- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz
bitpork #120398 üzenetére
Oké, de neked olyan a munkád ami hozza magával, hogy sokat kell menned.
Jelenleg a dél alföldön élek. Innen a 11km-re fekvő városba ingázik be mindenki mókuskereket hajtani. Ha heti 6 munkanappal számolunk akkor a munkába járás durván évi ~6800 kilométert tesz ki valójában kevesebbet szabi, táppénz stb. Ha számolunk még egyszer ennyit ügyintézésre, bevásárlásokra, szórakozásra, rendezvény látogatásra, rokonoknál pofavizitre, nyaralásra stb. még akkor sem jön össze 15k sem. Nem hogy 20k. Aki pedig belföldön nyaral csak 5napot dolgozik egy héten esetleg csak a környéken mozog az autóval az ennél is lényegesen kevesebbet megy. Nem tudom honnan a tökömből szedik a biztosítósok azt az évi 20k kilométert. Az nagyon sok, gondolom így nagyobbat lehet avultatni. Az átlag autós szerintem valahol 8000 és 10000 km között megy egy évben ennél sokkal többet nem hiszem. -
8th
addikt
válasz
htomi85 #120380 üzenetére
"Józan emberek benzinesnél évi 20 ezerrel, dízelnél minimum 30 ezerrel számolnak."
Egy idősebb ismerősöm épp árulja a 2003-as évjáratú Suzuki Alto-ját mert kora okán már nem nagyon fog vezetni. 12év alatt ment bele 36572 kilométer (évi ~3000km). Abszolút karcmentes és patika az autó, még rendesen új autó szaga van. Simán ki lehet fogni ilyeneket. Az más kérdés, hogy ki a tökömnek kell egy fapados Alto.
-
8th
addikt
válasz
!Overdose! #119295 üzenetére
-
8th
addikt
válasz
runner 125 #119076 üzenetére
"2 tonnás V8-at 100-ból 100 user azért gázosít, mert nem telik benzinre, ennyi, ezen nincs mit vitatni."
Ezt butaság így kategorikusan kijelenteni. Sokan sugárban hánynak a dízeltől inkább vesznek egy jobb felszereltségű nagy ccm benzinest ugyanabból típusból és belebaszatják a gázt. Én magam is ismerek ilyen embert. Megehetné, hogy benzinnel etesse az autóját (Jaguar S-Type V6) de gázzal hajtja mert sokkal olcsóbb. Miért itasson meg 13liter drága benzint az autójával teljesen értelmetlenül amikor 15liter gázzal pont ugyanúgy pont ugyanoda elviszi az autó ráadásul a benzinnél jóval olcsóbban? Azért mert az embernek van pénze még nem kell ész nélkül szórni. Fillérbaszás? Hát aztán? Mindenki pénzből él. Amúgy araszoltál már kilométereken át bármilyen V8 benzines mögött a dugóban? Semmivel sem jobb móka mint egy dízel mögött araszolni. Büdös mint a szar ez is az is.
"Egyébként ha ennyire tuti a módszer, gyárilag miért van elvétve dupla üzemű autó?"
Volkswagen, Ford, Fiat, Opel, Skoda, Mercedes de még a Volvo is gyárt(ott) gyárilag cng-s autókat. Nálunk kúthálózat hiányában természetes, hogy nem terjedtek el de például a németeknél még inkább az olaszoknál rengeteg fut belőlük ebben a percben is a kisautótól az egyterűeken, kisteherautókon, autóbuszokon át a nyerges vontatókig minden. Csak nálunk ilyen mostohagyerek a téma.
"Sőt, felsőkat. prémium kb. nincs."
Felső kategóriában valóban nincs ill. én nem tudok róla de például a mercinek van gázüzemű prémium limuzinja. [link] Üzemeltetni olcsóbb mint a dízel verziót és ez halkabb kulturáltabb és sokkal tisztább. Szerintem zseniális.
Én nem ítélem el ha valaki gázosít akkor sem ha egy papucsos atlétás c*gó az illető és egy négy kilóért vett ex-prémium autóval teszi. Sőt szerintem államilag kéne támogatni a dolgot pl. egyszeri adókedvezménnyel vagy ingyenes műszaki vizsgával, akármivel. Azután mégis csak sokkal kevesebbet fog szennyez az ember szarja. Na meg lehet, hogy XY azért ragaszkodik a kényelmes nagy autóhoz mert a fél életét benne tölti és 3x annyit autózik egy évben mint te meg én összeadva. Ha XY zsigerből utálja a dízeleket akkor sajna nem sok választása marad. Vagy felfújja a pofáját és fizet a kúton mint a katonatiszt vagy elgondolkodik és meghoz egy teljesen racionális döntést és gázosít."nálam nem fér bele prémium autónál ez a kettősség."
Nem vagyunk egyformák, nálam ez simán beleférne. Én személy szerint rohadtul leszarnám, hogy a hátam mögött mekkora spúr gecinek tartanának mások ha gázüzemű prémium vagy ex-prémium kocsival járkálnék.
Nem volt itt semmi vita, beszélgettünk.
-
8th
addikt
válasz
Kornel #119061 üzenetére
Mit vársz abban az országban ahol úgy veszik az emberek a széttaposott import E36 BMW-ket mint a cukrot. Zabálják a parasztok mert csak addig látnak el, hogy jujj béjjemvé és milyen jól mutat a negyed évszázados hitelre vett lakótelepi panel parkolójában a lúzer szomszéd 15éves suzukija mellett. Paródia ez az ország nagyon sok szempontból.
-
8th
addikt
válasz
Kornel #119055 üzenetére
"Hogy miért kerül egy ilyen 400k-val többe, ergo majdnem duplájába, mint egy hasonló évjáratú megane1, azt a mai napig nem értem." A piac mindent mérnöki pontossággal és kíméletlenül beáraz. Nem véletlenül ér a Renault csak annyit. Ez olyan mint ha egy hét éves Dacia Sandero-t hasonlítanál egy azonos évjáratú Honda Jazz-hez. Pont ugyanúgy ég és föld a kettő mint a Megane meg a Golf.
(#119058) kornelka: nem vagy ízlésficamos. Toronymagasan a Golf 4 a legocsmányabb golf mind közül (sorry TaaT)
. Tök mindegy honnan nézi az ember, elölről hátulról mindenhonnan atom bénán néz ki.
-
8th
addikt
válasz
zoo8800 #119013 üzenetére
Nem vagyok tisztában a ford jelenlegi motorválasztékával és az igazat megvallva nem is különösebben érdekel. A spúrmonitort is kellő távolságtartással kezelem. Az a fogyasztás buzik mekkája és mindenki azt hazudik be ott amit akar. De legyen, tételezzük fel van köztük 1liter difi fogyasztásban a ecoboost javára (szerintem nincs annyi de ez most mindegy). A te számaiddal és a jelenlegi benzinárral számolva legalább 100ezer kilométert kell autózni vele a legkisebb hiba nélkül, hogy nagyjából megspórolj egy turbó cserényi mannát az öreg 1.6 szívóbenzineshez képest. Az a 100k km egy átlag autósnak minimum 6év mire összejön (vagy több). Az pont az a kor amikor szerencsésebb sorsú pógártársak átteszik a seggüket egy másik új autóba. Elég kicsi a valószínűsége, hogy 6-8éves koráig bármi baj legyen az autóval így újonnan megvenni nem rizikós. Kis szerencsével még a második tulaj is elkaristolhat vele még egyszer ennyit mielőtt zsebbenyúlós lenne a játék. És elérünk a ~12 évhez és 200 000+ kilométerhez. Ekkor jön képbe a szerencsétlen csóró aki csak közlekedni szeretne és vesztére már meg is tudja fizetni az autót. Pont olyan ez mint a dízel autó, csak az első gazdinak buli. Aki pedig a sokadik tulajtól használtan 15évesen 300 000 kilométerrel megveszi az többet fog szopni mint Cicciolina egész pályafutása alatt. És a legnagyobb baj az, hogy nincs alternatíva. Az elektromos autózás még akkor is elérhetetlenül drága lesz az átlag ember számára. A hibridek sem tudnak már hová fejlődni az akkuk fejletlensége végett. A jelenlegi trendeket elnézve 15év múlva 2030-ra a személyautókból teljesen eltűnnek majd a dízel és a szívóbenzin motorok és csak ilyen hoki jobb esetben legalább 3hengeres 800-1000ccm körüli akár több turbóval felszerelt közvetlen befecskendezésű benzinesek lesznek és persze ugyanezek hibrid verziói, semmi más. Amikor majd a bonyolult befecskendező rendszert kell csilliárdokért javíttatni illetve a lendkereket vagy épp a két turbó valamelyikét vagy párban mindkettőt kell cseréltetni/javíttatni a penge dávnszájzing motoros kocsin akkor az emberek hamarjában vissza fogják sírni még az emlékükben halványan élő anno lesajnált szívócső befecskendezéses elavult lusta 1.6 benzineseket amikkel meg semmi baj nem volt.
(#119014) rbalint88: Akkor ezt rosszul tudtam.
(#119016) [rvilike]: Nem vitatom de melyik is a tartósabb? Valami olyasmi rémlik, hogy pont az 1.0 ecoboost esetében gyári előírás a 250k km-nél valami motor felülvizsgálat/felújítás. De lehet, hogy keverem valamivel nem mostanában olvastam.
(#119018) roberto211: Az olcsó gázolajról annyit, hogy az Auchan kúton kapható nyál az egyik legjobb holott a legolcsóbbak közt van.
-
8th
addikt
válasz
Tsebacsi #118994 üzenetére
Én dízel párti vagyok mindig is az voltam de személy szerint nekem (is már) egyre szimpibb az lpg.
Nem tudom miért fáj az embereknek ha valaki spórol az üzemanyagon ráadásul ha nem úgy teszi mint az egyszeri dízeles (aki teli pofára röhögve kivágja a kocsi alól a katalizátort meg a végdobot mert nyer vele autótól függően 0.5-1,5 litert) hanem drága pénzért berakatja a gázt amitől sokkal tisztábbá válik az autó kipufogógáza. Az olajcserét is jobban ki lehet tolni és a katalizátor is tovább bírja. Ha már környezetvédelem akkor ez sem egy elhanyagolható szempont.Az ecoboost-al pedig rendesen átestek a ló túloldalára. Ha belelógatnák a jelenlegi fóka orrába az utolsó generációs 1.6 szívómotorjukat állítom valós körülmények között kevesebbet vagy max. ugyanennyit fogyasztana mint azzal az 1.0 varrógépmotorral. Lehet, hogy 1-2 másodperccel szarabbul gyorsulna meg forgatni kéne, hogy menjen de a kútnál biztos nem kérne többet mint amaz. Az emisszió az elégetett üzemanyag mennyiségével arányos szóval nyugodtan jöhetnek nekem itt a buta downsizeing őrülettel egyelőre ott tartunk, hogy bonyolultabb és hibákra jobban hajlamos autók készülnek az eddigieknél drágábban amik valójában csak papíron tisztábbak a régebbieknél. Adtunk a szarnak egy jó nagy pofont de legalább lehet rá fennhangon recskázni, hogy a teljesen abszurd mérési ciklus szerint milyen keveset fogyaszt. Valóságban meg 8 felett. Ez az én szememben ugyan olyan trükközés ha úgy tetszik csalás mint a Volkswagené. Mindkettő arra ment ki, hogy teljesítsék a normát. A cél szentesíti az eszközt a valós környezetszennyezés már másodlagos.
-
8th
addikt
válasz
runner 125 #118978 üzenetére
Miért lenne fillérkúrás? El kéne már felejteni ezt a fillérbaszás sztereotípiát egyszer és mindenkorra. Egy fillérbaszó kiad egy összegben 300k-t, hogy majd egyszer a távoli jövőben valamikor visszajön a befektetett összeg? Nem. Na ugye. Inkább józan racionális választás az LPG-zés ráadásul a benzinüzemhez képest sokkal tisztábban üzemelteted az autódat amivel a környezetet is óvod. "Az autógáz környezetkímélőbb módon ég, mint a benzin, mivel a NOX nitrogénmonoxid-összetevő a kipufogógázban csak mintegy 20%-a a benzinmotorénak, a szén-dioxid (CO2)-kibocsátása is mintegy 15%-kal alacsonyabb, valamint a nem elégett szénhidrogén is csak mintegy fele a benzinüzemnek. Szénmonoxid-értéke nullának vehető. Emellett az LPG-égéstermékek, kémiailag kedvezőbb összetételük miatt alacsonyabb gépjármű katalizátor hőmérséklet mellett is semlegesíthetők, ezáltal gázmeghajtású motorok a katalizátort kímélik."
"Meglátsz, meghallasz egy gyönyörű prémium V8-at, felnyitod a csomagteret és ott van egy 100 literes, feketére mázolt bojler, pár gégecsővel..." Egyrészt hol van az kőbe vésve, hogy kötelezően feketére kell mázolni? Másrészt ezért a hangért cserébe én konkrétan leszarnám, hogy egy kövér minyonnal kellene osztozkodni a csomagtéren. Elfér benne. Na meg pótkeréktartály is van a világon amit felárért fellógatnak a kocsi aljára ha a tulajnak ez a kívánsága és akkor nem kell a bojlert nézegetni, a teljes értékű pótkereket is megtarthatja és a csomagtérből sem veszít semmit. Különben sem látszik semmi kívülről egy gázos autón. A töltőnyílást is fel szokták hozni a tanksapka mellé és amennyire én tudom már matrica sem kell a kocsira szóval nem "ciki" nem "látják" mások. És ha igen, ki nem szarja le a véleményüket?
"és azért valljuk be, már aki tankolni sem képes egy ilyen autót, vajon a szervizelésre mennyire fog áldozni.." Butaság. Nehogy már egy Mondeo vagy egy Passat benzines hathengeres motorral akkora egy fenntarthatatlan prémiumautó legyen. Nem 18milliós Range Rover V8 Sport-ról beszéltem. De szerintem az sem lenne cink gázosítani.
Vagy nézzünk egy életszagú példát. Adott egy család két pici gyerekkel. Ember vesz egy kényelmes tágas Mondeo kombit amiben jól elférnek. Nem akarja a családi kasszát a tipikus dízel betegségek miatt a legváratlanabb pillanatokban lenullázni ezért a TDCI helyett megveszi a használtan ugyanannyiért a jobb felszereltségű V6 benzinest, elgázosítja és használja boldogan az idők végezetéig. Nyugodtan alszik mert bár üzemeltetni alig drágább mint a dízelt (és sokkal olcsóbb mint a benzinest) de ebben nincs turbó nincs kényes és méregdrága CR befecskendező rendszer, szóval hosszútávon még nyer is rajta.
Így is lehet nézni a dolgot meg úgy is ahogy te nézed, hogy ciki fillérbaszás. Szerintem nem az. -
8th
addikt
válasz
rbalint88 #118899 üzenetére
A mechanikát szétkötöd ablakot feltolod betámasztod és ennyi. 100k teljesen abszurd ár egy emelőmotor cseréért. Komplett rendszámos jobb kormányos autót vehetsz odakint néhány száz fontért amivel lábon simán hazajössz. Az alkatrészeinek 95%-a jó a bal kormányosba is.
-
8th
addikt
válasz
bitpork #118286 üzenetére
Még autópályára is, simán. Sokáig semmire sem tartottam a hibrideket sőt most sem kifejezetten rajongok értük de városba vagy agglomerációból ingázni hibátlan. Toyotához képest persze a többi hibrid még mindig hígfos fényévekre le vannak maradva de a Prius az pöpec, az simán kéne akármilyen rút is. Vagy inkább egy Camry. Az legalább úgy néz ki mint egy autó.
-
8th
addikt
válasz
bitpork #118257 üzenetére
Ahogy mondani szokták kicsi a bors de erős. Nálunk hatalmasat bizonyított. Testvérem lábtöréssel kiszállt belőle miután összementek egy furgonnal ami megforgatta és nekicsapta egy útszéli fának. A lába is csak azért tört el mert ütközéskor lecsúszott a fékről, a két pedál közé szorult és a bokájának reccs. Ezt leszámítva az ijedségen és egy két kék folton kívül egyéb baja nem lett. Ha valami gyengébb oldallégzsák nélküli autóban ül (saxo, swift, mk1 punto, akármi) biztosan nem úszta volna meg ennyivel, talán ott is marad. Kocsi eleje eltűnt, nyúlvány 45 fokban behajlott stb. Beltérben minden a helyén maradt, a kormány a pedálok a műszerfal az ajtó is simán nyílt. Jól vizsgázott a kiskocsi pedig hatalmasat kapott egy 1,7 tonnás furgontól. Mondhatjátok, hogy kicsi meg szar de én inkább a szememnek hiszek.
-
8th
addikt
válasz
bitpork #118253 üzenetére
Miért kéne, hogy nagyobb legyen? Arra abszolút hibátlan, hogy ott helyben mozogjon vele a csaj a és b pont között, pályázni meg amúgy sem pályázna vele. Akkor? Vagy mit vegyen fél millából 25éves prémium szarokat vagy papír swiftet?
Kicsi? Az. Ki nem szarja le. Semmilyen említésre méltó költséges típushibája nincs. Nem rohad (sehol!). Egyszerű kiforrott konstrukció nincsenek sem mechanikus sem elektromos nyűgjei. Úgy ahogy az egész autó a beltér is jól össze van rakva plusz elől akkora mint a két kategóriával nagyobb autók. Alkatrész fillérekért van hozzá és a magyar nyelvű szájbarágós hangvételű gyári szervízprogit követve egy nagyszervízt is megcsinál rajta bárki. Na meg ugye elég biztonságos. Teljesen racionális választás egy olyan nőnek aki tört már autót és bevallottan fél ettől.Punto II meg... van aki szerelőhöz hordani van aki használni szereti az autóját. Szabadon választott.
-
8th
addikt
válasz
tomiii. #118241 üzenetére
Ha biztonságos rohangálós kiskocsi kell neki vegyen egy benzines Lupo-t. Két front lufival négy csillag nem olyan rossz és ha talál egy oldallégzsákosat akkor biztonságban lesz. Annyiért már jobb felszereltségű rozsdamentes példányt is kap belőle. Nem rohadnak sehol belül tágas kényelmes és nem egy bádog stift.
-
8th
addikt
válasz
roberto211 #118209 üzenetére
A matrica megmaradt?
-
8th
addikt
válasz
yodamastah #118060 üzenetére
Lehet kapni komplett wrc spoiler kit-et békalámpás corollához.
-
8th
addikt
válasz
!Overdose! #118016 üzenetére
Köszi. Hozok kaját és leülök megnézem.
-
8th
addikt
válasz
roberto211 #117942 üzenetére
"Amúgy nekem senki ne mondja hogy egy ezer valahányszáz kg-os autóhoz olyan faszán teljesít az 1.6 100 akárhány le motor h beleszakít az ülésben."
Senki nem is mondta. Egy 1.6 100hp Octavia még ha lustábbnak is érződik mint a konkurencia valójában nem az, nagyjából ugyanazt tudja csak ki kell nyomni hozzá a szemét. Pont mint az összes többinek is.
Astra G 1.6 16v: 11.5s
Honda Civic 1.4i 16v 7gen: 11.8s
Focus mk1 1.6 16v: 11.9s
Octavia mk1 1.6 8v: 12.3s
Renault Megane II 1.4 16v: 12.5s -
8th
addikt
Hát azért...na. 361hp/709Nm Sima chiptuning meg egy "üres" kipufogó minden más gyári. 400-on 13s alját megy úgy ahogy az utcáról beesik. Egy erősen széria közeli 1.6tonnás dízel limuzintól utcai gumikon az azért nem szar idő.
-
8th
addikt
válasz
szőröscica #116983 üzenetére
A mai 3.0 dízelek bármit kikerülnek. Ismerős hozott eladásra egy e92 325d kupét. Az csak 204ló de már az is qrvára ment akkor milyen lehet egy 335d?
-
8th
addikt
válasz
szőröscica #116981 üzenetére
Ahogy nézem van abból 3.2 V6 260lóval fwd és awd kivitelben is. Azért az elég szépet léphet.
-
8th
addikt
válasz
roberto211 #116894 üzenetére
lol
-
8th
addikt
válasz
roberto211 #116883 üzenetére
Taníts még mester!
Amúgy TE vezettél már Ignis Sport-ot? Majd akkor áradozz a futóművéről ha próbáltad. Én vezettem reptéri hátsó úton igaz nem verseny tempóban de elég gyorsan. Olyan bizonytalan érzés mint ha valami ócska amerikai laprugós fossal próbálnál tempót menni. Aztán vitt vele a srác egy kört élesben (Vilko-Rádi kupa). Jean Ragnotti nem gépészkedik annyit egy show alatt mint amit az ember ott előadott a szűk három perc alatt. Vágott slick gumikkal az egyenletes sík jól tapadó rücskös reptéri kocka betonon folyamatosan pattogott (sík úton!) és tört kifelé a segge, terhelésváltáskor meg elkezdett orral radírozni. Csudajó autó. Tényleg.
Igazából lex@rom. Vegyél Ignis Sportot, jó lesz az neked.
-
8th
addikt
válasz
kalmanchris #116874 üzenetére
Azzal a hoki futóművel ami az alatt van...
-
8th
addikt
válasz
roberto211 #116850 üzenetére
Nagy büszkeség megverni egy 1.6+ tonnás dízel limuzint egy kifejezetten gyorsulásra épített kihegyezett papír autóval.
[link]
-
8th
addikt
válasz
roberto211 #116844 üzenetére
Ja, én kérek elnézést, hogy segíteni akartam...
-
8th
addikt
válasz
Kornel #116836 üzenetére
A citromsárga valamelyik előző gazdája ss-tuner néven futott anno az ssgti fórumon. Azóta néhányszor már gazdát cserélt a kocsi, biztos nem véletlenül. Gondolom ahogy az lenni szokott megvette valami kis hülyegyerek addig taposta míg baja nem lett és továbbadta egy madárnak, és így tovább és így tovább. Most várják a legújabb madarat. Roberto: swiftmania@freemail.hu címen eléred az építőt.
-
8th
addikt
válasz
szőröscica #116827 üzenetére
Na ja. GTI-ből csak gyárit és még véletlenül sem ilyen utólag GTI-vé átalakított csoffadékot. Az ilyen bazári csilli-villi szárnyas jószágokat meghagyom a telepi 20éves hülye gyerekeknek akiknek nincs pénze Hondára ezért vesznek egy ilyen pimpelt Sutyukit. Közelébe se mennék egy ilyennek, hogy néz már ki...
TaaT: nem csak itt.
-
8th
addikt
válasz
Satan_Claus #116696 üzenetére
Én nem is nagyon néznék a Celicán kívül mást. Az egy qrva jó autó minden téren. Ha nem égetően sürgős az autóvásárlás megérné kivárni azt az 1-3hónapot amíg feltűnik az árban és állapotban is megfelelő példány.
-
8th
addikt
válasz
Elektrosokk #116533 üzenetére
-
8th
addikt
válasz
Satan_Claus #116502 üzenetére
Celica +1
-
8th
addikt
válasz
!Overdose! #116132 üzenetére
Mond neked valamit az, hogy sportautó? A "Kei" autókkal semmi bajom sőt kedvelem is őket de nehogy már ezt a hoki görkorcsolyát a sportautók közé soroljuk. 63 lóerő, 0-100: 13s? Vmax.: 140km/h? [link]
Ennyi erővel a Suzuki Wagon R+ is sportkocsi sőt, ehhez képest egyenesen keményvonalas versenyautó...
-
8th
addikt
[link] Cipőkanalat adnak hozzá? Gyereknek a kertbe játszani jó lenne pedálos moszkvics helyett. Még, hogy sport honda. Muhahahaaa...
-
8th
addikt
-
8th
addikt
válasz
pető bá' #114083 üzenetére
Hány kiló az az autó? Mert a rövid váltós 2.0 16v 150lovas Kadett GSI evett vegyesben 7,5-8 között sportosan közlekedve. Only Budapest 10liter alatt megállt szintén pár kilométeres etapokkal. Jó abban nincs klíma meg könnyű is de számomra abszurd, hogy egy kis motoros Corsa ennyit zabál.
-
8th
addikt
-
8th
addikt
válasz
AshaNoR #113795 üzenetére
Volkswagen Polo 6n benzinest. Az 1.0 alapmotort leszámítva mindegyikkel vállalható. Én személy szerint az 1.6 8v 75lovas motorral venném mert az már lent is jól húz és ugyanannyit fogyaszt mint az 1.4 8v. Aprópénzért van hozzá a jó minőségű utángyártott és a bontott alkatrész is, és olyan részletes magyar nyelvű szerelési útmutató van a volkswagen csoportos autókhoz mint semmi máshoz. Persze ezt illegális letölteni és használni de hát na... Szóval én bevenném a típust a listára a Seat Ibiza 6k-val együtt. Technikájuk és műszaki alapjaik azonosak.
-
8th
addikt
válasz
!Overdose! #113269 üzenetére
-
8th
addikt
90% csak autópályán menne számít, hogy nagy legyen biztonságos és ha többen is utaznak elférjenek + csomagok.
Jól körülírtad a Skoda Superb-et. Ezt jobb választásnak tartanám mert sokkal fiatalabb autó ugyanúgy hatalmas és kényelmes viszont nagyságrendekkel olcsóbb fenntartani. 140 tempomatos autópályás etapokhoz amúgy sem kell nagy motor pláne nem benzines. Szerintem.
-
8th
addikt
válasz
hobizoli #113110 üzenetére
Qrvanagy +1
Két konkrét példát tudnék mondani egy iszonyat nagyképű lehúzós olasz autós "sztárszerelőre" aki az általa is forgalmazott bilincset is dupla áron számolja fel a haveroknak! (és akiről nemrég kiderült, hogy emberileg is egy nagy nulla) de szerintem név nélkül is tudod kire gondolok.
-
8th
addikt
Sajnos tényleg nem és a sebességmérő állását sem fogadják el. Ezért is lehet itthon következmények nélkül feltölteni ilyen és ehhez hasonló száguldozós videókat akár rendszámmal arccal és névvel is. Hiába nyilvánvaló a felvételen látható gyorshajtásba jogilag nem lehet belekötni. Ilyen szarok a törvényeink.
Én elhiszem, hogy ő a falu bikája a helyi bmw-s f@xa csávó de ezt azért már csak nem kéne:
Háttal állva fűkaszát zúgatva munkavédelmi fülvédőben "süketen" szerinted mennyire szart be az a szerencsétlen közútkezelős munkás amikor karnyújtásnyira elszáguldottak mellette 160+ km/h-s tempóval? Ráadásul 2x (oda-vissza) -
8th
addikt
-
8th
addikt
válasz
gzbotii #112896 üzenetére
Az baj azzal 1.2 45lovas motorral, hogy még a könnyű kis B Corsába is harmatgyenge.
Ha már maradunk a típusnál sokkal inkább az 1.4 8v 60lovas verziót ajánlanám.
Az is egy szög egyszerű motor viszont ugyanannyit fogyaszt vele az autó és fürgébb is mint a kisebb motorral.
Ezekkel az alulmotorizált kis benzinesekkel minddel (Corsa 1.2 45hp, Polo 1.0 50hp) ez a legfőbb baj.
Nincs semmi nyomatékuk így hiába a rövid váltó szét kell taposni őket, hogy menjenek úgy viszont már bőven annyit esznek mint az 1.4 motorral szerelt társaik amelyeket egyébként vezetni is sokkal kellemesebb. Szerintem. -
8th
addikt
válasz
roberto211 #112891 üzenetére
Unokaöcsémnek van ilyen fiestája ugyanezzel a motorral csak az tekerős ablakos full fapad. Vidéki kisvárosban 2-3kilométeres néha rövidebb távokon hideg motorral 7,5 literrel eljárkál vele. Télen +1liter.
Nincs vele semmi gondja a kopó dolgokon kívül nem sok mindent kellett cserélni. Ami nagyobb költség volt az a kormánymű meg a generátor felújítása volt amióta nála van de a kormány kopása már vételkor is ismert hiba volt tudta, hogy arra hamarosan költenie kell. Ezt leszámítva csak kisebb többnyire otthon elhárítható filléres bajai voltak az autónak. Ajtózár szerkezet szétugrott, megszorult az ablakemelő mechanikája ilyesmik, semmi komoly. Idősebb autóknál ez benne van a pakliban. -
8th
addikt
válasz
vzsryl #112864 üzenetére
Egy ilyen Ford Fiesta abszolút tökéletes arra amire neked kéne.
-
8th
addikt
válasz
hobizoli #112669 üzenetére
Közveszélyes idióta. Megy előre mint a lovak és fel sem fogja mi zajlik körülötte. Bázzeg ha már vele egyvonalban van az autó ami őt előzi akkor már minek fékez. Tükör dísznek van mi? Már akkor finoman fékeznie kellett volna amikor a kettővel mögötte lévő autó mögül kivágódott a szervdonor kolléga.
A másodperc tört része alatt már a pcsában sem volt a másik autó a beszarikám meg kétlábbal beleállt a fékbe mert bokáig összehugyozta magát és nem tudta megfelelően lereagálni a helyzetet. Tipikus fogalmatlan hétvégi mazsolás amolyan kalapos skodás reakció. Bazmeg, belénk jöttek... LOOOL. Mekkora fasz (író, költő, riporter) dzsízusz...
. Mennyire ostobán bőg az az 1.8T na és persze mennyire szánalmasan nem megy.
-
8th
addikt
válasz
JoolsNOS #112406 üzenetére
Azon is lehet segíteni. Egy normálisan megírt csipsztuninggal kijön az SDI-ből is 80-85lóerő és 150Nm feletti nyomaték és a legjobb, hogy a motor karaktere jóformán semmit sem változik. Ugyanúgy lentről húz csak épp minden fordulatszám tartományban érezhetően erősebb lesz és a fogyasztása sem nagyon változik.
-
8th
addikt
válasz
JoolsNOS #112400 üzenetére
Ha modern szívódízelt szeretnél akkor a Volkswagen csoport SDI motoros autóival kell beérned. Én úgy tudom, hogy senki más nem gyártott már akkoriban szívódízel motoros személyautót. Ők voltak az utolsók a sorban.
Skoda: Fabia, Octavia
Seat: Arosa, Ibiza, Cordoba, Cordoba Vario, Leon, Toledo
Volkswagen: Lupo, Polo, Polo Classic, Polo Variant, Vento, Golf, Golf Variant, Bora, Bora Variant
Audi: -"Megérheti belevágni akár egy ilyenbe?" Ha nyugodt sofőr vagy és csak úszol az árral akkor simán meg viszont ha dinamikusan vezetsz akkor szerintem nem. Az igen szerethető "pincéből húzó és lefullaszthatatlan"szívódízeles nyomatékgörbe miatt nyugis tempóban nagyon kellemes vezetni őket viszont ha sietősre fogod a figurát hamar kibukik, hogy mennyire gyenge az a motor még a relatív könnyű Fabia-Polo-Ibiza trióba is.
-
8th
addikt
válasz
Mágus2 #112379 üzenetére
Ez nem igaz. Még ha a járáskultúrát említetted volna hellyel közzel megállta volna a helyét a kijelentés.
E36 325, Focus ST, Fiat Coupe, Audi 80 Coupe 2.3, Subaru SVX, Passat 32b Syncro, stb.
És ezek utcai szarok szándékosan nem a sportkocsikat soroltam úgymint: Audi S2/RS2/TT-RS, Porsche 911 Turbo/GT3, BMW E36 M3, Toyota Supra Turbo, Subaru Impreza WRX STI, Mazda RX7/RX8 stb. bármelyikkel szívesen elkaristolnék és boldogan hallgatnám a zörejt amit kibocsát magából. -
8th
addikt
válasz
rbalint88 #112367 üzenetére
Nem kicsi. Golf IV szintű alsó-középkategóriás helykínálat várja az elöl ülőket és mivel az ember egyedül használná melóba futkosáshoz lényegtelen, hogy a hátsó sor mekkora. Ez eddig pipa. Egyáltalán nem hangos. Hiába 4hengeres a Golf IV TDI sem halkabb nála pláne ha ugyanúgy pd motoros. A 3hengeres kisdízel kifejezetten jól el van szigetelve az utastértől de muszáj is volt jól elszigetelni mert valóban borzalmas hangja van. A lényeg, hogy ebből nem sok minden szűrődik be az utastérbe inkább csak akkor jön meg a hangja ha intenzíven gyorsítasz vagy automatából átlököd kézi üzemmódba és kihúzatod. Ja, ilyenkor hangos pont mint az összes többi dízelmotoros autó hengerszámtól függetlenül. Ha egyenletes tempóval haladsz városon kívül vagy autópályán ahol már némi szélzaj is van jóformán nem is hallani a motorból semmit. Nyilván ez csak akkor igaz ha az összes motorborítás a helyén van az alsót is beleértve, és persze nem cincálta szét őket a nyest. Ez is pipa.
Ember azt írta, hogy napi 250km-t letekerne vele. Heti öt munkanappal számolva az 5000km egy hónapban ha szombatonként is dolgozik akkor ennél lényegesen több de az egyszerűség kedvéért számoljunk csak öt nappal. Ha a nyári szabadságolást ünnepeket ilyesmiket nem számoljuk akkor is legalább 55000 kilométert menne az autóval egy évben csak munkaügyben. 3,5 literes fogyasztással az 3850 liter nafta /2év. 5,8 literes fogyasztással már 6380 liter üzemanyag /2év (mert ugye a kérdező azt írta előreláthatólag két évre tervezi megtartani az autót). A jelenlegi átlagos 379 forintos gázolajárral számolva egy amúgy szintén takarékosnak mondható alsó-középkategóriás dízelhez (Golf, Focus, Megane... dízel akármi) képest kapásból megtakaríthatna ~960.000 forintot a két év alatt csak üzemanyagon az egyéb üzemeltetési költségeket még nem számolva. Gyakorlatilag az autó árát amiben ül 1:1 visszahozná a kocsi. Ez a nem mindegy.
A benzin-gázos autó sem jó alternatíva mert a rövidke benzines váltók miatt bármelyik 1.6-1.8 alsó-közepes akármi bever 8liter gázt autópálya tempónál, ha nem többet annál kisebb motorral pályázni pedig istenkísértés. Számold ki az mennyi 110.000 kilométerre vetítve 225 forintos autógázzal.
Ez így végigolvasva biztosan sokaknak nettó fillérbaszásnak tűnik de ha már egyszer a saját költségemen kellene bejárnom dolgozni ilyen kiqúrt messziről akkor én azt igyekeznék a lehető legolcsóbban megoldani.
Persze végig a magam nevében beszéltem, én ezt tenném. -
8th
addikt
válasz
Integrale #112350 üzenetére
Dehogynem buli csak jól kell autót választani. Minek gondolkodik a kérdező nagyobb autóban ha 99%-ban csak egyedül fogja használni? Én a helyében vennék 1millióért egy Lupo 3L-t ami 120km/h-nál klímázva elgurul 3.5 literrel. És ha kicsi? Ki nem szarja le egyedül fog benne ülni és kétszemélyes autónak amúgy is teljesen hibátlan. Annál olcsóbban semmivel sem lehet eljárni, értékvesztése már elhanyagolható, az alkatrész fillérekből megvan hozzá olcsó felgumizni és irgalmatlan pénzt megspórolna egy nagyobb dízel autóhoz képest ami a 6 litert simán megkéri autópálya tempónál. De hát ő tudja. Mindenki úgy szopatja magát bucira ahogy akarja.
-
8th
addikt
válasz
szőröscica #112343 üzenetére
Hajjaj. Pár éve nyomtam egy ideig a Kispest-Újpest irányt. 54-es vagy 99-es busszal be a Határ útra a metróhoz. 8-12perc. Ha szerencsétlenségedre az 54-esre pattantál fel és be van állva a Határ út akkor sokkal több. Határ útról átmetrózni a Lehet térre ez kb 25-30perc (amilyen állapotban most van a vonal lehet, hogy még több). Lehel téren fel a 14-es villamosra azzal el a Frangepán utcáig ez kb. 10-12prec. Onnan még 6-8perc gyalog galopp a munkahelyig. Ez már közel egy óra és ez csak a menetidő amit valamilyen tömegközlekedési eszközön gubbasztva töltesz. A megállóban pingvinezést nem is számoltam, azzal együtt simán több is mint egy óra. Délután visszafelé még egyszer ugyanez. Ejj de utáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest