- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
es art a klimanak ez a rovid szakszerutlen hasznalat?
-
Valaki magyarazza el nekem a kovetkezo dolgot plz. Adott egy belulrol paras szelvedo. Beinditom az autot, motor hideg, futes maxra, hofok es fordulat is, igy nem tunik el a para csak viszonylag soka, ezt ertem is. Viszont ha inditas utan kapasbol nyomok klimat, akkor a klima ugyan olyan hideg levegot fuj (melegre allitva) mintha nem is lenne bekapcsolva, de 20-30mp alatt teljesen eltunik a para. Ez mitol van? Illetve mennyire tesz jot a klimanak ha csak 30mp-et megy minden paras inditasomnal?
-
zsír volt ma a parkoló parádé
-
válasz
Morris #96128 üzenetére
Részben igazad van, részben nem. Egy 1.4 szívó benzines gépnél engem sem izgat hogy 80 vagy 280k km, turbós gépnél, ahol esetleg még kettőstömegű is van ott már jobban érdekel.
Én az első opciós gépet vettem és nem is néztem a km-t egyáltalán csak hogy nyugodt legyen a lelked
-
válasz
runner 125 #96125 üzenetére
2. generációs almera elég ratyi váltó áttétellel bír, nekem az már nem szimpi, inkább a corollára mozdulnék rá. Persze csak a civic után
seat nem az én világom, de az 1.9tdi nem rossz, csak amit runner is írt, valószínűleg van benne km bőven
-
válasz
DeFranco #95827 üzenetére
tud hibakódot törölni, többen megerősítettek róla
Torque app:
Hibakódok olvasása, törlése:Szokványos módon történik, nincs benne semmi extra, bár eltart egy ideig mire kiolvassa az ECU memóriáját. Majd ha elolvastuk/lejegyeztük, azonnal törölhetjük is. Még annyi említésre méltó, hogy beépített hibakód keresővel is rendelkezik, tehát bepötyöghetjük pl., hogy a P0123 hibakód mit jelent. Jól jön, nem kell böngészni a netet, szervizkönyvet.
meglepő módon se a windows defender, se az avg nem talált vírust a cd-n
-
Igazából ez a cucc a gyors hibakód kiolvasásra lett kitalálva, arra nagyon is jó, a többi az csak geekségre jó
1500FT-ot nekem megért
[rvilike] 8 különböző szoftver van mellékelve a CD-n hozzá, úgyhogy PC-vel is lehet használni
-
Declare működik telefonnal, talptoppal is, a Torque appban pl van logolás, maga a ketyere az nem rögzít semmit, csak a kiolvasott információt bluetoothon továbbítja
Degeczi szerintem nem lehet bekapcsolni, gyújtás nélkül is működik, nem tudom mennyire szívja az akksit, szerintem nem vészesen
solor igen, lehet vele
-
Ma megjött az OBD2 olvasóm ebayről, korrekt kis csomagolásban, mellékelt CD-vel. A kütyü kicsi, de szuper. Az androidos telefonom azonnal megtalálta bluetoothon keresztül, csak a párosítással volt némi probléma (pin kódot kért a párosításhoz, ami nem volt mellékelve, egyébként 1234), de utána azonnal fel is állt a kapcsolat és a CD-n mellékelt app-al már meg is tudtam nézni az autó szenzorainak értékeit. Összefoglalva, remek kis ketyere és a legjobb az egészben hogy 1570 Ft-ért vettem, ingyenes házhozszállítással
-
Szerintem a start-stop rendszer csakis az egyre szigorodó környezeti előírások miatt van az új autókban. Egy óra üresjáratban fogyaszt 1L üzemanyagot az autó, nem igazán éri meg leállítani a pirosnál sztem
-
-
Ez elvileg jégfehér, de még nem jött meg. Novemberben műszaki, szerintem majd utána rakom be.
Egyébként havernak van ilyen bent a corollában, nekem nem tűnt fel amíg nem mutatta, de annyira nem esztétikus
-
Elso gatlocserere + elso-hatso rugo cserere nem sok kicsit munkadijnak 20k?
-
Ne személyeskedjetek, mindjárt jön a modi és elveszi az arcképeteket
-
mágus, petőbá +1
-
válasz
runner 125 #95568 üzenetére
enyém 14 éves, 3000km alatt még nem evett semmit az 5w40-ből
-
válasz
Bigemperor #95566 üzenetére
eneos sustinát bele, és crx forum typeV Laci tud segiteni benne
-
válasz
runner 125 #95528 üzenetére
ezt olvasd el
ahogy nézem elég horror ára van
-
nem tudom, en az 1.4 90le civiccel jol elvagyok, igaz csak ~1100kg
-
válasz
Buster17 #95142 üzenetére
7 gen civicet neztel ha jol latom, ezek sem rossz autok. Amire erdemes figyelni az az elso futomu, valami mindig kopog elol... Nyelestengely csapagy is meg szokta adni magat a valtoban, erdemes figyelni a bugasra. Az 1.4-el is hasznalhato az auto, de ha teheted vedd 1.6-al, nem fogyaszt tobbet de jobban megy
rozsda nem jellemzo, max ha torve volt
-
-
válasz
Bdanyy #94827 üzenetére
Persze, 1.0 régi swift pont ez az árkategória
olcsó fenntartás, kicsi fogyi. Én 240-ért adtam el anno, szóval lehet azért épkézláb darabot kapni ebben a kategóriában. Meg kell nézni az alját, hogy mennyire rohad a küszöb, füstöl-e a motor, váltó búg-e, de egyébként minden olcsó hozzá. Bontott alkatrész hegyekben.
Negatívum: Hosszú távra kényelmetlen, ezres motorral pályázni nem nagyon érdemes (városba tökéletes). Kasztni gatya biztonság szempontjából (mint az összes korabeli kisautóé).
(Azért mondom az 1.0-t, mert az 1.3 keresettebb, ezért a pénzért gatyábbat kapsz belőle)
-
válasz
runner 125 #94642 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a tréler mennyit hoz be, ő egyszerre általában csak egyet szokott, de attól lehet még több is a futón... Ausztriából szokott autót hozni, ezt elfelejtettem mondani, így inkább kb 2x3-400 km
(2x300km-re kb 25k a gázolaj)
-
válasz
szőröscica #94450 üzenetére
kerestem a tobbieket, na
te mivel voltal?
-
válasz
szőröscica #94443 üzenetére
+1 Jo volt en is kint voltam. Kicsit tenyleg bmw talalkozo feelingje volt, de honda pl alig volt
voltak nagyon szep veteranok is.
-
válasz
DeFranco #94263 üzenetére
Én pont nem fogok beléd menni, mert a 16-os alufelnin nyári lesz, télen meg letisztítva megy a kamrába hogy ne egye meg a só
Még az életben nem láttam olyat hogy a téli gumi döntötte volna el hogy ki a felelős a balesetért. Hamarabb fogják rá, hogy nem tartotta a követési távolságot
Elvileg kresz sem tiltja.
-
válasz
DeFranco #94260 üzenetére
Fater ~20 éve autózik az életben nem volt még két szettje egy autóhoz. Anyámnak se. Egyikük sem okozott még balesetet, olyan már volt hogy baleset elkerülése érdekében meg tudtak állni időben és hátulról csapták őket telibe. Szvsz felkeményedik a futófelület vagy nem, normális körülmények között autózva el lehet vegetálni egy szettel. De tényleg kezdődik a flamewar
Szerk.: hazudok, mert most is ott van a kamrában a nyári szett amit kaptunk a használt autóhoz, csak sose volt még felrakva
-
válasz
DeFranco #94255 üzenetére
Én a suzukin 3 évig téli dayton-t használtam télen-nyáron (évi 8-10k km) és itt vagyok, élek pedig nem a legjobb gumma. Nálam akkor bizonyított amikor haverral kocsit cseréltünk (neki is régi swift volt) és január éjjel egymás mögött nyelezve egy körforgó előtt én nem tudtam megállni, ő pedig ugyanazzal a sebességgel lazán bevette az enyémmel.
-
válasz
runner 125 #94225 üzenetére
Azt kéne, igazad van. Minden évben elhatározom hogy veszek egy nyomorult robogót, de sose jön össze
Kymco agilityt néztem már többször, egész jó ára van használtan.
-
válasz
szőröscica #94213 üzenetére
Én is bkv-ztam amíg át nem jelentkeztem esti képzésre, így akkor jövök be amikor mindenki megy kifele és amikor megyek haza akkor már üres a város
Dolgozni én is bkv-val járok egyébként, reggel halál bp
-
Na egy utolsó gátlós kérdés
7gen sedan civicbe utángyártott monroe 2db/50-ért vagy gyári (showa) 2db/66-ért?
werszomjas a tolvajt?
-
válasz
jozefgucci1 #94119 üzenetére
igy van, en is pontosan ugyanezt hallottam
-
válasz
MunezXBK #94116 üzenetére
Tudtommal az adossagot nem lehet orokolni, ha osszevesztel faterral 20 eve nem lattad, de felhalmozott 40M hitelt akkor azt neked kell kifizetni? Sztem nem, ilyenkor az orokseged ertekeig vagy felelos, abbol vonjak az adossagot, szoval max nem kapsz semmit, de nem kell kifizetned a tobbit.
-
válasz
EQMontoya #94110 üzenetére
Negatív örökség esetén szvsz nem kap semmit és nem is fizet semmit, kivéve ha kezes volt valamelyik hitelben.
Kicsit árnyalt a dolog, aki nettó 150-et keres annak a nagy része elmegy arra amire kell, viszont aki nettó 500-at annak jóval több pénze van "luxusra".
Amúgy nekem is bejött kb a 3-6 havi fizus autóvásárlás
-
válasz
jozefgucci1 #94023 üzenetére
Ez hülyeség
Egy 10 éves alsó kategóriás autó szervizköltsége kevesebb mint amit egy új alsó kategóriás autó kötelező szervizeire költesz, ez szinte biztos. Nézd pl a swiftet, yarist, fiestát, puntot egyikre se kell túl sokat költeni.
-
válasz
jozefgucci1 #94016 üzenetére
akkor mindegy, állhat a garázsban évekig ha szar
lesz vele meló az látszik, műszaki jó lenne, kit tudja mennyit kell rákölteni hogy áttold
alkudj egy jót aztán hozd el
-
Még vacilálok a felújítás és a gyári gátlók között, néhány héten belül kiderül mire lesz pénz. Lindorrol már több embertől is jót hallottam, ha felújításra kerül a sor, oda viszem.
Over, 24k/db nem is lenne rossz, bár még ez sem annyira csábító 33-ért gyári van, a 24-re meg még kis jutalék, posta vagy benzinköltség és máris csak néhány ezer HUF választja el a gyáritól
de köszi, hogy megnézted
Egyébként végignéztem a szerviztörténetet, 12 év után cseréltek rajta lengéscsillapítót és 2 évre rá meghalt a jobb első mert valószínűleg kapott egy pofont. Ha vigyázol rá akkor tényleg rohadt sokáig bírja.
-
Tegnapi gátlós témához még hozzáfűzve, ma is felhívtam néhány helyet:
- ismerős szerelője 28k/db utángyártott
- csepeli honda bontó 34k/db utángyártott
- szerelőm 33k/db gyáriGátló felújításról mesélhetne nekem valaki
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest