK varázslat és máris értelmet nyer ez a billentyűzetDe ha lesz is ilyen, elotte szerintem kiadnak meg egy Reviung41-szeru semi-splitet.
Van ebben a semi-split dologban valami, mint óvatos köztes lépés, bár szerintem még óvatosabbak lesznek és valami nagyobbat választanak a 15u széles 40%-os és a16u14u széles ortho alapján, mint az Atreus52. És van egy olyan érzésem, hogy az első split is inkább ErgoDox lesz, mint Lily58/Sofle/Corne.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
elite.cs11
senior tag
válasz elite.cs11 #79969 üzenetére
Youtube
Rosszul emlékeztem, pont hogy az 1 és 3 réteg között nem volt sok difi, de a 0 és 1 réteg között volt. És valóban ennél a billzetnél nem volt PE foam, csak midplate foam -
elite.cs11
senior tag
válasz [Prolixus] #79966 üzenetére
Meg ha jol lattam ebben a videoban csak egy reteg tape volt. Anno amikor neztem hipyo videojat a tape moderol, ott se volt tul nagy difi egy retegnel. Amikor a harmadik reteg felkerult akkor lehetett valami minimalis difit hallani (ha jol emlekszem), de majd megkeresem a videot.
De valazeg az van amit mondasz, hogy switchtil, haztol es konfigtol is fugg, h mennyit ad hozza[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Amúgy lesz Qwertykeys-től ilyen még idén, elvileg:
QKrisu (alice/arisu layout)
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #79964 üzenetére
Azért a teljesség érdekében érdemes hozzátenni, hogy valamiért ebben a videóban nulla hatása volt a tape mod-nak, más videókban sokkal jelentősebb volt a hangkülönbség, legalábbis emlékeim szerint és azok alapján amiket még korábban néztem. Szóval ezt is valszeg a konkrét applikáció válogatja (billentyűzet, hány réteg stb).
De a PE sheet demonstrálására jó példa a linkelt vidi, bár a fenti "érvelés" valszeg vica-versa igaz, simán el tudom képzelni hogy egy másik billentyűzetben másik kapcsolóval már kevésbé lesz "drámai" a hatás (itt ugyebár kettőt prezentált, mindkettőben elég jelentős volt a hatás, de mindkettő alapból nagyon clacky billentyűzet volt pont, és elég erősen gépelt a gyerek).
"Próbáltam én többféle csipesszel is, de mindig elnyúlt valahol a poron, hiába emeltem el alóla az alátétet először. Valószínűleg nem véletlenül lett ez mára PE."
De hogy-hogy elnyúlt? Biztos hogy poront kaptál te? Nekem néha picit szakadt, ha nem megfelelő helyen kezdtem el leszedni (kvázi rétegek között kezdett szétválni, mert az alsó ragasztós "réteg" annyira tapadt), de aztán korrigáltam és nem volt gond. Nyúlni sosem nyúlt.
"A multkori clicky agymenésem során rákérdeztem, hogy tudnának-e eladni egy Q8 PCB-t külön. Egyrészt az automata válasz után nem sokkal már jelentkezett is a francia support és megírták, hogy lehet."
Ez mondjuk menő, bár azt nem teljesen értem miért jobb ez így mint kapcsolót cserélni? De király, hogy PCB-t is lehet venni tőlük, hasznos lehet ha valakinek ha elszaródna, aggódtam is picit amikor a Q1-et meglocsoltam sörrel hogy bekrepál a PCB és akkor kuka...
Aham, így már érthető. Az "igazi" taktilis kapcsolók akkor nem a te műfajod. A K2 féle Gateron Barna annyira gyengén taktilis, hogy kvázi már lineáris. Az újabb Keychron féle kapcsolókat nem próbáltam, de gyanítom az sme lehet sokkal jobb ilyen téren. Akkor a WS Silent Linear-ral érdemes próbálkozni Esetleg a Gateron Silent Brown, de az egy reszelősebb lötyögősebb és hangosabb kapcsoló lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz [Prolixus] #79957 üzenetére
Bocs, rosszul fogalmaztam, nekem a taktilitása sok. A K2 barna kapcsolója után gondoltam ez jobban bejön majd, de mégse.
-
Molydeus
őstag
Egy kis élménybeszámoló Keychron ügyfélszolgálattal kapcsolatban.
A multkori clicky agymenésem során rákérdeztem, hogy tudnának-e eladni egy Q8 PCB-t külön. Egyrészt az automata válasz után nem sokkal már jelentkezett is a francia support és megírták, hogy lehet. Rákérdeztek a kiszállítási címre, hogy pontos végösszeget tudjanak mondani a szállítással együtt. Megkérdeztem, hogy tudom-e kombinálni más termékekkel a megrendelést. Gond nélkül lehet azt is, adtak egy linket, ami leindított egy megrendelést benne a PCB árával, hozzácsaptam a többit, minden rendben ment. A szokásos 12 nap körül volt a kiszállítás, ma érkezett meg. A PCB-hez alapból adták az USB-C-s daughter boardot.Nekem ez így nagyon pozitív. Persze kirakhatnák termékként is a PCB-ket a webshopra, de a lényeg, hogy gond nélkül beszerezhető. Így összességében egy picivel még inkább custom build "életérzés".
Sajnos ma már nem volt időm összedobni a Kailh Box White-okkal a klikkelős Q8-at, hiába van meg hozzá minden. Annyi biztos, hogy ez a könnyű rugós click bar így kézben nyomogatva nagyon tetszik. Hozta a nosztalgiafaktort, ami miatt belevágtam, mégha más köntösben is.
Ha használat közben mégsem jönne be, még mindig átépíthetem egy tényleg halk verzióra a kopogós milky top Red Pro+AFSA mellé, csak egy jól szabott szivacs kell hozzá (már ezt is találtam), minden más van itthon ehhez is.M.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #79960 üzenetére
Próbáltam én többféle csipesszel is, de mindig elnyúlt valahol a poron, hiába emeltem el alóla az alátétet először. Valószínűleg nem véletlenül lett ez mára PE.
Köszi a linket! Meghallgatom, ha bemelegszik ez erősítő.A kapcsolókenegetés nekem lassan relaxáló tevékenység lesz. A lényeg, hogy NE akarjak haladni vele, mert akkor idegesít, hogy az nem megy. Majd elkészül, ha elkészül és nem gond, ha kimarad 1-2-3 nap, amikor az előirányzott 10-et sem csinálom meg.
Érdekes, amit a Keychron stabokról írtok. Lehet én választok bele, de se a Q8, se a Q1 Pro stabjai nem tetszenek. A tickling egy dolog, de kifejezetten zörögnek. A Q8-on nem bántam meg cserét a durock v2-re és a numpadra is megvan, csak előbb kellene egy PC plate hozzá, addig koptatom a Silent Red-eket hozzá.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz Alan[HUN] #79956 üzenetére
HHKB
Tegnap a fél estém arra ment el, hogy találjak egy olyan 60%-os PCB-t, amin össze lehet hozni az alábbi alsó sort szimmetrikus HHKB házhoz:
1U, 1.25U, 6.25U, 1.25U, 1U, 1.25U
Ugye az alap, hogy a PCB egyszerr kell, hogy támogassa az alap 60%-os WK-t és a szimmetrikus HHKB. Egy ideig s DZ60 megoldásnak tűnt, de rájöttem, hogy az utolsó 1.25-ig OK, de az már nem fog kijönni sehogy sem.
Megoldás, ha felcserélem jobb oldalon az utolsó két billentyűt, de úgy már nem esik pont a "?" alá az 1U. Viszont még mindig rá lehet layeren rakni egy majdnem jó cursor blokkot.Végül a Tofu60 2.0 hotswap PCB-jéról kiderült, hogy tudja a javított változatot.
Ha eétekintünk az árától és az ár/érték arányától, és tisztán a műszakilag nézzük, akkor a 2.0-s még mindig nem ajánlott?M.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #79958 üzenetére
Igen, az elgondolás ugyanaz. Hogy hangban mennyi a különbség a PE vs poron között ilyen szempontból, azt passz. Azt sem tudom, hogy számít-e vajon hogy egy teljes sheet-et használsz, vagy csak szó szerint a kapcsolók alatt van anyag. Mindenesetre mai foam kit-es GB-jokban sokszor már eleve van valamilyne anyagból ilyen sheet, úgyhogy egyszerűbb az egész művelet. PE sheetben az a macera hogy a kapcsolókat át kell szúrni rajta, lesz amelyiknek elhajlik a lába...bőven lesz. Szóval türelemjáték emiatt az is. De hangban azért jelentős különbség lehet: [link]
Amúgy a moddolt K2-ben használtam ezeket a poron lapocskákat, szerintem nem volt nagy trauma felrakni. Egy hegyes tweezer kell hozzá azzal könnyű levenni is, van egy minimális trükkje, de annyi. Kapcsolót kenegetni sokkal nagyobb sz*pás szerintem.
