Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Google Pixel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Friss AI funkciók várhatók a korábbi Samsung Galaxy S modellekre
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Odébb van még a One UI 7 frissítés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
válasz
bluyoo #41397 üzenetére
Igen ez így van. DDR3-ra kell a lapon kívül beruháznia, és ha mindenképpen kell az esetleges IDE csatoló, akkor egy PCI kártya megoldja,,,,
(#41396) .ristian:. : Legolcsóbb megoldásnak megfelel, de 8120 alá nem javasolnám...
(#41400) .
ristian:. Pontosan ez a gond, amit leírtál. Sőt a 8120 egy kis tuninggal simán kilép a 125W-os keretből...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
.:Kristian:. #41396 üzenetére
Szia!
A CPU benne van a támogatási listában [link] és a RAM 1866Mhz-es órajele is elérhető elméletben (hogy bírja e azt nem tudom). Szóval működni fog.Bár én nem erőltetnem azért a FX-8120 eszik rendesen terhelve ...
[ Szerkesztve ]
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
FX-8120 és Corsair 8GB DDR3 1866 alá keresnék alaplapot. Nem kell se SATA III, se USB3. A legolcsóbb megoldás érdekelne. M5A78L-M LE ez elég lenne alá? Tuning nem lesz. -
=HG=
addikt
válasz
Gubu0101 #41392 üzenetére
Én néztem be, bocsi, egy kicsit fáradt vagyok, csak az Athlon-ra koncentráltam, a II-re már nem.....
Igen, az a lap kezeli...viszont az esetleges DDR2-őt nem, és nincs ATA rajta, azért írtam, hogy mást is fejlesztenie kéne...(#41393) bluyoo :
Igen, azért kérdeztem rá a DDR2-re, mert emlékszem amikor nekem is ott voltak a kezemben a ledes corsaire tuning DDR2-es ramjaim, és eljött az ideje a DDR3-ra váltásnak, én is néztem az ilyen "öszvér" lapokat, hogy még jó bele a régi, de majd tudok tenni bele DDR3-at is....
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Nyugodtan csináld , legalább nem csak én írok hülyeségeket éjszakázás után/alatt.
De attól még lehet ATA HDD-je és DDR2-es RAM-ja.Hiszen a meglévő N68C-S UCC lapja rendelkezik IDE,SATA porttal és DDR2,DDR3 -as foglalattal is. Gondolom válaszol majd hogy milyen más hardverekkel rendelkezik ....[ Szerkesztve ]
-
=HG=
addikt
válasz
Gubu0101 #41388 üzenetére
Az Athlon II procit nehezen gyömöszölné bele, no meg esetleg DDR2-es memót és az ATA vinyóit (gondolom az van neki)
(#41386) default. : Sajnos szerintem fejlesztened kell mást is...vagy meg kell elégedned valami használt AM2-es lappal innen hardverapróról...
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
-
default.
őstag
sziasztok! kérlek, segítsetek alaplapot választani!
zeneszerkesztéshez kell majd, a jelenlegi alaplapom max 8GB RAMot képes kezelni, tehát olyan kell, ami 16GB RAM-ot is kezel
játékra is használnám, de a jelenlegi lap is tökéletes, nem akarok "fejleszteni", csak tudjon 16GBot..jelenlegi konfigom: (ezeket megtartanám, alaplap kivételével)
- ASRock N68C-S
- Athlon II x4 650
- Gigabyte HD4850 1GB
- 450 W tápelőre is köszönöm !
-
sg22
senior tag
ket alaplap kozt gondolkodom sracok. maximus v formula es extreme.
ahogy nezegettem, az extreme tenyleg az extreme tuningosoknak valo, folyekony nitrogennel. formula is kb
ugyanaz a lap, csak nincs rajta a minusz 200 fokig mero szenzor, viszont van rajta vizes blokk.es 350 euro helyett 250 euro, egy ingyen gyari vizes blokkal, ami kb 100+ euro szokott ra lenni.
ajanlhato ez a lap 5+ ghz folotti tuningra? megneztem az extrait, kb mindent hasznalnek onnan )
-
bluyoo
nagyúr
válasz
erikjoee #41372 üzenetére
Egy újabb nyúlás az Asus-tól .... (ASUS Q-Connector) . Egyszerűbb az alaplapra csatlakoztatni a ház kábeleit
kép
(#41378) marinea2
Pedig nem szabad.csak ha nagyon indokolt.
(#41373) default.
Írj egy keretet kérlek .....
"nem akarok "fejleszteni" az alaplapcsere az is fejlesztés.
(#41380) marinea2
Vettem ám![ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Sajat velemenyem szerint az MSI jobb mint az Asrock. Es a saber-a 5 ev garanciat kaptam !
[ Szerkesztve ]
-
Dromi
tag
Ez a Sabertooth Z77 ez már csúcs^^ de már csak 3 év garancia van rajta- nem 5. Nekem még az MSI Mpower Z77 is tetszik^^ de nem tom. MSI Z77A-GD65 -na ez 43k-ér még azt mondom oké- ez jobb mint asrock 4-es?
Még annyi volna, ezen gondolkodtam, ha elég 1 kártya nem lenne jobb kisebb [Micro-ATX]?
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
sziasztok! kérlek, segítsetek alaplapot választani!
zeneszerkesztéshez kell majd, a jelenlegi alaplapom max 8GB RAMot képes kezelni, tehát olyan kell, ami 16GB RAM-ot is kezel
játékra is használnám, de a jelenlegi lap is tökéletes, nem akarok "fejleszteni", csak tudjon 16GBot..jelenlegi konfigom: (ezeket megtartanám, alaplap kivételével)
- ASRock N68C-S
- Athlon II x4 650
- Gigabyte HD4850 1GB
- 450 W tápelőre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
erikjoee
tag
Amit az msi z77a-g45 alaplaphoz adnak M-connector az mit tud?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Nem tudom melyik a jobb. En megneztem mindegyiket es ugy lattam a radar egy picit jobb. Javits ki ha tevedek.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #41367 üzenetére
Grat. hozzá!
"Remelem nem lesz gondom vele ..." Én is
Na igen a P8Z77-V -től már a FAN Xpert 2 jár ami ugyancsak jól sikerült .... de meg is kell fizetni az árát. A termal radar annak a "kicsit" módosított változata a Saberhez.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
-
KAMELOT
titán
válasz
MiklosSaS #41358 üzenetére
Ezt akartam én is írni. Akartam én is a procimra H70-es hűtőt rakni. Nézem venti 2000rpm. Mondom köszönöm szépen. Rakok rá Geminni hűtőt beállítom 1000rpm-re és vígan hűti majd.
Azok sajnos nem érnek semmit. Az a kis radiátor lótúró. Hagytad volna a gelid hűtőt.
Ha meg nomrálisan akarja valaki vizeznia dolgait akkor 150-200euro. és akkor szerelni azt a sok csövet esetleg csöpögni fog valahol a víz vagy elszáll a pumpa. Akkor betojt a géped is.
Így meg ha elszáll a venti akkor is ott a hűtőborda ami hűti a procit.
Ja és akkor nem beszélve a külön áramfogyasztásról.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Gubu0101 #41355 üzenetére
Akkor sok sikert hozza. Csak majd de legyel elkeseredve ha 100-on repulnek a ventik, ha csorompol a pumpa mint egy komunista traktor es hutes pedig kozepfoku lesz. En pont igy jartam. Eladtam a jo kis Gelid GX-7 et, es vettem ezt a szar H100-at.
Remelem lesz meg valaki a ki megvesszi tolem olcson. -
Gubu0101
veterán
válasz
MiklosSaS #41353 üzenetére
Ezekkel a óriásokkal csak a hely ami baj,sokat foglal.
Core 2 Quad 2.8 as procim volt ami 3.4 re volt húzva,úgy is használtam évekig amit egy Zalman CNPS 7000-el hűtöttem.
Vígan el bírt vele és 55-60 C fölé sose ment.Ha ezt el birom érni egy ilyen vizes cuccal akkor örülök.
Hozzá teszem nem a H szériát akarom,meg bővíteni is lehet ha esetleg egy venti kevés lenne.
Ha zajosabb engem nem zavar. -
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #41351 üzenetére
Hát kis túlzással igen.
(#41352) Gubu0101
"Volt komplett vízhűtő rendszerem 1x próbáltam ki de majdnem akvárium lett a gépemből,aztán hagytam is " ezért írtam hogy "szakértelmet is igényel"sokan még a léghűtést sem képesek kellőképpen feltenni (pasztázás, stb).
Nem írom hogy rosszak a kompakt vízhűtések de messze nem annyival jobbak a léghűtésnél mint azt sokan gondolják.
(#41353) miklosss2012
Ne vedd a szívedre. Nekem tetszik a Thermalright Silver Arrow SB-E.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Elarulok neked egy titkot: pony H100-rol valtottam erre az "ocsmany" hutore. Mit is mondjak, ez egy Isten a H100 melett.
-
Gubu0101
veterán
válasz
bluyoo #41350 üzenetére
Szép kis jàtékos
Volt komplett vízhűtő rendszerem 1x próbáltam ki de majdnem akvárium lett a gépemből,aztán hagytam is
70 êrt vettem kb 1 évig ált a szekrénybe 20 ért birtam eladniSzóval ezért nézegetem ezeket a "butított"vizeket.
Pl Zalmant[/L
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #41349 üzenetére
A neve!
Z77 Extreme4 , Z77 Extreme3
Végül is kicsivel rosszabb az Extr.3 szinte minden téren ... kb annyival amennyivel olcsóbb. -
marinea2
addikt
AsRock z77 extreme 3 és 4 között mi a különbség?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gubu0101 #41347 üzenetére
Nézegettem én is (nem a mostani configomhoz) a kompakt szettek sem olcsók (és ált. nincs akkora teljesítményük) ha meg külön rakod össze egy kisebb vagyon és szakértelmet is igényel. Szóval jóval egyszerűbb/olcsóbb egy normális léghűtést alkalmazni normál tuninghoz. Pl. Alpenföhn K2 -t 19K-ért .....
-
Gubu0101
veterán
válasz
bluyoo #41346 üzenetére
H szériàt nem is nagyon ajánlottàk azt példànak hoztam föl de van több tipus pl a zalman is gyárt.
Persze érdemes körbe nézni mik a lehetőségek meg ha lenne itthon egy profi léghűtőm akkor nyilván nem dobnám ki a pénzem vízre,de mivel nincs így van választàsi lehetőségem
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gubu0101 #41345 üzenetére
Megeszi reggelire a H 100 -at ...
Vagy legalábbis nem nagyon marad alul .. nézőpont kérdése Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme Review és valamivel olcsóbb mint a víz. És ugye a passzív hűtést a vizes rendszer esetében elfelejtheted (bár tuning alatt léggel is).
"Bőven marad hely a ramoknak is,bármilyen méretűt is veszek." Ez viszont 100%-ban igaz.
(#41344) hunkryo
Szívesen!
(#41343) marinea2
köszi a nevében is![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #41330 üzenetére
Hát nem egy kis darab az a hűtő az biztos. De ha nem férsz el jobb/bal pozicionálásban akkor szerintem fordítva sem sőt ahogy elnézem még rosszabb lenne a helyzet [link]. Egyáltalán meg lehet fordítani?
Mindenesetre normál jobb/bal pozicionálásban elfér a Sabertooth-on kép .
(#41341) marinea2
Mihelyst a postás csenget.Nem itt vette ... talán az apródon.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Nem néztem ... legalábbis írás közben
"FM2-nél lehet többet dobna, mivel erősebb az IGPU." Meglehet , kíváncsi lennék rá én is mennyire válna be. Sok felhasználónál döcög még a program az Intel oldalon ....
"Lehet ki is próbálom ! " Hajrá!
Bár érdekes hogy pl. az Asus az FM2-es lapijaihoz nem biztosítja hiszen az Ivy Bridge lapjaihoz teljes támogatást biztosított , még a B75-ös lapokhoz is.
(#41329) hunkryo
Aida 64 de a CPU-z is megmutatja ...
(#41331) marinea2
Ok! "Lehet hogy 1156-os foglalatú" Remélem nem szí.ja meg a dolgot. Pelenkára spórolt.[ Szerkesztve ]
-
ZS3NI
őstag
válasz
Silvirenzo #41332 üzenetére
Csak betöltésnél érzékelhető.
-
marinea2
addikt
válasz
Silvirenzo #41332 üzenetére
SSD vel csak a betöltés lesz gyorsabb. fps- több nem lesz.
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz
peu407 #41282 üzenetére
Köszi a segítséget végül extreme 4 lett belőle!
Azt írod h te inkább 64GB SDD-t raknál bele nyílván gyorsabb mint 1 HDD winyó, de ezt játékközben is érzékelni lehet, vagy csak a játék betöltésénél? veszítek vagy nyerhetek FPS-t attól függően h melyiket választom? Mert most csak az egyikre van pénzem h megvegyem és gondoltam azért tudjak tárolni is filmeket, stb. Úgyh ha nem számottevően lassítja a játékokat akkor inkább a HDD-t választom!
Mi a véleményed? véleményetek? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bluyoo #41303 üzenetére
En is Sabertooth utan kacsingattam. De vetem egy Silver Arrow Extreme SB-E hutot. A ramjaim 8 giga magas, es 8 giga LP, nem szeretnek kolteni ujakra, de le sem akkarok mondani 8 gigarol. .
Ha a huto nem fog felferni hogy jobbrol szivja es ballra fuvja, akkor meg kellesz forditsam, ami lehet hogy nem fog menni a Sabertooth-nal, mivel eleg magas a pancelja. -
Szajo
őstag
Hogyan tudom megnézni, hogy milyen bios van az alaplapon? (Z77 Pro3)
Valamint hogy tudom megnézni, hogy a Ramok Dual Channelbe mennek e vagy sem!? írja ezt valahol? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Lacces #41325 üzenetére
"Virtu MVP egenlő a Lucid Virtu MVP-vel?"
Anno olvastam cikket még az FM2 megjelenésekor ... és írtam is hogy a Giga lapoknál elérhető lesz a Virtu de kiment a fejembőllehet szunyálni kellene.
Intel oldalon nem kell semmit kapcsolgatni és ugye ez egy program nagyon nem hiszem hogy különböznének.
Van i-Mode amikor az alaplapra csatlakoztatod a monitort olyankor az energiatakarékossági funkciói is élnek de teljesen nem kapcsolta le a VGA-t talán már az ATI 7000-es szériát mát igen de ebben nem vagyok biztos ...
És van a d-Mode amikor a VGA-ra csatlakoztatod a monitort itt az energiatakarékossági funkciók nem élnek de ugyan úgy használni tudod mindkét grafikus magot.
(#41324) marinea2
Azért kíváncsi vagyok mi lesz a vége a biznisznek ... -
=HG=
addikt
válasz
Lacces #41325 üzenetére
Virtut szoftveresen kapcsolod....
-
Lacces
őstag
válasz
bluyoo #41321 üzenetére
Nem kaptam választ, ezért jöttem ide
Virtu MVP egenlő a Lucid Virtu MVP-vel? Mert 2db FM2-es alaplapnál láttam ilyen támogatást, akkor gondolom az lenne az, amit manuálisa ki- be kapcsolgatok vagy dinamikusan? (mert mindkettőt láttam kiírva erre a technológiára, de egyszerre nem, hol az egyiket hol a másikat):
Példa egy Gigabyte FM2-es Lucid alaplapraÉs köszönöm a válaszokat! (előre is)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
pocok28 #41317 üzenetére
Szívesen!
Nem hinném hogy működni fog SLI-ben sőt biztos nem. PhysX -re szokták befogni a régebbi vagy eltérő GeForce kártyákat GeForce PhysX. De hogy ez hozna e neked teljesítménytöbbletet a munkában azt nem tudom de több mint valószínű nem.
Talán kérdezz rá a nVIDIA Geforce-osok baráti köre topic-ban.
De szerintem jobban jársz ha eladod a régit amikor a Quadro-ba fektetsz ....
(#41316) marinea2
Majd meglátjuk.
(#41319) shine77
Viszont neked is!
Másold át a hozzászólást a Milyen asztali gépet vegyek? - Olvasd el az első hsz-t! topic-ba. Ott ajánlanak neked megfelelő vasat.
(#41318) Lacces
Az AMD Dual Graphics csak bizonyos VGA-kal működik azt nem tudom hogy képes e lekapcsolni teljesen a dedikált VGA-t talán a Trinity topic-ban kapsz megfelelő választ. Ahogy én tudom nincs hasonló megoldás mint az Intel oldalon a Virtu MVP.[ Szerkesztve ]
-
-
shine77
csendes tag
Baik Petang! (maláj jóestét)
Gigabyte 9800GT passiv már elkezdett (pa)szívni a Natural Selection 2 alatt.
Pedig ahhoz képest, hogy 2009!-ben vettem elég sokáig bírta.Most beruházok éppen egy Gigabyte GTX660Ti-be.
Elbírja ezt a 2009-es Gigabyte P55-UD3 alap Intel i5 750 procival?
(a tápot meg se merem nézni, azt is lehet cserélni kell...)Ha nem milyen konfigot ajánlotok 120k-130k-ig?
Alaplap, proci, 16gb ram és valószínűleg táp is kellene bele, mert szoktam néha dolgozni is rajta vagy renderelni vmit. 128gb ssd már van.pemproses baik!
-
Lacces
őstag
Sziasztok,
Van olyan FM2-es alaplap amely képes a terheléstől függően bekapcsolni (esetleg manuálisan bekapcsolni, beállítani) a diszkrét videokártyát?
Ha gyenge a terhelés vagy nincs miért, akkor csak az APU Gpu része menne, ha nagy terhelés vagy, én szoftveresen kapcsolom be, akkor kapcsolja csak be a diszkrét vga-t is... -
pocok28
tag
válasz
bluyoo #41314 üzenetére
Köszönöm!
És erre tudnál valamit mondani?
Vagy jó nagy marhaságot kérdezek?"Jelenlegi ASUS ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/1GD5 videókártyámat raknám bele.
Később lehet, hogy cserélném újabbra, de nem a játék a fontos.
Inkább a CAM rendszerhez vennék majd valamilyen Quadro-t.
Az megoldható, hogy egyszerre két különböző videókártya van használatban az alaplapon?
Működnének így, vagy valamelyiket tíltani kell?" -
bluyoo
nagyúr
válasz
pocok28 #41310 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni 25K épp elég a lapra Asus P8H77-V ..... Ha meg igen , akkor már "K"-s CPU és pl. Asus P8Z77-V LE PLUS (a max. kerted végül is kiadná). Bár a szorzózáras I7-et is tudod húzni valamelyeset.
(#41313) marinea2
Én is írtam az Extr.4-etCsak 50K-ig azért van egy két jobb lap .....
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Annyit emlegetik ezt az i5 3570k procit,hogy én is el gondolkodtam rajta
Melyik lap lenne hozzà ideális?
Mondjuk max 50k-ig?
Vagy amivel már normálisan lehet húzni
Persze inkább játékra lenne.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
hadogabi1 #41295 üzenetére
Ez egyértelmű felhasználóhiba nem hinném hogy cserélnék. De ha nem remeg a kezed vissza tudod őket hajlítani (nem esetben megoldotta a gondot). Esetleg vidd be egy szervizbe hogy próbálják meg helyrepofozni.
"Nem tudom asrock mennyire nézi az alaplapokat át hogy mi a bajuk. " Már a boltos első dolga lesz ránézni a foglalatra. Mondhatni elég sűrűn előfordul a lábak sérülése .....[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #41291 üzenetére
Hát szerintem nem igazán. Ha már annyit kiadnál egy lapra talán a kettő között a ASUS SABERTOOTH Z77 arra legalább +2év garit is kapnál.
(#41293) tthttl
A kinézett lap is támogatja az összes Ivy , Sandy CPU-t más kérdés hogy megéri e nagyon meghúzni azt a nadrágszíjat.Talán egy H77-es nagytesó jobban illene mondjuk egy I7-hez.Pl. az annyit emlegetett Asus P8H77-V. De a keretedbe akár egy jó tuninglap is belefér ASRock Z77 Extreme3 vagy esetleg Extreme4.
Így akár a tuningot is kihasználhatnád ha "K"-s CPU-t veszel de még a szorzózáras I5 és I7-es CPU-k esetében is van minimális tuninglehetőség.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Politika
- Call of Duty: Black Ops 6 - Ma indul a Season 2 Reloaded
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel