- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tboldi #197915 üzenetére
Az is sokat számít, hogy az ember mihez van szokva. Anno a régi swiftemben mindenkinek halálfélelme volt amikor autópályán mentem vele 140-et. Nekem meg se kottyant, nem értettem miért van ki tőle mindenki. Aztán lett civic, accord. Egy szervizelés után amikor még megvolt muter swiftje kölcsönadta pár napra. Visszaültem és rögtön megértettem miről beszélt anno mindenki
Se nem ment, se fék nem volt rajta, hangos is volt, rázkódott is. Ezek közül addig semmi nem zavart, amíg az volt az én hétköznapi autóm.
-
válasz
vzsryl #197738 üzenetére
Arra próbáltam kilyukadni, hogy azonos méretű SUV és egyterű közül az egyterűben több a hely és olcsóbban üzemeltethető.
Anyóséknak is pofára esés volt egy fél év használat után a Sorento, a Galaxyba mérföldekkel kényelmesebben és többet lehetett pakolni.
Csak hát felültek a SUV-Hype-vonatra...
-
válasz
DonThomasino #197683 üzenetére
Mond meg asszonynak, hogy van ennél jobb technika, meg szebb autó, azonos árkategóriában is.
Ha meg neked kéne ez a tejfölös doboz, akkor van egy rossz hírem ...
-
Nekem nagyon tetszenek a mazdak, de gyűlölöm a rozsdat es engem emiatt elremiszt ez a tipus is. Muszakilag jo auto, de varosban szerintem azt sem tartod nagyon 9-10 liter alatt.
Ha 6 literes fogyasztást akarsz akkor ne középkategóriát nezz, hanem kompaktot (ceed, golf, civic) vagy kisautot (polo, swift).
-
válasz
T0mBd1gg3R #197660 üzenetére
A bosoko tapasztalataim szerint nem minden szélvédőre jó. A civicemen nagyon jó volt, accordon, corsán kevésbé jól fekszik fel.
-
válasz
molnarpeter #196370 üzenetére
180k körül van a Fiatomban, de nem tudok róla, hogy kellett volna egyáltalán hozzányúlni a dobhoz
A volt civicemben 148e km-nél volt cserélve a dobfékben a betét, de a dob még most 222e km-nél is gyári. Hozzáteszem a betétet is kár volt cserélni, mert még 50%-on volt... 2 évente szét van szedve műszaki előtt és ki van takarítva, hogy a padon jó értékeket hozzon, de ennyi.
Ettől függetlenül Én tárcsa-párti vagyok, fékerőből sosem elég.
-
-
válasz
yodamester10 #195740 üzenetére
Meg kéne csipszelni
-
válasz
yodamester10 #195738 üzenetére
Kicsit lomha ezzel a motorral, de legalább nem eszik sokat.
-
válasz
toompa #195726 üzenetére
3-400e éves szinten nem sok pénz.
- biztosítás 50e
- olajcsere 30-40e
- súlyadó 10-20e
- egy-két megyei matrica 5-10e
~100-120eÉs akkor még nem mozdultál meg az autóval. Ha venni kell egy szett gumit (80-120e), meg féket cserélni (50-200e) rögtön ki is merült az éves kereted. És akkor még semmi nem romlott el, szimplán pár kopó/fogyó/kötelező dolog.
Ilyen anyagi feltételekkel én valamilyen kisautót néznék, de az meg nem összeegyeztethető az autópályázással.
-
válasz
yodamester10 #195049 üzenetére
Accordra a reflash 100 felett van és csúcsteljesítményben nem hoz annyit sem. A karakterisztikát írja át nagyon.
-
válasz
Paxker315 #195021 üzenetére
Én T-jettel venném ha kell a dinamika, viszont alaposan át kell vizsgálni és kipróbálni mindent ami elektromos. Volt ilyen céges autónk, csak másik motorral, rengeteg elektromos nyűgje volt. (Kp zárak, board computer, tompított fényszoró, index kar, szervó kormány stb.)
-
válasz
szabonagyur #194785 üzenetére
Mondjuk nekem ha korlatlan benzin kartyam lenne se mennek tobbet egy evben.
-
válasz
T0mBd1gg3R #194761 üzenetére
Bitpork használt Touareg-et, nem olcsó fenntartani. Ja és kvázi eladhatatlan...
-
válasz
[CS]Blade2 #194729 üzenetére
Én a liter*100/km képletet szoktam alkalmazni
25,55*100/327,5 = 7,8
-
válasz
[CS]Blade2 #194456 üzenetére
Elektromos/hibrid kene erre a felhasznalasra.
-
válasz
footy #194424 üzenetére
Persze hogy úgy erzed, mert teljesen mashogy van hangolva az a motor. Alul verszegeny, felül megy. Hozzateszem nem rosszul, egesz jol futja a 0-100-at is. Csak hát teljesen mashogy kell hasznalni, mint egy turbost. 8g civic szerintem sem a minoseg mintakepe, akkor mar vagy az accord fele nyulnek vagy 9gen civic, az talan egy fokkal jobb.