-
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #79957 üzenetére
Azt az U4-et egyszer ki kellene próbálnom, nagyon piszkálja a fantáziámat, hogy mit tudhat, gyanítom jobban bejönne, mint a Shrimp
A Durock Shrimpnek szép a színe, tudom ez a legkevésbé fontos tulajdonsága, de piszok jól néz ki. -
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #79952 üzenetére
Csak, hogy jól értem-e a PE foam/mod ugyanaz, mint a "Switch pad" csak egyetlen lap az egész PCB-re, nem kapcsolónként kis lapocskák?
Én anno még a poron lapocskákkal próbálkoztam. Agyzsibbasztó művelet volt. Összesen 8 vagy 9 lapot szedtem le és ebből 5-öt sikerült felrakni elfogadható módon. A többi jellemzően már akkor tönkrement, amikor lehúztam az alátétről.
A hátása meg a talán hallani, de inkább mindegy kategória volt.
Megmaradt belőle egy full size-ra való. Még nem dobtam ki őket, de szerintem meghírdetem postaköltségen, aztán szenvedjen vele más.
Nem tudom, hogy a PE mennyivel kezelhetőbb, mint a poron ebben a vastagságban, de el tudom képzelni mennyire egyszerű lehet pontosan felrakni a PCB-re.Viszont ha hangtompítók is szóba kerültek a Plate és a PCB közé, ott nekem a poron jobban bevált, mint a filc. A Young Qiu-nál ebből is van és adnak egy EVA lapot is a PCB alá. [link]
M.
-
[Prolixus]
addikt
válasz Ereshkigal #79953 üzenetére
Még nem volt időm kipróbálni Építés helyett itt fórumozok
Vagy 2-3 switch helyére raktam be csak próbaképpen, ott nem volt rossz, de igazából az összes alfát ki kellene cserélni hogy mondjon egy ember véleményt. De a keménység alatt nem tudom mit értesz, legtöbb silent kapcsolóval pont az a bajuk az embereknek, hogy mushy, nem elég kemény. Ha a taktilitásra gondolsz, szerintem viszonylag rounded, bár igaz hogy jól kivehető, nem olyan mint a (szerintem) harmatgyenge Gateron Brown vagy Cherry MX Brown. Rugóerő az teljesen átlagos szerintem. Az viszont nagyon jó benne hogy kb nulla a keycap wobble a box-os stem miatt.
Én tactile vonalon mozgok, ott meg aztán van szó szerint vagy 6-7 opció, aztán kifújt. Úgyhogy nem nehéz választani. U4, Shrimp amiket szeretek és van egy szett belőle és próbáltam. A Zilent V2 is jó de aranyáron van úgyhogy csak mintám van belőle, a WS silent tactile-t meg nem próbáltam még rendesen, ahogy írtam is fentebb.
Amúgy nekem a "dream kapcsoló" valahogy így nézne ki: U4 nagyjából, de icipicit még erőteljesebb tactile bump (de nem olyan éles mint a Shrimp-é), alaposan megkenve (a tactile érzetért felelős nyelvecskéket viszont szépen kihagyva), box stem, hosszított, de mondjuk 58g bottom out-os rugó. Na ettől nem lenne fentebb nekem.
Lineáris vonalon egy kent, hosszú rugósra cserélt Bobagumtól szerintem nem kell jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz [Prolixus] #79925 üzenetére
Van HHKB (ld. Happy Hacking keyboard, US layouttal nagyon jó programozni egyébként a Ctrl/Esc kiosztás) névre halkgat asszem és WKL is belőle, én némi kísérletezés után a WKL-el együtt tudok élni, a HHKB sajnos nem megy A poén, hogy amúgy raffle lesz elvileg, de kivitt egyet egy meetpra és volt egy Discordos ismerős aki beállt a sorba érte, és amikor visszamondta az illető, akkor egy másik megvette és elküldte
WK végül a végleges saleben nincs, amennyire láttam az fnf unitokon kívül 25/25 hhkb/wkl lesz elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz [Prolixus] #79952 üzenetére
Ha kettő silent kapcsolót mondhatnál, neked melyik lenne a kedvenced?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz [Prolixus] #79949 üzenetére
.com, szerintem már fel is tették a repcsire a helyi kollégák
-
Ereshkigal
őstag
[Prolixus]:
Neked bevált a WS silent tactile kapcsoló? Használtam pár hétig, halknak halk, de nekem túl kemény.[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
-
0xmilan
addikt
Wow, nem hittem volna, hogy ilyen hamar jon majd toluk ortho.
> Nem szólt nekik valaki, hogy az ortolineáris kiosztás eleve nem túl divatos manapság (columnar staggered jobb minden téren, jött, látott, győzőtt és mindezt joggal), az ilyen hatalmas meg sosem volt az? Igen, nekem is volt XD75, sőt, a nyákja még most is megvan.
A colstag tenyleg ketseg kivul ergonomikusabb, de az ortho-ra ra lehet fogni, hogy esztetikusabb a 'tokeletes' grid miatt. Jo ranezni, na, csak hasznalni ne kelljen.
Nekem is itt van meg elottem az XD75, de csak igy disznek, mert mar USB kabel se megy bele. Lehet, hogy meg kene hirdetnem, mielott megerkezik a konkurencia a Keychrontol.
Ezen raadasul lesz 2 tekerentyu is, szoval lehet vele etch a sketch-t jatszani.> Nekem eléggé értelmetlennek tűnik, ráadásul 16u széles, így még a 60%-os házát sem tudják használni hozzá, és a 65%-osból is legfeljebb csak az alsó részt.
Az also, updated verzio mar csak 14U szeles. Amugy egyetertek, de hat igy "szimmetrikus" ugye, vagyis igy tunik annak a 2U "space-ekkel" ugy, hogy azok kozott nincs meg paratlan szamu 1U elvalaszto. Viszont(!), ha split logikai kiosztast tervezel ra ugy, hogy kozepen van egy 3U szeles numpad, akkor a paros szamu szelesseggel rogton elviszik a szimmetria. Azt mondjuk meg tudnak csinalni, hogy a kozepso numpad resz 4U szeles, mint egy rendes numpad. Szoval kivancsi vagyok, hogy milyen logikai kiosztast terveznek hozza, de az egymas melle nyomoritott space-ekbol a 14U szelesseg melle sajnos ugy tunik, hogy nem osztottat.
Most mar tenyleg nem tartom elkepzelhetetlennek, hogy lassan jon majd valami rendes split colstag. De ha lesz is ilyen, elotte szerintem kiadnak meg egy Reviung41-szeru semi-splitet.
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79947 üzenetére
Gondolom még el lehet állni a rendeléstől, vagy ha itthonra rendeled 14 napos elállás stb.
Pro minden szempontból egy jobb választás, ha az ember nem shine-through kupakokkal fogja használni, szvsz még ár/érték arányban is.
-
Ispy
veterán
Nekem bevált a pe mod, kibsztam a szilikont, így sokat vett vissza a pingi hatásból, amit nem szerettem. Mondjuk én a thockytól is falra mászok, lehet most elevezek valami halkabb clicky vonalra. Egyelőre a pale blue a befutó, de még tesztelem.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
most már mindegy, kiment a shipping, majd legközelebb hamarabb kérdezősködok
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79943 üzenetére
Igen, szerintem is sokkal érdemesebb lenne a Pro-t venni, ha már úgyis PBT, ergo nem átvilágítós kupakok mennke rá. Hidd el jó dolog a berhelés de meg akarod spórolni ezt az időt magadnak Még ha lesz a nap végén 10$ differencia is (de nem), azt bőven megfizeted az időddel.
Látom téged nagyon traumatizált ez a PE sheet.
Amúgy szerintem van értelme, a plate-PCB közé kerülő szivacs biztosan halkít kicsit, jobban izolálja a kapcsoló hangát és kevésbé egy fémesen pengő rezonátortér lesz az az üreg, főleg hogy alu plate van rajta. Bár igaz hogy ettől még nem feltétlenül lesz creamy, de még nem nagyon láttam olyan build-et ahol ez volt a cél és kihagyták volna.
A PE mod meg creamy/poppy irányba tolja a hangot. De őszintén, maga a kapcsoló amit használsz legalább ilyen nagy, ha nem nagyobb szerepet játszik szerintem., szóval ha egy eleve nagyon magas frekvenciás "clacky" kapcsolót veszel akkor csak "tűzoltás". PE sheet modot azért nem szokták szeretni mert egyrészt macera, másrészt hasonlóvá/hasonlóbbá teszi a billentyűzetek hangját ha minden más szempont egyenlő (kapcsolók, plate anyag stb).
Neten rengeteg videó van ezekről a modokról, hang összehasonlítás is, van ahol jelentős a hangkülönbség egy tape mod vagy PE sheet mod előtt vagy után, van ahol kevésbé. Próbálj meg esetleg K2 specifikusakat keresni, mert a hatás mértéke és pontos jellege billentyűzet (beleértve plate, PCB vastagság, flex-cut vs. non-flex cut, mount) és kapcsoló függő is, nehéz izoláltan megmondani, hacsak nincs ezzel valakinek direkt tapasztalata, hogy K2 esetében pont melyik mod mennyit ad hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79943 üzenetére
Teljes értékű QMK-t és délre néző ledeket nem fogsz tudni berhelni rá.
-
nyunyu
félisten
válasz FireKeeper #79926 üzenetére
Nem teljesen értem, mit szeretnél, de ha filccel kitömni a PCB és a plate közét, akkor innen tudsz rendelni különböző kiosztásúakat.
Keychron K2 az 75%-nak tűnik, így a 84 layoutot kell venned, aztán max ollóval kivágod belőle a távtartók helyeit, meg átszabod az ISO Shift+Enter környékét, mert gyárilag ANSI a szabásminta.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79938 üzenetére
Miért nem K2 Pro akkor már, amihez ez eleve jár?
és ennek meg ennek a cuccnak van bármi értelme?
Tesztelni, hogy mennyire vagy türelmes, hányadik után hajítod ki az egészet a kukába.[ Szerkesztve ]
-
prtk
tag
Közben a mai nap újdonsága, hogy megérkeztek a Banana Keychron K Pro switchek is. Csak két láb adta az életet a gyári piros kapcsolók lecserélésért... Még nem igazán szoktam meg, de már most sokkal pontosabban gépelek.
-
FireKeeper
nagyúr
akkor valami ilyesmi jó lehet, jól sejtem?
és szivacsnak a PCB-kapcsoló közé, illetve a faceplate-re a kapcsoló alá, van bármi értelme? szeretném jó fincsire megcsinálni K2-t de azért végtelen pénzem nincs csak olyat akarok venni aminek van is értelme.
picsába nem jók az alis linkek sry utálom hogy onnan nem lehet értelmesen linkelni
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79926 üzenetére
5 mm mínusz a plate vastagsága, ami általában 1,5 mm, szóval tipikusan 3,5 mm.
FR4 plate esetében ez 3,4 mm, mert azok 1,6 mm vastagok szoktak lenni.
-
prtk
tag
válasz elite.cs11 #79923 üzenetére
-
[Prolixus]
addikt
-
nyunyu
félisten
válasz INGJOKE #79922 üzenetére
Létezik olyan Redragon billentyűzet ami teljes (van numpad is) magyar nyelvű és silent red swichek vannak rajta?
K551 Mitra/Vara, K556 Devarajas, K559 Varuna, K579 Manyu, K580 Vata, K582 Surara Pro a teljes méretű billzeteik, de azokhoz (még) nem volt silent kapcsoló, asszem csak Outemu Brown és Blue kivitel van belőlük magyar kupakkal, Outemu Red sem rémlik.
Utólag tudsz beléjük tenni Outemu Silent Whiteot (~Outemu Red keménység, csak hangtompított) vagy Silent Peachet (jóval puhább, kb. MX Red?)
Egyelőre még csak a.60%-os K530 Draconic Pro SE-nél van gyárilag Silent Peach opció (Bullet-QL álnéven), de abból még nincs magyar.
Többi billzetükhöz külön kell venni hangtompított kapcsolót.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
veterán
válasz FireKeeper #79932 üzenetére
Nah most sikerült.
-
veterán
Köszi, de én ilyet nem találok sehol még használtan se.
-
ggeleven
őstag
válasz INGJOKE #79922 üzenetére
Olcsó teljes és magyar kiosztású alapanyagot kerestem én is, igaz barna kapcsolóval. Leet kicsit beakciózta a Redragon Varuna K559-et (kék, barna). szóval le is csaptam egyre. Majd ebben cserélek kapcsolót ha nem válna be, illetve futom meg a szokásos halkítós köröket. Alapanyagnak, teljesen kezdő mechásnak nem rossz. Eléggé pengős a hangja van, ha nagyon gépelek és nem figyelek a nyomáspontra, szóval valamit majd kezdek vele. Elég szűk a magyar kioasztás+numpad kombó, cserélhető switch-csel és jó áron meg pláne. Kíváncsian várjuk, hogy mire jutsz.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
dqdb
nagyúr
De IC alapján nem teljesen értem a házat, winkey van blockerezve a te házadon, de az IC képek alapján meg Control helyén kellene lenni neki?
WK, WKL és HHKB alsó sor is opció volt, ebből a WK a Tsangan 7u változatot támogatta, a HHKB pedig szimmetrikus MX HHKB volt. 60%-os billentyűzeteknél ez a három megszokott opció szokott lenni.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ATI
senior tag
Keychron Q1 ISO féláron, akit érdekel. (Á, most veszem észre, hogy UK-ból)
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
köszi, majd megpróbálom megoldani házilag azt tudja esetleg valaki hogy a faceplate és a PCB között mekkora rés van?
illetve, outemu cream switch-ekkel van valakinek tapasztalata?
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79917 üzenetére
De még nem is azt mondtad, hogy ferdén áll, hanem hogy "ívesen", láthatóan nem csak én értettem úgy hogy meg van hajlítva a PCB
Nem, ezzel semmi baj nincs, ahogy előttem megválaszolták, nem lesz csutkára kitöltve alatta a tér, de ez nem is feltétlenül cél.
Lehet én vagyok a hülye, de ez egy gyengén megvilágított kép, simán belenézném hogy ez ugyanaz a szín mint ami a KAT Explosion szürke/barna keverék modjai és jobban megvilágított képen... [link] [link]
Amúgy nekem tetszik, csak az alfákhoz nem passzol, és ha "sima" barna volt az eredeti elképzelés, nem egy "exact match" a renderekhez képest, jah...
Kapcsolócserével tudsz silent kapcsolós billentyűzetet építeni a Redragonokból. Kapcsolócsere nélkül viszont nem létezik ilyen.
Ha relatíve olcsón kell Cherry silent red kapcsolós teljes billentyűzet, a Cherry saját G80-3000N kódjelű billentyűzete szokott lenni az ajánlott darab.
Szép! De IC alapján nem teljesen értem a házat, winkey van blockerezve a te házadon, de az IC képek alapján meg Control helyén kellene lenni neki? [link]
(tuti van ennek a 60%-os változatnak is valami neve amúgy, csak én nem tudom )[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha nem utálod magad és nem akarod használni a PE foamot, akkor maradhatnak a stabilizátorok a nyákban.
Ha mazochista vagy és használnád (bár itt eléggé eléggé nagynak tűnek a kapcsolók környékén a kivágások, hogy ne legyen akkora szívás használni), akkor mindegyik stabilizátornál egy vágás rajta, amin átbújtatod a drótot, és maradhatnak a stabilizátorok a nyákban.
Megkent stabilizátorokat kiszedni egy nyákból mindig koszolós dolog.
[ Szerkesztve ]
-
elite.cs11
senior tag
Telorol nem akarja lejatszani a videot, de ha a PE foam miatt (vekony fekete lap) vette le a stabolat, azt meg tudod oldani ugy, h kivagod azt a reszt a foam-bol ahova megy, es csak igy becsusztatod kvazi. (Thats what she said )
szerk.: ja meg amúgy a stabokat leveheted a PCB-ről, ahhoz nem kell szétszedni őket. szóval ezt nyugodtan megteheted, és akkor így "egyben" maradnak, majd visszacsavarozod (vagy pattintod) őket a pcb-re. tehát nem kell szétszedni őket, csak max leszedni a pcb-ről, de mint írtam, azt se muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Létezik olyan Redragon billentyűzet ami teljes (van numpad is) magyar nyelvű és silent red swichek vannak rajta?
Nem ragaszkodom a márkához, de ilyesmi árba keresek fenti paraméterekkel billentyűt.
Segítséget előre is köszi
Jah és lehessen még kapni újonan, használt is szóba jöhet. -
Alan[HUN]
senior tag
Na végre elengedte mindenki kedvenc Postája a Daalt, eddig bejön a csomag Kár, hogy összerakni nem biztos, hogy lesz időm a héten
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #79916 üzenetére
A lilás beütésről van képed is?
Nem az én képem, de ezen jól látszik (élőben kicsit enyhébb, de határozottan ott van). És nem én vagyok az egyetlen, akinek emiatt nem jött be a készlet.FireKeeper: A plate foamnál probléma lehet hogy a K2-ben a PCB ívesen áll (ha jól tudom) a házban?
Ha egy PCB fixen meghajlik és nem azért, mert ez volt a cél, akkor ott valami nagy baj van. Ha arra gondolsz, hogy nem vízszintesen van a házban, hanem ferdén, akkor azzal nincsen semmi probléma, nem mindig a teljes üreg kitöltése a legjobb megoldás.-FreaK- A Polyfill modnál sima vattát szoktak használni?
Vatta vagy egyéb tömőanyag plüssállatokba.prtk: Sejtettem, hogy nem érdemes első körben szétkapnom.
Azt a kitet be tudod úgy üzemelni, hogy a stabilizátorokhoz nem nyúlsz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz [Prolixus] #79916 üzenetére
hát mivel a v2-ben meg van döntve a cucc, feltételezem hogy a PCB is ferdén van rögzítve
vagy rosszul sejtem?
kép: v1 - v2#79918 igen, a ferde rossz szóhasználat volt, arra gondolok hogy nem vízszintes
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Nemtom, nekem már az alfák is túl sárgák ahhoz hogy jól nézzen ki. A lilás beütésről van képed is? Már kivi lennék rá, hogy milyen. Egy real life képet láttam a szettről, de ott nem tűnt fel ez.
"A Space Cadet extráit tudomásom szerint még nem adta el az MKEU."
Azt meg hogy? Meg sincs hirdetve akkor? Csak mert a store-ban nem látszódik, csak 3 kit (colemak, ortho mods meg novelties), de mindhárom out of stock [link]Hogy micsoda? Hogy érted hogy ívesen áll a PCB?
Hmm, ez jó hír akkor. Köszi az infót, másnak hasznos lehet! Harmadik teoretikus opció, hogy én voltam ennyire béna, de ezt tisztességteljesen visszautasítom
A Gazzew kapcsolók amúgy tuti jók voltak, Q1-ben azóta is használatban vannak némi lábvisszahajlítás után. Erre amúgy én valami csipeszt, pl szemöldökszedős csipesz szárai közé befogatást javaslok, korábban láttam itt hogy késsel próbálkozott valaki, nem a legjobb módszer. Csipesz szárai között összenyomva kb teljesen kiegyensíthetőek a lábak, good as new.
-
prtk
tag
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz [Prolixus] #79910 üzenetére
Akkor ott valami eléggé félrement, mert nekem a Mitrában a mai napig Boba U4-ok vannak és két különböző batch is simán belement, elképzelhető, hogy vagy a Gazzew switcheknél vagy a Vishnunál volt valami susmus.
-
-FreaK-
veterán
A Polyfill modnál sima vattát szoktak használni? Van otthon egy csomag kozmetikai vatta, arra gondoltam.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz [Prolixus] #79910 üzenetére
esetleg valami jó forrás honnan érdemes ezeket az anyagokat (jó olcsón ) beszerezni? A plate foamnál probléma lehet hogy a K2-ben a PCB ívesen áll (ha jól tudom) a házban?
az akkunak nem gond ha fölé kerül foam?steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #79899 üzenetére
Amúgy a KAT Oasis szerintem is bűnronda, persze ez nyilván nagyon szubjketív téma.
A türkiz módosítókkal szerintem is az, de a sötétbarnával jól néz ki. Pontosítva csak nézne, ha nem lenne érthetetlen módon a sötétbarnában egy enyhe, de nagyon is látható sötétlila beütés, ami tönkreteszi az egészet.Egyedül a Space Kadet-ot sajnálom, az annyira klasszikus színvilág.
A Space Cadet extráit tudomásom szerint még nem adta el az MKEU.prtk: Vajon hozzáad az élményhez vagy csak megszivatom magamat, ha szétszedem?
Az utóbbi időben a Keychron billentyűzetek stabilizátorai eléggé jól megkenve érkeznek a Pro és Q sorozatban, ahol a jól szót minőségre és nem mennyiségre használom. Elsőre garantáltan rosszabbat hoznál össze, ha pedig nincsen megfelelő kenőanyagod, akkor eleve halott ötlet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
[Prolixus]
addikt
válasz FireKeeper #79908 üzenetére
Plusz PE sheet kapcsolók alá és plate foam.
Egyébként anno a Redragon Vishnu-ba én próbáltam Gazzew kapcsolókat tenni, de az összes lába elhajlott (4-5 kapcsolót próbáltam). Amit azóta sem értek, mert ránézésre a fémpin valóban ugyanolyan keskenyebb mint az Outemu kapcsolókon lévők (eleve Outemu gyártja a Gazzew kapcsolókat, ha jól tudom)
Szóval elvileg kompatibilis, gyakorlatban valamilyen érthetetlen okból nekem nem volt az.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
úgy néz ki K2 v2 lesz végül, PBT kupakokkal.
hang profilt szeretném "creamy" irányba elvinni, ahhoz milyen modokat érdemes csinálni? alulra habszivacs, PCB tape mod? gateron red-ekkel jön majd a board, de gondolkozok hogy vegyek hozzá milky yellow pro vagy milky red pro switcheket.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
prtk
tag
No, megérkezett a Q1 Pro. Nem igen volt időm még foglalkozni vele, csak gyorsan átnéztem, hogy minden megvan-e.
Azt viszont láttam, hogy a stabok gyárilag elég erősen meg vannak kenve. Még korábban rendeltem Durock V2-t, itt pihen az fiókban. Vajon hozzáad az élményhez vagy csak megszivatom magamat, ha szétszedem? -
dqdb
nagyúr
A jobb Ctrl-re sokszor Fn-t tesznek
Igen, ez a helyzet. A default keymapban a jobb Ctrl helyén Fn van, és az Fn rétegre pedig semmit sem tettek.A hosszú ű gomb lenyomásra 3 gomb együttes lenyomást regisztrál: a két SHIFT-et és a 3-as billentyűét.
Ez furább, mert a mátrix így néz ki, nincsenek sem egy oszlopban, sem egy sorban.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A jobb CTRL nem regisztrál lenyomást
Érdemes forrasztás előtt csipesszel letesztelni a nyákot, hogy minden billentyű jó-e. A jobb Ctrl-re sokszor Fn-t tesznek, lehet, hogy ezért nem látod, pedig a billentyű rendben van. Hiányzó dióda tud még ilyen problémát okozni.A hosszú í gomb lenomyásra hosszú ű lenyomást regisztrál.
Ez VIA konfigurációs probléma: NUBS nevű billentyűt állíts be a Í helyére (és az Ű helyére is szerencsésebb a NUHS).A hosszú ű gomb lenyomásra 3 gomb együttes lenyomást regisztrál: a két SHIFT-et és a 3-as billentyűét.
Ez forrasztási problémát is jelenthet akár.Elsőre tolnék egy EEPROM törlést, hátha a VIA belső memóriája állt fejre. Ha direktben QMK-t használsz, akkor ott nézzél bele a keymap forrásába, de inkább told fel a VIA firmware-t, mert a VIA key testere sokkal jobb és kényelmesebb beüzemeléskor.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz FireKeeper #79900 üzenetére
A délre néző LED-nek az a lényege, hogy betartják a Cherry specifikációját, és Cherry profilos kupakokkal nincsen meg a Caps Lock sorában az inkompatibilitási probléma (ami a custom/enthusiast vonalon a legelterjedtebb kupakprofil). Anno a LED-ek támogatását az ablakos kupakokhoz találták ki a lock billentyűkre.
Az északra néző LED-re azért tértek át a gamer billentyűzeteknél, mert a kupak felső felét világítja meg, ahol a felirat van, és az ezeknél a billentyűzeteknél alkalmazott magasabb OEM profilnál nincsen binding probléma.
-
ATI
senior tag
Sziasztok!
A hétvégén befosszatottam a switcheket a Mr. Suit PCB-mre. Majdnem jó lett. A problémák:
- A jobb CTRL nem regisztrál lenyomást
- A hosszú ű gomb lenyomásra 3 gomb együttes lenyomást regisztrál: a két SHIFT-et és a 3-as billentyűét.
- A hosszú í gomb lenomyásra hosszú ű lenyomást regisztrál.Kiforrasztottam a switch-eket ónszippantóval, cseréltem switch-et, nem oldódott meg.Most azon gondolkozom, hogy ki kellene tisztítanom a socket-eket.
Valamint az jutott még eszembe, hogy ki kellene dumpolnom a QMK konfigot, hogy megnézzem, mi van a karakter map-en. Ezzel kapcsolatban full kezdő vagyok, csak tippelgetek.Tudnátok segíteni, merre induljak el?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest