- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Abba az árba szinte az összes chipset belefér. Csak ATX-es lapok:
B75-ös chipset-elt pl.:
ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
MSI B75A-G43 a legjobb mosFET hűtést kapta a B75-ös lapok közül de talán a legdrágább is (már 20K felett) .
Asus P8B75-V a legolcsóbb a három közül nincs HDMI csatlakozó viszont Virtu MVP támogatást kapott.
H77 -es chipset-el pl.:
ASRock H77 Pro4/MVP Virtu MVP támogatással 2db natív és 2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
Mondjuk 25k de Asus P8H77-V -t venném.Jól felszerelt , erős digitális tápellátású lap (talán a legjobb a H77-es lapok közül) DisplayPort kimenettel és Virtu MVP szoftvertámogatással sok bővítési lehetőséggel. VIA hangchip ellenzése esetén P8H77-V LE.
Z77 -es chipset-el pl.:
ASRock Z75 Pro3 / Z77 Pro3 itt főleg a tuningképességet emelném ki bár a i5-3330 esetében nem nagy áldás.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni alaplap vásárláshoz. Mivel kicsit kiestem a gyakorlatból nem tudom, hogy most mi éri meg. A tervek szerint olyan 160-170e Ft-ért raknánk össze egy PC-t otthoni multimédiára és kevés játékra, nem tuningalapnak kell. A CPU Intel Core i5-3330 lenne, megtámogatva mondjuk 4GB KIT Kingston vagy Corsair RAM-mal. Ehhez milyen megbízható alaplapot ajánlotok 20-22e Ft környékén? Egyéb elvárás nincs vele kapcsolatban, csak megbízható legyen, és természetesen PCI-E csatlakozós VGA kártyát szeretnék majd használni, de ez nyilván nem probléma manapság.
(Tudom nem ide tartozik, de egy ilyen középkategóriás gépbe szerintetek ajánlott 8 GB RAM, vagy jó lesz a ! GB is. Egyelőre Win7 futna rajta.)Kösz!
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Repsol600
addikt
válasz tranceplanet #40395 üzenetére
Jaja, így terveztem én is hogy alulfeszelem egy stabíl szintig, így a gyári hűtővel se fog még annyira se melegedni és kevesebbet is eszik valamivel.
-
tranceplanet
addikt
válasz Repsol600 #40394 üzenetére
Az alulfeszelést megpróbálhatod, ha alacsonyabb fesszel megy stabilan, akkor már nyertél valamit. Mellesleg ezek a Trinity procik nem melegednek nagyon, főleg a szorzózárasok, azokat úgysem húzod. A 65W TDP-s példányok például alapból is keveset esznek és nem termelnek sok hőt. Szóval ez már nem a phenomos időszak, ahová kellett egy combosabb hűtő.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Repsol600
addikt
válasz bluyoo #40393 üzenetére
Ok. Igazából tuningolni nem is akarom csak rákérdeztem. Tuningra ott van a 3570k-m . Ez a kis konfig öcsémnek lesz, ő meg úgy is csak nezetik meg Fifa 12-13-al játszik ehez meg úgy sem kell tuning. A feszelés fontosabb lenne mert kicsit akarok visszavenni majd a melegedés miatt. Köszi a segítséget.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Repsol600 #40392 üzenetére
Biztosra nem tudom (talán a saját topic-jában próbálkozz ezühgyben AMD A10, A8, A6, A4 5xxx "Trinity" APU) ... a feszt biztos lehet piszkálni. De ha tuning akkor "K"-s CPU ...
"Vagy ezekhez jobb lap is kell mint Intelnél?" Normális tuninghoz mindig jobb lapra van szükség.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Repsol600
addikt
válasz bluyoo #40391 üzenetére
Értem.
Sztem az Asrock lesz, de még alszok rá egyet.
Am, ezeket lehet valamennyire tuningolni? A4 5300-at akarok hozzá venni ez tudom nem szorzózár mentes, de valamennyit lehet húzni rajta így is? Meg a feszültséget lehet variálni rajtuk? Vagy ezekhez jobb lap is kell mint Intelnél? 2 éve csak intel gépeim vannak szal nem tudom hogy van AMD-nél most.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Repsol600 #40390 üzenetére
Nem tudok rosszat mondani az FM2-es MSI lapokról bár jót sem nagyon.
Hogy a hosszabb garanciaidőt vagy a több SATA portot választod azt te tudod .....
Bár személy szerint 16K az ASRock FM2A75M-DGS -t venném SATA3 és USB3 portokkal +előlapi USB3 (19pin-es) csatlakozóval.Vagy a 3év garanciával ASUS F2A55-M LK bár csak USB2 és SATA2 port-al rendelkezik.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz misp19 #40380 üzenetére
szia ahogy bluyoo is írta K-s proci alá minimum ASRock Z77 Extreme3 , Extreme4 , ASUS P8Z77-M PRO kellene, de miért nem elég egy sima i5 3570 és egy erősebb H-s lap 22k-ért azt fogsz kapni, a Z77-es laphoz egy kicsit gyűjtened kell
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
bluyoo
nagyúr
válasz potyi23 #40385 üzenetére
A hátlapon a LAN port alatt lévők az ASMedia chipes a többi az Intel ...
A gondodra nem tudom a megoldást.
De ezeknek a kérdéseknek a Azonnali alaplapos kérdések órája topic-ban a helye.
ui.: módosítsd az adatlapod még mindig a Asus z68-as lap van feltüntetve .....
(#40383) Repsol600
Ha nem kell a HDMI akkor +1 az ASRock-nak.Bazinga!
-
potyi23
senior tag
válasz bluyoo #40384 üzenetére
Hali.Megvagyok total keveredve !
az elso Usb -men furan viselkedik az usb kulcsom 4gb. nagyon lassu,2 gb s file 15 perc mire felmasolja,teljesen megfogja a gepet.regi kulcs,meg 2.0 vagy meg regebbi,de eddig nemvolt vele gondom. Kerdesem az volna ,h az Asus honlapjan talaltam ASMEDIA USB 3.0 driver,es INTEL USB 3.0 Drivert. Most akkor melyik az elso ? A ramok mellett talaltam dugot arra szurtam az elso USB3.0 mat. Melyik az intel,es melyik az asmedia ? -
Repsol600
addikt
Üdv!
2 lap közűl melyik lenne a jobb választás?
Asrock FM2A55M-DGS
v.
MSI FM2-A55M-E33 -
misp19
csendes tag
És ha úgy mondom hogy legolcsóbb, legjobban felszerelt?
-
bluyoo
nagyúr
válasz misp19 #40380 üzenetére
Jól felszerelt 22K-ért.
Talán a legolcsóbb Ivy Bridge chipsetes tuninglap belefér ..... ASRock Z75 Pro3.Bazinga!
-
misp19
csendes tag
Hello
Intel I5 3570k alá kellene egy jól felszerelt lap.
Tudnátok ajánlani egyet?
22 ezer körül. -
bluyoo
nagyúr
válasz ati888 #40377 üzenetére
CPU jelölések:
K -szabad szorzóállítás 57-es szorzóig
P -kikapcsolt grafikus mag kicsit magasabb órajel
S -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP65W) kisebb órajel
T -teljesítmény optimalizált alacsonyabb fogy.(TDP35-45W) kisebb órajel
X - Extrém teljesítmény szabad szorzóállítás.
Én maradnék az Ivy Bridge CPU-nál max. abból szorzózármenteset I5 3XXX K.
Persze hogy jobb a "K"-s hiszen tuningal magasabb órajelet érsz el de ahhoz már ajánlott komolyabb Z77-es lap kb. 30K felett. A szorzózáras CPU-d (i5-3470) alá lehetne gyengébb Z77-est rakni azért a kis tiuning miatt.De azok általában gyengébben is vannak felszerelve mint a drágább társaik.
Akár egy kb.15-20K-s B75-ös lappal is működik a dolog vagy ha kicsit többet szánsz rá H77 -es chipkészlet kb.20-30K. Azt neked kellene eldöntened hogy mi a fontosabb. Pl. az egyik kis kedvencem az Asus P8H77-V kb. 25K minden megtalálható rajta stabil jól felszerelt lap de annyiért már kapsz egy belépő szintű Z77-es lapot is .....
(#40376) t.kristof
Szívesen!
(#40378) DjDanee87
Nem igazán van ilyen a gyártók honlapján viszont össze tudod nézni a lapokat .... Z77-es lapok.Bazinga!
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Nincs olyan oldal/valami adatbázis ahova beírom a feltételeimet alaplappal kapcsolatban és kiadja milyen lehetőségek vannak?
Túl sok gyártó/típus van. Egyesével végignézni mindet egy év lenne.
-
ati888
senior tag
Sziasztok!
Most fogom lecserélni a 4 éves gépemet és egy i5-3470-es procit néztem ki, milyen alaplapot ajánlanátok hozzá? Nem csúcslapokra gondolok, hanem jó ár-érték arányú középkategóriájút keresek, de nem nagyon vagyok benne már, hogy melyik milyen. Ahogy nézegettem Z77-esben kéne gondolkodnom, de javítsatok ki ha nem.
köszi.
ati
-
bluyoo
nagyúr
válasz t.kristof #40371 üzenetére
Ahogy geresics is írta nem vennél észre különbséget még a PCI-E 2.0 / 2.1 határait feszegetik ....
De amúgy sem lesz PCI-E 3.0-ád sem a i5-2320 sem pedig a 6850-es VGA nem támogatja. B75 chipset.
A PCI-E vezérlő a CPU-ban van és a 3.0-t csak az Ivy CPU-k támogatják egyelőre pl. I5 3330 .... az általad választott CPU pedig a Sandy Bridge családba tartozik.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
t.kristof
senior tag
-
bluyoo
nagyúr
válasz t.kristof #40367 üzenetére
Szia!
Egyértelmű a B75-ös lap. Modernebb , kevesebbet fogyaszt , natív USB3 , SATA3 (maga a B75-ös chipset vezérli a portokat , gyorsabb és problémamentesebb mint a külső chipes) , kicsivel jobban felszerelt ....... és még olcsóbb is.
De ha a keretedbe belefér javaslom a + SATA3 portokat , +2 RAM slotot kapott , jobb int. hangal rendelkező B75 Pro3-M -et.
A három említett ASRock lap összehasonlítása.
Esetleg a Virtu MVP támogatást kapott Asus P8B75-M LE -t.
(#40368) geresics
Asszem most nekem kell kávéznom! Gyors vagy ma![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Az asrock H61M/U3S3 és a B75M között mi a különbség illetve melyiket érdemes megvennem? Előbbi 14.500, az utóbbi pedig 13.900 Ft-ba kerül. Egy i5-2320-as menne bele 4 vagy 8gb 1333-as kingmax ram+ egy sapphire 6850-es. Húzva semmi sem lenne. (Ha lehet, akkor azt is írjátok le, hogy miért azt a lapot vegyem) Köszönöm!Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
bluyoo
nagyúr
válasz mattew #40364 üzenetére
"Ez az intel opció szöget ütött a fejembe"
Fogyasztás ügyileg nagyon ott vannak a celeron-ok/pentium-ok ahogy a tesztben is olvashatod egy G850-es config 70W körül eszik 100%-os terhelésen. IDLE csak a CPU 12W-ot eszik és a G2120-al csak javult a helyzet.
Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review
Intel Pentium G850, Pentium G840 and Pentium G620 Review
Intel Pentium G2120 review
"Vagy ennek nincs jelentősége?" A Sandy CPU-ban 1333Mhz-es a memóriavezérlő (pl.:G840-860) az Ivy CPU-ban meg 1600Mhz-es (pl.:G2120).
Az Ivy/Sandi CPU-k nem igazán kamatoztatnak a magasabb órajelű RAM-okból. Szinte ugyan olyan gyors az 1333/1600-as RAM-al mint az 1600/1866-ossal.
Sandy Bridge Memory Scaling: Choosing the Best DDR3[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mattew #40360 üzenetére
Azért az Inteles részhez hozzátenném hogy "mivel amolyan komolyabb office-internet-film-
játékPC" erre a célra nagyon is jó összeállítás a Asus P8B75-M LE , ASRock B75 PRO3 + INTEL Pentium G2120 olcsóbban G860 (a G2120 modernebb Ivy CPU kb. 10-15%-al erősebb a G840-nél). Alacsony fogyasztás és nem egy gyenge CPU E840 vs E6-3650.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyenesmartin #40359 üzenetére
Akkor már az alig drágább F1A55-V mondjuk a videokimenetnek nem sok hasznát veszed (legfeljebb CPU csere vagy eladáskor) de legalább már kapott hűtőbordát.
"SATA 3 hiánya mennyire lenne észrevehető" HDD , ODD esetén semennyire.SSD alá azért nem árt bár nincs akkora sebességbeli különbség mint a HDD-SSD között.
"Illetve mennyire lehetne benne tunigolni az athlon 631-esem?" Ezt nem tudom ...
(#40360) mattew
"hogy pontosan miért nem ajánlod a giga lapot," Hát "Sem hűtés sem pedig normális tápellátással nem rendelkezik." a többi ajánlott laphoz képest is puritán rosszul felszerelt lap .... és ugye nem egy napra veszi az ember.
Az F1A75-V PRO és az EVO között a lényegi különbség a 8X8X CF lehetősége és a 3. PCI-E 2.0 x16 slot az EVO esetében. Az általad vázolt feladatkör mellett nem sok hasznát veszed.
A ASRock FM2A75 PRO4 pedig FM2-es foglalatú. Már AMD Radeon HD 7000-es szériájú IGPU van az APU-ban.
"Az inteles konfigokkal csak az a problémám, hogy lap+proci 7.5+9=16.5, AMD lap (EVO)+proci 10+7.5=16.5, és akkor már inkább az asus csúcslap+proci." Csak felvetettem.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mattew
tag
válasz bluyoo #40358 üzenetére
Köszönöm, hogy még mindig szakítottál rám időt!
Az inteles konfigokkal csak az a problémám, hogy lap+proci 7.5+9=16.5, AMD lap (EVO)+proci 10+7.5=16.5, és akkor már inkább az asus csúcslap+proci.
A másik esetben meg ha a giga árát (6) akarom tartani, akkor csak A6-5400K fér bele a keretbe, ha az asus lapét, akkor meg épp pislog az A8-5600K ami úgy 10%-kal jobb a tervezett procinál.
Tehát most szépen össze vagyok zavarodva (asus FM1 evo+A6-3670K, vagy Astrock FM2-PRO4+A8-5600K).
Ha van még egy kis időd leírnád, hogy pontosan miért nem ajánlod a giga lapot, és melyik lap (asus evo,asus pro, és ez az FM2-es Astrock) miben tér el egymástól. Sajnos alaplaptéren elég tudatlan vagyokNem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
15-ért jó alaplap az ASUS F1A55? Először F1A75-V t akartam volna, de az 5K-val drágább lett.USB3 mindegyiken van (1 is bőven elég lenne), SATA 3 hiánya mennyire lenne észrevehető (benchmarkokon kívül). Illetve mennyire lehetne benne tunigolni az athlon 631-esem?[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
mattew
tag
válasz bluyoo #40355 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Körülbörhöltem egy országos hardverboltok kínálatát összesítő oldalt (kb mint az árgép).
Elég kiábrándító a helyzet. Ahol van a nevezett lapokból, ott a többi komponens nincs, vagy drágább.
Megpróbálom felhívni őket, hátha tudnak szerezni valamit a felsorolt 6 lapból.Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
Geresics
addikt
válasz mattew #40354 üzenetére
Esetleg keresd meg a boltot, hogy be tudnak-e szerezni a bluyoo által felsorolt lapok közül egyet. Szerintem nem lesz ezzel probléma, és akkor igazán olyan lapot választhatsz, ami szimpi.
Az IDE-s DVD-ért pedig nem kár, még jó lesz macskadobálásra. Itthon 4-5eFt körül már lehet kapni SATA-s jó minőségű írókat, gondolom ott sincs ez másképp!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
bluyoo
nagyúr
válasz mattew #40354 üzenetére
Szívesen!
"ATA csatlakozó (DVD írónak) van rajta?" Nincs! És nem is hiszem hogy van olyan FM1-es lap amin találsz.
A konverter vagy bővítőkártya meg kb. annyiba kerül mint egy új író ......
Én nem venném meg (de működne) .... és a boltot is hagynám (biztos van másik üzlet) már csak a F1A75-V EVO van ami tényleg jóval drágább. Egy Asus F1A75-V / F1A75-M PRO , ASRock A75 Pro4 / A75 Pro4-M vagy Gigabyte GA-A75-UD4H / GA-A75M-UD2H alig lenne drágább ...... kb. 4-5K val.
(#40353) Fisherhun
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mattew
tag
válasz bluyoo #40346 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Sajnos nem nagyon van más alternatíva. Tetszik az asus, csak hát majd húsz százalékot dobna a ram+proci+alaplap áron (majd dupla annyi mint a giga). A proci nem lesz húzva (a k-s verzió olcsóbb mint a 3650 ). Ekkor is kevés lesz a tápellátás? Mennyire megbízhatók amúgy a giga olcsó lapjai?
A mérte nem fontos, inkább a stabilitás.
ATA csatlakozó (DVD írónak) van rajta?[ Szerkesztve ]
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Fisherhun #40351 üzenetére
Az elfüstölt IC-n én is.
De akárhogy csűröm csavarom sem én , sem más , sem a gyártó nem tudja garantálni hogy a polcról lekerült 8541. lap teljesen hibamentes lesz. Erre van a garancia ami egyelőre egyedülállóan 5év a Sabertooth-ra.
És ahogy geresics irta "Über-parasztvakítás" is van jócskán a lapok reklámjaiban mert el kell adni a terméket. De amikor alá is támasztja a gyártó garanciavállalással az már nem is annyira "Über-parasztvakítás"
Lásd az ASRock lapokat. Jobb lett a minőségük a gyártó is be meri vállalni a hosszabb garanciaidőt ......
"De azt is hozzátettem a kérdésbe hogy érdemes e váltani az asrockról vagy nincs annyi differencia köztük?" Szerintem felesleges lenne váltanod ha a mostani lap is kiszolgál. Azért a Asrock 990Fx Extreme4 nem egy gagyi lap .......[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Fisherhun
tag
válasz bluyoo #40350 üzenetére
Okés épp azért tettem fel a kérdést hogy akkor tudjam mi a helyzet evvel a lappal
Én csak örülök ha nincs vele gebasz Csak meghökkentem ezeken a hibákon ennyiDe azt is hozzátettem a kérdésbe hogy érdemes e váltani az asrockról vagy nincs annyi differencia köztük?
Mi a véleményed?[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Geresics #40348 üzenetére
Szerencsére terjed az hogy a kiskerek is biztosítani tudják az 5évet.
(#40347) Fisherhun
Minden lapcsaládnál vannak hibás darabok (mint ahogy a srácnál is egy zárlatos chip) ez ellen nem lehet mit tenni. De az 5év garancia az 5év garancia.
Az MSI military class lapjainál is voltak ugyan így gondok 1-2.Amit legutoljára olvastam ott a CPU-t is megsütötte ......
(#40349) Fisherhun
"A mostaninál meg semmi szóval ha a másikkal csak a bajok vannak akkor ikább maradok az asrocknál"
Akkor nincs is kérdés.
De amiket említesz "hibákat" az nem egyértelműen a lap hibája "Nem tudom egyértelműen a lapra fogni, hogy kinyírta a 2. vga-t, de mindenesetre gyanús egybeesés!" szerinted?
A szenzorhiba meg felon-nál volt aki idézem: "Felraktam windows 8 at,ezzel tökéletesen megy hiba nélkül. Azért köszi a segítséget, legalább nem küldtem vissza garanciába szoftveres gond miatt.."
Akkor most a sorok között olvasol?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Fisherhun
tag
válasz Geresics #40348 üzenetére
Hát 5év van ennél is azért csábító de a másik fórumba meg volt pár érdekes dolog :S
Írták hogy elfüstölt és nem nagyon akarták kicserélni meg rossz az elrendezése,instabil két vga val a működése ,szenzor hibák szal azért akadtak gondok .A mostaninál meg semmi szóval ha a másikkal csak a bajok vannak akkor ikább maradok az asrocknál
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Fisherhun #40347 üzenetére
Hát AMD Sabertooth téren nem vagyok egyáltalán képben, de amikor a gyári honlap azt írja, hogy "SABERTOOTH AMD 990FX (AM3+) katonai előírásoknak megfelelő alaplap, űrtechnológiás CeraM!X hűtési technológiával", akkor az két dolgot jelenthet:
1. Überkirály
2. Über-parasztvakítás
Szerintem kérdezz rá a garanciára, mert pl. Z77 esetében 5 év gar. van a Sabertootra. Ha itt is, akkor mindenképp megéri szerintem![ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Fisherhun
tag
válasz Geresics #40345 üzenetére
Hali!
Gondoltam egy alaplap cserét csak nem tudom , hogy megéri.
Most egy Asrock 990Fx Extreme 4 lapom van de most jó áron tudnék venni asus sabertooth 990fx et
Kérdésem hogy megéri e pár ezer forint ráfizetéssel vagy nincs köztük annyi difi ?Írtam a sabertooth fórumra is de ott meglepődtem amikor égett képeket mutogattak az alaplapról
Így most kicsit meghátráltam a cserétől
Valóban sok a hibás példány vagy ezek csak ritka esetek ? -
bluyoo
nagyúr
válasz Geresics #40342 üzenetére
Bocs a dupláért!
Az a Giga lap háát egy szorzózármentes , alapból 100W-ot is bekajáló CPU mellé nem igazán ajánlott szerintem.Sem hűtés sem pedig normális tápellátással nem rendelkezik.Ha Giga akkor GA-A75-UD4H vagy a mATX-es GA-A75M-UD2H.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz mattew #40339 üzenetére
Nem írtál keretet .. de abban a boltban össz vissz 3 A75-ös lapot látok.
Legalább az ASRock A75 Pro4 vagy az Asus F1A75-V -t ajánlanám (itthon 20K körül vannak)de a linkelt boltban csak a drágább/jobban felszerelt verziója van. Amit geresics ajánlott is az oldalról.A Asus F1A75-V EVO és a Asus F1A75-V PRO.
(#40342) geresics[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Geresics
addikt
válasz mattew #40339 üzenetére
Bár nem fér bele a megjelölt keretbe, de én tuti ezt venném.
Ha nem zavar, hogy mATX, akkor pedig vagy az A55 Asus F1A55-M LE, vagy az A75 Gigabyte GA-A75M-DS2.
(Hogy pontosan mi a különbség az A55 és az A75 között, azt majd más elárulja, mert annyira az AMD-vel nem vagyok tisztában.)*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
mattew
tag
Kedves szakik!
A következő kérdésem lenne:
Otthon meghalt az asztali gép alaplapja, és mivel ma már nem igazán lehet kapni socket 754-es procifoglalattal, ddr1-es és AGP 8X-os csatlakozókkal ellátott deszkákat (és hát ki tudja, hogy a 6 éves konfig többi része meddig húzná még) ezért új gép építésén gondolkodom.A Milyen procit vegyek rovatban rámondták az amment az AMD A6-3670K-ra, tehát az FM1-es lapok között keresgélek. Nem szempont a bővíthetőség (mivel amolyan komolyabb office-internet-film-
játékPC), elég nekem a régi FM1 és a 2 memóriaslot, 1 PCI-express csatlakozó. A négy fő szempont:
1. lehetőleg innen legyen (nem magyar oldal).
2. Olcsó legyen (60EUR illetve az oldalon használt 6000 RSD alatt).
3. Megbízható legyen (legalább öt évig húzza)
4. Legyen rajtas Sata 3 és USB 3.0Várom tanácsaitokat!
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.
-
bluyoo
nagyúr
válasz d33plin3 #40335 üzenetére
Hidd el én is olvasom a nevezett topic-okat .... mondjuk a sok hardveres gondot nem tudom hol olvastad az M5A97 EVO R2.0 -ről. Hozzáteszem pl. a [Mr.Csizmás:] Asrock 970 Extreme4 klub & 9xx offtopic-ban az utolsó 20 hozzászólásban 2 felhasználó is gariztatásrol számol be (ettől még jó lap) .... és nem az UEFI miatt ...... szóval minden gyártó minden sorozatából kerülnek ki hibás darabok esetleg a többi ráaggatott hardverrel nem komálják egymást.
De nem csűröm csavarom a dolgot lényeg hogy elégedett vagy
Szerintem itt a topic-ban nyugodtan kijelenthetem nincsenek szakértők inkább csak többet foglalkozunk a témával mint a kérdezők. Szóval igaz volt egy kicsi szarkazmus is de komolyan írtam.
(#40336) geresics
+1
"bluyoo pl. ASUS párti, én Gigabyte párti vagyok!" És ASRockot ajánlunk!
(#40337) d33plin3
Kell a több nézőpont! Ez a fórum alapja .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Geresics
addikt
válasz d33plin3 #40335 üzenetére
Valójában minél többen adunk tanácsot, annál jobb, ugyanis mind elfogultak vagyunk, csak ezt olykor "eddigi tapasztalatainkként" tálaljuk, hiszen elfogultságunkat erre alapozzuk!
bluyoo pl. ASUS párti, én Gigabyte párti vagyok! Az viszont fontos, hogy mindketten belátjuk, ha adott esetben valami egyértelműen jobb választás adott körülmények között, mint pl. a nem túl drága H77: ASUS P8H77-V; az "olcsó", mégis nagyon jó Z77: ASRock Z77 Extreme4. Ezek olyan lapok, amik kiemelkednek a versenytársaik közül.
Persze lesznek olyan kérdések is, amiben más lesz a véleményünk. Ez azért jó, mert a kérdező több különböző véleményből tudja kialakítani a saját véleményét!
Ráadásul a mi véleményünk is folyamatosan formálódik, miközben visszajárunk ide!
Szóval tessék utánaolvasni dolgoknak, és visszajönni észtosztani![ Szerkesztve ]
-
d33plin3
csendes tag
válasz bluyoo #40334 üzenetére
Itt, ebben a topikban lehet, hogy csak rosszat hallani vissza, ebben igazad van. De épp ezért olvastam az adott lapok saját forumjain is, ahol viszont a mindent leírnak. Aki bukott vele, a bánatát, akinek bejött, leírja miért jött be, és maradnak tovább kivesézni a dolgokat, segítenek egymásnak tuningolni, kinek mivel mi a tapasztalata. És ezeken a fórumokon olvasottakat tettem mérlegre, ezalapján egyértelmű, hogy ebben a szériában az Asus a legjobban felszerelt, és többet lehet belőlük kihozni, mint az Asrockból. Viszont egyértelműen az Asus küzd több hibával, melyek főként hardveres eredetűek. Az Asrocknál az UEFI gyengélkedett csak, szinte mindenkinek megoldotta a problémáját a bios frissítés.
És csak ezután jött az én lajtorjám adalékként.Szóval nem írom le a márkát, csak hogy az én aurámra érzékenyek az asus kondenzátorai.
Nem hinném, hogy szükség lenne rám, hiszen én már elfogult vagyok ugye Afelől pedig kétségem nincs, hogy Ti a legjobb szándékotok szerint "vezetitek" az érdeklődőt, segítség kérőt. Továbbá nem vagyok szakértő, épp csak hogy kezdem kóstolgatni a tuning fortélyait, ellenben kompatibilitási, és egyéb dolgok..nem az én asztalom. Továbbá nem is tudom ezt miért fejtem ki, mikor gyenge szarkazmust volt érezhető utolsó mondatodból...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz d33plin3 #40333 üzenetére
Attól még hogy kifogtál egy hibás darabot és utána több mint valószínű visszakaptad ugyan azt a darabot nem írnék le egy márkát ...... de lényeg hogy elégedett vagy az eredeti elképzeléseddel .....
Sajnos visszajelzést csak rosszat hallunk (aki hibás darabot fogott ki vagy nem tudja beállítani a lapot ) , aki meg van elégedve egy sort sem írt erre , miért is tenné?!
De használd egészséggel az új lapot!
Remélem segítesz a jövőben a többi felhasználónak a megfelelő lap kiválasztásban. Nehogy valakit félrevezessünk.
(#40330) fokukac
Hát igen .... az Asus is extra szolgáltatásként árulta (anno nem voltak olcsók az IDE csatlós lapok).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
d33plin3
csendes tag
válasz bluyoo #40297 üzenetére
Szia
Na az Asrock első indulástól számítva tökéletesen, stabilan szalad.
Hát úgy látszik, valóban nem érdemes kérdezgetni, hogy "szerintetek melyik a legjobb", max csak irányadó informálódás miatt, mert attól függ kinek milyenekek a tapasztalati személy szerint. Az asus-ról mindenki úgy nyilatkozik, hogy milyen jó...nem vitatom, de a személyes aurám színét, és annak elektromágnerses sugárzását nem bírja, ellenben az Asrock tökéletesen kompatibilis velem. Asus volt amúgy az első lapom is, meg volt asus dvd-rom-om is még rég, és azokkal is befürödtem, bár az már évekkel ez előtt volt. De most újra. Engem nem szeret Asi
Köszi a helpdesk-et, most megyek bejelentkezem a topikomban, mert holnap már feszíteni akarom a procit kicsit
-
dltpwnz
aktív tag
http://www.comel.hu/delock_talakt_ide_to_sata_3101?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
egy ilyen átalakító megtenné?
-
bluyoo
nagyúr
válasz fokukac #40326 üzenetére
Nem annak szántam .... de azért féligazság amit írtál.Pl. az én lapomon még megtalálható (ASUS P8H67).
Mint ahogy a Sandy Bridge chipset-es Asus lapok jó részén is megtalálható még.
Bár az igaz hogy azóta teljesen eltűntek a palettáról az IDE portok.
"marad az átalakító, vagy újabb, jobb, satás példányok beszerzése." +1Bazinga!
-
dltpwnz
aktív tag
tudnátok küldeni amugy ilyen átalakítót ( lehetőleg a legolcsóbbat ) ? annyi féle fajta van assetudom mi micsoda köszi
-
nagyúr
válasz bluyoo #40324 üzenetére
azért ne tegyél hányást a szemére , ez nem az ő hibája...
Már egyik új alaplapon sincsenek ide-s csatlakozók...
én 3 éve szembesültem ezzel a problémával.
marad az átalakító, vagy újabb, jobb, satás példányok beszerzése.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
dltpwnz
aktív tag
Lehet nem ide kéne írnom, de mivel itt elég sok alaplapszakértő megfordul így hát csak ide
Lenne nekem egy olyan problémám hogy vettem egy ASRock h61m-hvs-b3 lapot, és nekem régi IDE-s winchesterem és dvd íróm van, namármost ezen a lapon se IDE , de még egy PCI foglalat sincs amibe adaptert tudnék rakni.. Valakinek 5let hogylehetne ezt? -
bluyoo
nagyúr
válasz Geresics #40321 üzenetére
Nem azt írtam hogy hülyeség hanem azt hogy nem (szívesen) vennék 2év garival lapot ....... még ha vissza is lehet küldeni a gyártónak. Ami több mint valószínű nem csak az ASRock lapokra érvényes csak a többi gyártónál nincs ilyen garanciadifferencia (kivéve talán az Asus Sabertooth lapokat).
"az vagy 1 (inkább fél) éven belül" "vagy 3 év után!" Nálam elba..tak valamit a mérnökök az összes régi alaplapom működőkepés. Bár talán az első kettő már egy szekrényben pihen.Hátha jó lesz valamire.
Láttam a filmet tanúságos összeesküvés-elmélet az biztos. Mindig eszembe jut amikor az 1500Ft-os energiatakarékos fénycsövet/izzót cserélem egy év utánBazinga!
-
Geresics
addikt
válasz bluyoo #40320 üzenetére
Persze, csak akkor, ha a 3. évben tönkremegy az alaplap!
Tapasztalataim alapján, ha valami tönkremegy, akkor az vagy 1 (inkább fél) éven belül, vagy 3 év után! Okosak a mérnökök, alaposan kiszámolták azt a tervezett kopást!Ja, ha már OFF, és tervezett kopás, akkor érdemes megnézni ezt a dokumentum(?)filmet! 52 perc, szóval akkor álljatok neki, ha van időtök, de tanulságos. (Nekem az Intel 1155-ös alaplapok rajtja jutott eszembe róla egy kis számítási hibával megfűszerezve!
-
bluyoo
nagyúr
válasz torma1981 #40312 üzenetére
Nekem még valahogy nem igazán sikerült! Néha azért enged nyerni!
(#40319) geresics
Szerencsére a drágább lapjaikra bevállalják a 3év garanciát.
De ez a 2év után küld a gyártónak garancia miatt sem lett a számomra vonzóbb a 2év garanciával árult termék.
Gondolom a posta sem lenne 2Ft de biztos drágább mint pl. az ingyenes garanciafutár.Bazinga!
-
Geresics
addikt
ASRock Extreme4 - ezért a pénzért nem kapsz még egy ilyen tudású alaplapot!
A két év garancia miatt ne aggódj, az valójában 3 év, csak olvasd el ezt![ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Szerintem is Z77
Mondjuk kicsivel 30K felet valami kicsit komolyabb tápellátású darabot választanék.
Pl. Asus P8Z77-V LK , ASRock Z77 Extreme3 vagy ASRock Z77 Extreme4 , ASRock Fatal1ty Z77 Performance esetleg mATX méretben Asus P8Z77-M Pro
(#40317) mikromanus
Szívesen! Jó szerelést![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
mikromanus
veterán
válasz bluyoo #40253 üzenetére
Tegnap végül berendeltem mindent (alaplap, 16 GB memória, I5 3550 proci, 3 TB vinyó. Jobb nem szétaprózni a melót ). Az Asrock B75 Pro3 nyert. Fene se szőrözik 1-1 ezresen. Azért persze van határ. Nekem ez tökéletesen megfelel.
Köszi a segítséget!Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Konfig építés előtt áll a kollégám, egy MSI P67A-G45-lapot ajánlanék neki, mit gondoltok, megfelelő alaplap ez? Leginkább azért szimpatikus számomra, mivel 3 év garit adnak rá, ő egy Asrock Fatality-t nézett ki, de arra csak két év gari van, és ugye, ki tudja mit hoz a jövő.
Egy i5 3570k- lenne benne, és eléggé meg lenne cibálva a bajsza neki, olyan 4,5 ghz-n szeretné hajtani, mint ahogy nálam is van. Bírná a kis msi a tuningot?
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv
Sampe"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
bluyoo
nagyúr
válasz tailor #40309 üzenetére
Szívesen!
Én is próbálom magam meggyőzni (vagyis inkább a házisárkányt) hogy van értelme cserélnem a Asus P8H67 REV 3.0-as lapomat a P8H77 V -re.
(#40311) tailor
Már egy igazi listám van mikor melyik hardvert/eszközt veszem elő. Szerencsére kitartóbb vagyok mint ő ez ügyben. Legutóbbi győzelmeim : VGA majd RAM bővítés kicsit később SSD Most a Ház van soron az előlapi USB3 miatt pedig szükséges lesz az új LAP is.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Geresics
addikt
-
bluyoo
nagyúr
válasz lac064 #40303 üzenetére
Akkor tényleg I5, de inkább az új játékok miatt amik a több magot is használják.
Egy átfogó cikk az főleg az I3-ról [link].
(#40306) lac064
Nem akartalak már fárasztani vele hogy jobban megéri a grafikus maggal ellátottat venni .....
De onnan meg (iPon-os ár) +300Ft a i5-3450 (azonos órajelű mint a i5-3350p), +800Ft a i5-3470 (kicsivel magasabb órajelű mint a i5-3350p)[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz lac064 #40299 üzenetére
igen jobb az I5.De kikapcsolt grafikus mag azért nem teszi őket annyival olcsóbbá.Bár valamennyivel tényleg olcsóbb.
(#40300) geresics
Multiban áll. sokkal jobb a valós 4mag. És meglepetésemre a MOHW már mind a 4 magot használja rendesen.
Bár szerintem is túlzás a "gyenge" kifejezés egy I3-ra.
(#40302) geresics
Hozzáteszem a "BF3 multi" egy olyan indok amivel akár milyen erős hardvert megindokoltak egy ideig (néha már idegesített).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest