- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
-
Gubu0101
veterán
válasz
bluyoo #41350 üzenetére
Szép kis jàtékos
Volt komplett vízhűtő rendszerem 1x próbáltam ki de majdnem akvárium lett a gépemből,aztán hagytam is
70 êrt vettem kb 1 évig ált a szekrénybe 20 ért birtam eladniSzóval ezért nézegetem ezeket a "butított"vizeket.
Pl Zalmant[/L
-
Gubu0101
veterán
válasz
bluyoo #41346 üzenetére
H szériàt nem is nagyon ajánlottàk azt példànak hoztam föl de van több tipus pl a zalman is gyárt.
Persze érdemes körbe nézni mik a lehetőségek meg ha lenne itthon egy profi léghűtőm akkor nyilván nem dobnám ki a pénzem vízre,de mivel nincs így van választàsi lehetőségem
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #41303 üzenetére
En is Sabertooth utan kacsingattam. De vetem egy Silver Arrow Extreme SB-E hutot. A ramjaim 8 giga magas, es 8 giga LP, nem szeretnek kolteni ujakra, de le sem akkarok mondani 8 gigarol. .
Ha a huto nem fog felferni hogy jobbrol szivja es ballra fuvja, akkor meg kellesz forditsam, ami lehet hogy nem fog menni a Sabertooth-nal, mivel eleg magas a pancelja. -
Lacces
őstag
válasz
bluyoo #41321 üzenetére
Nem kaptam választ, ezért jöttem ide
Virtu MVP egenlő a Lucid Virtu MVP-vel? Mert 2db FM2-es alaplapnál láttam ilyen támogatást, akkor gondolom az lenne az, amit manuálisa ki- be kapcsolgatok vagy dinamikusan? (mert mindkettőt láttam kiírva erre a technológiára, de egyszerre nem, hol az egyiket hol a másikat):
Példa egy Gigabyte FM2-es Lucid alaplapraÉs köszönöm a válaszokat! (előre is)
-
pocok28
tag
válasz
bluyoo #41314 üzenetére
Köszönöm!
És erre tudnál valamit mondani?
Vagy jó nagy marhaságot kérdezek?"Jelenlegi ASUS ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/1GD5 videókártyámat raknám bele.
Később lehet, hogy cserélném újabbra, de nem a játék a fontos.
Inkább a CAM rendszerhez vennék majd valamilyen Quadro-t.
Az megoldható, hogy egyszerre két különböző videókártya van használatban az alaplapon?
Működnének így, vagy valamelyiket tíltani kell?" -
Silvirenzo
csendes tag
válasz
bluyoo #41245 üzenetére
Na akkor lássuk hol is járunk:
VGA : ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE 63K- ok
CPU : INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX 50K- ok
HDD : WD 1000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 WD10EARX 20K. - én is ugyanezt néztem o
ki, Igen, inkább adattárolás fontos h halk legyen és hosszúéletú, remélem a játékok nem futnak majd ettől rosszabúl, mármint nem veszítek FPS-t ugye?
RAM : CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9 11K
Azért gonodltam a 2400mhz-re h később jobban tudjam tuningolni, de ha azt mondjátok nem szükséges akkor itt tudok spórolni
ODD: nem is néztemkifelejtettem, gondoltam Blue-ray Rw re is
TÁP : FSP Raider 550 16K - Ez lesokkolt, bár gondolom ezen nagyon nem szabad spórolni azért mégis megkérdezném h nem tudtok olcsóbbat ami még mindig megbízható és a célnak, addot konfignak megfelelő?
HÁZ : BITFENIX Shinobi 19K Na erre viszont abszolút nem szeretnék ennyit költeni, háznak csak annyi szerepet szánok h beleférjen és azért ne menj a konfigom benne tönkre viszont a külseje lehet a leggagyibb, legrondább, szóval itt jöhet leginkább szóba az igénytelenség én itt erre 5K-t szántam, de ezt mondom úgy h majdnem 7 éve nem vagyok otthon a számítástechnikában úgyh abszolút laikus vagyok már az egészben ami azt jelenti h nyitott vagyok bármire, jó érv ellenében...
LAP : Asus P8H77-V 25K - én inkább Z77-esekre gondoltam, a tuning miatt és amit a házon megspórolnék inkább ide költeném h minnél megbízhatóbb legyen!
CPU HŰTŐ:?
Az egész konfigot egy Samsung UE40EH6030-as 3D LED TV-vel kapcsolnám összeEzek fényében hogyan módosítanátok a konfigot
A keret mostmár felment 220-230-ra mert az ODD-t az előbb kihagytamKérlek segítsetek!
Köszönöm
-
Mate
nagyúr
válasz
bluyoo #41202 üzenetére
p5q se+q9400-vel is tökéletesen elégedett vagyok vele. gta4-et kivéve minden játék max. grafikán ment, amit eddig próbáltam akadás nélkül. 4gb rammal és nvidia 260-as videokártyával
ssd-t egyelőre nem fogok venni, de már készülök arra is
Mostani wd vinyóm sata 3-as, de most sata 2-n üzemel, attól is várok kisebb gyorsulást (Tudom, hogy nem kell tőle csodát várnom
Most meglépem az alaplap+proci+ram cserét és később tudom majd bővíteni. Mostani configgal az volt a baj, hogy már se ramban, se prociban nem igen lehetett tovább fejleszteni.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
bluyoo #41140 üzenetére
Sejtettem, hogy elírás, volt egy gyanúm, hogy inkább i3 2xxx lesz az a CPU, csak hát pont BeerBier kérdésére adott választ sikerült benéznem, s megszólalt bennem a "kisördög"...
De persze 20e-ért az i3 2120+DVD-író így is nagyon jó vétel!
BeerBier: Természetesen egyáltalán nem irigykedem, csak tréfáltam, inkább Veled örülök, mindig öröm, ha összeáll egy PC, főleg, ha saját magad szereled össze. Az meg, hogy használt a CPU, nem számít, az a lényeg, hogy működjön! Az i3 2120 nagyon jó kis CPU, ennyiért jó vétel volt.Használd egészséggel!
Ui.: Ez gyorsan megvolt! Csak nem Geresics számtech boltja mellett laksz? -
BeerBier
senior tag
válasz
bluyoo #41130 üzenetére
Én elsőre ezt a lapot néztem ki magamnak..
Árban kereten belül van,és ahogy a tudását elnézem,nekem bőven elég lesz..
Véleményed erről? -
BeerBier
senior tag
válasz
bluyoo #41127 üzenetére
A procit+a satás dvd írót megkapom 20k ért,igaz kéz alól...
Hűtőm van rá (CM Hyper tx3) tehát a maradék 30 ból kellene néznem lapot és ramot.
Láttam pár lapocskát 12-15k környékén boltban,egy 4 gb-s ddr3 as modul meg 5k...
Vagy érdemesebb drágább lapot nézni,mégha tuningolni nem is akarok? -
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #41003 üzenetére
Na, visszaolvastam ott is, hehe!
Nekem pár napja megvolt szinte ugyan ez a vitám a sráccal, csak én előbb ignoráltam...Olyan ez, mintha olyannal vitatkoznál vallásról, aki közben folyamatosan azt kiabálja, hogy "dzsihád-dzsihád!
A baj tényleg csak az, hogy valaki komolyan veszi amit ír, és az Ő egyoldalú véleménye alapján dönt egy CPU vásárlása esetén... -
peu407
senior tag
válasz
bluyoo #40969 üzenetére
Nem parázok,eddig nálam minden ment tökéletsen,amit vettem.Gyorsan le is kopogom.Kop,kop,kop
.2 ok amiatt az asus-t eladtam,1 akkor úgy volt nem jön össze a platform csere,2 firewire hiány.Aztán próba szerencse felraktam a 775-ös konfigot ide a HP-ra és elvitték olyan áron,amin szerettem volna. Előre begyűjtöttem a szülinapi,karácsonyi ajándékok árát,+1 kis dugipénz,+ bejött egy jó meló,és így sikerült megoldanom a dolgot.
-
d-boy
senior tag
válasz
bluyoo #40940 üzenetére
Jaj elírtam, igen a H77-esre gondoltam, amit itt is sokan emlegetnek... Az Asus P8H77-v nél olvastam hogy van akinél csak 1333-on megy a ram, meg időzítéseket kell manuálisan állítani a bios-ban. Ha ebbe beleteszek mondjuk 2x 4gb 1600-as vagy 2x 8gb 1600-as ramot, elvileg mennie kell 1600-on belepiszkálás nélkül, vagy nem?
-
freddirty
senior tag
válasz
bluyoo #40931 üzenetére
Igaz, K-s proci felesleges, már le is vettem a listáról - 5k nyereség. Köszi! Az AI/USB+ charger-t funkciót nem láttam a H77-es boardhoz felsorolva csak Z77-hez. SATA vezérlőn én a chip-et értettem, a mostani lapomon is kettő van és volt már, hogy jól jött (és nem a csatolók számossága hanem a sata mode native/ide beállítás miatt). A VIA onboard audio chip miatt kicsit aggódom (nem találkoztam még kifogástalan via vhip-el), de végülis max. letiltom és berakok vmi hangkártyát.
A linkelt Z77-es Asus nem néz ki rosszul, van rajta realtek audio chip, 2 sata vezérlő, 2 usb vezérlő, usb+ charger. A H77-hez képest, vmi miatt hátrányosabb lehet a Z77? Mondjuk jobban melegszik?
Szóval +25k és kapok egy normálisabb audio chipet (nem kell külön hkártya), +1 sata vezérlőt és +1 usb vezérlőt, komolyabb USB töltést. Bár biztos másoknak vérzik a szíve de én simán berakom ebbe a szorzólockos procit -
Ehunvanni
csendes tag
válasz
bluyoo #40914 üzenetére
,,Valamit benéztél mert a ASUS P8H77-V -n "VIA VT1708S 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek" van."
Be hát...egymás mellett volt az ASUS meg az Asrock honlapja megnyitva a specifikációknál, én hülye meg lazán az Asrock oldalát néztem meg
Asszem most nekem találták ki a ,,Genius"-mémet...
De igazad van, valóban VIA van neki.
,,Bár a minőségi hanghoz külön hangkártya ajánlott ..."
Jah. Csak az már nem fog beleférni a költségvetésbe ha i3-3xxx-es procit is akarok. Esetleg majd nyáron az ssd-vel együtt (ha kifarmolom addigra a lóvét).
-
Romanow
csendes tag
válasz
bluyoo #40891 üzenetére
Sziasztok!
Meglett a megoldás!!!!
Sajnos rosszul írtam a hdd-t, mert ez bizony SAMSUNG!!! HD103SJ
Ahogy beletettem másik vinyót,ami nem samsung azonnal felismerte!!! Úgyhogy a 970 extreme 3 ütközik mint állat a samsung vinyóval!!!!!!Most lehet venni másikat
Köszönöm mindenkinek aki segített!!!!!
Üdv.
-
Put2
tag
válasz
bluyoo #40841 üzenetére
Szia, kösz a választ..
Nem tudok dönteni
A lényeg, full d-hd-s tartalmak lennénk, meg net. 4gb ram-ra gondolok, Persze néha lene játék is.. A csúcs ár 25k körül lenne.. ASRock B75 Pro3-nál az ASMedia chipset az mit takar? Pl jobban szól, vagy valamit rásegít a hd-s filmeknél? Annyira nem vagyok otthon már ebben a témában.. kb 25kért melyiket ajánlanád nekem, az itt felsoroltak közül?
Ja még annyit, h 1 Nvidia 8600Gt videokari lenne hozzá.. Azt hiszem az még erősebb az igp nél..
-
Aldo Novares
aktív tag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #40806 üzenetére
Csatlakozva bluyoo kollégához, nekem nem érne meg olyan felárat a tuning CPU plusz lap, ha majd X év múlva mondjuk valamihez gyenge lenne, akkor már úgyis az architektúra lesz elavult, húzhatod a Holdig is. Viszont marad mondjuk 15K-val több a zsebedben, olcsóbb lap, olcsóbb proci, olcsóbb cpu hűtő.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest