Új hozzászólás Aktív témák

• Harbinger85

aktív tag

Üdv!

1. Mennyit szánsz az alaplapra?
    40-50000 Ft
    2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
    Jelenleg egy GTX 1650 Super, két SSD és egy BD-író
    3. Milyen méretű lapot szeretnél?
    Merész váltásként most egy ITX vagy mATX gondolkodok
    4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
    USB, SATA, PCI-E, M.2
    5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
    Is-is, HDMI fontos
    6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
    Nem
    7. Használt, vagy új alaplap?
    Új
    8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
    Lényegtelen
    +1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
    Új gép = új proci. 20 év alatt még sose került új proci a lap, fordítva inkább, az is inkább szervíz végett. Bár egy Z-s LGA1200 lapba elvileg mehet majd 11. genes Intel proci

Egy merész koncepcióm van: egy ITX vagy mATX cserélném a jelenlegi gépet, ami amúgyis megérett a cserére. Bár hónapja simán jöhetett volna egy AM4 rendszer, kezdetben egy 3000G-vel, de ez most kizárt. Mivel úgy látom paradox módon a mATX/ITX lapok drágábbak lehetne Z-s lap, amibe ha most egy G6400 kerül költséghaténykonyságból, később fogadhat akár 11. genes procit is.
    Bár előbb lehet házat kéne kiválasztanom, de szeretné mtudni mikr az előnyei-hátrányai a ITX vagy mATX lapoknak. Személyes tapasztalatból tudom hogy a kevesebb foglalat és a helytakarékos kivitel számomra előny. 7 éve is egy 15k Ft-os Asus mATX lapot vettem a 4460-omhoz, hiába is cseréltem egy komoly lapra nem használtam ki az előnyeit: 6 SATA, 4 DIMM, több PCI.

Új hozzászólás Aktív témák