-
válasz
bexinho23 #194360 üzenetére
Mit tudok, mit érdemes megnézni első körben?
Mindent érdemes megnézni. Aláfeküdni picit megemelve akár, zseblámpával megvilágítva az alját, hol akadt fel esetleg, mennyire van rozsda. Összes karosszéria elem illesztést ellenőrizni, hogy mindkét oldalon egyenlően futnak-e, nincs-e gyanús különbség. Nyúlványok épek-e ajtók alja rozsdásodik-e, alvázszám-motorszám rendben van-e. Ha megemeled meg lehet nézni, hogy a gátlók fojnak-e, milyen állapotban van a fék stb. Minden kapcsoló, gomb működik-e és azt csinálja-e az autó amit elvársz tőle. Motor olajbetöltőbe is be lehet kukkantani, mennyire kokszos, habos-e. Hűtővíz szintje megfelelő-e, nincs-e benne olaj. Ha minden Ok, akkor be lehet indítani. Lehetőleg hideg motorral történjen az első indítás, gyanús ha bemelegített motorral várnak. Ha beindul meg lehet nézni, hogy füstöl-e, bár ilyen téli időben fog, bármilyen egészséges motor, mert hideg a rendszer. Ergo ebből nem fogsz tudni most megállapítani semmit. Utána menetpróba, felkapcsolgatsz minden fokozatban, veszi-e őket szépen, simán jár-e a váltó, nem csúszik-e a kuplung, elengedett kormánynál egyenesen fut-e az autó, fékezésre nem-e ráz és nem-e húz jobbra/balra, nem rángat-e gyorsításra a motor, kitekert kormánynál nem nyekereg stb.
Biztos van amit kifelejtettem. Nekem általában ilyen 1.5-2 óra szokott lenni egy átvizsgálás, ha érdemes rá az autó. Sokszor viszont nagyjából 5 perc alatt találok annyi turpisságot, hogy otthagyom, nem szoktam húzni az eladó idejét ha nem látom értelmét.
Emlékszem tavaly előtt muternak néztünk verdát, képről anyáméknak jónak tűnt, elmentünk megnézni családi házhoz, még be se mutatkozott mindenki, de már mondtam hogy mehetünk haza
Köpni nyelni nem tudtak.
-
válasz
[CS]Blade2 #194097 üzenetére
meg a méregdrága guminyomás ellenőrző
Mer' azt az EU megköveteli. A rádiót nem.
-
válasz
Tothg86 #193992 üzenetére
Ha most nem látsz rajta egy szem rozsdát sem sehol, akkor is nehéz megmondani, hogy 10 év múlva milyen állapotban lesz. Keresni kell egy kvázi rozsdamentes darabot és azonnal lekezelni, üregvédelem, alvázvédelem. Nem himu-humi módon, hanem normálisan (150-200e Ft, ha nem kell lakatolni semmit). Ha ezt megteszed, valószínűleg az elkövetkezendő 5 évben nem lesz gondod a rozsdával.
-
válasz
BeZol #193990 üzenetére
Valószínűleg stresszel, az általad elmondottak alapján lehet picit türelmesebbnek kell vele lenned. Ne ordibálj, ne szúrd le és ne nyúlj bele a kormányba mert elveszed a pici önbizalmát is. Menjetek először kertek alatt, kihalt utakon, lassan, türelmesen. Ne súlykold, hogy lassú, miért nem megy gyorsabban, miért nem látta ezt meg azt. Bele kell jönni, neki lehet ez lassabban megy. Engem is halálra idegesít ahogy a feleségem vezet, pedig Ő nőkhöz mérten kifejezetten dinamikus, de egyszerűen nem abban a ritmusban csinálja a dolgokat ahogy én szoktam. Meg kell tanulni nem mindig beleszólni, még ha néha ez nehéz is
-
válasz
BeZol #193971 üzenetére
Szia!
Mindenki érdekében azt javaslom, hogy ne lezúzható autót keress, hanem menjen el és vegyen pár órát egy oktatótól. Kvázi bármelyik autós suliban van lehetőség újrakezdőknek pluszórát venni. Vesz egy 20-30 órát, megjön az önbizalom is és jó eséllyel nem fogja ripityára zúzni a saját autótokat sem.
Autóból szerintem ne hummer méreteket nézegess, hanem valami olyat amivel könnyen tud majd parkolni. Parkradar előny, légzsák + működő ABS mindenképp legyen.
-
válasz
molnarpeter #193901 üzenetére
Igen, az sem rossz ötlet.
-
válasz
molnarpeter #193899 üzenetére
Napi 240 km egy Clioban... Nem tudom, spórolás ide vagy oda, én középkategóriás autót néznék, ilyen napi futáshoz. Itt már számít, hogy mennyire halk és mennyire kényelmes egy autó. Alsó hangos napi 3 órát fog autóban ülni.
Részemről Mondeo MK4 2.0 TDCi vagy Accord 2.2 CTDi.
-
válasz
ngaba #193830 üzenetére
Hja, csak ez is általában úgy működik hogy van valakinek X összege amennyiért tudna venni egy megbízható benzinest. Erre meglátja, hogy egy kategóriával feletti dízel autó pont ugyan annyiba kerül. Inkább megveszi azt. Aztán az első 2-3-400e Ft-os számlánál jön a felismerés, hogy fenntartani nem pont ugyan az a két autót
-
válasz
T0mBd1gg3R #193828 üzenetére
Mindig fájdalmas rákölteni a 4-600k-t a dízelre, mert 99%-a a usereknek nem rak félre ennyit az autóra. Benne van, hogy egy év alatt rálocsolsz 1.5M-t mert beszarik minden, de az is lehet hogy 5 évig csak használod és semmi dízel speckó dolog nem jön ki nálad.
A legfontosabb szerintem, hogy légy tudatában annak mi van az autódban (turbó, kettőstömegű stb.) és mi mennyibe kerül(het) ha elromlik. Illetve legyen egy fix tartalékod, ami nem 50e Ft-ot jelent.
-
válasz
T0mBd1gg3R #193778 üzenetére
"Kedvezőbb-e a saját autó honosítása, mint a direktbe történő külföldi autó forgalomba helyezése?"
A válasz lényegében nem. A műszaki szemle/vizsga díja a jármű műszaki érvényességétől függ, a regisztrációs adó pedig csak a jármű paramétereitől függ. Emellett az okmányirodai költségek is előre meghatározottak, az egyetlen amin spórolni tudunk a vagyonszerzési illeték, amennyiben 2014 előtt szereztük a tulajdonjogot. A 2014.01.01. után vett autókra ugyanis vagyonszerzési illetéket kell fizetni, forgalomba helyezéskor.
-
válasz
BigBlackDog #193718 üzenetére
Volt korrekt oldschool amcsi erőkből épített autóhifim, azóta minden szar
Civic gyári hangszóró mágnes megér egy misét -> [kép]
(mellette egy fokkal komolyabb hsz, ami nem igazán fért be a gyári helyre)
-
válasz
BigBlackDog #193698 üzenetére
Apósék szerették a Galaxyban. Amíg nem kaptak egy kavicsot és repedt félbe a szélvédő. Amikor megkapták az árajánlatot a fűthető szélvédőre, rögtön nem is volt annyira fontos extra...
-
válasz
Oryctolagus #193105 üzenetére
Érdemes egy megosztható google drive mappát csinálni, oda feltenni és ide csak egy linket rakni.
-
válasz
diegho #193098 üzenetére
Hány cipőt tároltok a lábtérben?
Nekem 2 gyerkőcöm van, max azt a cipőt dobjuk le oda ami épp rajta van.
Egyébként szvsz gyerekek bármiben elférnek hátul, feleségem C corsájában is több mint elég a hely nekik gyerekülésestől.
Persze ha már lóbaszó 200cm-es 18 éves kölkökről van szó, az más tészta.
-
válasz
Gombinyó #193083 üzenetére
Legdurvább ilyen sztorit szerintem ismerősöm tolta be, vett szalonból 2db Ford Kugát (egyet magának, egyet a gyereknek), hitelre mindkettőt. Jövő héten bement, hogy Ő végtörlesztene. Köpni nyelni nem tudtak, azt mondták nem fog menni, mert még a törzskönyv sem jött meg
-
válasz
zoner15 #193069 üzenetére
Valami szívó benzin verdát keress. Teljesség igénye nélkül ami ebből a keretből megbízhatónak mondható: Opel Astra G, Suzuki Ignis, Suzuki WagonR, Toyota Yaris, Ford Fiesta MK5.
Focus, Jazz szerintem nem fér a keretbe értelmes állapotban. Sportos autót ne keress ennyiért.
-
válasz
KubanitoS #193055 üzenetére
A Honda is jó, de a hibrid előremutatóbb. A Honda 1.5 motorja azt hiszem a civic motorja turbó nélkül, nincs vele gond. Szerintem egyikkel sem jártok rosszul, évi 5-10e km-en a benzin különbözet sem egetverően sok egy új autó árához képest (only benzin vs. hibrid). Én azt venném a helyében ami igazán tetszik neki.
-
Ha már Lancer a téma, a 7gen CVT váltója milyen?
-
válasz
laserjet1018 #192495 üzenetére
Az 1.4-re azt hiszem nem jellemző, bár ez már tényleg nem kevés km. Ha gondos gazdától való az autó, aki lelkiismeretesen cserélte az olajat, akkor szerintem a motornak nem kéne baja legyen. Persze ennyi km alatt minden más is kopik. Összességében nem vetném el elsőre, de átnézném rendesen. Illetve az eladás nem lesz egyszerű.
A váltó szerintem elírás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest