- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
johnny82 #225192 üzenetére
ha lehetett volna válogatni a felszereltségek között, és nem csomagok vannak, akkor lehet nekem sem Elegance Plus lenne, mert szerettem volna a nagy navit, meg a villanyos ülésállítást, de ezek csak bőr mellé voltak. az alacsonyabb szinten adott fél(mű)bőr + fél-kamualcantara sokkal komfortosabb télen is, meg nyáron is
-
szóval mindenképp nagy prémiumot akarsz (E-osztály, Q7 volt itt megnevezve) 4 millióig?
én nem tántorítalak el tőle, mert mindenkinek lehet szerencséje!
ha pont neked lesz, akkor évi 1 millió alatt is megúszhatod a fenntartást.
csodák nincsenek, ha lesz majomra, legyen banánra is -
válasz
Shade45 #224896 üzenetére
az Auris pálya gép, én azt venném
főleg mert a hibrid 5 ajtósnak annyira kicsi a csomagtere, hogy tuti nem taxiztak vele
de hármas Prius is lehetőség (a linkelt szvsz nem volt taxi, két évente műszakiztatták, és az M-es rendszám a 2012-es behozatal évében került kiadásra. 14 év alatt 350 ezer az évi 25 ezer km, egészen reális)
a Leaf viszont ennyi idősen akkucserés lesz a 2-3m ársávban -
válasz
Qtya123 #224886 üzenetére
faternak volt kettő céges, én szerettem anno (jó 10+ éve)
az első sárvédő műanyag (asszem még a hármasban is) ezek az elemek nehezen rohadnak
az 1.4 75 lóerő a világból kimegy, sima multipoint injection motor, mint a korabeli VW-k
elektromos hiba elő szokot fordulni, például mint a PUG 206-ban: ha sokat mozgatják az első ülést, akkor eltörik az oldal légzsák vezetéke, és állandóan dobálja a hibát a műszerfalra, ami aztán a következő ülés állítással megint megszűnik -
válasz
johnny82 #224769 üzenetére
ha a klímát "csak tölteni kell" akkor én inkább egy másikat keresnék.
az egyhármasban a benzinszűrő egyben van a pumpával, és nem olcsó a cseréje, ha állandóan ukrán puruttya benzinnel jártak vele, akkor lehet gond. trafó ezekben is fogyóeszköz, de nem drága cserélni.
ritka, de van amelyik eszi az olajat, ilyenkor megkoptak a dugattyúgyűrűk szerencsés esetben, de szét kell bombázni a motort és drága a munkadíj. kompresszióméréssel kideríthető már vétel előtt. -
válasz
johnny82 #224756 üzenetére
Ignác? úgy tűnik ennek gazdája volt, nem tulaja. mondjuk a felni az nyomtáv szélesítőért üvölt (na meg egy ezüst szinterért) szerk: jobban bele gondolva, ezt jól át kell nézni, mert a műanyagok alatt csámcsoghat a rozsda.
illetve vasaló Stifteket nem néztetek? van pár a közelben [link] [link] ha elég a 3 ajtós, akkor [link]illetve szerintem a japánok legyilkolhatatlanságának mítoszába vetett vakhit azt eredményezi, hogy sok a lefingott autó, mert csak hajtják-hajtják, és sz*rnak bele mi van vele, aztán meg egyszer tényleg széthullik. és ez sajnos minél öregebb, annál jobban így van.
én megnézném ezt is, csak, hogy bővítsem a horizontomat: [link] -
válasz
johnny82 #224730 üzenetére
ha már dj79 bedobott más ötletet, akkor az én titkos favoritom is kerüljön ide: Nissan Note igaz ez messze van Szegedtől, de szintén láncos motor, örök mint a nyomorúság
illetve ha már Nissan, akkor ott helyben még egy bakancs Micra?
meg csodálom, hogy tboldi nem csapott le rá, de szintén helyben egy Musa? bár ez nyilván nem annyira bulletproof, mint a japók -
válasz
hdanesz #224648 üzenetére
első, amit a topiclakók javasolni fognak: [link] 1.6 szívó a 6-os manuálissal
szintén golyóálló cucc: [link]
Chokito (ronda, de finom): [link] bár pályán hangos
megfontolandó, ha a fogyasztás nem annyira számít: [link]
én meg ezt venném, de nem azért, mert a 2.0 szívó annyira szuper megbízható, hanem mert nálam be van csípődve a faceliftes kettes Focus, olyan volt az első céges autóm [link] és feketében, ezzel a felnivel szerintem nagyon adja. kívül-belül kortalan, szépen öregszik. + futóműve legendásan jó.
+ van még néhány Auris, de szigorúan nem az 1,33 motorral -
-
-
válasz
eldoble #224588 üzenetére
a BCB az szíjas. 5w-30-at eszik, ha nem az volt benne, akkor azzal komoly olajfogyasztást akarta orvosolni az ügyes tulaj, kerülni kell
a trafó mellett a hűtőkört is érdemes átnézni, a kiegyenlítő tartály teteje vérzik el a leghamarabb, de maga a tartály is meg szokott repedni, aztán fogy a víz. további ismert apróságok: lambda szonda, vezérműtengely jeladó és hűtővíz szenzor hibák, de ezeket viszonylag egyszerű cserélni
az AZD-nek a továbbfejlesztett változata, jellemzőek Seatokban találni, bár Golfokba is tették -
-
válasz
szebe #224553 üzenetére
az autók nagy részében a felszereltség köszönő viszonyban sincs a hirdetésben és a valóságban, ezt adom
a linkelt típusnál nem néztem meg a konkrétumokat - ez hiba volt, ahogy látom, ketten is felhívtátok rá a figyelmem#224543 BlackDemon ezeknél az autóknál 2 millió körül már azon a szinten vagyunk, ahol a legdrágább alkatrésze az autónak a karosszériája, szóval ha az nem rohad, akkor nagy bajok már nem lehetnek, ettől függetlenül értem, hogy a turbó egyel több lehetőség a megkotlásra.
persze Micsurin példáját ne vegyük#224555 sasa134 a megcélzott ár környékén már lesznek egészen fiatal Corolla hibridek, amik default automaták [link] [link]
ha nagyon kell a SUV akkor egy-két Kia Niro is akad 6M-ig bezárólag, bár az egyike az "alacsony" SUV-oknak, elég mélyre kell ülni -
-
-
válasz
szotyika77 #224484 üzenetére
genyóságnak tűnhet, pedig nem akarok az lenni: de a gazdaságos vezetés is cél lehet az új autónál
azzal az egyhat turbóval spritmonitor szerint lehet 8 liter alatt járni.
-
válasz
Vismajor01 #224356 üzenetére
+1 az XC40-re, bár 10m alatt jellemzően dízelek lesznek, de van pár mild hibrid benzines is (B3) és úgy tűnik a kínai 3 hengeres Volvo/Geely motorokkal nincs nagy baj, azon kívül persze, hogy Wartburg hangjuk van.
a CX-30 szerintem ronda, és az infotainment is maradi
az új HR-V-ből 9,5 a legolcsóbb hahun, a többi inkább 10-11 között van, nem tudom mennyire rugalmas a keret
esetleg egy 1.5 TSI T-Roc? vagy másik -
válasz
den89 #224313 üzenetére
elég szűkös a kínálat, mi is ezen rugózunk egy ideje
főleg, ha SUV kell, és emiatt kiesik mondjuk a Passat GTE
az Outlander a 2020-as évekre már rémesen outdated, nem mellesleg megosztó a design-ja. esetleg szóba jöhet a Kia XCeed de kérdéses, hogy a DCT ami benne van, mennyivel jobb a sima benzinesben lévőnél -
válasz
tzimash #224132 üzenetére
a Hyundai-Kia vonalon ez már az az időszak (Gamma motorok), amikor nagyon kell figyelni az olajfogyasztásra, illetve a láncos vezérlésre a korai MPi motoroknál, de legalább nem kokszolódik, mint a későbbi szintén Gamma GDI motorok.
üléspróbát csináltatok ezekben az autókban?
-
ekkora motorral ez nem lesz sportautó, nem fogsz az autópálya belsőben villogni az X5-ösökre, de ha jellemzően a helyváltoztatás a cél, és a sebességhatárokat nem dinamikusan akarod betartani, hanem ténylegesen, akkor azért lehet ezzel élni. nekem volt ennek a motornak 90 lovas verziója egy Focus kombiban, és soha nem éreztem magam út akadálynak. plusz egy laza chip és 140 lóerő 320 Nm lesz belőle (másik [link] , ugyan azzal az eredménnyel)
-
úgy féltek a száraz DSG-től, mintha az első 5 évben hullanának, mint a legyek
-
válasz
Spartacushu #223669 üzenetére
kettes Focus-ból csak "TDCi" volt, 1,6, 1,8 meg 2,0 literes "DuraTorq" fantázianévvel, de DLD motorcsaládhoz tartozóan - a tdci jelölés is csak annyit takar, hogy turbo diesel commonrail injection, igazából marketing.
a leggyakoribbak itthon az ex-flottás, ex-taxis 90 lovas 1,6 tdci-k, nekem is volt 3db 2015-ig flottában, 300.000 km feletti futásteljesítménnyel adtuk el őket, de mindet visszacsavarták 170 ezer alá - jól mutatja, hogy eléggé megbízhatóak voltak akkor, amikor megvettük és az első öt évben... azóta meg ki tudja. ezek egyébként a francia 1.6 HDi (DV6) Ford által módosított változatai, talán az összes között a legmegbízhatóbb. létezik 109 lovas is 1,6-osból, azon változó geometriás Garrett turbó van a Mitsubishi helyett.
az 1,8 115 ló az a régi Endura-D motor Delphi közös nyomócsöves befecskendezéssel, bár vannak Deplhi felújítók, ennek a motornak van a legrosszabb híre. -
válasz
bigbuda #223652 üzenetére
ami ilyen távon is keveset eszik, az máshol (a szervizben) kerül majd sokba, mert az dízel és nem csipázza az ilyen felhasználást
a szívó benzinesek is sokat esznek ultra rövid távon
esetleg egy modernebb hibriddel megpróbálhozhatsz, bár 2022 utáni Toyotát kellene venni, hogy legyen ötödik generációs rendszered
tényleg nem opció a plugin hibrid? nem csak otthon lehet őket tölteni, hanem a Lidl parkolóban is, és 22kW töltővel egy Outlander PHEV kb fél óra alatt "tele" van -
válasz
Sirandrish #223607 üzenetére
országonként eltérő felszereltségi szintek vannak plusz azok tartalma is simán eltérhet és/vagy bevezetésük dátuma is
a lista kiindulásnak jó, de inkább az olyan tételeket nézd, ami neked fontos és/vagy biztosan kizár egyes felszereltségeket, mint mondjuk ködlámpa vagy ülésfűtés - jellemzően olyanokat, amik már képről látszódnak@rbalint jó a 115 lovas is, csak az okoskerék legyen figyelve. jobban eszik és jobban is megy mint a 8 szelepes
-
válasz
Sirandrish #223593 üzenetére
kettes faceliftes Focus jó választás
adott esetben ötajtós Octavia, vagy H Astra, bár szerintem az Astra ronda belül, és minőséginek se hat, ebből a szempontból a Focus és az oktáv egy lépéssel előrébb van -
válasz
Spartacushu #223545 üzenetére
a Mazdák ennyiért rohadni fognak
Ford Fusion jó tippnek tűnik, de ennyiért lesznek C-Maxok is
amiből nagy választék van: kettes Focus, H Astra és Octavia
ezek szerintem 1.6 szívó benzinnel mind vállalhatóak, csak ne rohadjon -
válasz
imyourfriend #223525 üzenetére
mióta van gen3?
-
válasz
Villa7 #223493 üzenetére
jó, de ez ugye új lett volna, a CX-5 meg 4 éves volt, amikor megvettük
aztán a vélhetően alacsonyabb értékvesztés, a magasabb összeszerelési minőség és a jobb felhasznált anyagok a Mazda felé döntötték a mérleg nyelvét. nem mellesleg kifogtunk egy olyat, amire még élt a 2+3 év kiterjesztett gari -
-
válasz
konci79 #223450 üzenetére
az S-Cross 4,2-ig főleg első facelift előtti verziókat ad, ott viszont sok volt az 1,6 szívó
Toyotából az volt az első találat, de 4,2 felé közeledve azért van még pár ajánlat: [link] [link] [link] [link]
ha kell a SUV akkor lesz szívó Mokka, még egy meg még egy illetve azért én adnék egy esélyt a Dusternek (ennek például)
van pár Outlander aminek az az érdekessége, hogy pont megegyezik az ASX-el a tengelytávja, így a beltérben nincs több hely annak ellenére, hogy vagy 20 centivel hosszabb. 4,2-ig felbukkan pár PHEV is -
válasz
konci79 #223437 üzenetére
ahogy #223438 szabonagyur irja, S-Cross vagy ASX
de ha nem kell pszeudo-terepjáró, akkor hibrid Auris? Civic kombi (bár ez se szép)? -
válasz
benfolds #223417 üzenetére
én csináltam Mothers Mag & Aluminium Polish-al (youtube-on van rá millió videó) híresen mattulós Ford Fusion-ön, de hiába lett nagyon szép, 3 hónap után vissza mattult. mi nem kentünk rá UV lakkot, lehet az volt a baj. sima auchanos mikroszálas kendő plusz a paszta, semmi más.
előtte toltunk egy ezres papírral vizes csiszolást, hogy nagyjából egyenletes legyen a felülete -
válasz
molnarpeter #223374 üzenetére
B6 Passat betegség is a szivacs, azok is rohadnak, mintha muszáj lenne
másik meg a csomagtérfedél a kombinál, 20 évesek ezek az autók de nincs egy ép csomagtérfedél se a bontókban -
válasz
molnarpeter #223369 üzenetére
az nagyon jó rozsda ellen
fater céges Clio-jában is az volt már 25 éve is (pre-facelift mk2)
-
válasz
Tom1939 #223334 üzenetére
anyumnak ez a mostani a második Jazz-e, mindkettőt újonnan vették (egy 2015-ös mk3 benzin GK, majd egy 2022-es facelift előtti mk4 hibrid GR) de nem mernék megesküdni arra, hogy a kettő között érdemi zaj különbség volt belül akkor, amikor csak a benzinmotor megy (országút 110 km/h)
-
-
válasz
BigBlackDog #223307 üzenetére
árát nézted?
14,5-től indulnak akciósan
ehhez képest egy HR-V laza 3 millióval olcsóbb
tetszik amúgy az LBX amikor megjelent egyből mutattam is feleségemnek, de úgy tűnik kicsit vastagabban fog a ceruza a kelleténél -
válasz
molnarpeter #223269 üzenetére
az NX350h-m hátsó ajtaja is úgy csukódik
a Kodiaq csak úgy döngött, ezen meg szerintem még a lemez is megremeg.... -
válasz
kenguru99 #223229 üzenetére
sokan vannak így (ez most nem benfolds kritika lesz) akik miatt a nepperek rátüsszentenek egy kis fényt a lecsiszolt rozsdára, meg az alját befújják fekete rücsivel, és máris nem rozsdás szarba kell beülni
nagyon fontos, szerintem az összefoglalóba is be kellene tenni: egy milláig az autód legdrágább alkatrésze a karosszéria. ha az nem jó, akkor arra SOKAT kell költeni, többet mint bármelyik másik alkatrész lecserélésére, beleértve a motort is.
-
válasz
benfolds #223202 üzenetére
nézz meg pár régi katalógust, de németet és osztrákot is
a Ghia felszereltség eltérhet minden évben és minden országban is egymástólszerintem inkább fókuszálj olyan extrára, amivel szűrhető, hogy az adott modell Ghia vagy sem (pl ülésfűtés, vagy digit klíma, vagy ködlámpa, 3 küllős kormány, akármi*) mert sokszor az eladó sem tudja pontosan, hogy a felszereltség megnevezése mi az autónak, így aztán lesznek random modellek bőven.
*nem mondom, hogy ezek a példák az mk2 fóka Ghia jellemzői, azt neked kell megtalálnod mi az, ami csak a Ghia modellekben van, és utána úgy nézni a hirdetéseket
-
válasz
N_A_S #223115 üzenetére
vigyázni kell azzal a motorral, és csak olyat venni, amiben javították a vezérlést
[link] itthon is van olyna szerviz (nem márkaszerviz, hanem privát) ami csak hatosban és cx5-ben előforduló 2.2 dízel javítással foglalkozik, pl Alsónémedibenami a rohadást illeti, meg vagyok győződve, hogy a 2015 után készült modellek esetén akinél rohadnak, annál más is rohadna
-
válasz
Raz3raddict #223052 üzenetére
Az az 1.6 szivo Touran egy mérettel nagyon mint a Meriva meg egy generációval fiatalabb mint a négyes Golf
Én azt is megnézném. Mivel 1.6 8v ezért nagy baja nem lehet, szóval ne rohadjon
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest