- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
válasz
bluyoo #69104 üzenetére
Tudom hogy régebbi a 1155, a 60K feletti deszka az első "próbálkozás" eredménye, ahol a keret még 500 mátyás volt
, viszont a keret hétfőre 0,4 részére csökkent (500>200)
Driftking: Megnézem a hamburgot, köszi, a lapból viszont "muszáj" a Z97
Jim: Sajnos fentebb részletezett okok miatt nem lehet Z97 alá menni
-
MineFox54
őstag
válasz
bluyoo #69100 üzenetére
A Józsi a számítógépszerelő ismers neve, én csak egy haver vagyok, Józsi találta ki az alábbi kombót:
-Asrock Z77 Extreme4
-7790
-i5-3470
-Gigabyte Superb 620
Gyorsan módosítottam kicsit, mert szúrta a szemem:
-Asus Z97-P (vagy amit mondotok hasonló árban lecnél)
-R7-270
-4460
-CX430 (sztem felesleges a 620-as táp akkor meg már inkább a Corsa (nekem is ilyen van)+nem lehet lec-nél giga tápot kapni)
Sajnos az ennyire futja neki, az a plusz 20 a lapra nincs meg a K-s proci meg felesleges (ez egyenlőre ideiglenes megoldás, majd vesz 4790[K?]-t meg 970-et)
A 4790K miatt kell a Z97 is. -
Dexter-2000
őstag
válasz
bluyoo #68918 üzenetére
Igen azt nem vettem eszre csak utolag hogy az matx es lap. Viszont azt neztem, hogy kell e nekem tenyleg a "k"-s szeria. Igazabol amim van most az egy giga gtx 970 es kartya. amire most szuksegem van az pedig egy alaplap es egy proci. Lehet akkor jobban járnék egy h97 es lappal es egy bele illo gyengebb i5-os procival ami kihajtja a 970-est.
Nehéz dönteni na.. (meg bocsi ha nagyon farasztalak
)
-
-
szalai56
senior tag
válasz
bluyoo #68938 üzenetére
Erre tudnál nekem mondani valamit? (lényeges lenne a fogyasztás miatt.)
-
LógaGéza
veterán
válasz
bluyoo #68903 üzenetére
Megjött nekem ma a Z97-PRO GAMER - első ránézésre nagyon precíznek tűnik, nemsoká nekiesek a szerelésnek
Az egér meg nagyon minőségi, nagyon jó a fogása, súlyelosztása - hamarosan tesztelem azt is. Adtak hozzá két kábelt, 4 plusz talpat, és 2 Omron switchet pluszba, meg egy hordozószütyőt - kezdem megérteni miért kerül alapból ennyibe, nagyon minőséginek hat -
LógaGéza
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
bluyoo #68790 üzenetére
Ha kell csatlakozok a B85N Phoenix lapommal ehez a pro kontra negatív dologhoz.
És ha minden jól meg májusba jöhet egy B85M-D3H is.
Egyébként kérdésem. Azt honnan tudhatom meg egy lapról hogy hány fázisú? Az enyémre 4+2 van írva. Úgy láttam (ne nevessetek ki nem tudom sajna a "szaknevét" a dolognak) hogy ami a CPU foglalat körül van fekete vagy szürke színű négyzet az egyezik meg a leírtakkal. Ezek lennének a fázisok?
Egyébként 4+2 fázissal de no VRM chip-el valamennyi tuningot elvisel a lap?
Azt is olvastam hogy a B85 chipset üzleti kategória. Azt nem tudom hogy akkor egy "üzleti" lappba minek ledek hogy villogjanak vagy hogy minek sárgák a PCI és memória slotok mikor az a Gigabyte tuning lapjaira vonatkoznak.
-
MiklosSaS
nagyúr
-
LógaGéza
veterán
válasz
bluyoo #68702 üzenetére
Akkor lehet az lesz, amit már rég meg kellett volna lépnem - veszek egy PCI-E-es SATA kártyát... Innen megint felmerül a kérdés, hogy ha rakok egy SSD-t az M.2 foglalatba, és kötök rá RAID0-ba két vinyót, akkor megint borul-e minden... Gondolom a vezérlő még mindig nem tud egyszerre AHCI és RAID0 módban működni, persze különböző portokon...
-
debcamp
aktív tag
válasz
bluyoo #68697 üzenetére
Köszönöm,
A hibrid alatt valami ilyesmit értettem én is.
Mert felépítésileg, ahogy fogalmaztál, valóban egy és ugyan az a 2 lap. Minden kisebb-nagyobb "izé" ugyan ott van és ugyan annyi van a két lapon. Csupán H77 el van ellátva, így ha jól gondolom nem is annyira acélosan "tuningos" (ha egyáltalán valamennyire az) de minőségi(bb) termék, ahogyan a Z is. Így mondhatjuk, hogy jobb, mint a sima H (?). Valami ilyesmi lehet?Egyébként 2. és 3. Gen i5-tel (esetleg i7-tel) (ami pl ezekbe a lapokba mennek) mennyire lehetek időtálló?
Azért kérdezem, mert ha nincs bennük sok, akkor lehet egy egyszerűbb B75 (Pro3-m) is megtenné, nem?
Viszont ha van bennük még erő/idő, akkor szeretnék jó választást produkálni, hisz akkor nem fél/egy évre vesz az ember lapot -
DR|FTK|NG
veterán
válasz
bluyoo #68663 üzenetére
Jobban belegondolva igazad van.
Gondolom, nem lenne rá elég kereslet ahhoz, hogy megérje nekik is(személyes vélemény).970-es lap: ASRock 970M Pro3?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
bluyoo #68660 üzenetére
Pfff...
Nekem új.
Ismerősen hangzott a neve, a dátum a cikkben tévesztett meg(2015. márc. 26.).Más:
Az élhető megoldás lenne-e egy mATX-es AM3+-os(970, 990X) lapnál, hogyha a VRM-ek 90°-ban el lennének fordítva, mint pl az Asus Z87I-Pro-nál? Én azt láttam az mATX-es AM3+-os lapok fő hibájának, hogy gagyi az áramellátásuk(+fapadosak, de ez más téma).
(elavult procik vannak hozzá, nem akarok ilyen deszkát, csak egy kérdés) -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #68651 üzenetére
Az Asrock-nak egyenlore meg nem adok elolegben semmit. Eloszor bizonyitson..legyen rendes ventivezerlo, rendes BIOS.
A MSI igyekszik, osszekapta magat eleg rendesen, a BIOS is rendben van, mar az alaplapok nem gyuladnak ki. Venti vezerloje is elfogadhato, normalis nyak. Ezt persze kozep es felso kategoriara ertem..ezert is kedveltem meg ezt a ceget.
A Gaming meg, az plussz 5-10 FPS jatekban ha irja a kartyan vagy az alaplapon. Mar csak Gaming DVD irok kellenenek es megvolna a Gaming FULL.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #68643 üzenetére
Azert vannak paran AMD fanatikusok akikmeg mindig az FX-et valasszak. Itt angliaban jobban fogyik az FX 8XXX meg 9XXX mint az i7.
Szoval lehet nekik nem erne meg, de azert jo lett volna egy kemeny MSI alaplap, legyen az Asus ROG-nak is versenytarsa.
De ezek termeszetesen csak az en velemenyem.....penzugyileg megertem hogy nem jo nekik dragabb lapot kihozni.
-
Adamrapkor
tag
válasz
bluyoo #68600 üzenetére
Néztem a z97-et pro gamert (Asus) Illetve a H-s változatot 4000ft a különbség.Ezen nem filózok hogy melyiket fogom venni.
Következő kérdésem.
GTX 980 mellé majd, 4690k vagy 4790-t ajánlasz?Mert más topicban azt mondták a húzás FHD-nél így ebben az erő kategóriában nem számít túlzottan.Szinte felesleges.Akkor most ha 4690K-t vennék az felesleges lenne?Mert húznám akkor ha ilyet vennék, de ha 4790 jobb teljesítményben akkor azt.Mert nem sokkal drágább, de viszont a 4790K-t meg már nem tudom magamnak megengedni.Melyikkel járnék jobban??Hűtőt nyilván beleszámoltam.
-
lehella
senior tag
válasz
bluyoo #68487 üzenetére
Valszeg megsült valami az alaplapon, mert pici égett szagot éreztem tegnap mielőtt a gép beadta a kulcsot, de nagyon hasonló volt a meleg porszaghoz. Fura, mert több mint 3 éve használtam gyári órajellel.
A proci amúgy nem volt meleg, ~50 fok körül ment a gyári hűtővel úgyhogy remélem ez a 6+2-es ASUS áramkör elég lesz a későbbi esetleges húzáshoz is. -
Nyám-nyám
csendes tag
válasz
bluyoo #68407 üzenetére
Bocsi, nem célom a hozzászólás számom növelése, csak ügyetlenkedtem.
"A kinézett lapnak egy előnye van, hogy olcsó" -> ez azt jelenti hogy amúgy nem túl jó ez a lap?
20 ezer körüli összeg az beleférne, de a teljes rendszer költsége a lényeges. Vagy irodai gép kiépítése lenne a cél vagy Wolfenstein kompatibilis gépé, a költségkülönbözet függvényében. 20 ezerért már vannak jó lapok? -
zalyy
tag
válasz
bluyoo #68348 üzenetére
40k-70k-ig szerintem igen gamer, shopot nemtudok írni, igazából nekem az a lényeg, tudjak komolyabban tuningolni, legyen egy uefi bios, és lehetnek olyan extrák benne, amit ki is lehet használni tehát ilyen profi extrákat lehet hanyagolni amiket 100 emberből 5-10 ha használ. Nem tuning versenyre kell...
Mondom eddig ez a három amit kinéztem de még ezek között se tudok dönteni nemhogy annyi közül. Elsőre az asusal mennék de az msiba lattam pl van par fasza funkció pl fast boot meg mittudom én mi... -
magickonfig
tag
-
zalyy
tag
válasz
bluyoo #68342 üzenetére
Az extreme 4 is 40k felett van már
Igazából én sem tudom akkora a választék, hogy nehéz dönteni. Mert lehet pl. az asusba vannak olyan funkciók amiket sose használnák vagy az msi-be vagy fordítva, az extreme 4 lenne a legolcsóbb megoldás de viszont lehet pont kihasználnám az asust vagy az msi-t... Nehéz döntés
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- További aktív témák...
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest