Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Satan-Claus

senior tag

válasz guess.who #70 üzenetére

Na jó akkor mégegyszer. :)

Az első bekezdéssel nagyjából egyetértek, illetve nem látom értelmét, hogy tovább vitázzunk róla. Szerintem ezt le is zárhatjuk. :)

''Az általad is említett előítéletesség egyébként ugyanúgy vonatkozik sajna a melegekre, a kisebbségekre -vagy éppen (hogy a témánál maradjak) a pedofilokra...''
    Ez igaz, de attól, hogy valaki meleg vagy roma, még nem tesz feltétlenül kárt embertárasaikban.

''Ha ezt, és csak ezt nézed, akkor lényegében egy szinten vannak a Down-kórosokkal, vagy éppen a szívbetegekkel -utóbbi kettőt mégsem szokás elítélni társadalmilag, inkább segíteni őket a gyógyulásban...''
    De nem lehet csak ezt nézni! Én biztosan tudom, hogy nem minden pedofil elmebeteg. Van/volt köztük jónéhány (pl. unatkozó rocksztárok, politikusok, milliomosok) aki így próbálták feldobni unalmassá vált szexuális életüet. Ha egyszer bármikor, bármilyen nőt megkapsz, akkor egy idő után kiégsz, megunod, és akkor vagy jön a homoszexualitás, vagy a pedofilia.
    Ebbe persze beleköthetsz, hiszen ez nem törvényszerű, de jópár eset bizonyítja, hogy megvan ennek is a lehetősége.

Egyébként, ha egy pedofilt csak úgy néznénk mint beteget, akkor tényleg gyógykezelésre van szüksége. Viszont ha a betegsége miatt veszélyt jelent a társadalomra, akkor el kell szigetelni, hogy ne okozhasson több kárt.

''De éppen arról beszéltünk, hogy megbünteti: az erőszakot, a gyilkosságot, a gyilkossági kísérletet, sőt a pedofíliát is szankcionálja.''
    Az, hogy szankciók vannak, az nem is volt kérdés, de mint már említettem a törvényhozás kijátszható. Hiába van törvény, ha a bűnösre nem tudják rábitzonyítani a bűnösségét.

''ha a rendőrség a bizonyítékok megszerzésekor bűncselekményt követett el, akkor ott alapvető bajok lehetnek...''
    Nem konkrét bűncselekményre gondoltam, csupán apró szabájtalanságokra a bizonyítékok rögzítésénél, amik miatt a bíróság figyelmen kívül kell, hogy hagyja azokat.

''Látod, Te magad sem vagy biztos benne, hogy mi is történik velük, de hajlamos vagy könnyen rátestálni az egészet a ''pedofilokra''...''
    Én itt konkrétan a jelenség meglétére utalta, miszerint igenis létezik. Valószínűleg az alföldi lányrablások nem egy konkrét pedofil számlájára írhatók, hanem egy komplett bűnszövetkezet áll mögötte. A lényeg viszont az ok: Ezeket a lányokat több mint valószínű, hogy külföldre viszik, ahol pedofil hajlamú embereknek kell majd szexuális szolgáltatást nyújtaniuk.

''csak azért nem, mert nem iszom.''

- Inni, vagy nem inni?
    - Egy hosszú-lépést... :DDD

Aktív témák