- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
válasz
tboy93 #99212 üzenetére
Ha valóban 20km kell, hogy bemelegedjen az a motor, akkor ott lesz némi műszaki hiba. Termosztát rendben van? Nekem az 1.5-ös az M3-as melletti OMV kúttól indulva mire ráfordulok a Hungáriára és elérek az első lámpáig már eléri a víz a 60 fokot (világít az ECONO). Persze itt még nem üzem meleg, de innen már nem kell sok neki. Esetleg próbáld úgy, hogy nem fűtesz, akkor gyorsabban melegszik.
kornelka: A legtöbb sajnos tényleg az, de azért vannak kivételek. Őket általában a gyári kipufogóról ismered meg.
-
!Overdose!
őstag
válasz
runner 125 #98870 üzenetére
Egyik szebb, mint a másik!
-
!Overdose!
őstag
válasz
Döglött Róka #98728 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a Focus és a Civic kormányzás/futómű szempontból kimagaslik a felsorolt autók sorából és akkor nem bántottunk meg senkit.
-
!Overdose!
őstag
Ötleteljünk egy kicsit ha van kedvetek:
- soros dízel motor
- kézi váltó
- nagy csomagtartó, de nem feltétlenül kell kombi
- xenon
- tempomat
- 2 din hifi lehetőség
- isofixEzek a kritériumok mind kellenek. Keretet nem írok, mert rugalmas, de alapvetően az olcsóbb típusok érdekelnek, de azokból a kínálat tetején lévő kiváló állapotúak.
Az eddigi befutó: Skoda Octavia akár kombiban, akár 5 ajtósban, 1.9 TDI 110 vagy 1.9 PDTDI 131 lóerővel és L&K felszereltséggel. Azonos padlólemezen Bora, Bora Variant vagy G4 Variant is játszhat még. Várom az ötleteket!
-
!Overdose!
őstag
-
-
!Overdose!
őstag
Basszus, ne kezd már megint! Semmi másért nem jársz ide csak szándékosan vitát generálni és félrevezetni az embereket. Ugyan nézz már rá, hogy milyen töltési karakterisztikára van szüksége egy indító akkunak és ehhez képest hogyan tölt egy generátor. Ha ezzel meg vagy, akkor képzeld bele magad egy olyan szituációban, hogy rövid távokon használod az autót viszonylag sok elektromos fogyasztóval, megspékelve ezt egy hideg téllel, amikor is csökken az akkuból kivehető kapacitás. Ugyan mit érsz ilyenkor a generátorral? Ez volt velem is még a G2 GTD-vel sulis koromban. Hiába volt új akkum, felújított önindítóm, generátorom és átvezetékelve minden, ha mindössze napi 2x pár km-t használtam az autót, de legalább intenzív zenehallgatással (erősítő, mélyláda). A reggeli indításoknál nem volt ritka a -20 C sem. Az előkamrás motoroknál pedig bőven szükség volt az izzításra. Szerinted meddig győzi ezt egy, ha jól rémlik 72Ah-s akku?
kornelka: Úgy legyen!
-
!Overdose!
őstag
válasz
bitpork #97821 üzenetére
Nem feltétlenül. Néhány töltőhöz adnak olyan csatlakozót is, amit fixen felszerelhetsz az akkura és ha tölteni akarsz, akkor nem kell csipeszelni, hanem egyszerűen összedugod a csatlakozón keresztül az akkut és a töltőt. Extrém példa, de egy targoncánál elég körülményes lenne kivenni az akkupakkot a töltéshez, pedig ott azért csordogál néhány amper.
Laraxior: Akkor szerintem a tényleges töltési ciklus előtt regenerált/szulfátmentesített a töltő.
-
!Overdose!
őstag
válasz
spammer #97781 üzenetére
Hondához a gyári alkatrész valóban nem olcsó mulatság, de 99%-ban van jó minőségű utángyártott, illetve forrás olcsóbb gyári alkatrészhez. Általánosságban elmondható, hogy a kopóalkatrészeken nincs sokszoros szorzó, de ha valami specifikus vagy ritka dolog kell és bontóban nincs, akkor drága lehet, mint tboy93 kollégának a lengéscsillapítója. Én személy szerint 11 év Hondázás alatt még nem futottam bele felháborítóan drága vagy nehezen beszerezhető alkatrészbe.
-
!Overdose!
őstag
válasz
runner 125 #97766 üzenetére
Szerintem nem olyan furcsa. Egyszerűen 2014-ben már nem akarom a telefonomat ragasztgatni a szélvédőre ha navigációra van szükségem. És akkor még a tolatókameráról, filmnézésről, internetről nem is beszéltem.
Amit linkeltél az szerintem az amerikai piacos Accordba való.
-
!Overdose!
őstag
válasz
bendeguz76 #97748 üzenetére
Hivatalos márkakereskedésből sajnos elég elszállt áron van az alkatrész. Igaz megbízható darabok, de azért kopóalkatrészek természetesen ebben is vannak, gondolj csak az 5 lengőkaros hátsó futóműre, illetve bármi egyéb is meghibásodhat. Innen érdemes alkatrészt rendelni hozzá. Jó autók, de megkérik az árukat rendesen.
-
!Overdose!
őstag
válasz
bendeguz76 #97745 üzenetére
Accord, ha nem baj, hogy egy mérettel szűkebb hátul, mint a Mondeo. Azt azért jó tudni róla, hogy az átlagosnál jobban fogy a kuplung és a fék alóla. Angliából olcsó hozzá a gyári alkatrész. Én egyébként körbenéznék a CR TDI Octavia-k között is.
-
!Overdose!
őstag
válasz
alázógyík #96994 üzenetére
Merőben eltérő tapasztalataim vannak egy új kora óta meglévő 16V-vel. Az összeszerelés csapnivaló egy német és japán autókon szocializálódott embernek és a fékkel olyan szinten estek át a ló túloldalára, ami már-már balesetveszélyes. Igazából semmivel nem fog jobban, mint az átlag, de abszolút adagolhatatlan. Már a pedálút első harmadában is közel a maximum fékerőt produkálja. A jobb hátsó lámpa olyan szorosan volt illesztve a kasznihoz, hogy szinte azonnal elpattant a sarka. Ezen kívül törnek az ajtózsanérok, folyamatosan égnek ki az izzók, széthullik a kesztyűtartó zárja, patentok tűnnek el és hasonló parajelenségek. Motorikusan és futóművileg egyébként nem volt vele baj, de olyan szinten rossz véleménnyel vagyunk róla, hogy 3 Punto után a következő már biztosan valami más lesz.
-
-
!Overdose!
őstag
válasz
adalbert1 #96581 üzenetére
Ha "zselés" akkuról beszélünk, akkor nem létszükséglet az akkuleszorító.
runner 125: Van a Hondának igen kifinomult 4WD rendszere csak épp nem hozzák Európába. [link] Egyébként meg véleményem szerint egyre gázabb amit művelnek Hondáék az EU piacra. Az utóbbi idők egyetlen értelmes fejlesztése az 1.6 i-DTEC. Azt mondjuk valóban jól odatették, de nincs egy értelmes bódé, mibe beletehetnék.
-
!Overdose!
őstag
válasz
szőröscica #96531 üzenetére
"Én olyan családból származom, ahol a tulajdonunkat megbecsüljük és ez az autóra is igaz."
-
!Overdose!
őstag
válasz
jozefgucci1 #95554 üzenetére
Nem akarod érteni. Mondok egy másik példát. A luxusautók sem épp a megbízhatóságukról híresek. Tele vannak a legújabb, sokszor még kiforratlan technikával, mert ugye a verseny miatt azonnal bele kell tenni az új fejlesztéseket. Mégis vannak egy páran akik egy Prius/Corolla helyett inkább S Mercivel járnak. Nekik sem a megbízhatóság az elsődleges szempont. Nagy általánosságban az automata váltók is hamarabb romlanak el, mint egy kézi, mégis sokan vannak, akiknek automata kell és pont. Soroljam még vagy már érthető, hogy mire akarok kilyukadni? A Megbízhatóság csak egy szempont a sok közül, amit mindenki másképp súlyoz az egyéni értékrendszere alapján. Te is vehetted volna szívóbenzinessel is azt a CR-V-t, mégis bár a jobbak közül való, de meghibásodás esetén drágán javítható CR dízellel vetted.
-
!Overdose!
őstag
válasz
jozefgucci1 #95550 üzenetére
Teljesen egyéni dolog, hogy kinek mi a legfontosabb. Ha valaki egy kisvárosban használja az autóját, ahol karnyújtásnyira van segítség, akkor nem biztos, hogy a megbízhatóság lesz az elsődleges szempont, ahogy egy hobbiautónál sem, de szerintem még számos példát hozhatnék fel arra, ahol szintén más szempontok szerepelnek az első helyen. Mindkét típusból akad a topikban tulaj. Az, hogy neked a megbízhatóság elsődleges az egy dolog. Ha mindenkinek az lenne, akkor néhány hírhedt típus már rég kihalt volna az utakról, hiszen a kutyának sem kellene. Írom mindezt sokszoros szívóbenzines japánautó-tulajként, csak éppen levettem a szemellenzőt.
-
!Overdose!
őstag
válasz
neduddki #95117 üzenetére
A Lidl-s viszont biztosan jól működik, azt teszteltem. Előbb-utóbb szánok rá egy kis időt és szkóppal leellenőrzöm, hogy a szulfátmentesítés is működik-e benne, illetve érdemes lenne összehasonlítani egy CTEK-kel is.
DeFranco: Nem télen hal meg az akku, csak akkor veszed észre. Én még anno a kamrás dízel G2-nek rendszeres bevittem a lakásba az akkuját, hogy reggel beinduljon.
A kabát szerintem működhet, de én inkább abban látom értelmét, hogy visszaveri a motor hőjét, mintsem a hideg elleni védekezésben.
DeFranco: Szívesen, de még kell 1-2 hét, mert vasárnap költözünk be végre a lakásba és még lesz tennivaló bőven.
-
!Overdose!
őstag
Most volt időm elolvasni az új hozzászólásokat.
Az akkumulátor témához hozzászólnék egy kicsit, bár olyan mélyen nyilvánvalóan nem értek hozzá, mint giigz. Szóval a tartós meleg károsítja az akkumulátort. Erre néhány gyártónak van is egy szép ábrája, hogy a hőmérséklet növekedésével milyen arányban csökken az akkumulátor várható élettartama. Legjobb tudomásom szerint a hideg nem hat ki az élettartamra, hacsak nem extrém hidegről beszélünk. Hidegben valóban csökken a kivehető kapacitás, de ez csak átmeneti. Indító akkumulátorokkal viszonylag ritkán találkozok, de meghajtóakkumulátoroknák félelmetes különbség van az olcsó és a drága között. Értem ezt súlyra, élettartamra és kapacitásra. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy startereknél ne ez lenne a jellemző. Amivel szinte sosincs garanciális probléma (természetesen csak az én szűk halmazomban) az a Yuasa, Exide Premium és a Varta Silver. Tény, hogy ezeknek az akkuknak az ára gyakran kétszer annyi, mint az olcsóbb, kevésbé ismert társaiké. Nem minden esetben éri meg a drágábbat venni, egyéni mérlegelés kérdése. Amivel az élettartam bármely árkategóriában megnövelhető az a túlméretezés (amennyiben a fizikai korlátok megengedik) és a rendszeres töltés. Töltésre nem csak azért van szükség, mert adott esetben rövidtávokon autózva a generátor nem képes teljesen feltölteni az akkut, hanem azért is, mert ezeket az akkumulátorokat egy bizonyos töltési karakterisztika szerint illene tölteni, amire a generátor nem képes. Itt megint felmerül, hogy megéri-e beruházni egy viszonylag drága CTEK töltőre vagy inkább hamarabb cserélni az akku-t? Ez megint csak egyéni döntés. Egyébként a Lidl-ben és Aldi-ban alkalomadtán 4-6k között kapható CTEK copy töltők is megfelelnek a célra.
-
!Overdose!
őstag
válasz
DeFranco #94856 üzenetére
Benzines Accorddal húztam már el Ducatot Budapestről Békéscsabára. Átlagos méretű személyautót még nyugodtan vontathatsz az 1.6-os motorral is. Inkább az lehet nyűgös, hogy vontatásban kevésbé jártasoknál gyakran szakad a kötél. Az az elv, hogy mindig feszesen kell tartani, amit úgy tudsz kivitelezni, hogy a vontatott autó fékezi a vontató autót. Egyébként én hegymászókötelet használok, illetve lekopogom, de már jó pár éve nem kellett használnom.
-
!Overdose!
őstag
válasz
_ATi_1 #93972 üzenetére
2M körül már jó eséllyel fogsz találni, de az 1.5M körüli darabok felejtősek. Érdemes lenne a faceliftesek között nézelődni (2006-2008) a 6-os váltó miatt, de azokra még a 2M is kevés lesz szerintem, de persze nem ismerem az elvárásaidat. Én kitűnő állapotú, vezetett szervizkönyves, törésmentes Accordokat kutattam nemrég.
-
!Overdose!
őstag
válasz
neduddki #93953 üzenetére
40k - kedvezmény. 24k körül elhozható lenne, de most sajnos nem tudok benne segíteni. Ellenben vannak itt a fórumon is, de akár CRX-en is, akiknek szintén max. kedvezményük van és talán pár k jutalomért elhozzák.
Egyébként tényleg elég húzós a 7gen lengéscsillapító, igaz nem is kell túl gyakran cserélgetni.
-
!Overdose!
őstag
Ezt most egyáltalán nem franciaellenességből írom, de az nem tűnt fel, hogy a gyári Honda alkatrész árát hasonlítod az utángyártott Renault-éhoz? Ráadásul a kolléga autója egy generációval újabb a tiédnél. Kíváncsiságból ránéztem az árakra és az enyémhez (ami ugye évjáratban megegyezik a tiéddel) az első gátlók gyakorlatilag ugyanannyiba kerülnek, a hátsók kb. 25%-kal drágábbak. Komolyan mondom egyre lejjebb süllyed nálad a színvonal...
-
!Overdose!
őstag
-
!Overdose!
őstag
válasz
Balupapa #92511 üzenetére
Szerintem inkább maradjatok a nyomatékos poénoknál, mert ezek a megbízhatóságról szólók eléggé visszásak.
Szinte hibátlan motorokat gyárt a Honda, az Audi a legrosszabbak között
-
!Overdose!
őstag
válasz
Bigemperor #92412 üzenetére
Dunlop Sport Bluresponse is jó választás lehet.
Mod: A Rákóczi hídról a budai alsó rakpartra tartó jobbos kanyarban eddig a legjobban tapadó gumim.
-
!Overdose!
őstag
válasz
bitpork #92353 üzenetére
W210 nem kicsit rohad, hanem nagyon, ráadásul olyan helyeken is, ami nem csak az esztétikát érinti (bölcső). Illetve vannak azért elektromos hibák is bőséggel. Én nagyon-nagyon szeretem a típust, de senkinek nem ajánlom. Vegyesben egyébként ezek sem fogyasztanak sokkal 12 felett. Fenntartani egyébként nem is olyan vésze ezeket leszámítva.
-
!Overdose!
őstag
Persze, hogy nem tudja felmérni a távolságot. Ezért villog sok szembejövő autós, amikor előzök. Ő nem előz, csak ha valóban nem jön senki vagy még akkor sem, ezért meglepődik és leblokkol, ha valaki úgy előz, hogy jönnek szembe. Én érzem, hogy biztonságosan beférek, ő pedig megijed. Bár nincs szükségem a segítségére, mert beférek, de a villogás helyett, akár lassíthatna vagy finoman le is húzódhatna, ha veszélyben érzi magát, de nem, ő inkább villog. Nem érzem biztonságban magam az utakon mostanában és egyre inkább vezetni sem esik jól. Azt veszem észre, hogy egyre gyakrabban adom át a vezetés lehetőségét a feleségemnek, ő még jobban tudja tolerálni az idiótákat az utakon.
-
!Overdose!
őstag
válasz
runner 125 #91520 üzenetére
"míg a hátsó megcsúszás egy kis gázelvétellel, komolyabb megindulás esetén ellenkormányozással megfogható, korrigálható."
Gázelvétel? Gondolom nincs sok RWD-s tapasztalatod. Ez a legrosszabb, amit csak csinálhatsz...
-
!Overdose!
őstag
-
!Overdose!
őstag
válasz
Bdanyy #91234 üzenetére
Kb. a feléből, de ha tudunk egy alvázszámot vagy motorkódot, akkor pontosíthatjuk az összeget. Illetve kérdéses, hogy a turbo-t nem lehetett-e volna felújítani? Vagy esetleg a márkaszerviz is felújíttatta, de kiszámlázott egy újat?
Egyébként meg kicserélteti a két talán legdrágább alkatrészt a kocsiban és eladja? Jó vétel volt valakinek.
-
!Overdose!
őstag
válasz
muratomi1 #91231 üzenetére
Nem mintha bármilyen formában is védeni akarnám a Dacia-t, de ha nem szimpatikusak egy szalonban az értékesítők, akkor egyszerűen elmegyek egy másikba, de biztos nem bélyegzek meg ez alapján egy komplett márkát. A hozzászólásod második feléből pedig árad, hogy nem sok tapasztalatod van az autókkal, amivel mondjuk az ég világon semmi baj nincs - hiszen ezért is van ez a topik - , de akkor szerintem érdemes lenne hozzáértők segítségét kérned. Mi az a holttáv? Mi az, hogy nem tudtad lefékezni? Mi az, hogy 15 liter volt a fogyasztás? Ugyan már!
Ja és egyébként az volt az eredeti kérdésem, hogy mi alapján döntöttél a Peugeot 301 és a Citroen C-Elysée között a 301-es javára? Már csak azért kérdezem, mert a két autó nagyjából ugyanaz, ezért érdemes lenne az utóbbira is alkudni.
-
!Overdose!
őstag
Biztos bennem van a hiba, de ha már minden áron új autó, akkor 3,25M a Dacia Logan MCV 1.5 DCi Arctic felszereltséggel. Kombi is, dízel is és szerintem semmivel nem néz ki rosszabbul, mint egy 301-es, csak ugye a jel az elején...
-
!Overdose!
őstag
Egyébként egy mezei kompresszió-méréssel meg lehetett volna vizsgálni, hogy valóban teljesíti-e az ígérteket. Én szívesen letesztelném, de a sajátomba biztos, hogy nem öntöm bele. Valaki? Én állom a Xado-t és a kompresszió-mérést, ha a mérési hibahatáron kívül teljesít. Ha nem, akkor kérek mondjuk 100k-t? Na?
-
!Overdose!
őstag
válasz
Dany007 #90558 üzenetére
Azért nem jó, mert a 100 km túl kevés a pontos méréshez. Ha 500 km után tankolod újra tele vagy, ha elég nagy a tankod még később, akkor már pontosabb eredményt kapsz. Maga a módszer egyébként természetesen jó.
Én egyébként nem szoktam számolgatni, egyszerűen felviszem az adatokat a spritmonitor-ra. Így 49k km után már elég pontosan látom, hogy mennyit fogyaszt az autó. A köztes etap-ok nem különösebben érdekelnek csak a végeredmény.
ReSeTer: A 2.4D és D5 motorok teljes motorkódjának utolsó két karaktere T*
Xmodule: runner125 szerint nincs hardveres különbség köztük. A leggyengébb és legerősebb is ugyanaz, csak a program más a motorvezérlőben.
-
!Overdose!
őstag
válasz
runner 125 #90498 üzenetére
Nem inkább a 850/S70/V70 volt VW-féle sor5 TDI?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó KTM női bicaj!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest