- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
!Overdose! #62813 üzenetére
Én is, jó kis bolt, igaz még csak egyszer vásároltam ott, de akkor korrektek voltak, meg voltam elégedve. És olyan márkákat is árulnak, amik azonos minőségűek a nagyobb utángyártó cégekkel, viszont akár töredék áron van, 1 év garanciával.
Ablakmosó motor 2.200 Ft volt náluk ha jól emlékszem, egy utcával arrébb a Bárdiban a legolcsóbb 9.200 Ft lett volna, igaz nagyobb márka, de kinek kell nagyobb márka, ha ez is ellátja a feladatát, és garancia is van rá. Ha 4x újat kell venni az olcsóbból, még akkor is ugyanott vagyok, de mivel erre is van 1 év garancia, ezért nincs is miről beszélni...
Lényeg a lényeg, tényleg nagyon jó bolt
-
giigz
veterán
válasz
!Overdose! #62810 üzenetére
-
giigz
veterán
válasz
DeFranco #62698 üzenetére
Közvélemény-kutatás:
Ki az, aki szerint ebben a hozzászólásomban DeFranco családját néztem hülyének, és ki az, aki szerint ezt a hsz.-t csak viccből írtam, mint ahogy szoktunk itt a fórumon viccelődni?
De akkor leírom, bár szerintem csak neked nem esett le, az egy vicc lett volna, hogy 9 évig nem cseréltek olajat, ugyanis tisztában vagyok vele, hogy 9 év alatt cseréltetek benne olajat. Bár már régóta úgy veszem észre, hogy neked nem érdemes írni, mert mindenre csak úgy reagálsz, mintha az ellenséged lennék, bár lehet nem csak felém irányul, általánosságban mindenkivel ellenségeskedsz/kötekedsz.
-
-
giigz
veterán
válasz
DeFranco #62679 üzenetére
Az árakat egy szegedi autósboltból szedtem, én is onnan rendeltem a múltkor pár cuccot, meg még mások is innen a fórumról, megbízhatóak, nagy választék, és jó áron adják.
Én úgy vagyok vele, hogy ha valamit meg tudok csinálni ugyanabban a minőségben 14.700 Ft-ból, akkor inkább megcsinálom 14.700 Ft-ból, minthogy 23.700-at adjak ki érte kb. ugyanazért.
-
giigz
veterán
válasz
DeFranco #62606 üzenetére
Az olaj+szűrő+légszűrő+pollenszűrő+benzinszűrő neked 23,7k volt, nálam így nézett volna ki:
Castrol Magnatec 10W-40 - 5.890 Ft
Olajszűrő Fram - 1.001 Ft
Légszűrő Filtron - 997 Ft
Pollenszűrő Purflux - 1.593 Ft
Benzinszűrő Filtron - 939 Ft
Postaköltség - 1.270 Ft
Szerelés - 3.000 FtÖsszesen 14,7k, tehát kapásból ezeket 9k-val kevesebből hoztam volna ki, a többi tételt nem ismerem.
-
giigz
veterán
Hogy a francban lehet ez, hogy 2,6 litert fogyasszon?
5. alapjáraton mentek végig 30-cal, vagy hogyan jöhet ki ennyi?
-
giigz
veterán
Ha már itt tartunk, engem a vásárlás napját kivéve nem büntettek meg
Pedig lett volna rá ok egyszer-kétszer...
-
giigz
veterán
Igazad van, csak en arra vagyok most kivancsi, hogy mondjuk 20 meteren mennyit lehet lassulni blokkolt kerekekkel, es folyamatosan a tapadashatron fekezo kerekekkel. Egy ilyen gondolom nem gyari fekkel rendelkezo kocsi 120-rol 35m alatt biztos megall ABS-szel, mig csuszva szerintem talan 50m sem eleg... Ha mondjuk ment 120-szal, es ABS belkul nyomta a satut, akkor a rendelkezesere allo 20 meteren lelassult tegyuk fel 80-90-re, mig ABS-szel lehet 40-50-re lassult volna... De igazabol ez lenyegtelen, csak szerintem ebben a helyzetben minden szempontbol elonyosebb lett volna az ABS...
-
giigz
veterán
válasz
hobizoli #62483 üzenetére
Azt tudom h versenyautoban nem szokas az ABS, de ebben a helyzetben, ha a blokkolo kerekek helyett nem csak elore csuszik, hanem az ABS-szel fekez, es meg kanyarodni is tud valamennyire, akkor nem egyenesen 80-nal, hanem mondjuk feloldalasan 60-nal csapodik neki, es ugye ugy mar teljesen mas lett volna minden... Mert itt egy csomot csuszik az auto blokkolt kerekekkel, ami ABS-szel nem csuszott volna, hanem fekezi, es meg kanyarodni is tud kozben valamennyire. Persze foldon es havon jobb ABS nelkul, meg ha megtanulsz egy fektavot, akkor sima aszfalton is, de egy ilyen helyzetben nagyon kellett volna az ABS szerintem...
-
giigz
veterán
válasz
runner 125 #62346 üzenetére
Honnan tudtad?
-
giigz
veterán
válasz
atti1848 #62305 üzenetére
Ez nagyon sok mindentől függ, használtautónál pláne még csak saccolni sem lehet a költségeket.
Az 1.6 benzines Lacetti biztos nem lehet rossz, ha esetleg 110-nél többel nem nagyon mész vele a pályán, akkor meg még jól is fogyasztanak ezek az 1.4 1.6 szívóbenzines kocsik.
-
giigz
veterán
válasz
atti1848 #62302 üzenetére
Évi 8.000 km nem sok, ha autópályán nem mész 130-nál többel, akkor olyan 7 literes fogyival az 1.6 is jó választás, gondolom ilyen körülmények között a dízel kevesebbet enne.
Ha 1,5 literes különbséggel számolunk, akkor évente 50k-val kevesebbet tankolsz a dízelbe, neked kell eldönteni, hogy az alkatrészárakat, szervizigényt figyelembe véve a dízel vagy a benzin lesz a neked megfelelő.
-
-
giigz
veterán
válasz
mokus1 #62255 üzenetére
Hát igen, én havonta járok, de azt a 20-25k-t is sajnálom rá, tömegközlekedés 5k lenne...
Az eddigi szűk 1 év alatt autóra költött összegekből a következő 11 évben járhatnék busszal
Szerk: Persze ez egy ilyen dolog, aki mondjuk 60 milláért vesz egy luxuskocsit, az meg 200 évig buszozhatna csak a vételárából...
-
giigz
veterán
válasz
DeFranco #62114 üzenetére
Ha megvan a minősítése, akkor mehet bele a megfelelő viszkozitású Aral olaj, én mondjuk mást raknék bele, de igazából annyira nem lényeg a márka, a célnak megfelelő lesz ez is.
Olajcserével az olajszűrő jár együtt, semmi más. Ízlés kérdése, úgy is mondhatnám
De általában légszűrőt, benzinszűrőt, pollenszűrőt minden 2. olajcserekor szokás
Az a 25k meg reális, főleg ha garanciát is vállal rá
-
giigz
veterán
Óra szerint kb. 175 volt, GPS szerint 165 körül lehetett, pontosan nem tudom, de 130-nál 122-123, tehát 175-nél kb. 165 lehet.
(#61908) fokukac:
(#61909) DeFranco: Psszt, te még nem is mentél ennyivel...
(#61912) Laraxior: Szoboszló felől Debrecen elkerülőn, pár km-es szakasz, lehet neki küldeni
(#61915) Melack: 1.6 van benne ugye? Nem tudom mekkora a súlya, de biztos menne az könnyen 180-at is...
-
giigz
veterán
En ma reggel teszteltem egy kicsit, es az mar biztos, h 170-et megy a kocsim
-
giigz
veterán
Ezért kell 12 éves repedezett téli gumival járni, akkor marad pénz EÜ csomagra...
-
giigz
veterán
válasz
kalapacsolok #61587 üzenetére
Nincs tapasztalatom, nekem idáig a 100-200 Ft-os műanyag jégkaparó tökéletesen megfelelt a célnak.
-
giigz
veterán
válasz
!Overdose! #61551 üzenetére
Ahogyan tudom, ő nem az a fajta, aki látná előnyét a peresebb guminak, általános mindennapi használatra simán jó a 195/65 R15
-
giigz
veterán
válasz
kalapacsolok #61148 üzenetére
Minden autó máshogyan reagál az adott üzemanyagra, ezért csak saját tesztelés után lehet eldönteni, hogy kinek melyik a legmegfelelőbb nyál
-
giigz
veterán
válasz
zsolt1129 #61144 üzenetére
Most van róla egy teszt az autónavigátoron, elvileg nem kellene hülyeséget írniuk, de állítólag 130-nál 4.500-at forog a motor, ami nagyon sok, nekem az 1.4-es 8V-s 75 LE-s is csak 3.800-4.000 körül forog. A fogyasztást nem tudom milyen lehet a Fluance-nál, azt írták városban nem tudták 9 alá vinni, vegyesben meg 8,5 lett nekik, ezt én baromi soknak találom, volt korábban egy 1.4 16V Megane-unk, most meg nekem van 1.4 8V, de vegyesben azért 7,5-ből ki lehet jönni, bár lehet ezeken a teszteken hajtják rendesen, lényeg a lényeg hogy egy ilyen új 1.6-os motornak 7-8 literből el kellene járnia, ennek majd érdeklődj utána, ha számít ez a kis fogyi különbség.
-
giigz
veterán
válasz
hobizoli #60766 üzenetére
Nyilván ha akarna tudna, egyértelmű, hogy nem is akar normálisan írni, csak itt játssza magát. Így csak direkt lehet írni, mert nem mindig konstans ugyanúgy ír dolgokat, hanem egyszer ezt rontja el benne, egyszer azt.
Szerk: neduddki, hogyan lehet az, hogy az udv neduddki-t általában hiba nélkül le tudod írni?
-
giigz
veterán
válasz
!Overdose! #60496 üzenetére
Szép pakk
-
giigz
veterán
Alapjában véve igen, mert túl nagy különbség sehol nem lesz.
Viszont egy pici teljesítménybeli és szintén egy pici fogyasztásbeli különbség lehet a kutak/benzinek között. Tehát ha neked a kocsid a MOL-os benzint nem szereti, de az OMV-set igen, akkor nyilván neked azt célszerű tankolni, mert lehet hogy kevesebbet fog fogyasztani, vagy esetleg finomabban fog járni, ilyesmi. Ha pl. a kocsidnak jobb a magasabb oktánszámú benzin, akkor szintén lehet eltérés a 95 és 98 vagy 100-as benzin között, tehát neked kell kitapasztalni, hogy melyiket szereti a legjobban a kocsid.
-
giigz
veterán
Miert ne lehetne az, hogy 100-nal 6 litert, 140-nel 7 litert fogyasszon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest