- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
Ne vedd a lelkedre. Egyszerűen annyit állít, hogy az I-es Punto megbízhatóbb volt, mint a II-es. Ha korrigálod a képet azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy valószínűleg egy II-es fiatalabb és kevesebbet futott máris átbillenhet a mérleg nyelve.
Ezt egyébként valamelyik Égéstérben ki is fejtette Csík, hogy az I-es fejlesztésébe mindent beleadott a Fiat, mert nagy szüksége volt egy nagy darabszámban eladható autóra, ami növeli a márka hírnevét. A II-esnél már felfedezhetőek a spórolás jegyei. Nem tudom mire gondol, de nem szokott a levegőbe beszélni.
-
!Overdose!
őstag
- vezérműszíj, ékszíj, hosszbordásszíj - 10k
- vízpumpa, feszítőgörgő - 20k
- olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő - 10k
- motorolaj, váltóolaj, fékfolyadék, szervofolyadék, hűtőfolyadék - 10k
- gyertyák - 5kEzt most fejből írtam. Egy átlagos Hondánál nagyjából ilyen árakra lehet számolni márkás, gyári beszállítótól való japán alkatrészek esetén. Ennél vannak olcsóbbak és drágábbak is. A munkadíjról nem tudok nyilatkozni, mert nem hordom szervizbe az autót.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Nordik #11483 üzenetére
Az összes folyadékot illene cserélni.
Nálam így néz ki egy autóvásárlás utáni szerviz:
- vezérműszíj, ékszíj, hosszbordásszíj
- vízpumpa, feszítőgörgő
- olajszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő
- motorolaj, váltóolaj, fékfolyadék, szervofolyadék, hűtőfolyadék
- gyertyákEzeket feltétlenül cserélem.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Motion_Blur #10163 üzenetére
Ez a 30db-os BAR széria a facelift után érkezett és ez az autó a látszat ellenére nem faceliftes. Igaz, hogy faceliftes lámpák és lökhárítók vannak rajta, de nem a tükörházba van integrálva az index, hanem az első sárvédőben van, facelift előtti a kormány és ami a legárulkodóbb, hogy ennek még 4x100-as felnijei vannak 5x114,3 helyett. Ezek mellett már mellékes a Type-R hátsó szárny és, hogy a matricák sem stimmelnek teljes mértékben. Először arra gyanakodtam, hogy állítása ellenére törve lehetett, de kötve hinném, hogy komplett futóművet cserétek alatta, így a legvalószínűbb, hogy ez egy facelift előtti modell enyhén faceliftesítve, ami kizárja, hogy a 30db-os limitált széria tagja legyen.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Motion_Blur #10112 üzenetére
Vagy replika vagy össze volt törve, de több ponton sem kerek a történet. Ha van rá igény, akkor kifejtem, hogy miért.
-
!Overdose!
őstag
Van valakinek tapasztalata facelift előtti Nissan Primera P11-el?
-
-
-
!Overdose!
őstag
Én olcsó autónál első körben megkérdezném, hogy kell-e valamit cserélni, javítani rajta azonnal. Illetve, hogy mi volt cserélve, javítva rajta a közelmúltban. Rozsdával mi a helyzet? Egy nemrégiben bizonyítottan lecserélt vezérlés például megspórol neked pár 10k-t. Öreg, olcsó autókon rendszerint rosszak a gumik, ha ezen valami csoda folytán mégis jók lennének, esetleg még téli szett is van hozzá, az kész főnyeremény.
Egyébként szerintem ne egyedül menjél el megnézni. Csak van a családban, ismerősök között egy autóhoz értő személy. Ha esetleg nincs, akkor is vigyél magaddal valakit, több szem, többet lát alapon.
-
!Overdose!
őstag
Biztos szükséged van autóra? Ne értsd félre, de autót nem úgy szokás vásárolni, hogy még a KGFB-t sem tudjuk befizetni. Itt azért nem csak tervezett költségek vannak ám. De tervezettből is kapásból meg kéne ejteni rajta egy összes szűrő, összes folyadék, összes szíj, gyertya és vezérléscserét.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Tökmindegy #8719 üzenetére
Én pedig több helyről is hallok rosszakat 2.2 D4-D-kről, főleg a 177 lóerős verziókról. Közelebbi tapasztalatom pedig egy 3.0 D4-D LC-vel van. Abban jelenleg 160k van és járt már szervizben párszor kötelezőkön kívül is. Mindegy is, majd Grincs eldönti, hogy akar-e dízelt vagy sem. Én továbbra is egy LPG-s szög egyszerű szívót látok a legkifizetődőbb megoldásnak, ekkora távra. Ez éves szinten 30k körüli futásteljesítmény lesz.
Rick4: Basszus, 200k? Nem volt valami alternatív megoldás rá?
-
!Overdose!
őstag
válasz
Tökmindegy #8715 üzenetére
A D4-D-k nem szeretik a szervizeket? Úgy rémlik, hogy nem a legmegbízhatóbb dízelek, de majd a Toyotások kijavítanak, ha tévednék.
Mod: Napi 110km-re egyértelmű, hogy LPG-s autót vennék.
-
!Overdose!
őstag
Már az is gyanús lehetett volna, hogy egyszerre ment tönkre a trafó és a jeladó...
Érdekes, hogy ennyire hajlamos a beázásra. Én a nyáron takarítottam ki a motorteret és utána is pöccre indult, igaz a gyertyáktól sűrített levegővel ki kellett fújnom a vizet, mert nem járt egyenletesen. Dupla vezérműtengelyes és sajnos olyan a szelepfedél formája, hogy megáll a víz ott.
-
!Overdose!
őstag
Nem feltétlenül kerülendők. Számos példa van rá, hogy ennyi pénzből megbízható autót lehet vásárolni, de sok szerencse kell hozzá és nagyon át kell nézni ezeket az autókat, ami egy laikusnak nem fog menni. Nyilván le leszek érte hurrogva, de ennyi pénzből olyan 4gen Civic-et néznék, ami nem rohad (még vagy már
). A mechanika 2 bódét is túlél, ráadásul a csúnyácska 4 ajtóst a boyracerek is elkerülték. Ha bármi kell hozzá, akkor fel a fórumra bevásárolni a bontós árak töredékéért. A D15B2 jól fogyaszt és gyakori motor.
A másik módszer, hogy gyűjtesz még és veszel egy fiatalabb, biztonságosabb autót.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Napfénysüti #8314 üzenetére
Nekem nem kell mondanod.
Viszont azt tapasztaltam, hogy a VTI annak való, aki olyat szeretne és kész. Aki csak úgy keresgél a sportos autók között, az azt fogja tapasztalni, hogy azonos összegért fiatalabb, erősebb, biztonságosabb, jobban felszereltebb autókat is kapni.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Tökmindegy #8250 üzenetére
C20XE?
-
!Overdose!
őstag
Honda Concerto, D16A8 motorral. Egyébként a nyári városi fogyasztással elégedett vagyok, a téli sok nagyon, de ha belegondolok én nagyon rövid távokat járok ilyenkor folyamatosan hideg motorral. Ez ennyi. Budapesten ritkán használom a sajátomat, így az ottani fogyi csak elméletben érdekel.
-
!Overdose!
őstag
Soknak nem sok, de nem is kiemelkedően kevés. Nálam a Budapest - Békéscsaba több héten keresztül 6,5-7 literből volt meg 3 személlyel és csomagjaikkal. Autópálya 130-140, városon kívül 100-110, városban a megengedett. Ez egy 1.6-os kétszer olyan erős autó, mint a Punto széles gumikkal, valószínűleg rövidebb váltóval és hasonló tömegű bódéval. Ja és idén 20 éves. Tény, hogy a maga idejében elég korszerű volt. Békéscsabán nyáron szintén nem fogyaszt 7 liternél többet, most télen inkább 10. Budapesten még nem mértem fogyasztást, de itt is 10 körül alakul.
Egyébként nem kampányolok az öreg autók mellett, nyáron én is váltani szeretnék már egy modernebb, biztonságosabb autóra, de a Punto-nál nagyobbra van szükségem. 6gen Accord + LPG kombóra vágyom.
-
!Overdose!
őstag
"Figyelem! Ez a benzintemető 1 óra alatt Németeknél az autópályán 300km tett meg. A végsebessége 340km is megy. Ez 4 kerékmeghajtású. Ez a kocsi nagyon megyen."
-
!Overdose!
őstag
válasz
Napfénysüti #7858 üzenetére
Hát annyiból egy normális 6gen is csak éppen-éppen.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Napfénysüti #7856 üzenetére
Mondeoból a TDDI-t messziről kerülje el. Accord drága neki?
-
!Overdose!
őstag
válasz
Balupapa #7547 üzenetére
"szabálytalan és veszélyes kötelező nélkül menni."
Ezt rosszul tudod. Ameddig nem köti meg a kötelezőt, addig is biztosítva van, de erre a időszakra a Mabisz felé fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami akár több száz Forint/nap.
Amikor utoljára vettem autót én is bevállaltam, hogy inkább majd másnap otthon kötöm meg a biztosítást, mert így volt kényelmesebb.
-
!Overdose!
őstag
Általánosságban elmondható, hogy nagy hidegben csökken az akkumulátorból kinyerhető kapacitás. Ez természetes, amint újra felmelegszik, vissza áll.
Viszont most még nincs olyan hideg, hogy ez indítási problémát jelentsen. Rick4 leírta a tutit: villás terhelésmérő. Bár az sem mindig 100%-os.
-
!Overdose!
őstag
-
!Overdose!
őstag
válasz
Norbi14 #6778 üzenetére
Úgy ne is állj neki használt autót venni, hogy nem akarsz költeni rá a vétel után. Mindenképpen érdemes lenne lecserélni a vezérlést, szíjakat, szűrőket, folyadékokat és a gyertyákat. Ezeken felül ki tudja, hogy milyen állapotú gumi van rajta? Lengéscsillapítók, fékek? Csak, hogy a legfontosabbakat említsem. Persze kérheted friss műszakival és megteheted, hogy 2 évig hozzá sem nyúlsz, de azért nem így üzemeltetünk egy autót.
Egyébként kereskedésben nem lesz egyszerű alkudni, ha kp-ben fizetsz.
-
!Overdose!
őstag
-
!Overdose!
őstag
válasz
Motion_Blur #6679 üzenetére
A TSI-kkel azért vannak bajok. Keress rá VR6 hozzászólásaira, de én is tudok garanciális időn belüli dugótörésről...
Használt, de még bőven garanciás Kia Ceed vagy Hyundai i30?
-
!Overdose!
őstag
válasz
!Overdose! #6251 üzenetére
Egyébként rosszul emlékeztem és a 16Si már nem Honda motoros, hanem saját fejlesztés.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Bigemperor #5919 üzenetére
Nem csak az számít. Erős (130 le), jó a futóműve (elöl-hátul kettős keresztlengőkaros, elöl-hátul tárcsafékes), kényelmes (állítható deréktámasz), könnyen pakolható (liftback), jól felszerelt (elektromos ablak, üvegtető stb.) De nyilván semmi nem működik benne, hiszen 20 éves.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Bigemperor #5915 üzenetére
Hol érdekel engem, hogy mennyibe került újonnan vagy, hogy az előző tulajok mennyit költöttek rá? Engem az érdekel, hogy vettem x összegért és 2 év alatt a kötelező alkatrészeken kívül nem költöttem rá 20.000Ft-ot sem (vízhűtő, 4db kerék tőcsavar).
Így mivel olcsón vettem az autót és nem költök rá sokat tudom forgatni a pénzem.Részemről ennyi, nem kívánok a továbbiakban ehhez hozzászólni, mert nagyon nem értünk egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest