- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz
tranceplanet #41049 üzenetére
nem ragaszkodom az Asushoz vagy a Gigához. Ha az Asrock ugyanolyan jó, de olcsóbban akkor jó lesz az is.
-
tranceplanet
addikt
BIOSTAR Hi-Fi A85W -most néztem utána, kapott UEFI BIOS-t
Persze, ha van 30 ropid rá vehetsz ASUS-t, MSI-t, Gigát is. Lényeg, hogy bordázott legyen a VRM.
-
bluyoo
nagyúr
Nem muszáj annyira elszállni a lappal .....
Amit ajánlanék , bár nem sokkal olcsóbban az meg nincs az általad választott boltban ....
ui.: Linkelni úgy tudsz hogy amikor a hozzászólást írod , aszöveg alatt lévő a Link gombra kattintva előjön egy ablak és abba szúrod be a linkedet. Így nekünk csak rá kell kattintani .... -
-KP-
addikt
Fm2-es Athlon II X4 750k alá milyen tuninglap javasolt?
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
De nem potyára irányítottalak pl. a milyen gépet ... topic-ba.
Ők összességében jobban tisztában vannak a különböző hardverekkel .... pl. ShellKretor fórumtárs nagy házguru biztos örömmel segít a legjobb kiválasztásában (amit én ajánlottam azt magamnak néztem ki és majdcsak az összes cikket elolvastam róla + fórumok , azért mertem neked ajánlani).Most írhatnám hogy a Fractal Design Core 3000 -et vedd de meglehet van nálla sokkal jobb amit én nem ismerek .....
A megfelelő topic-okba írva a témával sokat tapasztalt foglalkozó fórumtársak segítenek ....
Milyen cpu hűtőt vegyek?
Milyen videókártyát?
Milyen házat vegyek?
(#41043) geresics
Igyekszünk , igyekszünk!
(#41044) margithid
Máskor hozták az országba meglehet ez okozza vagy csak elírás ... amit írtam tápot az is onnan volt .... -
Geresics
addikt
Alaplap: ASRock Extreme4. Ha ezt a procit egy B75-ös alaplapba rakod, én többé nem állok szóba veled!
HDD: Mivel lesz SSD is (nem is akármilyen), ezért bőven jó a mostani 1TB-s winchester-ed.
VGA: 7950
Hűtő: ha komolyan tuningolni akarsz, akkor nem elég a gyári. Ha nem akarsz kemény tuningot, akkor alulfeszeled a procit, és még csendes is lesz a gyári hűtő.Szerk:
VGA: én inkább a Sapphire HD7950 3Gb DualX OC 78 105 Ft-ot választanám
CPU: i5-3570K mindenre elegendő(#41041) bluyoo
Fene a pofád, már megint beelőztél! -
Dromi
tag
Kösz a segítséget, ház + hűtőnél innen ajánl valamit: http://www.hardverker.hu
Egy helyen le szeretném tudni az egészet.
Akkor alaplap mi lenne? http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=Z77%20OC%20Formula
Még ezt néztem, de ez már kb 66.000 Ft lenne. Ez tuti jó lenne, de itt nincs - meg jó drága és én amatőr vagyok pc - szerelésben, ezért akarom egy helyen letudni.
-
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Másold át a hozzászólást a megfelelő topic-ba ott segítenek a szakik. Milyen asztali gépet vegyek? - Olvasd el az első hsz-t!
De a HDD maradhat ha úgyis csak adattárolásra lesz gondolom az SSD mellett.
Ha nem munkára akarod használni egy I5 is bőven megfelel .....
VGA -ban jelenleg talán az ATI jobb vételnek számít ......
19K-ért már megkapod az Alpenföhn K2 -t ........
RAM-ból is elég a 8Gb legalábbis játékra ....
Házból pl. ott a BitFenix Raider 25K-ért ....
Táp-ból a moduláris FSP AURUM CM GOLD 650 -et venném kb. 30K ... de szerintem egy 500-as is elég lenne ... Melyik tápegységet vegyem?
Ja és alaplapra többet költenék ....... -
Dromi
tag
Kösz a gyors választ!
Erre a gépre gondoltam:
Processzor: Intel Core i7-3770K3.50GHz BOX (84 455 Ft)
Alaplap: ASRock Z77 Extreme-4 (Intel s1155) (34 798 Ft)
Memória: CORSAIRDDR-3 16Gb/1600 KIT Vengeance Blue (20.320 Ft - 5 év garancia)
SSD: Samsung 128Gb SSD 830 Series (MZ-7PC128/WW) (28 956 Ft)
HDD: Seagate 1.5Tb SATA-III 64Mb HDD (ST1500DL003) (19 939 Ft)
Ház: AerocoolPGS Strike-X Gaming (midi, fekete-piros) (18 288 Ft)
VGA: GIGABYTE ATi Radeon HD7950 3Gb (79 121 Ft) vagy
GAINWARD nVidia GTX660 Ti 2Gb (78 994 Ft)
Tápegység: Chieftec 650W BOX (25 527 Ft) HD-hez meg gondolom nagyobb kéne.
DVD-RW- bőven elég.A lényeg, hosszú távra (2-3 év ) tervezek és megbízható legyen. Max 300-310 ezerből ki kéne jöjjön az a lényeg.
Extra kérdés:
Alaplapnál nem tudom igazából mi kéne ezen kívül.
Processzornál kell vízhűtés vagy jó a gyári is? ( Erre gondoltam: Corsair Hydro CWCH80 ez 26.670 Ft vagy az olcsóbb nem tudom, hogy jó-e a processzorhoz: Corsair Hydro CWCH70 -13% 19 177 Ft ). Vagy ennél olcsóbb csendesebb nem vízhűtés is megoldható? Erre már nem igazán futna a keretből.
Memóriánál elég lenne 8 GB- is?
HDD: Érdemes újat venni, vagy elég a mostani gépemből egy Samsung 1 TB-is, eddig nem volt vele gond.
VGA: Melyik a jobb?
Ház: Olyan kéne-ami jól szellőzik és jól néz ki, ha ez nem jó (max 20-25. ezer). -
bluyoo
nagyúr
válasz
margithid #41038 üzenetére
Nem mindenhol és nem mindig!
Unom ezt a garanciamizériát az ASRock-al egyik nap 3év a másik nap 2év-et vállalnak a kiskerek ill. a beszállítóik (pl. az ájpon-ban az Extr.4 2év az Extr.3 pedig 3év ki érti ezt
) .... Kérdezz rá az adott boltban hogy éppen mennyi rá a valós vállalt garancia. Vettem már tápot 2év garanciával a garipapíron pedig a gyári 5év volt már .....
-
bluyoo
nagyúr
A két lapban annyi a közös hogy LGA 1155-ös foglalatúak .... Az ASRock tuninglap az Asus meg irodákba szánt. A kettő közül egyértelmű hogy az Extr.4 . Tuning Asus lap a P8Z77-V LK abban az árban.
Mondjuk nem ártana tudni milyen CPU alá szeretnéd. -
Dromi
tag
Sziasztok!
Akarok egy új gépet (s1155- Ivy Bridge) és érdekelne hogy melyik alaplap a jobb. Asrock Z77 Extreme 4 vagy ASUS P8B75-M-LX; vagy tudtok esetleg megbízhatóbbat ezen az áron ( max 35k-t szánok rá innen http://www.hardverker.hu).
-
Gubu0101
veterán
válasz
tranceplanet #41030 üzenetére
Köszi!Amikor újra el kezdték gyártani akkor nagyon dicsérték,lehet csak a reklám miatt,nem tudom.Vásárlás előtt azért még utána nézek/êrdeklődök.
-
tranceplanet
addikt
Az vezetett az ASRock felemelkedéséhez, hogy már nem az ASUS vállalata. Régebben, amit az ASUS nem mert beépíteni, na ezek kerültek az ASRock lapokra. Innen a régi negatív előítélet. Gigabyte pedig hullámvölgyben volt a 6-os szériás olcsó lapjaival. De összeszedte magát, a 7-es szériás és FM1 és FM2 lapjaik is nagyon jók. ASRock persze ár/érték arányban oda tud pirítani minden gyártónak.
---------------------------------------------------
(#41029) Gubu0101A BIOS és támogatottsága nem tudom milyen. Azt mondják nem rossz lapokat gyárt.
-
Gubu0101
veterán
Üdv!
Szeretnék a közeljövőbe építeni egy gépet,inkább játékra és Amd alapokban gondolkodok.
Néztem pár Biostar alaplapot max 20-25 amit rá akarok szánni.
A kérdés.
Mennyire meg bízhatóak,érdemes ilyen lapban gondolkozni? -
Geresics
addikt
ASRock sokat javult.
A Gigabyte-nál pedig sokan megégették maguk a rendkívül olcsó P31/41-es alaplapokkal, amik valóban egy rakás sz@rok voltak. Sajnos a legtöbben hajlamosak egy 9-10eFt-os rossz vásárlás alapján leírni egy gyártó valóban minőségi (és drága!) alaplapjait. Ez a tipikus "nekem má vót gagyibájtom, sohatöbbet!" hozzáállás. A lényeg, hogy jó a Gigabyte, csak nem szabad a legolcsóbb lapokat megvenni! (De ez igaz a többi márkára is...)(#41018) bluyoo
-
csab87
csendes tag
köszönet nektek megvan a lapom!
ASROCK H77 PRO4/MVP !!!
-
csab87
csendes tag
köszi választok! ASROCK H77 PRO4/MVP alaplap kb. 2év mulva is még jóó lehet?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
csab87 #41020 üzenetére
Szia!
ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal (20K körül).
Asus P8B75-V nincs HDMI csatlakozó viszont már Virtu MVP támogatást is kapott (19K körül).
(#41019) peu407
Azt azért nem!Arra van más hardverem!
Mielőtt másra gondolnál Ő egy jó tuningpotenciával rendelkező házisárkány!
-
-KP-
addikt
Mitől javult ennyit Asrock hogy manapság rengetegen már a Gigabyte helyett is ezt a márkát ajánlják?
-
csab87
csendes tag
sziasztok!
Intel i3 3225 cpu-hoz milyen alaplapot ajánlotok? kb. 20e ig. ATX legyen lehetőleg.
elöre is köszönöm váalszotok!! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Geresics #41015 üzenetére
Alig bírtam magam moderálni , tiszta gáz volt az egész. A legidegesítőbb az egészben az volt hogy teljesen félremagyarázta amiket írtam.
"Nekem pár napja megvolt szinte ugyan ez a vitám a sráccal, csak én előbb ignoráltam... "
Igen a "Az i3 3220T rettenetesen gyenge lehet 2,8Ghz-en," kijelentés elég ütős volt részéről.
Leragadt a magas órajel tuti erősebb témánál .....
De mindegy is túlestünk rajta mint a fogorvoson.
(#41017) miklosss2012
Nem értesz az ASRock-hoz! Azt a lapot érezni kell! -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Geresics #41014 üzenetére
Azzal is, meg masal is van gond. Szerintem en fogtam ki egy selejtet, de 3 asrock lapbol 3 selejt ?! WTF?
Most ujabban ha tuningolok bios-bol, win alatt csak a gyari frekvencian muzsikal (minden asrock software-t kiirtottam), majd 3-4 ujrainditas utan ugy gondolja hogy jo lenne engedelmeskedni.
-
Geresics
addikt
válasz
bluyoo #41003 üzenetére
Na, visszaolvastam ott is, hehe!
Nekem pár napja megvolt szinte ugyan ez a vitám a sráccal, csak én előbb ignoráltam...Olyan ez, mintha olyannal vitatkoznál vallásról, aki közben folyamatosan azt kiabálja, hogy "dzsihád-dzsihád!
A baj tényleg csak az, hogy valaki komolyan veszi amit ír, és az Ő egyoldalú véleménye alapján dönt egy CPU vásárlása esetén... -
Geresics
addikt
válasz
Mentiii #41010 üzenetére
Az MSI-nek nem tudom, hogy milyen a tápellátása, de az Extreme4-nek 8+4-es, többek között ez miatt is lehet vele olyan jól tuningolni. At 1,5-2x-es árat tuti, hogy nem éri meg az MSI, de mindenki maga döntse el, hogy mennyi pénzt költ. Én nem véletlenül választottam az Extreme4-et, igaz i5-öm majd csak jövőre lesz hozzá...
miklosss2012 kolléga az egyetlen szépséghiba miatt nem szereti a lapot, és az az automata ventilátorkezelés hiánya, de elméletileg SpeedFan-nal mindent be lehet állítani frankón (én egyenlőre ezt még nem próbáltam, mert i3-hoz nem kell a komoly hűtés).Szóval +1 ASRock Extreme4
-
Mahrenburg
őstag
válasz
menjapipaba #41004 üzenetére
Szívesen! Használd egészséggel!
-
tranceplanet
addikt
válasz
Mentiii #41010 üzenetére
Nekem nem érné meg a felárat. Nyilván az 52 ropis lap jobb. Ha rááldozod a pénzt, vedd az MSI lapot. Extreme tuning (~4,6GHz felett) esetén profitálhatnál az MSI lappal. Épeszű ember tartósan nem hajtja ilyen magas órajelen a procit. Extreme4 jó áron nyújt jó szolgáltatásokat. Az a kérdés, megéri-e neked a felár, amennyivel többet nyújt az MSI lap.
-
Mentiii
tag
Sziasztok!
Sikeresen összeállítottam a következő konfigomat, ami a következő:
Alaplap: MSI Z77 MPOWER (52.197Ft)
Processzor: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
Processzor hűtő:ARCTIC Freezer 13 Pro CO
Memória: Corsair 8GB DDR3 1600MHz CL10 1.5V XMP Black Vengeance Low Profile
Ház: Fractal Design Arc Midi
Grafkártya: AMD Ati Sapphire Radeon 6950 1GB //régi konfigból
HDD: 1x 160 GB, 1x 320 GB, 1x 2 TB //régi konfigból
SSD: Vertex 4 128 GB //régi konfigból
Táp: FSP Blue Storm II 500W //régi konfigbólViszont erősen gondolkodom egy ASROCK Z77 Extreme4 -en, mert 50 € -val olcsóbb és nagyon jó ár/érték aránya van, továbbá remekül húzható. [link]
A fő kérdés tehát: MSI Z77 MPOWER vagy ASROCK Z77 Extreme4
Köszönöm előre is a válaszokat
-
MiklosSaS
nagyúr
Sokat olvastam es nem nagyon van sok kulombseg a Z77 es Z68 kozott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #41007 üzenetére
+1, SB-hez bőven elég a Z68-as deszka is.
-
MiklosSaS
nagyúr
Megin a hulyesegemel tomom a forumot, de muszaly megkerdeznem. Ugyebar az Asrock-ot kihalyitom a gepbol es szeretnek visszaterni az asus-ra.
Mi eri meg jobban, egy Asus P8Z77-V Pro zsirujonan kb 53.000 HUF-ert, vagy hasznaltan egy Asus P8Z68-V Deluxe.gen3, 6 honap garival, kb 35.000 forintert ?kb ez a gep: 2600k, 2 x hd7870, 16 gb ddr3 1600 mhz, 2 x ssd, 2 x hdd
Erezheto a kulombseg a Z68 es a Z77 kozott ?
-
menjapipaba
tag
válasz
Mahrenburg #40997 üzenetére
Köszi, de maradok az am3+-nál.
Nekem főleg 3d renderelésre kell majd, ahhoz meg jobb lesz az AMD árban/teljesítményben.
Idővel majd vga-t is fogok venni, és akkor már izmosabb tápot, szóval akkor majd jöhet a tuning isKöszi!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
marinea2 #41000 üzenetére
Szívesen! A Nagy RAM-os topic -ban segítenek ha lenne még ez ügyben kérdésed.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest