- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bluyoo #61501 üzenetére
Ha nem fárasztalak le akkor annyit kérdezek még hogy mit értesz azalatt hogy a lap is jobb már? Illetve miben tér el egymástól a két chipset?
Megnéztem azt a kis helyes táblázatot wikin, és csak annyira jöttem rá, hogy az egyiken több a "cuccos", de gondolom más eltérés is van. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bluyoo #61493 üzenetére
Minnél olcsóbb annál jobb.
Nem szeretek fix et mondani mivel akkor lehet nem ajánlotok olcsóbbat,hiába járnék jobban vele, vagy pont fordítva, pár ezer ráfizetéssel jobban járnék de az ár miatt fel sem merül esetleg.Nem vagyok otthon az árakban nem tudom mennyi egy ilyesmi lap. 15K reális keret lenne?
-
anytime
őstag
válasz
bluyoo #61433 üzenetére
Az nem semmi
Atyam, kiraboltad a vatikani bankot? Hulye kerdes, felesleges lenne megtenned, hisz hamarosan kulcsod is lesz hozza
Gondolom, gyontatas kozben jutottal hozza nehany hasznalhato hirmorzsahoz, amit ezek szerint, csoppet sem elitelendo modon, elarvereztedMikor veszed meg a monitort? Beszamolot irj!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #61395 üzenetére
Ha már itt OFFolunk akkor elmondom hogy inkább a modernebb arhitektúra mint a brutal erõs chip.
Játékokban semmi elõrelépés nem volt, inkább picit lustábnak éreztem a 4770K-hoz visszonyitva.Munkára jó volt, de a maszekolásnak vége...értelme meg nulla hogy csak játékra tartsam meg.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
bluyoo #61372 üzenetére
Jó is, hogy mondod !
Elfelejtettem, hogy a kis Phanteks CPU hűtő(m) nem is lenne jó az említett Intelhez"Intel Socket LGA 2011/115X/1366/775
AMD FM1/FM2/AM3+/AM3/AM2+/AM2 (stock back-plate required)"
/így bukott dolog az egész , mert ez egy brutál hűtő amit megtartanék/
(elnéztem, teljesen kompatibilis az Intelekhez is !)
(#61373) KAMELOT: akkor már egy komplett konfig amire berúháznék, Intel alapokon nV kártyával.
Ez: i7-3930K , már egy igazán bika CPU !(gondolom szereti ha húzzák neki...)
/nagyon átgondolandó a dolog és köszönöm mindenkinek a sok-sok segítséget !/
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
bluyoo #61363 üzenetére
Nem igen kapható a 3770K -hoz nagyon lap (boltba) , de találtam P8Z77-V LE PLUS -t ami még jó is lenne, de lehet várok még pár szériát azt akkor fogom beszerezni (új komplett konfig), addig meg max. jó az FX is ! Köszönöm a hasznos infókat !
/összefoglaló mindig, mindenhol kimarad és neked volt igazad, mett ott a válasz a kérdésre
/
L
-
hardline
senior tag
-
hardline
senior tag
válasz
bluyoo #61348 üzenetére
Az árát én is kíváncsian várom, de úgy gondolom, hogy a 990-es lapoktól olcsóbbnak illene lenni, értékelhető 970 lapjuk meg perpill nincs, így én 25-26k környékére várom, aztán majd lesz vagy 30k.
25k fölött nekem nem opció, mert akkor marad az ASUS (bár sokan írják, hogy nagyon melegszik). MSI lapokkal nincs tapasztalatom, ezért is írtam ide.
Általánosságban mi a vélemény az MSI vs ASUS jobb-e szolgáltatásokban és minőségben?
(BIOS frissítések, driverek meg a többi) -
-
Pete55555
addikt
válasz
bluyoo #61312 üzenetére
Ha már itt tartunk: Megér ez a Zotac Z68 Wifi 21k-t ? Lenne hozzá egy G2130 is, +12-ért, azt is hozzácsapatnám akkor. Csak jövő hónapba lesz rá meg a pénz, remélem addig nem viszik el
Szerk. Támogatja ez a lap bios firssítés után az ivy procikat? Mondjuk ha később egy 3470 (K)-t raknék bele ?
-
Pete55555
addikt
válasz
bluyoo #61293 üzenetére
megérheti egy Z77-es (már vannak olyan olcsók).
Ez mondjuk igaz, haveromnak is nézegetek most alaplapokat, Z77-es lap már van 15 ezertől aprón.(Én meg egy Zotac Z67-es mITX-et néztem ki magamnak. Ha nem viszik el jövő hónapig, lehet meg is veszem
)
(#61297) atilla100 Ha rám hallgatsz, akkor a tuningot hagyod. Vegyél egy B85-ös lapot, egy haswell i3-al, az egyelőre jó lesz neked. Ha gyengének érzed (majd 1 év mulva) akkor veszel bele használtan egy i5-öt, és húzod még vele 2-3 évig simán.
Így meg Gigabyte B85M-D3H, ASRock B85M Pro4, esetleg kicsit drágábban: ASRock B85 Fatal1ty, vagy ASUS Vanguard B85 (ez utóbbi 5 év garis, csak figyelj, a bolt megadja-e általában nem szokták...)VANGUOAAAAAAARD
-
Lidl
senior tag
válasz
bluyoo #61239 üzenetére
Újfent köszi a megvilágosítást
Gyorsan rákerestem ezekre a VRM adatokra, hogy részleteiben is össze tudjam hasonlítani a lapokat. Ha csak ezt nézem, akkor nekem a Giga Gaming 5 jön le a legjobbnak. Digi, 8/8 és jóminőségű kondikat, tekercseket használtak.
Egyéb körítést most nem nézem, mert kb. ugyanaz ezeknél a lapoknál. Árban is kb. ugyanott vannak (40 körül)
Esetleg dióhéjban el tudnád mondani, hogy mit jelent pontosan a 8/8 (12/6, 8/4 stb) a VRM-nél?Köszi
Lidl -
Lidl
senior tag
válasz
bluyoo #61235 üzenetére
Igazából azért gondoltam, hogy hátha jobb az ALC1150, és akkor kiváltaná a jelenlegi Xonar DG-met. Ha hasonló lenne, akkor nem kellene plusz egy komponens a gépbe
De még nem nagyon találtam használható tesztet/leírást, hogy melyik a jobb. Természetesen legtöbb helyen a diszkrét kártyákat ajánlják, és erre hajlok magam is. Ezért szerintem elvetem az audió részt, mint jelentős befolyásoló tényezőt
Főleg azt nem tudom, hogy tápellátásban és egyéb, stabilitásban jelentős tulajdonságban mi a különbség a lapok között.
Pl. összehasonlítottam a gyártó oldalán a Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3-as és 5-öt és semmi különbség nem volt a hivatalos specifikációs listában.
Viszont a Z97X-US3H-nál van egy "2x Copper PCB design" tulajdonság, ami lehet, hogy csak marketing szöveg, de valamiért ugyan olyan árban van ez a lapka, mint a Gaming 5.Nos ilyenekben nem vagyok biztos.
(Asrock-om még soha sem volt, lehet, hogy ki kellene próbálni?)
Köszi
Lidl -
Maotun
őstag
-
Vajga
tag
válasz
bluyoo #61198 üzenetére
Félreértettél, specifikációt, tápellátást ilyesmit mondok. Igaz én csak a gyártók honlapján nézelődtem, és azt tudom csak amit ott olvastam, nem értek hozzá. De azt látom hogy pl az említett Asrock minden csatija aranyozott, jobb a deszka, jobbak rajta az alkatrészek, többet tud, a heron meg ez sincs az sincs, gyengébb minőségű cuccok, kevesebbet tud... Tök laikusként ennyit lát az ember, aztán valahogy fogadjuk el, hogy figyelj,igaz hogy ezt sem tudja meg azt sem, meg szarabb cuccokból van, de hidd el az a jobb! Különben is van hozzá 8 csillió haszontalan szoftver (biztos van hasznos is, csak érted, szemléltetem egy naív ember döntési alapját).
De mondom, nem vitatkozom, már meg is rendeltem az Asust. Csak látom rajta, hogy ebben is szarabb, abban is, vagy valami hiányzik róla, és majd ha kijön a Formula VII akkor nyúlj a zsebedbe és pengess 100k-t, hogy a tech spec végre megegyezzen egy 50k-s Asrockéval...
És köszi a segítséget mégegyszer. Mindenkinek.
-
SkiDev
őstag
válasz
bluyoo #61190 üzenetére
Tehát akkor ahhoz a konfighoz nem jó, amit írtam? Bocsánat a tudatlanságért, de milyen különbség van az MSI 85-ös lapja és az Asrock B85M PRO4-es "deszkája" között?
Illetve a Gigabyte B85M HD3 és D3V lapokkal mi a helyzet?
Főleg játékra lesz egy évig, utána már csak mutatóban -
Vajga
tag
válasz
bluyoo #61116 üzenetére
Hali!
Olyat találtam hogy Asrock Z97 Extreme4-40.000Ft
15k arany csatlakozók VGA-nál, memóriánál, 12 fázis, Sata express, M.2, minden játszik.... Létezik ettől jobb deszka egyáltalán? Max valami frankó wifi hiányzik róla és fullos is... Az Asus Mark1-et nem látom hogy ennyire fel lenne szerelve.
-
Vajga
tag
válasz
bluyoo #61104 üzenetére
Hali újra,
Ez a mennyit szánsz kérdés elég nehéz nálam, VGA-t most kerestem a VGA-s topicban, ott ezt írtam:
" Pénz... elég relatív, 30 és 100 között, nagyon mérvadó az ár/teljesítmény arány. Túl nagy keretet adtam meg, de érted... ha a 100k-s 5%-al tud többet mint a 30k-s, akkor vegye aki akarja a 100 rugósatDe emellett hajlamosabb vagyok inkább valami erősebb vga felé hajlani, ami még nem hülyeség (mint pl dupla gpu)."
Erre mondták hogy R9 280X 80-90k, utánanéztem, és tényleg karaj. Szóval így lesz az. Hasonlóképp vagyok az alaplappal is. Asus deluxe egy igazi mirikül, de 70k-ért, és ennyiért lepucérítva.... Neeeem tudom, tetszik, csocsi, de 70k és sanszos hogy az Asrock ugyanezt hozza 40k-ért, sőtt talán amire használom van 20-30k-ért is... Nehéz ügy. És akkor még ott volna az említett elegancia (márkabeli)
Off téma, de made my day... Ne érts félre nem körbeudvarolni akarlak, most nősülök augusztusban. De egy iszonyat segítőkész, kellemes faszi vagy. Sok fórumon (nem feltétlen PH) az emberek olyanok mintha épp üvegszilánk sz*rás közben zavartam volna meg és húzzak már el... De könyörgöm akkor nem neki szólt a kérdés, én is segítek abban amihez értek, más meg nekem, de ez az elkeseredettség az emberekben.... No mindegy, kösz haver hogy láthatom, van ilyen is!
-
-
xerobyte
aktív tag
válasz
bluyoo #61036 üzenetére
A rutin körökön végigszaladtam, de ha jól látom, akkor hétfőn a hűtő mellé alaplap beszerzés is fog társulni mindenképp: "The two motherboards Gigabyte Z68 and P67 does not support the complete overclocking of Ivy Bridge processors due to the semi locked multiplier and lack of BIOS support. Intel Core i7-3770K processor really stuck at multiplier x39."
Egy ASRock Extreme4 valahol 22-24K között vállalhatónak tűnik. A fan meg kell, mert ezzel a gyári vacakkal 85+ fokos már most sima 3.8-as turbón...(default beállítás)
Köszönöm a tippeket! -
Popes
őstag
válasz
bluyoo #61032 üzenetére
Mindig is Asus párti voltam
(azon belül TUF
) ezt csak azért vettem mert nagyon jónak találtam az árat és ki tudom próbálni az M.2-őt. Meg a Gryphon árát vártam+bemutatták a Quicksilvert de nem várhatok a végtelenségig(már gondolgoztam Z87 Sabertoothban is használtan).
Bakancslistámon szerepel a Sabertooth
-
xerobyte
aktív tag
válasz
bluyoo #61028 üzenetére
Megnéztem, a lapnak szar a BIOS-a, hiába frissítettem, nem oldja fel és max 38-as szorzót enged, nincs manual core szorzó beállítás turbóra sem, sőt vcore feszt sem tudok állítani. Persze lehet küzdenem kellene még, de amíg gyári ventim van addig mind1, mert 36 os szorzón is 80 fok fölött vagyok...
-
xerobyte
aktív tag
válasz
bluyoo #61024 üzenetére
Szia!
Értem, akkor váltok, szívesen szereznék be apróról. Viszont a 30K-t így elsőre soknak tartom.
Az lenne a szempont, hogy az új 3570K-s procim szorzókorlát mentességét ki tudjam használni, ehhez tudnátok ajánlani?Az összefoglalóban ezek voltak:
ATX komolyabb tuningra 40.000,-Ft-ig:
ASRock Z77 Extreme4
MSI Z77A-GD55
Gigabyte GA-Z77X-UD3H (rev. 1.1)
Biostar Hi-Fi Z77X Ver. 5.x
Asus P8Z77-V LE PLUS
Akkor ilyeneket próbáljak vadászni?Köszi!
-
xerobyte
aktív tag
válasz
bluyoo #61022 üzenetére
Természetesen a procim menne abban az árban nem ez a puritán lap : )
Viszont, ahogy a speciket nézem azon kívül, hogy integrált ez az, ilyen olyan usb 3, több csati stb. az én esetemben, mivel van külön vga és külön hangkártya nem mennék sokra a 77-el, ezért kérdeztem, hogy van e valami kézzelfogható előnye a 67->77 alaplapváltásnak, azon kívül h modernebb és egy csomó olyan mellékes dolgot tud, amit az enyém most nem. -
xerobyte
aktív tag
válasz
bluyoo #61020 üzenetére
Szia!
Használtban gondolkodom. Most 40K-ért jönne a 3570K. A sajátomon valahol 25-30K között tudnék megválni érzésem és a hirdetések tanulsága szerint. A mindenben alulmarad az a teljesítményt nézve pontosan mit jelent? Pl. egy használt ASRock Z77 PRO4 lappal előrébb lennék?
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest