- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz
GribMate #158778 üzenetére
Szia,
Ilyesmiben gondolkodnék:
1 x GIGABYTE B460M D3H (rev. 1.0)33 590 Ft
x INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral55 289 Ft
1 x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB20 090 Ft
x GAINWARD 4412-BLISS GeForce RTX 2060 6GB GDDR6 Ghost OC PCIE123 490 Ft
x TOSHIBA P300 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 HDWD110UZSVA12 390 Ft
x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G13 691 Ft
x ZALMAN M3 Plus fekete19 390 Ft
x FSP Hydro PRO 500W20 390 Ft
1 x ID-COOLING SE-213V25 290 Ft
Összesen: 303 610 FtOlcsóbban pedig: GTX 1660 Super
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
válasz
GribMate #144998 üzenetére
(#144998) GribMate
Szia!Hát attól függ mivel játszik.
Magasabb grafiaki igénynél az 1060 3Gb ramja fogyhat el, egy 64fős multinál pedig a processzorFejlesztés attól függ, hogy mennyi volna a keret, amit fejlesztésre szánnátok? Valamennyi mindenképp kellene.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
-
palfitom
félisten
válasz
GribMate #133137 üzenetére
Szia!
Mindenképp az újabb procit venném, s mivel megspórolható az univerzális hűtő, így nem is kerülne többe a konfig:
Ryzen 2600 gyári hűtővel ~60k / 2600X szintén gyári hűtővel ~69kAz alaplapon lehetne "spórolni" egy kicsit: MSI B350M Mortar / MSI B350M Mortar Artic / Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3 / Gigabyte GA-AX370M-Gaming 3 / Asrock AB350 Pro4 / ASUS B350 Prime Plus (+BIOS frissíttetés a bolttal, bármely lap esetén)
...de egy komolyabb VGA felárát nem lehet összehozni.SSD: a 970 EVO is beleférhet a 30k-ba
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
dugo_
veterán
válasz
GribMate #132665 üzenetére
Nem éri meg 7. generációt újonnan venni.
Asrock B360M-Pro4
i3-8100 - régi i5-öt váltja, szintén 4 valós magja van
HyperX Fury, Corsair LPX, Crucial Ballistix 2x4GB 2400MHz
Melyik 560 pontosan? Megjelentek a butított verziók 50k körül, Asus-nál EVO néven, azt semmiképp nem venném. A normálisak 60ezrek, annyiért pedig már 1050Ti is van, ami kicsit erősebb. Az RX-nek akkor lenne értelme, ha lesz mellé Freesync-es monitor is.
FSP Hexa+ 400W, Hexa 85+ 450W, Coolermaster G450M
Coolermaster N300, Aerocool Aero-500 -
dugo_
veterán
válasz
GribMate #130282 üzenetére
Asrock AB350 Pro4, Asus Prime B350 Plus
Ryzen 5 1600
Corsair LPX 2x8GB 3200MHz CL16 - ez menni szokott teljes órajelen vagy bármilyen szimpatikus a QVL-ről magas órajellel
WD10EZEX, Toshiba P300 1TB
Crucial MX300, MX500, Goodram Iridium Pro, Samsung 850, 860 EVO, Adata SX930 vagy kicsit drágábban akár a PCIe is beleszuszakolható Samsung 960 EVO, Corsair MP500, Plextor M8PeG ~250GB - A SATA-s Samsung, Crucial modellekból is van M.2 kiszerelés, ha kábelt akarsz spórolni
Aerocool Aero-500, CM N300
FSP Hexa+ 400W, Hexa 85+ 450W, Coolermaster G450M, Bitfenix Formula 450W Gold, BQ Pure Power 10 CM 400WA maradékból GT1030 fér bele, és ha nem játszol, akkor ezekhez a programokhoz elégnek kéne lennie. Szerintem abból az MSI 2GH LP OC elég jó a csatlakozói és passzív kialakítása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
válasz
GribMate #7799 üzenetére
" Ezek az Intel rendszerek nem tuningolhatóak. "
wtf?
Szóval akkor pl. a procin semmit nem tudok majd húzni, azért mert az alaplapba nincs benne a funkció? Na meg mi az hogy a procin nem lehet húzni semmit? Ezt most nem teljesen értem, szinte minden procit lehet valamennyire tuningolni.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
balpis
őstag
válasz
GribMate #6817 üzenetére
A 7-es chipsetnél azt gondoltam, mintha külön választották volna a PCI busz frekijét a BCLK-tól.
Ez alapján talán megy a CPU tuning, "mint régen". Az intel oldalán:
"Intel H77 Express Chipset also enables overclocking features of unlocked 3rd generation Intel® Core™ processors." Szóval lehet, hog ycsak 4-5% tuning fér bele, lehet, hogy több.
Persze saját tapasztalatom még nincs. majd meglátjuk pár hét múlva...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
TGWH
őstag
válasz
GribMate #5907 üzenetére
Ez remek hír, nem is tudtam, hogy az amd-n kívül képes más is több monitort lekezelni
(nyilván a más az az intel). Asrock lapot szeretnék úgyis venni, mivel olcsóbbak, de jól felszereltek.
Melyik az az intel proci, aminek igp-je elvisz egy fullhd tv-t? Gondolom vannak korlátok, meddig, tudjátok? Én is azt a monitort néztem ki. Mennyivel odébb van a megvalósulás? Én pár hónap múlva már gépet cserélnékSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Archanon
őstag
válasz
GribMate #5876 üzenetére
Az i3-2120 nem csak két magos?
"linkelt fentebb linkelt" - na, tudok én is...#Crias: Ha a jelenlegi árakat nézzük, szeretnék ram+cpu+alaplap kombinációval maximum 50-ezerből kijönni... A jelenlegieket meg eladnám, tehát olyan 25-30 ezres ráfizetéssel jó esetben talán meglennék. Igazán a phenom 965-öt szemeltem ki magamnak ~30 ezerért, a fentebb említett msi alaplappal, meg 4, vagy 6 giga ddr3 rammal, és akkor még bőven keretben vagyok.
A bull mellett szólt a kevesebb fogyasztás, erőfölény, no meg hogy talán időtállóbb is valamivel (ki tudja mik jönnek még a jövőben). Erre pl. örömmel lecsapnék, kár, hogy jeges.
Viszont ellene szól, hogy valószínűleg jobb chipsettel rendelkező, drágább alaplapot igényelne (erről esetleg valaki infot?), no meg már így is rohadt drága ez az egész, ezért a 36 ezres proci már nagyon... Az i5-ös megoldás viszont egész baráti - bár szintén: alaplap? A korábbi ajánlatban e mellé egy ASRock H61M volt írva, no de ez megint +5k az msi-hez képest. Egy olcsóbb inteles alaplappal nem férne össze? Lehet érdemes lenne várnom, és gyűjtenem még egy kicsit.
Egyébként értelemszerűen használt (de még garis) proci is szóba jöhet, ahogy a RAM-ok is. Alaplapokban már kevésbé bízok ennyire...
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Sabber
aktív tag
válasz
GribMate #5873 üzenetére
Köszönöm válaszod
annyi lenne még a kérdésem, hogy a radeon hd 6950 és az általad ajánlott 7850 között van kb 10k különbség tud a 7850 ennyivel többet? Nézegettem PH teszteket és kb egy szinten volt vagy még néha alul is maradt a 6950től.
Másik pedig az ssd-vel kapcsolatban, hogy a rendszer kerülne ide ugye? a játékok meg a többi ez az pedig a hdd-re. Ez miben gyorsítaná a gépem?
köszi szépen
-
kbalint95
csendes tag
válasz
GribMate #5555 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a 430W elég lenne? Proci nem véletlenül K jelzésű, 4GHz+-ra húznám, több mint valószínű, és akkor szerintem megugrik picit a 125W-os fogyasztása.
Hűtő, író, lap oké. Shinobi ház jól szellőzik? HAF 912 Plusról rengeteg jót írnak."Az emberek azért szeretnek szörnyeket kitalálni mert akkor ők maguk kevésbé tűnnek annak."
-
zzztripzzz
csendes tag
válasz
GribMate #5005 üzenetére
DDR3 1333MHz 2X2 GB Kingston ez van most a gépemben, rakjam át akkor nyugodtan az új gépbe és akkor erre ne költsek? Akkor viszont van ugye plusz 14.5 ezer ami mehet a lapra plusz ugye a levegőben lévő 6 ezer. Segítsetek, mert ma, holnap rendelni akarok, kedden ha megjönne rá is érnék szerelgetni, telepíteni.
-
hovika81
tag
válasz
GribMate #4977 üzenetére
Szia!
A monitorról ennyit tudtam kideríteni:
Fujitsu Siemens LCD TFT monitor 19"
- Típus: Fujitsu Siemens W9ZA
- Képátmérő: 19" TFT (TN + film) LCD
- Kontrasztarány: 800:1
- Fényerő: 300 cd/m2,
- Képarány: 16:9
- Felbontás: 1440x900
A házról annyit, hogy most egy mATX lap van benne neki, többet nem tudott mondani róla.
A tápegység pedig pontosan ez lenne FSP 400W FSP400-60APN.
Ja és a DVD írója az IDE csatlakozású, de azt akkor megoldom az átalakítóval.Diablo 3 - hovika81#2333
-
zka67
őstag
válasz
GribMate #4903 üzenetére
Még egy mondat erejéig megszólalnék, ha lehet: igen, nekem is LC-Power tápjaim vannak, és rájuk merem bízni a gépeimet. Nagyjából 7 éve használom ezt a típust, a cégnél is ilyenekkel rakatom össze a gépeket. És egyetlen egyel sem volt még baj. Ha ez annyira szar lenne, nem kellett volna már több tucatnak tönkremennie? Gondolom egy német cég nem adná a nevét egy akármilyen hulladékhoz. Csak ezért mertem ajánlani ezt a típust. De többet ilyet nem teszek, nekem ne harapjátok le a fejemet, költsétek csak nyugodtan mások pénzét, az nektek nem kerül semmibe.
-
C0d3r
addikt
válasz
GribMate #4903 üzenetére
Igazából én voltam lassú, ugyanazt írtam amit Te, csak ilyenkor kicsit indulatosabbra sikeredik a dolog.
Nem hiába, aktivitásom ugyan csökkent az elmúlt időszakban (ámbár folyamatosan figyelem a topikot, és igyekszek aktívabb lenni), de minden alkalommal kiverik a biztosítékot a hasonló hozzászólások. Topik céljaival teljes mértékben ellentétes, igen rosszul érintene ha pont innen kerülne ki, és valósítanák meg ezt a nagyon rossz elképzelést. -
zka67
őstag
válasz
GribMate #4895 üzenetére
Most miért is estél nekem ennyire? Az LC-Power-t ne! az nem válasz. Miért ne: ... Ez már válasz lenne, de gondolom csak annyit tudnál odaírni, hogy mert szar. De ez nem igaz.
Alaplapból tudom, hogy nem csak Asus van, de ha elolvasod, azt írtam, hogy én, nyugodt szívvel csak ezt tudom ajánlani.
Valami különbség csak van a Plextor és a más gyártók DVD írói között, mert a Plextorral megírt DVD-ket el tudom olvasni évek múlva is, míg a többit sok esetben nem. És ugyanarra az alapanyagra írtam őket.
-
pohár
félisten
válasz
GribMate #4845 üzenetére
biztos lesz aki már most vesz belőlük, és majd kiütköznek a hibái (már ha vannak), mint a SB szériánál az Etron chip...
én azért ha most vennék gépet, szerintem bepróbálnék egy ilyen alaplapot, szerintem szó nélkül megenné a SB prockókatGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Ferke66
tag
válasz
GribMate #4305 üzenetére
Köszi neked is a választ,az SSD-t szerintem azért nem akarja (egyenlőre) mert neki van egy hülye szokása.Rengeteg mindenféle számomra "hülyeségeknek" tűnő alkalmazásokat telepít a gépére,amik rend szerint ott csücsűlnek még akkor is ha azokat nem is használja.Sok mindent kipróbál és fél hogy a kisebb SSD-n nem lenne ezekhez elég helye.
-
Gabe123
aktív tag
válasz
GribMate #4224 üzenetére
Nem én vettem enyém volt , öcsémnek "adtam" ő csinálja a leírtakat ,viszont a Battlefield 3-mal játszana sokat azért írtam hogy van rá + max 90k(+ ha el kell adni a lapot meg procit platformváltás miatt akkor az pluszba) mert bővíteni akarja hogy ne akadjon neki ez a legfontosabb, nyilván az integrált hd4250-nem megy
. Egy játék /munka gépet szeretne FullHD-n játszana meg a King Arthur II is elég graf igényes ( stratégia létére).
Először mondtam ,hogy vegyen egy i5/i7-et és akkor gyengébb kártyája lenne. Ezért javasoltam a 8120+560ti kombót. De ez nem szentírás a kérdés ,hogy mivel járna a legjobban a lényeg hogy menjen jól a BF3.Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
Gabe123
aktív tag
válasz
GribMate #4222 üzenetére
Hi. Én is fx8120-at gondoltam + egy Zotac GeForce GTX560 Ti 1024MB( apróról vagy bazárból) proci eladással olyan 80k-t kéne rádobni én így számoltam, kérdés megér ez ez ennyit ? Memen elgondolkozok.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
borzas71
tag
válasz
GribMate #4196 üzenetére
Azt próbáltam írni hogy ez az FPS általában azokat a játékosokat érdekli akik CoD3 és hasonló "lövöldözős" játékokkal játszanak. Egy Dragon Age-ben nem sok jelentősége van mert ha akció történik úgy is azonnal megállítod a jelenetet.
Bocs hogy félreértő voltam és köszi a segítséget az SRT -t töröltem a tervekből.
-
tomsics
senior tag
válasz
GribMate #4149 üzenetére
Köszi srácok.Kollégának mutattam neki kifejezeten tetszett,főleg,hogy nem amd-t javasoltatok.A tápot picit sokallta első ránézésre de késöbb rábólintott.Okosan azt mondta
"a tápon sose spóroltam így most se fogok,hisz mindenki szereti ha jó féle kaját kap"░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
kutkut
addikt
válasz
GribMate #4053 üzenetére
Köszi az ajánlatokat!
Közben egy kicsit visszaolvastam a topicban és mintha a G850 lenne a best buy... Néztem anandtechen összehasonlítva az i3-mal, de nekem kínainak tűnt, melyik teszt mit mér stb.
Annyit vettem észre, hogy az i3 kevesebbel jobb, mint amennyivel drágább.
De ugye nem szabad csak az ár/értéket nézni, különben a legolcsóbb procinál kötnék ki.
Olyan progi nincs, amivel le tudok tiltani 2 magot az i5-ömben? így megnézhetném, mire lenne elég egy G850... kb.
"Attól függ mennyire komolyan kódol a tesód."
Jelenleg sulis szinten.
Egyébként, lehet, hogy hosszú távon jobban járna az i3-mal, de közép távon talán jobb lenne most egy olcsóbb, később meg egy újabb, jobb, szebb, drágább stb.
Meizu MX3 32GB
-
macimeister
aktív tag
válasz
GribMate #3957 üzenetére
Az estém a lapok böngészésére ment rá. Mostanában megszerettem az asrockot és valahogy kötődök hozzá. Nézegettem mi a különbség a 4 és 3 között. Elvileg usb meg staa és slotszám között tér el. Illetve amekkora zsongás volt a virtu körül most annyira elhalkult. Emiatt még a z68 se biztos. Ha jól vettem a lapot, akkor ennyi az eltérés a p67 hez képest.
-
Ifju
aktív tag
-
zzztripzzz
csendes tag
válasz
GribMate #3716 üzenetére
1920X1080-ban tolom egy 24"-os monitoron ezért is szeretném, hogy szép legyen mert úgy lenne igazán élvezetes. Tehát akkor ha most megveszem az 50-60 ezer körüli kártyát akkor még az elköltött pénzt még ki se tudnám élvezni igazából. Mennyibe kerülne hozzá az i5-ös professzor? Mennyiért tudnám eladni az i3-at? Ja és akkor az alaplap Ő maradhat vagy neki is menni kéne már akkor?
-
-
Sirpi
senior tag
válasz
GribMate #3072 üzenetére
Na, meg is vettem (a Chieftec táp lett végül), tegnap este össze is raktam, nagyon pöpec a cucc, mégegyszer köszi, hogy segítettetek!
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
szunoo
csendes tag
válasz
GribMate #3064 üzenetére
Szia még egy kérdésem lenne !
Találtam egy olcsobb Asus p8p67 tipusu alaplapot !
Amely pontosan a ASUS P8P67-M R3.0 és egy hozzzá tartozó link ! [ http://www.pcland.hu/shop+ASUS-P8P67-M-R3-0_95730_10024 ] itt egész olcso és hogy ez miben más mint a sima valamint leirásba nem találtam hogy lenne integrált videó kártya de viszont van alaplapi vga csatlakozó ahogy láttam van ! Valamint ehez ugyan ugy jó az Intel Core i7-2600K 3.40GHz BOX processzor ? Valamit amit irtál Alpenföhn Brocken hűtö befér egyáltalán a Raidmax Tornádó házamba ? -
BigBlackDog
veterán
válasz
GribMate #3078 üzenetére
Meggyőztél
. Marad az i3. Valamiért eddig nem volt az i3 egyértelmű fölénye nyilvánvaló számomra ebből a tesztből (nem árt elolvasni a lower is better részt is
).
Egy kérdés még (kicsit off): Régebben Pentium D 925-ről váltottam E8400-re. Akkor elégedett voltam a javulással. A mostani váltással (E8400->i3 2100) ahhoz képest a javulás nagyobb, kisebb vagy ugyanakkora lesz?
Illetve a 7-es szériájú chipsetek mikor jönnek? Sokat veszítek, hogy nem várom meg azokat?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz
GribMate #3076 üzenetére
Szia! Köszönöm a gyors választ!
SSD már van Samu830 128 Gb. VGA cserét kicsit halasztom, nem játszok olyan sokat. I3 2100-as mekkora javulást hoz az életembe E8400 után? Én i5-ben gondolkodtam, de ahogy látom az egy 20-as lenne pluszba. Sajnos nem tudom pontosan, hogy mikor lesz lehetőségem Ivy-re váltani, annak az ára hogy fog alakulni. Ezért gondoltam most I5-re.
Lapból ahogy látom elég jó ez az asrock, gondolom tuningra is lehet majd használni.
[ Szerkesztve ]
-
Sirpi
senior tag
válasz
GribMate #3072 üzenetére
Hú, kösz a gyors válaszokat. A házam felső tápos (casetek ck-1018, jó régi, de nem látom értelmét újat venni), és elfelejtettem írni, hogy van egy Cooler Master TX3 hűtőm, azt ráfabrikálhatom?
Amúgy pedig van egy 4 éves 8800GT-m is, csak gond van a hűtésével, ha az megoldódik, akkor jó eséllyel az kerülne bele dedikált kártyaként (egy későbbi esetleges cserével).
[ Szerkesztve ]
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
pohár
félisten
válasz
GribMate #3067 üzenetére
hát pedig eladhatná, tuti pluszba jönne ki belőle...
ADD EL EMBER!
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
szunoo
csendes tag
válasz
GribMate #3056 üzenetére
Noh szuper jolvan mostmár kezd körvonalazodni hogy akkor hogy is mint lessz az intel i7-2600k proci mellet döntök az a plussz hűtö az mennyire ajánlott rá ami irtál ? És hogy ebböl az alaplapból amit irtál ez az Asus p8h67 ből elég sok fajta van ! Melyiket ajánlod igy legjobb ár érték arányba mert van itt ilyem -m -v r3.0 ás és még sorolhatnám ! Valamint ha veszek még akkor ram-ot akkor az 1600 mhz es is fölösleges elég csak a 1300 mhz es ?
-
wednesday
őstag
válasz
GribMate #3059 üzenetére
Nagyon köszönöm.
Ez kiindulási alapnak jó lesz. Majd figyelembe vesszük tavaszig a változásokat. SSD-re hirtelen nem is gondoltam, pedig tény, sokat dobna sebességben rajta. Gondolom azért valamilyen vinyó, nem árt ha van a gépbe (gondolok itt pl: hogy oda "szemeteljen" a rendszer, vagy ilyesmi ehhez a részéhez nem értek).
Tényleg a Max a legfontosabb, ennek lenne alárendelve minden. Tehát még az az extrém helyzet is lehet, hogy csak win+max van fenn a gépet. Az a legfontosabb az mennyen, a többi meg idővel ráér. -
wednesday
őstag
válasz
GribMate #3052 üzenetére
Majd konkretizálunk tavasszal az biztos. De haverom kíváncsi lenne, eleve mi lenne a kiindulási alap AMD, cucc vagy Nvidia, Intel stb, mégis miből mennyi.
Olcsóbb nem hinném, hogy lesz valami, max drágább.
Ivy Bridge, meg HD7000 VGA? Nem hinném, hogy a legújabb cuccokból be lehet vásárolni max 180-an ért. Vagy ár csökkenésre gondoltál?
-
szunoo
csendes tag
válasz
GribMate #3042 üzenetére
Noh már csak annyi hogy oké a processzort belátom !
Viszont azt mondtad hogy a 1366 socket re nem fejlesztenek de az ujjab mint a 1155 szoval most hogy van a régebbi a jobb ? Csak mint fejlödés terén ? És akkor amit ajánlottál alalap ahogy néztem nem kezeli le a 2000 mhz es ram ot akkor az nem gáz nekem ? a többi belátom a jogos ! -
pohár
félisten
válasz
GribMate #3044 üzenetére
hát az ilyen házak 15 éves koromig tetszettek csak, rohadtul nem csípem ezt az idióta előlapot meg hogy nagyobb a fénye mint egy ködlámpának
azt nem értem hogy önfejűen minek kellett ilyen baszottdrága tápot venni, meg ~2GHz-ez ramokat 6-7 rongyért, mikor ennyiért már kap az ember 4GB 1333/1600-asat... azt a 4 giga ramot amit vett, egy az egyben el tudná cserélni szerintem 8 gigára, vagy egy pici ráfizetéssel el is tudja adni, pláne így nullkilométeresen
balpis... ez igaz, de ez most elég hülye álomra sikerült
egy táp-ram kombó szerintem nem nagyon képezi az emberek álmát, egy erős processzor vagy vga már inkább[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
szunoo
csendes tag
válasz
GribMate #3038 üzenetére
Hát most ugy állok hogy hogy eddig 80 ment el a keretből és még van 160-am ! de ennyi egy fillérel se több
de nem tudom nekem elég jónak tünt a kombináció! A winchestert tudom hogy az ssd-vel jobban jártam volna viszont a melohoz valamint a tanulmányaimhoz elég nagy állományokat mozgatok igy szükségem volt az 1 TB os winchesterre viszont tervezem majd késöbbiekben hogy rendszerparticionak egy ssd használjak ! Viszont az a probléma hogy mivel megvásároltam a ram-omat mindenképpen olyan alaplapot kell találnom ha le is mondok erről, amelyik lekezeli a 2000 Mhz-et ! annak a bövitése is bevan tervezve az elkövetkezendő honapokra egy 8 vagy 12 G ig el akarok vele menni ! Akkor végülis mi a javaslatod ?
-
szunoo
csendes tag
válasz
GribMate #3036 üzenetére
Szia köszi a gyors választ!
A gépházat a tápot ramot és a winchester ami egy zöld western digi 1 tb-os azt már megvettem az itt van az asztalomon!
A procit megrendeltem
bár az lemondható mivel személyes átvételre rendeltem ! Nem tudom ahogy néztem alég jó a piacon ez a 950 es széria de azt a tesztet még nem láttam amit linkeltél igy gondolkodóba estem mostmár ! Az alaplapba pedig egy Asus-ba gondolkodtam mindenképpen mivel az most a piacvezető márka ! És mivel egy 1366 socket eset kerestem igy jutottam el ehez igen 50 ropi de elég jónak tünik viszonylag hosszutávra tervezem a gépet de nem csak játékre kell hanem melóra isezért akarok bele csak 40-42 körül videokártyát és igy juttotam el a hd 6850 hez ! és igy lett a vég összeg 240 ezer kereken
viszont ha még mindig a hd 6850 esnél maradunk melyiket javaslod a 3 közül ? -
-
Mombat
csendes tag
válasz
GribMate #3025 üzenetére
Köszi a gyors választ !
Felnyitottad a szemem.
Eddig dogmatikusan ragaszkodtam az AMD---hez de most kivizsgálom a másik oldalt is. Valahogy nagyon elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy 2 magos odaverjen a 4(6) magosnak. Esetleg avval kapcsolatosan van infód, hogy OC szempontból mik az előnyök/hátrányok? Azt olvastam hogy az i3 az a budget kategória volt, -ez szimpatikus, de a turbó le van kapcsolva mint írják- bár ez nem sokat mond, de elég drasztikusan hangzik
. Amúgy csak simán is tényleg meglepő, de úgy emlékszem mikor utoljára ez foglalkoztatott kb. pár éve az AMD mindig jobban lötte az árat azonos Intel-szinthez.
Mégegyszer köszönöm ! -
GribMate
aktív tag
válasz
GribMate #3024 üzenetére
Jól rányomtam az OK gombra véletlenül...
Szóval folytatás Mombat-nak:
Az i3-2100 még a Phenom II X6 1090T-ket is elveri játékban nagyobb felbontáson. Check this.
Hacsak nem konvertálsz sok videót, vagy tömörítesz, akkor nem ajánlom az AMD-t.(#3022) baluka6:
Nem rossz konfig, de RAM-ból lehet jobb választás lett volna hasonló árban 1x4GB Kingmax/Kingston.
Alaplapból miért kellett P67-es? Később tuningolható procit akarsz beletenni? Ráadásul nem túl megbízható EtronTech USB3 chip van rajta -> előfordulhat, hogy USB3-as eszköz használatakor fagy a rendszer, vagy elhalálozik a nagy kékségben. Tápod milyen hozzá?(#3023) BaLee:
Az XMP az, hogy egy azt támogató alaplappal a memória tud menni magasabb frekvencián (ez esetben 1600MHz) is, mert például a legtöbb 1155 CPU csak 1333MHz-ig támogatja a RAM-okat. Tuningos esetben ez nem probléma, ott lehet feljebb menni a RAM-mal is frekiben.
Egyébként nagyon jó az ajánlatod és az ismerősöd is okos, hogy nem nézelődik most AMD-ben.
Hűtőből Cooler Master Hyper 212 Plus (9 ezret nem ér, aprón kevesebbért esetleg), Arctic Freezer Xtreme REV.2 vagy amiket Crias ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
fogirobi
senior tag
válasz
GribMate #2798 üzenetére
Akkor ez az jelenti, hogy nem is érdemes nekem se venni SSD-t? Ugyanis nekem is Asrock H61M/U3S3 van itthon! Mostanában terveztem, hogy veszek bele egyet! Kb 2 hónapja kértem itt ajánlatot egy új gépre, amit meg is vettem! És ebbe a gépbe ezt a lapot ajánlottátok, úgy, hogy írtam, hogy majd későbbiekben tervezek bele SSD-t! És akkor most kiderül, hogy SATA 2-es szintre lassítja az SSD-ket a lap??? Hát akkor most hogy is van ez???
-
KAMELOT
titán
válasz
GribMate #2776 üzenetére
Jó de ő H61-es lapot akar. Ha anyira ragaszkodik a feketéhez akkor tessék ASROCK Fatal1ty P67 Performance ez a legolcsóbb fekete. 33 000ft
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
balpis
őstag
válasz
GribMate #2047 üzenetére
Ahogy írtad is, a nyár elején (2011) még elvileg jók voltak a Hipro tápok, hacsak nem a nagyon rövid típusszámú volt (Hxx-xxx - vagy valami hasonló). van jobb persze, de jó eséllyel még az is elfogadható.
Én se cserélném, ha a szép hosszútípusjelű.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest