- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
default.
őstag
sziasztok! kérlek, segítsetek alaplapot választani!
zeneszerkesztéshez kell majd, a jelenlegi alaplapom max 8GB RAMot képes kezelni, tehát olyan kell, ami 16GB RAM-ot is kezel
játékra is használnám, de a jelenlegi lap is tökéletes, nem akarok "fejleszteni", csak tudjon 16GBot..jelenlegi konfigom: (ezeket megtartanám, alaplap kivételével)
- ASRock N68C-S
- Athlon II x4 650
- Gigabyte HD4850 1GB
- 450 W tápelőre is köszönöm !
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
sziasztok! kérlek, segítsetek alaplapot választani!
zeneszerkesztéshez kell majd, a jelenlegi alaplapom max 8GB RAMot képes kezelni, tehát olyan kell, ami 16GB RAM-ot is kezel
játékra is használnám, de a jelenlegi lap is tökéletes, nem akarok "fejleszteni", csak tudjon 16GBot..jelenlegi konfigom: (ezeket megtartanám, alaplap kivételével)
- ASRock N68C-S
- Athlon II x4 650
- Gigabyte HD4850 1GB
- 450 W tápelőre is köszönöm !
-
default.
őstag
válasz bluyoo #41379 üzenetére
bocs, nem vettem észre, hogy válaszoltál
tehát jelenlegi konfig:
- ASRock N68C-S (ezt cserélném le)
- Athlon II x4 650
- Gigabyte HD4850 1GB
- Kingston 4GB DDR3 1333
- 450 W tápszeretnék olyan alaplapot, ami fogad 16GB ramot (nem kell egyben persze)
a jelenlegi ramomat is eladnám, tehát azzal ne törődjetek...a rászánt keret kb 15 lenne...
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Sziasztok!
AMD Athlon II X4 650 procihoz keresnék egy lapot.
Ha tudtok esetleg olyat, ami kifejezetten optimális zeneszerkesztéshez, zenés dolgokhoz, az király lenne.A keret olyan 20 körül mozogna, és használt is jó.
köszönöm szépen előre is.
-
default.
őstag
válasz bluyoo #48842 üzenetére
Természetesen lesz külön hangkártya, csak nem szeretném, ha az alaplap lenne a leggyengébb láncszem a gépezetben, ami visszafogja a teljesítményt
De a socket szempontjából megfelelő lenne igaz ?
Akkkor te ezt vennéd 20k körül ? lehet 25 is, ha van jobb lap, vagy használt is, csak ne kelljen 2 év múlva lecserélniköszönöm a válaszod !
üdv[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Srácok, Asus M5A97 EVO R2.0 laphoz milyen házat kell néznem ? ATX ? MIDI ?
köszönöm előre is!
-
default.
őstag
srácok, vettem egy Asus M5A97 EVO R2.0-t, és az lenne a kérdésem, hogy ha 4 pines ventiket veszek és rákötöm a lapra (cha_fan), akkor melegedés alapján fogja őket szabályozni? vagy biosban tudom állítani a fordulatszámot ? ha az utóbbi, akkor nem lehet valahogy megoldani, hogy melegedés alapján allítsa a fordulatot ?
köszönöm előre is
-
default.
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék alaplap vásárlás ügyében:1.) 20k körül lenne a keret - használtan venném*
2.)* Intel Xeon E3-1220
* Gigabyte GTX 750 TI
* 8 GB RAM-ot szeretnék majd a gépbe3.) Standard ATX lapot keresek
4.) Semmi extra, csak a fent említett cuccok belemenjenek
5.) Monitorom DVI csatlakozású
6.) Nem szeretnék tuningolniJelenlegi lapom egy Asus M5A97 EVO R2.0, tökéletes volt, csak intel-re váltok.
Valami hasonló szintű, egyszerű, de jó minőségű lapot szeretnék venni*Ha 20k körül tudtok ajánlani hasonló lapot újonnan, azt is megköszönöm!
Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Sziasztok!
Nagy nehezen találtam egy Asrock Z77 Rro3 lapot magamnak a Xeon E3 1220-amhoz, szerintetek mennyit ér ez a lap? 25k-t megér? Az utolsó ismert bolti ára is ennyi körül volt, 2015-ben forgalmazták utoljára..
Köszönöm előre is!
Update: elkelt a lap
[ Módosította: koxx ]
-
default.
őstag
válasz default. #79903 üzenetére
Sziasztok!
Xeon E3-1220-hoz keresek alaplapot pár hete. Most felbukkant a piacon egy MSI P67A-G45 (B3) + egy i5 2400.
Kérdéseim:
1.) Ha csak a lapot megvenném a Xeon-omhoz, mennyit érhet a lap külön, illetve érdemes-e egy ilyen lapot még megvenni, nem lesz-e nagyon elavult pár év múlva, ha mondjuk procit újítok...2.) Megvenném akár a procival együtt is, nem tudom megéri-e.. mit gondoltok?
nagy dilemmában vagyok, segítsetek dönteni!
Köszönöm szépen előre is!
Üdv -
default.
őstag
Sziasztok!
Jól értem, hogy az ASRock Z97 Extreme 3 csak 4. és 5. generációs Intel procikat támogat? Az újabbakat már nem?
Köszönöm, üdv!
-
default.
őstag
Sziasztok!
Intel i5 4460 és egy GTX 750 Ti mellé melyik lapot vennétek az alábbi kettőből?
- ASRock Z97 Extreme 3
- Gigabyte Z87 HD3Az ASRock kicsivel drágább lenne - használtan néztem őket.
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Szervusztok.
Azt hiszem, ez a legjobb topik a kérdésemnek, mivel az alaplapokat ti ismeritek, hiába vga vásárlással kapcsolatos a kérdés:
Szeretnék venni egy Asus Expedition 1050 Ti 4 GB videokártyát a jelenlegi helyett.
Az alaplapommal minden szempontból kompatibilis lenne ez az új kártya?Konfig:
Lap: MSI B85-G41
CPU: Intel i5-4460 3,2GHz
VGA: XFX RX460 2GB Single Fan
RAM: 2x HyperX Genesis 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G
PSU: FSP HEXA+ 400W
Üdv![ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Sziasztok!
Kérlek ajánljátok a legolcsóbb jó minőségű lapot az alábbiak szerint:
1) Jó lenne a 10-12e Ft-os keretben maradni
2) Intel Pentium G4600
3) Normál ATX
4) Bővítőhelyre nincs szükségem / SATA-ból jó lenne, ha lenne 4db a lapon
5) A prociban lévő IGP-t használnám, DVI vagy HDMI kimeneten (a monitoron mindkettő van)
6) Semmi tuning!
7) Használt
8) Semmi extra!
9) Nem tervezek upgrade-et
Előre is nagyon köszönöm!
ÜdvMennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? -
default.
őstag
Sziasztok!
Egy Intel Pentium G4600 (7. gen.), LGA1151 procihoz szeretném a legolcsóbb megbízható alaplapot. Az alapokon (USB, SATA, LAN) kívül semmire nincs szükségem, integrált videokártya sem kell, semmi! Az anyagi keretem 10k környékén mozog. Lehet egyáltalán újonnan kapni ennyiért? Az aprót nézem mostanában, de egyelőre nem találtam megfelelőt..Köszönöm szépen!
-
default.
őstag
Sziasztok!
Érdemes még DDR3 slotos alaplapot venni?
Irodai/Netezős/Filmnézős gépbe kell, tehát nekem semmi bajom a DDR3-mal, a kérdésem inkább az, hogy közép-hosszútávon nem "drágább"-e, hogy csak DDR3-mas ramot kapok bele? Vagy esetleg szoftver kompatibilitás szempontjából jelent-e a DDR3 bármi hátrányt?
Köszönöm szépen előre is! -
default.
őstag
Sziasztok, otthoni netezős gépbe kéne vennem egy LGA1150-es alaplapot egy i5-4460 procihoz. Jól sejtem, hogy bármelyik lap jó lesz, ami 1150-es tokozású?
Nézegettem, de elég hiány van ebből is, ahogy látom...
Köszönöm szépen előre is, üdv! -
default.
őstag
válasz pecccccccca #102336 üzenetére
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest