- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
bluyoo #39243 üzenetére
+1
AMD fan vagyok, viszont mostanában raktam össze i3 és két i5 konfigot is, i5 egyszerűen brutális. Tuning nélkül is símán megy minden (Photoshop, Corel), AES utasításkészlet szintén hasznos Truecrypt mellé. Ezeken felül hangtalan és hűvös a gyári ventivel is (meddig azt nem tudom, de most még nem zajos). -
Beretvás
veterán
válasz
bluyoo #39209 üzenetére
Ezt akkor tőled is megkérdezem:
Ez az auto tuning mennyire életképes dolog??? Mert régebben azt hiszem olyat olvastam , hogy nagyobb feszt adhat a cpu-nak meg ilyenek, nem tudom most milyen az új lapokkal...Vagy még mindég jobb kézzel beállítani a dolgokat, csak mert szeretném az új lappal majd meghuzigálni a bajszát az x4 nek...
-
jim bcs
nagyúr
válasz
bluyoo #39182 üzenetére
Az utóbbi 5 gépbe a legolcsóbb Samsung SH-224BB/BEBE írót raktam nincs még panasz rájuk. nemis lesz tulajdonképpen mindegy milyet vesz az ember (lg-n kívül ahogy te is írtad) a tömegyártás miatt tényleg nem lesznek "örök életűek" mint a régiek azért is írtam a NEC-et mert azt még nem kúrták el annyira
-
batagy
őstag
válasz
bluyoo #39171 üzenetére
Igen tudom hogy feleslegeses sok pénz, de így mulat a magyar. LOL
"Ennyiért már majdnem 2 új írót kapsz (de gondolom tudod)."
Igen, tudom, de a mai írók meg se közelítik a régi minőségét. Ezért maradok a régi írónál."A CPU hűtő terén megy szerintem +7K -kiadni felfogatókra, hát nem tudom. 8K-ért ha elpasszoltad volna az már 15K.Annyiért meg már majdnem megkapod pl. a Alpenföhn Himalaya-t."
Nos igen tudom, felfogatókra 7k sok. Ha új hűtőt vettem volna, az mindenképpen Ninja 3 lenne, ami azonban 13k, és úgy tudom, a Ninja 2 jobb, mert a lamellái ritkábban vannak. Szóval ha 8k-t kaptam volna a Ninja 2-ért, még akkor is rá kellett volna fizetni +5k-t. Ez volt a mögöttes gondolatmenetem. Persze lehet hogy hibás.A RAM helyett melyiket kellett volna?
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
bluyoo #39156 üzenetére
saját fórumaikban itt a ph-n. Az asrockra meg azt h. felejtsem el. + nem is nagyon feleltek meg a követelményeimnek.
Jelenleg egy 790-es lapra alkudok, meglátjuk mi lesz.
Procit azért nem akarok váltani még amd-n belül se mert volt egy 965-ös amd-m de 3.9 ghz-nél kifeküdt, nem ment tovább. A b60 teljesítményén rettentően meghökkentem.
Köszönöm a segítséget!
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #39054 üzenetére
Na, kicsit rákérdeztem ennek a 2-3 év garanciának ASRock tájékán!
Mivel "nemrég" változtatták meg a garanciális feltételeket, ezért úgy fest, hogy most aztán van mindenféle változat (néhol még 1 év is)! Az a lényeg, hogy az importőr kinyomta a 3 disztribútornak a cuccait a régi feltételekkel, és utána bejelentette, hogy mostantól 3 év gar. van mindenre. Ez azt jelenti, hogy ami ez előtt az időpont előtt hagyta el az importőr raktárát, arra a régi 2 év garancia vonatkozik, ami ez után, arra 3. A disztribútorok persze nem vállalnak semmire +1 év garanciát, amire ők sem kaptak, ezért van ez a keveredés, és ez marad is, amíg el nem adnak minden régebbi beszerzési cuccot!
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy lehet találni olyan boltot, ahol 1 év garanciát vállalnak csak. Na ezeket a boltokat illik elkerülni, ugyanis az szürkeimportos cucc!
Remélem mindenki okosabb lett, akit érdekel a téma! -
Banános Joe
csendes tag
válasz
bluyoo #39129 üzenetére
Ennek az ASUS-nak az LX változata volt az egyik kiszemelt. Az csak mATX, egy PCI-E X16 és 2 x1 van rajta.
Ezen kívül már csak a fícsörökben különbözik a két lap. (EPU, MemOK, Anti Surge, Q-Fan 2 az LE javára)
Eléggé megakasztanak a választásban ezek a dolgok, mert jól hangzanak, de érdekelne, hogy a gyakorlatban is van-e valami érezhető különbség. Ezért is kérdeztem meg itt, mert biztos van, akinek már van tapasztalata ezekkel.A 2 RAM slot elég és ennél drágább alaplap is felesleges, mert tuningolni nem fogják soha(btw nem nekem lesz), CF, SLI szintén nem érdekes. Annyi a követelmény, hogy legyen egy PCI-E a VGA-nak, meg egy pci a már meglévő tv tunernek. Hangkártyához meg elég a PCI-E 1x is(a másikat meg úgyis kitakarja a VGA).
Egy i3-3xxx a terv így elsőre, amit később cserélni lehet majd akár i7-re is, mellé meg mondjuk egy HD7850, meg 8 gb RAM...ez így még hosszú évekig elég lesz akár játékra is.
-
Banános Joe
csendes tag
válasz
bluyoo #39068 üzenetére
Nekem tökéletesen megfelelnek a ti tapasztalataitok. A szubjektív véleményekkel is előrébb vagyok.
ASUS-ról, AsRockról jókat hallottam, a Gigát nem szokták szeretni valamiért.
Fícsörök pl:
- ASRock Extreme Tuning Utility (AXTU)
- ASRock Instant Boot
- ASRock Instant Flash
- ASRock APP Charger
- ASRock XFast USB
- ASRock XFast LAN
- ASRock XFast RAM
- ASRock Crashless BIOS
- ASRock OMG (Online Management Guard)
- ASRock Internet Flash
- ASRock UEFI System Browser
- ASRock Dehumidifier Function
- Hybrid Booster:
- ASRock U-COP
- Boot Failure Guard (B.F.G.)
- Combo Cooler Option (C.C.O.)
- Good Night LEDGPU Boost
Exkluzív ASUS-funkciók :
- AI Suite II
- Ai Charger
- ASUS UEFI BIOS, EZ módban felhasználóbarát grafikus felülettel
- Network iControl
- USB 3.0 Boost
ASUS csendes hűtési megoldás :
- ASUS Fan Xpert
ASUS EZ DIY :
- ASUS CrashFree BIOS 3
- ASUS EZ Flash 2
- ASUS MyLogo 2Jó, persze a felét értem, de van-e valami haszna például a különböző CPU/GPU/RAM /USB/LAN boostereknek?
-
gyuromoj
veterán
-
Jester01
veterán
válasz
bluyoo #38982 üzenetére
Igen a net tele van panaszkodókkal, hogy a giga lapokon forró a north bridge. Más kérdés, hogy konkrétan meg nem halt senkinek se (legalábbis azok közül akiket én olvastam).
Nem két kártyás, de ha a mostani pci műholdvevő kártyát lecserélném pci expressre, meg még betennék egy dvb-t kártyát is akkor már lassan gondban lennék. Mondjuk ha a másik hosszú slot nem x4 hanem x8 lenne, akkor oda is mehetne a videókártya ha már nem kell a 2 pci slot és mindjárt lenne 3 pci express üresen. Persze 970-es chippel ilyet nem lehet ... a 990-es lapokon meg már csak 1 pci slot van pedig egyelőre kell a kettő
Tudom, telhetetlen vagyok
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #38982 üzenetére
Akárhogy is nézem, nekem kell egy ASRock Z77 Extreme4
-
Jester01
veterán
válasz
bluyoo #38967 üzenetére
Én is ezzel a lappal szemezek most. Igazából csak egy dolgot sajnálok, hogy az x16-os slot melletti x1-est miért nem tették a másik oldalra, vagy oda is. Mint például a Gigabyte GA-970A-UD3, ami a másik jelöltem. Szerintem még 1 slotos videókártya mellett is jó egy helyet szabadon hagyni szellőzés végett, ilyenformán az a slot gyakorlatilag használhatatlan.
Nekem egyelőre kellene a 2 hagyományos PCI slot, de a jövőre gondolva nem lenne baj néhány kihasználható PCIe sem
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #38962 üzenetére
Na, elolvastam a tesztet (+ 8 másikat nyitottam meg olvasásra
), és a végén pontosan az jött ki, amire számítottam: Ők sem hirdettek egyértelmű győztest, sőt, bekevertek még egy Biostar lapot is! Mondjuk ez utóbbi engem hidegen hagy!
Szóval, ha figyelembe vesszük, hogy a Giga még a Rev 1.0-val szerepel, akkor pláne nehéz dönteni!
Most kicsit az ASRock Extreme4 felé húz a szívem, de a Gigabyte lapjai még sosem okoztak csalódást!
...asszem ezen még töröm a fejem, amíg meg nem veszik a jelenlegi alaplapom... -
Csokiii
aktív tag
válasz
bluyoo #38972 üzenetére
sorry erre gondoltam nem a z68-re ASRock Z77 PRO3
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #38962 üzenetére
Most jönnek hozzánk vacsorázni vendégek, de asszem megvan az esti olvasni valóm, ugyanis ezt a tesztet még nem láttam!
A SATA csatlakozók állása annyira nem hat meg, sem az alaplapi hang (van X-Fi).
Viszont a Gigabyte-on akárhogy is nézem 8 PIN-es csatlakozók vannak:
- Gigabyte GA-Z77-D3H
- Gigabyte GA-Z77X-D3H"kicsit erősebb tápellátás" ezt hol láttad?
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #38960 üzenetére
Az ASUS P8Z77-V LK-val egyetlen bajom van: "csak" 4+1+1 fázisú tápellátás, és az ASRock Pro sorozatot is ezért zártam ki.
Viszont ha már ASRock, akkor tényleg Extreme4 inkább. Most, hogy így nézegetem a különbségeket, azért akad sok. Pláne, ha az ember egymás mellé teszi a két lapot... Sőt, most veszem észre ezt: "No-K OC", és ez csak a 4-ben van!
Tehát 2 kiesett (LE Plus, és Ext3), marad 3.
Nézegetem-nézegetem a 2 Gigabyte lapot, de igazán jelentős különbség ez alapján nincs. (Az, hogy más a színük nem nagyon hat meg...) Ha Te látsz valami jelentős különbséget, akkor kérlek értesíts! -
zsolthee
senior tag
válasz
bluyoo #38955 üzenetére
Nem szeretnék külön VGA-t. Igazad van, azért már inkább akkor a HD4000.
Ez a B75-ös Asrock elég lesz neki? Vagy újabb chipset még dobhat rajta valamennyit? -
fagylalt
senior tag
válasz
bluyoo #38940 üzenetére
Látom.
"A Milyen asztali gépet vegyek?" topicban láttam már jobbat is.
Ott szoktak lenni ilyenek.
Alapvetően egy videokártya cserével indult az egész: egy AGP-s HD3850-ről váltottam föl HD5750-re (szerdán postázza a srác elvileg); ha eladom a régit ~ nullára jövök ki. Na mondom akkor már megszabadulok ettől az átok laptól is, ezért benéztem ide. Úgy gondoltam, hogy egy olcsó 775-ös megteszi, aztán ajánlottad a P5Q Turbo-t, aztán mondtad, hogy jobban járnék egy 1155-ös váltással; akkor jutott eszembe, hogy "Húh, b*z+ most adtam el a DDR2-es memóriáimat...óóó, én ezzel már nem szórakozok."
Végül ez lett a most kialakult kép.Egyébként a egyensúlyukra gondoltam valóban. Kicsit próbálok előregondolni (H77, 1600MHz RAM,...), mert ha a közeljövőben lesz rá megint pénzem ne az legyen, hogy akkor már ezt is-azt is kéne venni, de az sokk /szó szerint/.
Szerk.: Tudom, hogy ez nem a processzorral kapcsolatos topic, de a G630 mennyire melegszik? A mostani AC Freezer 13 remélem hűvösen tartja a forró fejét.
-
fagylalt
senior tag
válasz
bluyoo #38938 üzenetére
Igazad van, teljesen egyetértek veled.
Így fog kinézni a konfig:
CPU: Intel Pentium G630 2.70GHz 1155 BOX ~14k
LAP: Asus P8H77-V ~25k
VGA: Sapphire HD5750 1GB GDDR5 (ez már megvan)
RAM: Corsair Vengeance 4GB DDR3 1600MHz CL9 ~6kEzek passzolnak egymáshoz, ugye?
dantre: Milyen lapjaid voltak ezek előtt? Gondolom Giga...
-
fagylalt
senior tag
válasz
bluyoo #38907 üzenetére
Inkább akkor már veszek egy picit drágább alaplapot, mert akkor legalább kevesebb kompromisszum lesz, ha gépfejlesztéshez kerül megint a sor. Bár a 20eFt-os alapárat egy kicsit sokallom.
mATX jó hangzik, csak sajnos azok mindig egy picivel kevesebbet tudnak. A processzorból jó lesz a G630 egyenlőre.
25eFt-ért is tudnál valamit ajánlani? ATX, mATX, minden jöhet.
-
Kirir
tag
válasz
bluyoo #38899 üzenetére
Köszönöm, hogy nem bírtad ki. Nem tudtam, hogy a márkán kívül milyen egyéb különbség van a két lap között. Most, hogy már belinkelted az adott diagramot már látom, hogy tuning szempontjából jobb választás lenne az Asus (pedig nem is az LE típus, hanem csak az LX szerepel a tesztben) [link]. Viszont az Asrock Z77 Extreme 4 [link] lapon kiválóan vannak elhelyezve PCI csatlakozók. A hangkártyának is való egyik kicsi PCIe lent van és nem közvetlenül a VGA mellett. Vagy ezt vagy az Asust veszem meg, majd meglátom mennyi pénzem lesz és hogy éppen hol és mennyiért tudnám megvenni valamelyiket.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
bluyoo #38896 üzenetére
Az a cicc az egészben hogy a proci feszültsége alapon van , ez a lap mármint az elődje már eltett láb alól egy 8120 procit ami vitte a lapot is magával , ez egy új lap csak teszteltem mit bír már megvan az utód egy ASUS M5A99FX PRO R2.0 csak kíváncsi voltam tuning terén mit bírnak de szerintem marad az asus megy az msi .
-
Kirir
tag
válasz
bluyoo #38892 üzenetére
Az utolsó 200 hozzáírást elolvastam, alapvetően mostanában senki sem panaszkodott az Asrock alaplapokra, sőt a drágább, nem 20000 forintos Asrock alaplapokat kifejezetten ajánlották. Akkor meg minek fizessek többet egy másik alaplapért? Engem nem érdekel, hogy az adott terméknek mi a márkája, nem vagyok hajlandó azért többet fizetni. Csak a specifikációkat végignézve az adott Asrock alaplap is tud annyit, mint az adott Asus márkájú alaplap.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
bluyoo #38886 üzenetére
Ezzel sem jobb a helyzet mi lehet a baj .
-
Madmax81
aktív tag
-
potyi23
senior tag
válasz
bluyoo #38854 üzenetére
hello.kb 2 honapja voltam itt,lapot kerestem,azota sem vettem,mert a masik javitoban van,tegnap megjott,de eppen az a baja ami volt plussz meg a barmai a proci fogalalataban a labakat ossze is kocoltak
.nagynehezen vekony tuvel szetszedtem oket,ugyhogy elindult a lap,de eppenyugy 3 perc utan kikapcsolt.Ma bevittem az uzletbe leprobalni az i5 procit,hogy mar biztosra menjek,de igazam lett az tokeletesen mukodik.Ma megin visszakuldtem a lapot,de megint nemtudok 2 honapot varni,kellene egy lap nekem . kb ilyen: legyen Z77,Sata III , ne micro ATX legyen,es ha van olyan egyeltalan ezekben az UEFI biosokban akkor olyan h betudjam allitani a proci hofokot a biosban pl 80 nal kapcsoljon le
, a kis tuningot is birja,es ha lehet ne Asrock legyen.de hm nemistudom lehet azis jovolna.
ja es kb 110 eurig !
UI :egynelore ezt lestem
ASUS P8Z77-M PRO
-
Mans20
addikt
válasz
bluyoo #38821 üzenetére
Ok felidegelt hogy én is kifogtam egy x akta féle lapot csak már sok asrocknál olvastam hogy nem tudni mi a hiba,,máskor többet költök rá,és inkább asus vagy msi sajnos a pénz dönti el..a hiba meg nálam se jön elő mindíg,így nem merem gariba küldeni,nemrég volt egy ilyen,visszaküldték az embernek,hogy hibátlan.
-
-
Apone33
őstag
válasz
bluyoo #38807 üzenetére
Köszi, én is az asus szeretném most inkább. Külföldön fogom venni, de itt is 5 év gar van rá. Kb egy árban van a gigával. Legelőször a ventik nem tetszettek az asus-on, mert kicsit, és lehet hogy hamar csörögni kezd, de aztán láttam, hogy ki is vehető. Így már nem kérdéses számomra, hogy melyik lesz akk.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest