- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Szerintem a gumi az autón a kritikál dolgok egyike, ott nem kellene okoskodni. Alapvető szerepe van a haladásban, megállásban, az életed múlhat raja, ő a kapcsolat az aszfalt meg a másfél tonna között amiben ülsz, rajta múlik, hogy hányszor és milyen pózokban tudod a fizikát megkhm...
Inkább nem ültetem a kocsit, nem fóliáztatom, nincs rainX a szélvédőn, nincs felpolírozva a kasztni, nincs szép 15-ös alufelni, de futómű, gumi, fék, kormány, olaj, világítás legyen rendben. Kinek mi a fontos.
@tboy93: te egy hös vagy.
-
DeFranco
nagyúr
Dettó erre a használatra én nyárra vettem egy szett barumot (brillantis 2) télre meg egy szett dunlopot (winter response 2). Téli azért fontosabb, ott hamarabb van necces helyzet a csapadék miatt.
Kibicnek meg semmi se drága, egyrészt meg van magyarázva a saját hülyeség is, már nem fáj annyira, másrészt meg ha történik valami veled, semmi köze hozzá, nem kell neki helyt állni, biztos nem nézted meg rendesen, hát meg volt mondva hogy jól meg kell nézni.
szerk: ja, ha jól emlékszem, Nokian jó, Semperit talán jó (annak a nyáriját néztem csak), Barumot nem biztos, hogy vennék télre, de nézd meg esetleg még a teszteket. Mekkora méret?
-
DeFranco
nagyúr
Én nem vennék használtat. Nagy kockázat, minimális az esélye hogy kifogsz 4 hibátlant, és szégyenletes taknyolásnak tartom, ha valakinek "majomra telik" de a banánt már nem akarja kifizetni.
Nyilván ha valaki driftelni jár, vagy a szántó meg a hobbi között közlekedik akkor más a helyzet, de normál forgalomra normál felhasználásra sokkal inkább egy tisztes közepes gumi (barummal jó tapasztalatom van) mint egy ki-tudja-honnan használt.
Persze mindent meg lehet magyarázni, flame lesz ebből is már látom, de szerintem használt gumira (normál használatnál) nincs magyarázat.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #94117 üzenetére
Lehet örökölni tartozást is, de akár vagyont akár tartozást örökölsz le is mondhatsz az örökségről, de azt akkor előre meg kell tenned.
Azt nem tudom, mi van akkor, ha megöröklöd a vagyont, és utána kerül elő egy hitelező, aki az adott időpontban nem volt ismert, de az tuti, hogy mindkét irányban lehet örökölni, és van lehetőség az örökségről való lemondásra.
Egy jogász ezt biztosan alaposabban ki tudja fejteni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
molnarpeter #94052 üzenetére
nem az a baj vele hogy nem tanit meg ingyen mindenre, nyilvan semmi nincs ingyen, ez csak egy teaser.
de egy ilyet meg lehet fogalmazni ennel sokkal szabatosabban, targyilagosabban is. sot, sokkal szabatosabban es targyilagosabban kell megfogalmazni, hogy hiteles legyen. ehelyett ki nem bontott feligazsagokat, meg lozungokat puffogtat.
olyan az egesz mintha idegbol irta volna, hirtelen felindulasbol, aztan olvasas nelkul posztolta. pedig ez egy tervezett cikksorozat tervezett resze.
ez igy engem nem igazan gyozne meg, ha penzugyi tanacsadot keresnek.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
jozefgucci1 #94023 üzenetére
A kiszámolóblog túltolta a biciklit már úgy fél éve. Meg van győződve önnön nagyságáról, vagy nagyon akarja pörgetni a tanácsadás bizniszt, de mindenképpen jóó nagyokat akar mondani, csak már alátámasztani nem tudja rendesen.
Osztani kell kettővel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #93916 üzenetére
hát... a szervíztörténet, ha csak papíron él, akkor olyan, mint ha nem is lenne, nem tudom le tudtátok-e kérdezni valahol.
ez van, ilyenek megtörténnek benne van a sztoriban mindenkinél.
#93920: márkaszervíz munkájától mentsen meg a magasságos Úristen. sokkal többet és durvábban taknyolnak mint egy közepes maszek.
(#93923) tboy93: akkor legalább valóban kiszámlázták. mindegy, ez már veszett fejsze, ne foglalkozz vele, ha gatya, ki kell cserélni, most csináld meg jóra, aztán jóvilág
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #93899 üzenetére
nosza, linkeld ezt a futóműmérő birgádot? rázópadjuk is van (vagy az ugyanaz, mint a futóműmérés)? van egy látens fémes kopogásom (ezzel voltam a szerelőnél) de nagyon nehéz előcsalogatni, jó lenne kirázatni, hogy mi kopog.
szerintem az autós társadalom ma itthon nem az igényesség és a felelős állapotfenntartás irányába megy sajnos. egyre több a seggen csúszó autó 8-10 éves hiperes téligumin. olajcsere stb. azért van, mert mondják, de azt is nyújtják mint a rétestésztát.
gumit amúgy figyelem mindig, tök egyenletesen kopik
@tboy93: hova ereszti az olajsarat? mit nézzek?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #93895 üzenetére
igen, meg nézegethetem a rugótányért is, oda megy az olaj, végül is nem tart semmiből ránézni időnként. talán az az első jel, hogy engedi az olajat a tányérba... de azért jöttem kérdezni, hogy van-e valakinek még ennél is jobb tippje. az ilyen érezni fogom, ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, mert ugye nem tudom, hogy mit is fogok észlelni pontosan.
szvsz rábízom a szerelőre a beszerzést, megvan hogy mivel dolgoznak (sachs) meg honnan szerzik, nem is nagyon szokás hozottból dolgozniuk. ami árat mondott, az munkatartalom függvényében reális lehet, ha a cromax árat nézem, ha benne van a futóműállítás ára is.
nem mérettem be őket, nincs most keret ilyen méréseket csináltatni, meg tele is van a törpöm, hogy ahányszor mérnek valamit, az nekem mindig sokba kerül, és eddig mindig feleslegesen.
@tboy93: az ezzel a bökkenő, hogy mindenkinek mást jelent a k*vára. ha úgy nézem, akkor az enyém is k*vára kopog, ha viszont átlagolok, akkor meg egész keveset
mindegy, ha gond lesz, cseréltetem mindenképpen, nem fogom elhanyagolni, de azért nem szeretném elsietni, meg azt a tanácsot is kaptam, hogy még ráér.
(#93897) kornelka: vagy csak megtanulták kerülni az ellenőrzéseket... nincsenek illúzióim, nem hiszem, hogy egszerre mindenki elkezdte a pénzt locsolni a tizenéves átlagautókra.
-
DeFranco
nagyúr
Ha már lengéscsillapító: voltam most más dolog miatt a szerelőnél, megbeszéltük, hogy a jobb lengéscsillapítóm lassan majd el fog köszönni. Még nem rossz, csillapít rendesen, lehet menni vele, csak több kisebb úthibán áthajtva már van egy műanyagos zörgése - valahogy úgy magyarázták, hogy pont abban az állásban, ahol a leggyakrabban van terhelve, ki van kopva, és ott bezörög. Ettől még jól csillapít, rendben van, csak már van hangja, ami utal arra, hogy valamikor búcsút kell venni tőle a jövőben.
Megkérdeztem, még nem szükséges a csere, majd ha rosszabb lesz a helyzet, akkor cseréljük csak.
Kérdés: honnan fogom tudni, hogy ez gatya? Mikor, én honnan veszem ezt észre akkor, amikor még nem veszélyes a dolog, nem is megyek vele árokba, de már időszerű a csere? Azt azért nem akarom megvárni, míg egyszer csak elpattog a kerék és megszűnik a tapadás nagyja. Gondolom van valami jele még előtte, hogy meddig lehet vele menni.
-
DeFranco
nagyúr
Szerintem rendben van, kizártnak tartom, hogy rendőr ellenében hiányolják a kék-sárgát.
Én akkor is hívnék rendőrt, ha a vétkes fél a saját kezével tölti a papírt, mert gyak. semmit nem ér. Utólag bármikor meggondolhatja magát, meg hozhat két tanút aki "látta" az esetet, és máris fordul a hancúrléc. Nem érdekel, akármi van, rendőr.
-
DeFranco
nagyúr
Én kitöltöttem volna a kék-sárgát, amúgy fasza. Rendőr>Kék-sárga
(#93635) hdman: elismerte volna. ismerősömékkel is történt ilyen eset, és ott tényleg nem volt hibás a papa, ismerősöm mellett ülő női sofőr ment bele a full pirosba, csak szépen sírt a rendőrnek, a papát meg elkaszálták. az sem ismerte el (persze hogy nem nem ő volt a hibás) a rendőr meg megmondta neki, hogy ha nem ismeri el, akkor bevonja a jogsiját és mehet alkalmasságira, tudja mikor kapja meg... duzzogva de aláírta a lapot.
nem érdekes ez, csak tudod milyenek a biztosítók, jó ha megvan a papíráru kilóra. de így is védve vagy.
-
DeFranco
nagyúr
Az elhagyott kapanyelet letámasztottam a bejáratnál, majd a tulajdonos kifelé vigye magával mielőtt valaki átesik rajta.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #93470 üzenetére
elvi a kérdés
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tboy93 #93466 üzenetére
viszont ez egyben azt is jelenti, hogy ha utána szenvedsz kárt, akkor meszeltek, egy fillét sem kapsz, ki vagy fizetve, nullát ér az autód.
(azt nem tudom, hogy csaót lehet-e rá kötni így, illetve azt sem tudom, hogy a saját felelősségbiztosításod él-e ettől függetlenül, de utóbbi gondolom igen)
-
DeFranco
nagyúr
az érintkező meg a NYÁK között egy szimpla tollrugó van, ohne ilyen úri huncutságok mint olvadóbiztosíték vagy valami
tehát ha kap az áramkör valahol egy kóbor túlfeszt akkor
a) levágja a kocsi biztosítékát, mehetsz venni egyet
b) levágja a rá kötött eszközt, mehetsz venni egy másik navit-telefont
c) ha esetleg minden bírja, akkor kigyullad a töttő -
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #93379 üzenetére
Szóval remélem lejön, hogy az alapvető különbséget a kettő között abban látom, hogy a TC azt teszteli, amit a szponzorok nagy kegyesen odaadnak nekik, ezzel szemben egy nyugati újság megteheti azt, hogy egyrészt kicsit kritikusabb hangot üt meg, mert annyira nem kell attól fosni, hogy legközelebb nem kap tesztautót, másrészt ha nem azt a verziót kapja, amit tesztelni szeretne, akkor szerez egyet később magától különösebb erőfeszítések nélkül.
A TC-nek attól épült nimbusza autós körökben, hogy gond nélkül lehúztak bármit ami nem tetszett nekik, és válogatás nélkül (látszólag) küldték el a 'csába bármelyik gyártót, ha gyengét tett le az asztalra. Ez tette őket naggyá.
pedig rengeteg energiája marad a hobbijára, ami neki nem abból áll, hogy a családi kasszából elkunyerált aprópénzből, gombokért megvett roncshalmazt megpróbálja járóképes állapotban tartani, mert néha el kell vinni a gyereket suliba, meg nagybevásárláshoz is jó lenne egy autó, ha éppen nincs nála tesztjárgány.
Ööö... tetszettek volna egy kevésbé kúl de járóképes autót megvenni? Tetszettek volna nem hobbiból három autót tartani amiből jó ha egy járóképes? Hadd ne sajnáljam már meg őket. Nem éhkoppon vannak ezek, megvan nekik a nagyon jó pénzük, amivel semmi baj nincs, de a pénztelenség nem is kifogás hogy a munkájukat nem végzik megfelelően.
@TaaT: naja...
(#93379) peterkeT: (reszerk):
nekem sem esik teljesen egybe a hobbim a munkámmal, bár szeretem amit csinálok. so what? végezzék a dolgukat rendesen vagy húzzanak vissza a balettba ugrálni. ez így nem rendes munka.
Pont ez az, hogy az egész átment egy barkácsmagazinba
OK, de akkor ezt így is kell kezelni, mert jelenleg még mindig inkább általánosan elfogadott hivatkozási alapnak tekinti a többség (okok lásd fent)
itt mindenki olajcserével ébred, aztán délutánra már ki is cserélte a hengerfejtömítéseket,
kunc. max. két ember
meg van pár mozigépész. majd tegyél fel egy-két konkrét szakmai kérdést (bár a te esetedben ez nehezebb lévén kint vagy) hogy merre hány méter szerelő-lakatos-egyébkedvesuram ügyben, lesz itt akkora hullaszag, hogy öröm nézni
1% hozzáértő 49% lelkes érdeklődő 50% megmondó
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #93371 üzenetére
ez nem a szegénységről szól, ezek az "újságírók" lelkesedésből meg kihívásból kendácsolnak. nincs is ezzel gond.
(azzal már inkább, hogy nagyobbat akarnak szarkni mint amekkora a fark, de ezt ők meg tudják oldani ismeretségek és szakismeret útján, ellenben lassan kismagyar iparági sztenderdek lesznek olyanok, hogy sharan alatt 3+ személyes autó nem létezik - a sok majom meg megeszi és aztán lehet kerülgetni a guruló roncsokat az utakon, hogy ne benned találják meg a végállomást)
azzal, hogy ez már átszivárog a szakmai részbe is, meg azzal, hogy már becsnepnek is ez a micisapkás atlétás, haverkomajóbarátos, szartoszogató vonal a hivatkozási alap egy naiv ügyfél érdeklődésére válaszul, na az már kiszabottul nagy probléma.
el vannak szálva, el vannak tévedve, de nagyon messzire, belterjes sulirádió szint ez már lassan.
"jó esetben csak tizenéves, de akár ennél jóval idősebb roncsokat bütykölgetnek, akkor az valahol a friss információktól, meg a modern autók megismerésétől veszi el az időt"
ööö... tudtommal a roncsok bütykölése magánügy, szabadidőben, a friss információ meg a modern autók megismerése meg munka, amiért fizetést kapnak, és munkaidőben kutya kötelességük ezzel foglalkozni.
de ezt már leírtam a mostani posztom előzményében, amire válaszoltam.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DeFranco #92885 üzenetére
"Nem feltétlenül az évjárat dönti el, hogy egy autó jó-e vagy sem. Egy jó állapotú idősebb autó még nagyon sokáig szolgálhat hűségesen a megfelelő karbantartás mellett. Nézzen csak a Csikós családra, a legfiatalabb autójuk is huszonöt éves, a Zsolt állólámpása meg negyvenegy, és mégis megy. A szerkesztőségben is mindenkinek öreg autója van, mégis boldogok velük. [...] Nem a környezetének veszi az autót, hanem magának, ha Önnek jó, akkor hajrá." becsnep
köszönöm szépen nincs több kérdésem
szerk: azért az életnek van humora, nem gondoltam volna, hogy ekkora abszurdot tol a felvetésemre ilyen rövid időn belül... facepalm b+
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #93030 üzenetére
Na kiszámoltam, a kalkulátor szerint 67k kb. havonta ebből 30 a benzoán.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #93030 üzenetére
Nyugi, természetesen írva vagyon minden, csodálatos pivotok gyártódnak belőle, mikor mi merre mennyi forint, milyen költségkategóriában, dátum, ellenjegyzés, pöcsét helye, s.k., inkább csak humorizáltam.
Hónapra nem bontottam még le, ez igaz, nem is tervezem, tök felesleges most még. Másfél éve van meg a kocsi, nyilván abnormálisan magas kezdeti rálapátolás (vételáron felül még két szett jó gumi, nagyszervíz, adminisztratív költségek, stb., extrém magas lenne a havi költség. ha meg elkenem várható használati időre, akkor meg 5 és 10 év között gondolok egy számra... az sem jobb). Később lesz ez inkább érdekes.
De amúgy látom az összegeket, írom, figyelem, számolok, de nem úgy, hogy havonta mennyit visz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
EQMontoya #93023 üzenetére
Nem tudom mennyire köztudott ebben a körben, de én imádok számolni, expense tracking alatt van minden kiadásom, molyolok vele, elemzem, tervezek, budgetnörd vagyok, na...
...de akkora tököm még nekem sincs, hogy kiszámoljam mennyibe van a kocsi havonta, mert nincs kedvem ráállni a xanaxra
-
DeFranco
nagyúr
Hú, hát ez nagy flamefészek
Szvsz ez nagyon relatív. Megölt több embert, gyakorlatilag szándékosan (részegen gyorshajtani viszonylag nehéz véletlenül), ezért van akinek a szemet szemért lenne csak a megfelelő, van aki szerint egy rossz döntésért sok elvenni élete legszebb-legerősebb 10%-át, különös tekintettel arra, hogy a gyerekei felcseperedéséből ezzel teljesen kimarad.
Nem tudom megítélni, hogy sok vagy kevés, de több mint vártam és nincs bennem az az érzés, hogy ezt a vagyoni helyzetének köszönhetően olcsón megúszhatta.
-
DeFranco
nagyúr
A két év előzetes mellé még minimum (de úgy is elintézik neki hogy ne legyen több) 4 év (max 7) a böriben.
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
focvis #92898 üzenetére
nem szívesség ez, hanem barter
nekik megcsinálják te meg elolvasod a szaki nevét a cikkben, meg valahogy mindig ők kerülnek elő szakérteni -dokizni ha van valami, aztán ha bajod van, és jobb ötleted nincs, csak ráguglizol a cégre.
uram-bátyám marketingszinte mindenki jól jár
@8th: ha lesz érkezésem elolvasom, persze
-
DeFranco
nagyúr
nem olvastam a cikket, általánosságban írok, de pont csikóséknak meg a komplett belsőséges bagázsnak nem hinnék el gyak. egy sort sem ha használtautó-fenntartásról írnának. fényévekre vannak a realitástól, valahol az üveghegyen túl a hacsiroku-szaröregbogár tengelyen, ahol valahogy mindig elmegy a kocsi milánóig lógó fékkel, valahogy mindig összejön 10 ember meg egy csápos emelő hétvégén túlórában grátisz, inkluzíve hegesztő kedvesuram, és valahogy mindig pont van haverbótban alkatrész és épp arra járó haver is, aki koordinátára viszi a cuccot, ha szétesik valami az út szélén.
régen ez nem volt ennyire transzparens, több volt a realitás és kevesebb ez a szőrös-olajos kendácsolós egymás szarán röhögés.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Kornel #92813 üzenetére
hm... úgy láttam, hogy már elmentél a prius felé, de azért válaszolok
mennyiért mérnek egy ilyen normálisat?
hát, én 800 alatt biztos nem nézelődnék, tipikus válságautó jó ár-érték aránnyal, ami miatt viszonylag tudja tartani az árát. amikor én nézelődtem, tényleg nem nagyon volt értelmes millió alatt, most nem tudom mi a helyzet, de szerintem 900 körül, esetleg kicsit felette reális kifogni egy tényleg jó állapotút. ami alatta van arra szvsz. ráköltöd a különbözetet, vagy elfogadod, hogy "kicsit már fostosodik de még nem szár"
érdemes fl-et nézni, mit változtattak?
passz, [rvilike] szerintem jobban tudja, vagy a wiki, én a külső dolgokat ismerem meg, hogy belülről mit változtattak, az passz. annyit tudok, hogy javítani javítottak rontani nem rontottak rajta. fl előttiek már azért öregecskednek is rendesen, én csak utolsó gyártási évek környékén nézelődnék. egy 10 évesben még van 10 év, de akkor is....
az mondjuk elriaszt tőle, hogy eléggé rohadnak ezek is.
ez mostanában egy népszerű fud, de szerintem nem rohadnak jobban, mint egy másik márka. mindig hallok ilyeneket, hogy ez vagy az már pedig nem rohad 10 évesen sem, sehol sem, még ott sem, ahol már alapozó sincs, de - minden vonatkozó szaktudást nélkülözve - én ezt azért mindig inkább a wishful thinking kategóriába sorolom. 10 évesen szinte minden rohad már valahol legalább egy kicsit.
Jó, nyilván az enyém is "rohad", én látom, de amikor másnak megmutatom rend szerint kiröhögnek, hogy ne vicceljek már, ez még messze nem rohadás csak plezúr.
Konkrétan a focus esetén az a helyzet, hogy két ismert neuralgikus pont van, ahol hajlamosak a korrózióra: az egyik az első kerékív hátsó sarka, itt nem véd semmi a kőfelverődések ellen, így egy idő utál leveri a lakkot és elkezd korrodálni. Ugyanitt belülről a csapadékkal bevitt mocsok tud megállni, és csámcsogni a fémen. Takarítással, kezeléssel orvosolható.
Ezen kívül az ajtók alja, főleg az elsők, itt egy idő után tervszerű a rohadás, de ez látható, értékelhető, nekem most csinálták meg 5k/db áron. 10 év után kellett hozzányúlni, megállítani nem lehet csak lassítani, most 2-3 évig remélhetőleg nyugi van, aztán max. ismétel. Na ezt sem úgy kell elképzelni, hogy lerohad a kocsiról az ajtó, csak az alsó élen, a vízkivezető nyílásokon megáll a víz, és az alsó él belülről korrodál. Nem üt át, nem rohad fel, csiszol, kezel, kész. 4 ajtóból 1 volt necces, 1 közepesen necces, 1 picit necces és 1 szinte semennyire nem necces. Fotókat tudok mutatni.
Ezek a pontok a kényesek, egyebekben nem tudok korrózióról.
-
DeFranco
nagyúr
nem érek rá, csak trollkodni
este van privát-megválaszolási-idő
(na, szóval észben vagy tartva, de ez tényleg nem az a nap, amikor neki tudok ülni valaminek a fórumon, amihez kell 10 mp-nél többet tudatosan csinálni valamit)
@giigz: még egyszer kérdezem, téged sokszor megvertek az iskolában a többiek ugye?
-
DeFranco
nagyúr
kompjuta szerint, vagy tankolással mérve? nettó országúton, vagy azért haza is megyünk vele, meg oda is érünk vele? 85-tel megyünk oppa tempomat style vagy megelőzzük a transportert?
persze, hogy be lehet vinni 6-ra, nekem mindenféle tervezett fogyasztáscsökkentő viselkedés nélkül 6,31 volt a legalacsonyabb fogyasztásom, de a nagy átlag elég egységes körülmények között (azonos útvonal közel azonos sebesség (persze ez függ a rendelkezésre álló időtől meg a hangulattól) közel azonos rakomány) vezetve mégis 6,96 az eddig megtett 18k+ kilométer alatt.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Csaby25 #92695 üzenetére
focusnál ~80-90% országúttal nem tiporva nem pakolva 7 literrel számolj nagy átlagban, az reális. ha nem klímázol 40 fokban sem, akkor valamivel talán kevesebb.
6,5 az kb. akkor van, ha nem ül melletted senki és a téged megelőző teherautók légörvényén gyorsítasz fel 85-re, és azt tartod tökön-paszulyon át.
6 meg csak giigz képzeletében van meg a nem annyira precíz ismerősei fejében.
(heti 300-400 kilométert használjuk a fókát, ketten, hétvégente, 3x100-as etapokban, addig van benne város, amíg elhagyjuk, többi országút meg komótos (110) pálya. Ha pályán meghajtom (120-130), akkor 7 felett áll meg valamivel.)
@kornelka: mk1 fl 1.6 sedan fresh 2004
-
DeFranco
nagyúr
válasz
raczger #92667 üzenetére
1.6 os fókám van, és nem szoktam letagadni sem a hibáit, sem a fóka típushibáit soha. értelemszerűen próbálok utánajárni a motor meg a kocsi jellegzetességeinek, várható bugjainak, de ilyet még az életben nem hallottam volna, hogy a fóka bármelyik benzinmotorja akár csak hajlamos is lenne a hengerfejesedésre üzemszerű használat, és ésszerű olajcsereperiódus mellett.
ki merem jelenteni, hogy az ismerősöd minden valószínűség szerint téved.
-
DeFranco
nagyúr
Ha féktávon belül szabálytalanul eléd hajtanak, akkor nem tudsz mit tenni
A féktáv nem adott dolog, hanem a sebességeddel arányos (a fékek, gumik stb. állapotától most tekintsünk el). Mi következik ebből? Ha szabálytalanul eléd hajtanak és nem tudsz megállni (mert hosszabb a féktávod) akkor az idézett kresz szabályt megsértetted.
Én is tisztában vagyok vele, hogy ez nem minden esetben tartható, mert gyökkettővel mennénk akkor, de belátható, lassújeles kereszteződéshez közelítve rácsutkázni a gázt eléggé nem nevezhető véletlennek.
50-50. Nagyjából arányos szerintem is.
-
DeFranco
nagyúr
Nemigen. Gondolom ott is él a kresz szabály mi szerint a sebességet úgy kell megválasztani, hogy az a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
...és a kereszteződésben életszerű szituáció, hogy kikanyarodnak eléd.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
parandroid #92566 üzenetére
Általánosságban egyetértek veled, de én úgy látom a videón, hogy amikor még épp a felezővonalon (pontosabban a középső szigeten) belül volt az autó, már elég közel volt a motoros ahhoz, hogy észrevegye, és felmérje a sebességét.
Gondolom akkor már a kereszteződésbe figyelt, hogy onnan jön-e veszély.
Szerencsétlen volt, nem vette észre, lehet én is benéztem volna, mert másfelé nézek akkor, de észrevehette volna.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
runner 125 #92499 üzenetére
a "megfelelő" és a "legjobb" között pont egy faroknyi különbség van
-
DeFranco
nagyúr
két kérdés:
kikanyarodáskor, vagy olyan esetben amikor nem álltok meg, de számottevően lelassultok, milyen sebességben folytatjátok az utat? ha kettesben engedem fel a kuplungot, akkor 1-1,1k körül indul a fordulat, ami annyira azért nem jó. ilyenkor vissza kell pakolgatni egyesbe? nekem anno még úgy magyarázták, hogy ha mozog az autó, akkor kettes vagy felfele, és a váltó sem szereti a mozgás közben egyesbe rakást, egyértelműen nehezebben veszi be, mint a többi fokozatot visszaváltásnál.
kanyarodósávban, vagy olyan esetben ha a sávkiosztás egyértelművé teszi az irányváltást, kell-e illetve szabad-e használni az irányjelzőt?
-
DeFranco
nagyúr
Minősíted te magadat, nem kell ehhez nekem hozzátenni semmit, és főleg nem tartozom feléd elszámolással, hogy mit és miért mondok, itt van minden feketén fehéren aki akar utánajár, sem szándékom sem időm nincs neked magyarázkodni.
Fölényeskedj nyugodtan, attól még az én életem nem lesz kevésbé kellemes. De a tiéd sem lesz jobb egy fél fokkal sem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Declare #91988 üzenetére
Nem kifejezetten.
"Amugy meg az ember a sajat velemenyet mindig szent es serthetetlen dologkent allitja be, hisz azt tapasztalta"
Az én szememben kifejezett erény, és emellett az érettség és intelligencia jele, ha valaki ismeri a saját korlátait, és még a legszentebb meggyőződéséről sem hiszi azt, hogy megdönthetetlen objektív igazság.
Ez a baj amúgy, hogy minél többet tud valaki annál bizonytalanabb a saját igazában (mert annál többet tud arról, hogy mennyire sokoldalú és viszonylagos a dolog amit vizsgál), az egybites sötét prosztó meg nem zavartatja magát ilyenekkel, amit ő gondol az úgy van, aki meg nem ért egyet az köcsög.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Declare #91980 üzenetére
Olvasatomban erröl szol egy prohardveres topic
. Mindenki leirja a velemenyet es tapasztalatat.
Ok, csak tudod ezt ő objektív tényként állítja be, sőt fel van háborodva ha valaki megkérdőjelezi és simán félrevezeti a kérdezőt, aki feltételezné, hogy van a másikban annyi jóindulat, hogy nem vezeti félre csak azért, hogy elmondhassa magáról hogy ő milyen kurva okos és mennyire ért mindenhez.
Belepofázik mindenbe a legkisebb tudás nélkül.
Személy szerint nekem kiszabottul kinyílik a bicska a zsebemben az ilyen szemét takony kibic viselkedéstől, persze hogy semmi nem drága neki a más kárán, aztán meg vonogatja a vállát, hogy de hát mindannyian csak ámátőrök vagyunk nem? Hát be lehet kapni a harci "azt"... Ez nem más mint szar szemét szándékos károkozás.
A trollkodás, meg hogy hülyét csinál magából egy dolog, azzal senkinek sem árt, de ezért ütni tudnék.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
!Overdose! #91882 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy hányszor volt már olyan, hogy durván félrevezetett valakit csak azért, mert szentül hiszi a farokságokat amit hallott/olvasott/kitalált. Mással meg objektív tényként közli, aki meg nem rezidens, el is hisz neki, mert annyira magabiztosan állítja.
És nem csak itt csinálja, gumisban is rezidens, de láttam már suzukiban is szakérteni nem is egyszer.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CactuS #91828 üzenetére
a rendőr fóka az az mk2?
nekem mk1 van, az elvileg nem isofixes, legalább is az én felszereltségem tutira nem, de ott van a furat a padlólemezen, a gyári mk2 isofix csereszabatos vele, egy csillagcsavarhúzóval gyári miniőségben beépíthető. leírást elolvasva kb. egy óra alatt. az isofix 6k cromaxban kedvezmény nélkül.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
kovacsroli #91826 üzenetére
ki csinalta es hogy jott ossze?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest