- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sesomaru1989
aktív tag
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #64448 üzenetére
Alig várom,hogy megszabadúljak tőle,inkább rádobok egy g3220-at csak hogy legyen egy normális,gyors,és stabil lapom,ami egy Asrock B85m Pro 4 lesz.
Abban is biztos vagyok,hogy ez a 16k-s lap keresztbe lenyeli majd a legkomolyabb Asus lapot is.
Szerk.: Jaa,és el ne felejtsem,nem azért foss a mostani Asus lapom mert csupasz és jobban melegszik,inkább csak az említett hulladékok közé sorolnám. Két újjal kettétörném szegénykét,annyira stabil nyákja van. Picit erősebben dugnék bele vlmit hátra,le is szakadna az egész.
Nesze neked Asus
-
olajecset
tag
válasz
bluyoo #64409 üzenetére
Most még megvan a esprimo laptopom SIS chippel, ami vagy 5-6 éves és még az első telepítés működik rajta. Én stabilitásnál ilyesmire gondoltam.
Ami még jó lenne ha azért a procit rendesen hajtaná, mert az előző asztalimnál azt vettem észre, hogy pl xvid kódolásnál nem ment 100-ig.
MSI G31M3-F alappal, E5200-as cpu, 2Gb Geil mem volt felszerelve és 5 évig stabilan ment. A felpúposodott kondikat kicseréltem de nem sokat használt már.
Szóval ha a H97-esek még nem kiforrottak akkor jó lesz a B85-os is. Gyártó is mindegy, bár egy kicsit jobban bízok az msi-ben. Végül is nyitott vagyok bármelyik lapra ha stabilan működik.
Ami még eszembe jutott, hogy asztali gépet lehetne megbízhatóan rendszeresen altatásba küldeni? -
-
Ukeve
tag
válasz
bluyoo #64391 üzenetére
Nem nagy tuningot tervezek.
Kb. olyan 400-500 Mhz-et húznék a procin, vagy ez már sok lenne neki?
Szerinted azt a kb. 3000 Ft-os különbséget megéri az MSI lap az ASRock-hoz képest? Az MSI lapban jobb a hálókártya és talán a hűtési is hatékonyabb. És a két alaplapi hangkártya közt mekkora különbség lehet?
Nem vagyok egy vájtfülű típus, csak szeretném a legjobbat kihozni a pénzemből. -
SaboteurN
csendes tag
válasz
bluyoo #64381 üzenetére
Köszi a gyors választ
akkor a ASRock Z97 Anniversary jó választás hosszabb távra is. Köszi még egyszer.
-
Chapel
addikt
válasz
bluyoo #64315 üzenetére
Hát Neked sem könnyű a kedvedben járni, "nézzek valami z77-est....", írtam 5-ot és mind kuka
Nem akarok mindképpen olcsót, továbbra is tartom hogy 30k-ig jöhet bármi, végig pörgettem a z77-eseket amiket nagykeres ismerőstől tudok készletről és ezek voltak azok.
Nem zargatlak tovább titeket, majd választok valamit az összefoglalóból.
kösz!
-
Dr_Syrex
senior tag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
bluyoo #64321 üzenetére
Szerintem ezek miatt lassú:
- 3*2GB adta 1333MHZ DDR3 ram
- LG BlueRay író,Nec dvd író,Seagate 160GB SATA,Samsung 250 GB Sata,Seagate 320 GB ATA,Western Digital Green power 500 GB,Hitachi 1TB cuccok detektálásaHDD-k és ODD-k nem megfelelő sorrendű bekötése, elavult, kis kapacitású SATA2 HDD-n van a rendszer, esetleg a Win nem is lett újrahúzva, a BIOS/UEFI nincs normálisan beállítva, a 3 db 2GB-os ram összevissza a 4 db foglalatban, stb.
-----------
csoda, hogy bootol egyáltalán a rendszer és megtalálja, hogy miről. -
Dr_Syrex
senior tag
válasz
bluyoo #64317 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen, a gryphon 45K. A 25-35K-s intervallumot csak az olcsóbb lehetőségekre értettem. Elnézést, lehet hogy a megfogalmazás nem volt a legjobb
Azt néztem is, hogy a gryphon és a Mark 2 egy árban van, csak nem tudtam, hogy azonos áron melyik az ajánlottabb.Igazából a fractal R4-ben kényelmesen elfér az ATX is, így nem ragaszkodom a mATX-hez.
Még nem tudom, mi lesz a vége, de ha az ár fogy dönteni, akkor a Giga UD3H lesz. Ha viszont mégis úgy alakul, hogy belefér még néhány ezres, akkor te melyiket ajánlanád az általad felsorolt 3 lapból? -
Chapel
addikt
válasz
bluyoo #64307 üzenetére
Este megpörgetem a teszttel, kíváncsi vagyok ezek után
No, akkor utolsó kérdésem a topicban...aztán megyek a tunningolósba
Z77 deszkák, új, bolti, garis mind:
ASRock Z77 PRO3 20.500.-
ASRock Z77 PRO4 22.500.-
ASRock Z77 EXTREME3 23.900.-
GIGABYTE GA-Z77M-D3H rev1.1 19.990.-
GIGABYTE GA-Z77-DS3H 20.500.-
GIGABYTE GA-Z77X-D3H 26.000.- -
-
Chapel
addikt
válasz
bluyoo #64272 üzenetére
Jelenleg egy Arctic Alpine 11 Plus hűtőm van, teszi a dolgát, csendes, 100%-osan meg vagyok vele elégedve, nem tudom tunningot mennyire bírná. Majd csinálok aida64-ben egy cpu stresz tesztet és megnézem hogy bírja...
-
C$abi
aktív tag
válasz
bluyoo #64277 üzenetére
Tényleg jelentős a különbség pozitív irányban, és azon a párszáz forinton ne múljék, mégha az 1TB-os HDD-n meg az ODD-n kívül nagyon másra nincs szükségem és valszeg nem is lesz. Az 5.1-es hangrendszer viszont biztos jó lesz, igaz soha nem voltam valami nagy audiofil. Végül pedig nagyon köszi a segítséget még ilyenkor este 23-kor is.
-
Chapel
addikt
válasz
bluyoo #64266 üzenetére
Na én is erre jutottam végül, hogy új lap (az muszáj ugye) és marad a mostani proci, csak veszek rá egy jobb hűtőt. Most sem gyári van rajta persze.
Amúgy az ssd és i7 kombó lr/pshez lett és az említett 1200p-s játszáshoz, moddolom keményen Skyrimet, Gta-t és még pár combos gamét. Ahol a tesszalációt a cpu számolja (pl. Max payne 3, Batman AA,AC) ott pl. határozottan látom a difit i5 és i7 között.Egy-egy esküvő anyaga, ált 4-6-800 kép alaphangon, tehát ne arra gondoljunk hogy 1-1 képpel dolgozom egyszerre, így is annyit szűttyög néha hogy ihajj
Volt i5, jó az. i7 még jobb
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
bluyoo #64268 üzenetére
Hát, ha a csúcs vga-khoz, cpu-khoz nézzük nem. De lehet teljesítményben jobban kijövök, ha 30k-t lecsípek a lapról és belerakom a prociba/vga-ba. Persze ez akkor játszana, ha limitált a költségvetés.
Mindegy én nekem annyi az igényem, hogy a lap miatt ne legyen gyengébb a proci és a vga. Tuning nélkül persze.
-
Mr. Teddy
őstag
-
Chapel
addikt
válasz
bluyoo #64221 üzenetére
1150-es lesz,akkor már egyértelműen felfelé fejlesztek.
Akkor ezek alapján melyik lenne az a lap ami már tunningképes és még 30k alatt van?Már csak a proci a kérdés:
a, 4770, ehhez 8k-t kell rádobnom a 3770-re
b, 4770K, ehhez ~23k-t kéne rádobnom
c, 4790K, ehhez viszont már kb. 25-30kt kéne raknom, annyit már nem ér meg szvsz.
(De ezzel majd megyek tovább a megfelelő topkba, ha meglesz a lap.) -
Fichtner
tag
válasz
bluyoo #64225 üzenetére
Felhoztam 2-t ami szimpatikusnak tűnt, és kiváncsi voltam mivel jobb az asus, ha már drágább. Megadtam egy max keretet persze, mert ha az alatt nem érné meg egyik sem vagy nem lenne megfelelő akkor muszáj lenne megvenni a drágábbat. De ha a kicsit olcsóbb lap is bőven megfelel nekem akkor azt a pénzt inkább majd a vga -ra vagy procira költöm ami itt megmarad.
H81-et azért nem néztem, mert tudtommal abba nem lesz jó a Broadwell. -
Fichtner
tag
válasz
bluyoo #64218 üzenetére
Nem tudom a gamer lapnak venném-e valami extra hasznát. Ha lehetne még 30k alá is mennék, a kettő közül az asus azt mondod jobb? Tápellátás szempontjából? Vagy valami egyéb előnye is van? A Gigán a cpu mellett 2 kis hűtőbordát látok, míg az asusnál csak 1-et.
Ez lényegtelen? -
Chapel
addikt
válasz
bluyoo #64182 üzenetére
Mindenképpen feljebb/újabb platform felé váltanék... bár most van egy lehetőség hogy kb. 10k-t rádobok és egy új 3 év garis 3770K lesz a sima 3770 helyett.
Így ha jó árban tudok venni tunningbarát lapot alá, úgy lenne még kakaó tutira a prociban ha kell a jövőben.
Kérdés persze, hogy egy 4790K mennyivel mutatna többet, mert annyi különbséget még bevállalok árban... -
Horvi
őstag
válasz
bluyoo #64163 üzenetére
És mATX-ben melyik lenne a legjobb vétel olyan 30k-ig?
Ilyen oldalsó rácsozat a VGA-nál csak a mini ITX-es prodigyben van mert oda kell is. A Prodigy M-ben szintén nincs mivel az elrendezés miatt a VGA ott is a tetőn levő nyílástól kapja a friss levegőt.
Ez a Corsair sem néz ki rosszul de azt hiszem szerelmes vagyok ezekbe a Bitfenix cuccokba szóval valószínű vagy Prodigy(sima vagy M) lesz vagy phenom mATX.
-
Horvi
őstag
válasz
bluyoo #64159 üzenetére
Köszi. Ebből a 4-ből is elég nehéz volt választani
Ahogy elnézegettem azért ezekkel az mATX-es lapokkal már SLI-t is össze lehet hozni. Bár azt nem értem, hogy van az hogy ezek az mATX-es lapok ennyivel olcsóbbak?
Amúgy megnéztem jobban ezt a Phenom házat. Jól néz ki meg minden csak egy bajom van vele, hogy a VGA oldalán nincs rácsozás szóval elég kis helye van a VGA-nak honnan beszívni a levegőt. Viszont ha az mATX-es prodigyt választom akkor több helyem lesz szerelniKözben rájöttem, hogy te a Phenom M-et linkelted és ott a VGA már a tetőn levő lyukon keresztül szívja a levegőt
-
Horvi
őstag
válasz
bluyoo #64154 üzenetére
Nem pont úgy gondoltam, hogy csak behányom és kész. A kinézett Bitfenix Prodigy háznak az egyik oldallapján van kialakítva ilyen kis rácsos műanyag zseb amibe bele lehet csavarozni 2db 2.5"-ös meghajtót
Írtad, hogy az Asusnak van a legjobb tápköre. Az ennyivel többet számítana, hogy megérje azt a plusz(15k) felárat?
-
Horvi
őstag
válasz
bluyoo #64150 üzenetére
Köszi a gyors választ. Megnéztem a garanciaidőt az Asrockra igaz csak 2 boltban de mindkettőben 3 év rá a gari
Igen lehet abból az 5 sata eszközből le kéne faragni bár abból 2 ssd szóval azok kis helyen is elférnek. Nézegettem az MSI meg az Asus lapjait is csak azért az a 35-40k azért már jó kis összeg összehasonlítva az Asrock-Giga páros 26-29k árával.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
bluyoo #64097 üzenetére
400 W-os Aurum Gold-om van. Szerintem az megfelelne a célnak. Nagyjából így lett összerakva anno a régebbi gép is.
Sima cpu alatt azt érted, hogy a sima 4790 vagy így az S-es verzió, csak nem ECO lapban? Igazából az érdekelne csak, hogy nagy gyengesége úgy nincs ennek a lapnak sem? Csatlakozó szám megfelelő lenne, szóval ebből nem lenne gond számomra.
-
cbman
csendes tag
válasz
bluyoo #64114 üzenetére
Hát nem volt problémám az AMD-vel (Gigabyte alaplap) még a tápom is Gigabyte volt 1x azért kellet csak cserélni mindent (deszka, táp, vidikari) mert az áram odavágott neki egy vihar alkalmával
Tudtam kicsit tuningolni 2.1Ghz (x2) felhúztam 2.6Ghz és bírtaLényeg hogy nem hagyott cselben
Legyetek rosszak, majd még jövök -
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #64118 üzenetére
Esküszöm már azon is gondolkodtam,hogy megveszem a te régebbi lapod,elkapom újonnan durván 19k-ért. Teszek bele használtan egy 3. generációs erősebb i5-öt,vagy akár egy alap i7-et ha kapok olcsón.
VGA-m van,meg minden más,te régóta használod meglátásaim alapján,tuti fix lap,és még olcsóbban is kijönnék.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #64114 üzenetére
Hozzászólásaid alapján sztem nem is láttál már egy jó ideje ASRock lapot,csak képeken,állandóan Asrock lapra kényszerülök ha nem vetted volna észre,és folyamatosan sózom a személyes tapasztalataimat az olcsóbb kategóriás Asus lapokról,amit alá is támasztok. Sokkal masszívabb és stabilabban van összerakva a legolcsóbb Asrock lap is náluk.
Jelenlegi használt lapom bemenetei elég hajlékonyak,nagyon óvatosan dugok be akármit is hátúlra,mert különben eltörne az egész bemenet úgy ahogyan van.
Ebben az esetben,ha a drágább Asus lapok bemenetei is ilyenek,ahogyan te említed,nagyon nagy gáz!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest