- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mahrenburg
őstag
válasz
gyuromoj #65427 üzenetére
Hello!
Gyuromoj - Ha elégedett vagy a lapoddal, akkor szerintem nem érdemes. Ami tuning miatt számíthat, az a tápellátás, ezen a téren jobb a P8P67 megoldása. Még szempontként felmerülhet, hogy a "Z"-PCH-lapkák már a CPU-ba integrált IGP által létrehozott képet is képesek megjeleníteni, de ha ez nem számít, akkor szerintem nincs értelme váltani. A P8P67-nek egyedül a hangkeltője nem nyerte el a tetszésemet, de ez erősen szubjektív. A Z68 Extreme3 Gen3 ugyanolyan 892-essel rendelkezik, mint a P8P67, a Z77 Extreme4-en 898-as van, amely "papíron" jobb jellemzőket mondhat magáénak, de nem tudom, hogy ez "élőben" mennyire lenne meghatározó. Esetleg kérdezz rá a tulajdonosok tapasztalataira az ASRock 1155-topicban.
Matt-OPT - Ezen feltételek mentén a B85-, H87-, H97-PCH-lapkák közül bármelyik megfelelő. Néhány alaplap a teljesség igénye nélkül, melyek szorzózáras CPU esetén bő tartalékokkal rendelkeznek a tápellátás, s a "bordázottság" terén:
Asus B85 Pro Gamer
ASRock Fatal1ty B85 Killer
MSI B85-G43 Gamer
ASRock H87 Performance
Asus H97 Pro Gamer
Gigabyte GA-H97-Gaming 3
ASRock Fatal1ty H97 Killer
MSI H97 Gaming 3A Téma összefoglalót is nézd meg, s ha elnyerte valamelyik a tetszésedet, megkérdezheted a a tulajdonosok tapasztalatait a lapcsaládok topicjaiban: ASRock 1150-topic, Asus 8-as, Asus 9-es, Gigabyte 8-as, Gigabyte 9-es, MSI 8-as, MSI 9-es.
Jim - Hát Te sosem alszol?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
gyuromoj #64108 üzenetére
Felépítésre egyértelműen a Giga deszka. De a többi lap szintjét újonnan is megkapod pl. a most kétszer is említett Asus Z77-A, amit újonnan, házhoz szállítással együtt kihozol 20K-ból.
(#64109) cbman
Kinek mi vált be, mik a lehetőségei.(#64110) TechN7ne
Érdekes meglátásaid vannak, a vékony PCB-re való panaszt, talán csak az olcsó ASRock lapoknál halottam.
Az Asus deszkák bemenetei, meg csontra megegyeznek a magasabb kategóriás deszkáikon lévőkkel. Kivéve persze az extraként a felhasználóra sózottakat (aranyozott izé-mizé). -
bluyoo
nagyúr
-
Geresics
addikt
válasz
gyuromoj #39073 üzenetére
Ennyiért már van választék. Ha nem gond, hogy mATX, akkor
- ASUS P8Z77-M
- ASRock Z77 Extreme4-MHa csak ATX, akkor:
- ASRock Z77 Pro4
- ASUS P8Z77-V LX
- Gigabyte GA-Z77-D3HA márka-szimpátia rajtad múlik, de mindenképp Z77-es alaplapra van szükséged.
Ha még egy keveset hozzá tudsz tenni, akkor én az ASRock Z77 Extreme4-et (esetleg 3-at) tudom melegen ajánlani! -
bluyoo
nagyúr
válasz
gyuromoj #38181 üzenetére
Az említett Asus P8B75-V-t SATA3,USB3 Virtu , előlapi USB3 , stb. vagy ASROCK B75 Pro3 Virtu nincs de +2db ASMedia vezérlőchipes SATA3 csatlakozót kapott.Árban 20K körül vanak és mindkettő ATX méretű.
mATX méretben ASROCK B75 Pro3-M , ASUS P8B75-M LE utóbbi csak 2db RAM sotal 18K-s ár környékén.
(#38184) gyuromoj
Az ASROCK B75M-DGS a legolcsóbb Ivy lap erősen le van butítva akkor inkább a B75M-GL.
Én ha belefér a keretedbe a két ATX-es lap közül választanék. -
jim bcs
nagyúr
válasz
gyuromoj #38181 üzenetére
mondjuk ez ASROCK H77 Pro4-M, de ebbe nincs értelme k-s procit venni, ebbe egy i5 3550 rogyásig elég egy erős vga-val
z77 k-s proci (tuning)
h77 nem k-s proci (minimális tuning pl: egy 3550-et mire húzni kellene addigra tényleg platform csere lesz, ez egy elég erős proci ami egy jó vga-val szép párost alkot, mire ezek kevesek lesznek amint írtam jobban jársz majd egy platform cserével) -
bluyoo
nagyúr
válasz
gyuromoj #38177 üzenetére
Ez felhasználófüggő.Attól függ mit a fontosabb neked.Valaki szereti azt a kicsit is kisajtolni a CPU-ból .... Valaki meg nem ..... Személy szerint (magánvélemény) inkább költenék egy komolyabb H77-re mint egy "csupasz" Z77-re.
20K-ért B75 chipset-el már megkapod pl. az Asus P8B75-V-t SATA3,USB3 Virtu , előlapi USB3 , stb. de nincs tuning és "csak 1db SATA3 csatló van rajta (rendszerlemeznek lehetőleg SSD-nek az legalább kihasználja). De már 16K körül is vannak B75-ös lapok amik biztosítják a SATA3,USB3-at is "csak" mATX méretben.
27K-ért ott van H77-es chipset-el tuninglapoknál jellemző tápellátással P8H77-V itt már 2db SATA3 van DisplayPort , stb . Persze vannak olcsóbbak is de H77 -ből talán ez az egyik legjobban felszerelt. -
jim bcs
nagyúr
válasz
gyuromoj #38174 üzenetére
mivel nincs oc esetleg csak minimális (nem k-s proci miatt)
Asus P8H77-M__23-24k
ASRock H77 Pro4-M__21-22k
ASRock H77 Pro4/MVP__23k
ASRock H77M__19kkicsit többért felszereltségben, ami neked annyira nem lenne fontos
Asus P8Z77-M__26k
ASRock Z77 Pro4-M__24kszerk: a B75-öt azért nem írtam mert attól picivel drágábban ott a H77 ami azért jobb szerintem
-
bluyoo
nagyúr
válasz
gyuromoj #38174 üzenetére
Az i5-2300 -al még a 100K-s lappal is csak minimális tuning érhető el (+4szorzóemelés ha jól tudom max. 3,5Ghz) mivel a CPU szorzózáras ... 20K-ért esélytelen (legalábbis újonnan) a 25K-s ársávban meg van vagy 5db. tuninglap ... mint pl. az említett ASROCK Z77 Pro4-M.
Az i5-2300 Max Turbo Frequenciája :3.1 GHz (alap 2.8 GHz) ezt egy B75-ös lappal is megkapod.
A méret az mindegy (ATX,mATX,..)?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest