- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz Coolmat #33329 üzenetére
Köszi!
Nálam így néz ki, akkor a level-en belül jött egy custom speed menü.
Így már sokkal használhatóbb.
Nekem Frezer 7 pro rev.2-van és nem engedi le 900-ra, 1300-on forgatja, pedig még el sem értem a 45 fokot a procival soha, bőven elég lenne a 900 rpm. -
gg72
veterán
válasz Coolmat #33329 üzenetére
Szerintetek melyiket szeressem a következő kettő Z77-es lap közül?
Gigabyte GA-Z77X-D3H
[link]ASRock Z77 Extreme4
[link]Fontos a 8db Sata csatlakozó, annak, hogy a kettő Intel-es Sata3-on kívül a Gigabyte-on két Marvell-es, ill. az Asrock-on két ASMedia van, gondolom nincs nagy jelentősége.
Viszont ahogy átböngésztem a használatijukat, az Asrock-nak elég fura a ventiszabályozása, a Gigabyte-é jobban tetszik.
-
gg72
veterán
válasz Coolmat #33333 üzenetére
Kösz, Hunork-nak is. Én is az Asrock felé hajlottam, de ez a venti-dolog kicsit bekavart. De azért látom, hogy nem mindenkinél működik még teljesen jól, az 1-es beállítás valahol leviszi a fordulatot 800-ra, máshol meg 1200-re... Na, mindegy, úgyis van otthon egy 7V-os ellenállásom, max. közbeiktatom azt, ha nálam sem szabályozna le teljesen.
Maximum1: kösz.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz Coolmat #33340 üzenetére
Nem tunningolok, ezért prociban a sima i7-2600 felé húzok, de lapban sajnos nem találtam olyat, amin 8 Sata lenne, annyi meg kell nekem (1 SSD, 2 HDD, 4 ODD + 1 külső vinyó esata-n).
A CPU hűtőm már megvan egy be quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 személyében, RAM pedig ez lesz: [link] -
gg72
veterán
válasz Coolmat #33348 üzenetére
Akkor már lehet inkább 1600-os RAM lesz, árban nem olyan nagy a difi.
Megnézem még jobban ezt a B75-ös lapot is, de árban a H77 is elfogadható nekem.
Igen, nekem is SSD megy majd bele, most is azon van már a rendszer, de ez egy régi 40 gigás Intel, ez is cserére szorul.
-
Atesz1978
senior tag
válasz Coolmat #33638 üzenetére
Sziasztok! melan szerintem ha olcsóbb kategóriájú lapot keresel akkor ár/teljesítmény arányban az Asrockot ajánlanám! Nekem a Z68 Pro3 Gen3-as van eddig teljesen meg vagyok vele elégedve és az ára is jó 23k-ért már megkapod!
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
Ace Ventura
addikt
válasz Coolmat #33638 üzenetére
Én levettem a BIOS-ban 1-re az értéket, de ha az AXTU alkalmazást nézem ott 1500 rpm az alap, hiába van levéve a BIOSba.
Ha letörlöm az alkalmazást, akkor beáll normálra?
Ha a 3 pinesre dugom a PWM-es csatit akkor 550-ről indítja a CPU fan ventit.Az már baráti.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz Coolmat #33653 üzenetére
Átállítottam costumre, de ahhoz kéri a számértéket 1-255 között.
Ha 1-re teszem, akkor 1500-ról kezdi a cpu fant forgatni, ha 255-re akkor meg 1900-ról.
Te hogy oldottad ezt meg?
BIOS legfrissebb 1.20 van fent.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz Coolmat #33656 üzenetére
Costum érték 1-re állítva, AXTU letörölve, többszöri restart után is 1500-ról indul.
Most 20-ra vettem és így is 1500-ról indítja.
Ez a vezérlés egy szar.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz Coolmat #33702 üzenetére
Nézegettem én is az MSI B75 lapjait.Nem igazán kell nekem annál több, mint amit azok a chipsetek tudnak.
A gigát másért szidják, nekem nem volt velük gondom az LGA775 időszakban.A vezérlése pöpec volt.Valaki adhatna infót az MSI lapok ventivezérlésről.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
válasz Coolmat #33793 üzenetére
3 másik ventivel is teszteltem, ma néztem meg a 4-el.Helyzet változatlan.
Ahogy látom más is szenved vele, szóval nem egyedi eset.
Lehet Te fogtál ki egy jó lapot! Mázlista.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Slyer
senior tag
válasz Coolmat #33927 üzenetére
Köszi a tippet, de használtan venném a procit (hardveraprón alig láttam 3450-et, ami meg van, az 45k körül mozog). 2400-hoz hozzá tudnék jutni 30k környékén.
a Gigabyte GA-Z77-D3H és GA-Z77-DS3H közül melyiket ajánlanátok? Ahogy néztem csak egy pár dologban van különbség, de azért megkérdezem melyik a jobban bevált, stb...
@bluyoo: Már megérte megkérdezni a dolgot, simán vettem volna egy P67-et.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz Coolmat #34622 üzenetére
Ugymond nincs keret. Nyilvan a legolcsobb megoldas lenne a jo, de legalabb 4 evig megint nem szeretnek hozzanyulni a gephez. De 100000-et sem szeretnek rakolteni. Ha 100k-ig el kell mennem, akkor abban szeretnem, ha benne lenne a Ram (8-16GB) es egy megbizhato huto is.
mAtx4ever!
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz Coolmat #34677 üzenetére
Tudom hogy a legjobb lenne ha platformot váltanék, de procira nincs pénzem Ezért gondoltam úgy hogy most veszek valami olcsó alaplapot, DDR 3-as memóriákkal. Legalább a memeket át tudom majd rakni, ha veszek később új procit+megint új alaplapot (ami nem mostanában lesz). Eladni nem szeretném a lapot, mert nem akarok senkivel kicseszni. Ha odaírom hogy "éppen csak hogy használható" akkor meg mennyit kaphatok érte, 4-5 k-t?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Újszerű - GIGABYTE H410M H LGA1200 alaplap + Windows 11 Home digitális licensz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest