- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
A legjobb dízel? Honda Civic 1.6 i-DTEC teszt
"És most a tesztünkön 4, azaz négy literrel ketyegett el úgy, hogy semmi trükköt nem vetettünk be, hajtottuk városban, országúton, autópályán is, nem spóroltunk a gázadással, mégis alig gurított le valamennyi gázolajat a torkán."
Kár, hogy csúnya...
-
!Overdose!
őstag
válasz
zolikaDB #64870 üzenetére
6.4l-es átlagfogyasztásom van 28k km alatt. Érdekel a fogyasztás téma, de lassabban menni nem vagyok hajlandó miatta. Spritmonitoron fasorban sem vagyok ezzel az átlaggal, ahhoz hanyagolni kéne az autópályás 150-es utazót. Lényeg a lényeg: indítás után azonnal indulok és nem eröltetem a motort alacsony fordulaton, ha gyorsítani akarok, akkor visszaváltok és nagy gázt adok, valamint sok motorféket használok. Annyiból könnyebb a dolgom, hogy ez sokkal hamarabb eléri az üzemi höfokot, mint más kis ccm- es autók, illetve szegényebb is a keverék alacsony fordulaton. Egyébként a lambda-szondádat kimérném a helyedben, szerintem nem a vezetési stílusodban lesz a hiba.
-
-
!Overdose!
őstag
válasz
Dare2Live #64759 üzenetére
Nem 10k km/2.5dl-ről volt szó, az valóban szinte semmi, hanem 1k km/2.5 dl-ről. Tehát egy fél kanna tartalmát bele kell töltögetni két csere között. Ezt én nem tudom elfogadni normál használat mellett. Felőlem írhatja a gyártó, hogy ez normális, akkor köszönöm, de inkább nem kérek a termékéből. Ha folyamatosan revlimiten használom az persze más kategória.
-
!Overdose!
őstag
válasz
hobizoli #64756 üzenetére
Igen, de ebből a user annyit tapasztal, hogy nem kell két olajcsere között utántölteni. Jártam már olyan autóval, ami keményen ette az olajat. Egyszerűen nem kényelmes. Olajat kell venni, amit a csomagtartóban kell tartani, folyamatosan olajszintet nézni. Köszönöm én nem kérek belőle többet.
Mod: A tiprás megint más kérdés, azt el tudom fogadni, de egy átlagosan használt autóba nem kelljen literszám önteni az olajat két csere között.
neduddki:
-
!Overdose!
őstag
válasz
ReSeTer #64575 üzenetére
Már megint kezded ezt a kihegyezett témát? Sosem fogod már belátni, hogy a mai downsized turbo motorok messze-messze nincsenek kihegyezve? Ha egyik-másik széria megbízhatatlan az nem azért van, mert teljesítmény szempontból kihegyezettek, hanem mert elspórolták, amit ugyanúgy megtesznek egy szívómotorral is.
A spritmonitoros eszmefuttatásod pedig egyenes nevetséges.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Melack #63802 üzenetére
Ne érts félre, szerintem baromi jó autó. A kategória egyik legnagyobb csomagtere és legjobban alakítható beltere jellemzi. A műszerfal is csak képről furcsa, de ha egyszer beülsz, akkor már nagyon adja. Minden ott van, ahol lennie kell. Viszont kívülről nagyon megosztó, nekem például nagyon nem tetszik.
Munez: 9" széles felnin már egész jól mutat a 205/55R16. [link]
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #63266 üzenetére
Jól teszed!
2012.09.14 - 2013.09.14.
26.035 km
6.43 l/100 km
698.336 FtAzaz 1 év alatt csak üzemanyagra többet költöttem, mint az autó vételára!
Mod: És az autó röhögve képes lenne 5.5 l/100 km alatt fogyasztani, ha én is partner lennék benne. Hanyagolni kéne az autópályás 140-150-es tempót.
-
!Overdose!
őstag
válasz
fenergie84 #63175 üzenetére
Gépkönyv mit ír elö? Egyébként én is ilyet használok. Nekem bevált az Eneos. Már a fék és a hütöfolyadékom is az.
-
-
!Overdose!
őstag
válasz
Kornel #62348 üzenetére
Azért ne vedd biztosra, hogy ez a hiba, de könnyen előfordulhat, főleg, hogy ha jól emlékszem elég sokat jártál betegeskedő kuplunggal.
Vagy újra szét kell szedni vagy megtanulsz vele együtt élni. Gondolom nem vigasztal, de apósom Grande Punto-ja új kora óta rángat 1-2-ben.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Dr.Zoo #62110 üzenetére
Azért az only egy kicsit erős, de tény, hogy az Exide-nak is vannak jó sorozatai. Egyébként lehet, hogy kollégák vagyunk?
kornelka: Attól függ. Egy időben én is minden olajcserénél cseréltem levegőszűrőt is, pedig csak minden negyediknél kéne. Nem sajnálom azt a pár ezer Forintot, de 10k km után még szép fehér a szűrő, teljesen felesleges a csere nálam. Most 20k km-enként cserélem, még így is 2x olyan gyakran, mint az előírás.
-
!Overdose!
őstag
Igazad van, de azért a Nubira nem egy játszós autó, ahol nem érdekes mennyit fogyaszt. 25k km-t mentem 1 év alatt és 2.5 literrel fogyasztott kevesebbet a Civic, mint a Nubira 9-e, pedig ezen nem spórolok, ahol lehet, ott nyomom neki. Ez kb. 250k HUF. Borzasztó sok, úgy, hogy nem nyújt cserébe semmit. Se nem sportos, se nem luxus, se semmi.
Egyébként bent vannak a Koni-k. Ég és föld a gyárihoz képest. Érezni, hogy feszesebb lett, sokkal biztonságosabbnak érzem az autót.
-
!Overdose!
őstag
Hát igen, azt hiszem én is az a típusú tulaj vagyok, akitől jó autót venni.
Az autó vételárának egyharmada (munkadíjjal együtt) látható a képen. A Koni gátlókra már nagyon kíváncsi vagyok, remélem stabilabb lesz az autó nagy tempónál is, mert az utóbbi pár ezer km-en már nem volt meggyőző.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Napfénysüti #60290 üzenetére
-
!Overdose!
őstag
válasz
a_tesz #59935 üzenetére
Pedig tényleg érdemes! Komolyan mondom, mintha nem is Magyarországon lettem volna. Úgy kezdődik, hogy talán egy kivételével az összes biztonsági őr előre köszönt szépen, illedelmesen, ahogy illik. A fél literes üdítő 350 Ft, a kb. 20 dkg-os sült kolbász kenyérrel és mustárral 900 Ft, a kétfogásos menü 1500 Ft volt. Úgy gondolom, hogy ez a Hungaroringen több, mint korrekt. A kiállítók mind kedvesek voltak és semmi nem volt kordonnal elkerítve, ahogy néhány autókiállításon szokott. A feleségem bele is ült egy Gallardo-ba, ilyet sem mindenhol szabad. Sikerült váltani néhány szót Michelisz Norbival is. Jók voltak az oldtimerek és az MTA-s autók is, főleg Zsolt NSX-e.
-
!Overdose!
őstag
válasz
neduddki #59822 üzenetére
hossszú:
Sajnos nekem sincs. A Forex zárva van szombaton. Micronix-ban kapnál Yuasa-t, de hétvégén ők sincsenek. Esetleg Varta-t Erikától a váci úti Varta mintaboltból. Vagy árgépen nézz körül. Vagy máskor szólj időben és hozok neked a bolti árak alatt!
hdman: Nekem anno a G2 GTD-n akadt ki az önindító, csak a kalapácsos ütögetés segített. Aztán persze felújítottam pár ezresből. Használj gyorscsatlakozós akkusarut, megmentheti az autót a leéégéstől!
-
!Overdose!
őstag
válasz
neduddki #59785 üzenetére
Értem.
Egyébként ezt találtam még:
"Az Eneos 5W-30 SUSTINA API szabvány szerinti besorolás szerint API SN /RC minősítést kapott. Az RC megjelölés arra utal, hogy 'Resource Conserving', vagyis erőforrás megőrző. Az Eneos azt ajánlja, hogy minden autóba bátran használhatják a SUSTINA olajokat, amelynek gyárilag előírt viszkozitása megegyezik az adott SUSTINA viszkozitással"
-
!Overdose!
őstag
Nem tudom, nem vagyok se termékfejlesztő, se marketinges az Eneos-nál, de még csak nem olyan rég kezdték meg az európai forgalmazást. Egyébként meg simán kinézném a Japánokból, hogy nem foglalkoznak a EU gyártók által előírt saját minősítésekkel, de mint írtam a Premium Hyper-nél van VW-es minősítés is.
Mod: Egyébként a Motul 300V motorolajok sem felelnek meg semmilyen minősítésnek, a versenysportban mégis megállják a helyüket.
-
!Overdose!
őstag
Igazából ez az egész motorolaj téma ingoványos talajú hitvita. A tribológia azért tényleg nem a legegyszerűbb tudományok közé tartozik. Túl komplex. Én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, mert jelenleg keveset használom városban az autót, kevés hidegindítással. 10k km-enként megkapja az Eneos Hyper Premium 5W-40-et gyári olajszűrővel és jó napot! De ha leginkább városban, rövid távokon használnám, orvosüzemben, akkor már megadnám neki az elérhető legjobb olajat, hogy csökkentsem a motor kopását. Én így gondolom.
Az Eneos-szal egyébként tökéletesen elégedett vagyok. Nem, nem lett halkabb, nem érzem finomabbnak a járását vagy ilyesmi. Egyszerűen teszi a dolgát, a nívópálcán nincs látható fogyás, pedig most sajnos túlléptem már a 11k km-t is, mert csak jövőhétre kaptam időpontot a szervizbe. Úgyhogy most kap az autó Eneos fékfolyadékot és hűtőfolyadékot is. A szervofolyadék és váltóolaj pedig szigorúan gyári lesz.
-
!Overdose!
őstag
Látom félreérthető voltam, úgyhogy helyesbítenék.
A Sustina az Enenos csúcsminőségű motorolaja. A középkategória a Hyper Premium, amit én is használok. Ahogy például Castrol-nál is komolyabb termék az Edge, mint a Magnatec. Tehát nem Eneos vs. Mobil, Total viszonylatban értettem, hanem akár különböző, akár azonos gyártó közép-, illetve csúcskategóriás termékei között. Jobb-e a csúcsminőségű olaj? Nyilván igen. Megéri-e? Valószínűleg nem. Fontosabbnak tartom a rendszeres, akár a gépkönyv előírásánál gyakoribb olajcserét.
Deal?
-
!Overdose!
őstag
-
!Overdose!
őstag
válasz
DeFranco #59410 üzenetére
Sokan azt sem tudják, hogy milyen fix költségekkel kell számolni autóvásárlásnál (átírás, KGFB, teljesítmény alapú adó). Mit illik kicserélni egy autón vétel után? Melyek a legolcsóbb autóalkatrész, gumi, olaj webshopok? Mi a menete a külföldről való autó behozatalnak? Ha ezekre rákérdez valaki, ami azért elő szokott fordulni, akkor már lehetne is irányítani az 1. hsz-hez. Beleírhatnánk a te táblázatod linkjét is. Hiteles adás-vételi szerződés mintát, különböző kalkulátorokat, népítélet, spritmonitor és ezek még csak azok, amelyek pár perc alatt eszembe jutottak.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Dr.Zoo #59025 üzenetére
Nem akarok mélyen bele menni, de azt tartom fizikai képtelenségnek, hogy ami normál használat mellet 6 liter fogyaszt, az boyracer-kedve 7-et. Ilyen a világon nincs. Ez nem dízelellenesség vagy nem ellened irányul, de itt valami nagyon nem kerek.
mod: A PD-t nem ismerem közelről, de volt/van a családban épített 1Z TDi. Nagyon megy és képes keveset fogyasztani normál használat mellett, de ha nyomod neki, akkor kér enni azért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest