Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KRM

csendes tag

válasz Beniii06 #16392 üzenetére

Marha jó! Bár nem lepődök meg, hogy ezt is ilyen bénán csinálják még mindig. Erre mifelénk, csak ők vannak (és a telekom a vdsl vonallal, ami szóba se jöhet :) ), úgyhogy majd érdeklődök náluk.
    Köszi!

• KRM

csendes tag

Sziasztok!
    1-2 hónapja rávettem magam, hogy nekifogjak az ipv6-ról tanulni és elkezdeni használni... Sikerült is belőni a Mikrotiken az amúgy vodás csodás megoldást, főleg a tűzfalazásra feküdtem rá, addig fel se engedtem csatlakozni, amíg az nem tuti, és a legtöbb helyen a Mikrotik advanced tűzfalát írták, úgyhogy amit elkezdtem az ipv4 utáni józan paraszti ésszel beállítani, azt arra kibővítettem.

Viszont... már végigkutattam a netet és sehol, egy leírásban sem írták (Adika4444 sem írta bele a configba), hogy kell e sz ipv6 tűzfal NAT fülnél az srcnat, mint az ipv4-nél, én amikor először összedobtam és akartam csatlakozni, nem volt v6 forgalom, csak miután kipróbáltam, hogy mit csinál, ha az srcnat-ot beállítom és csak úgy volt hajlandó menni.

Ez amúgy normális és másnál is be van állítva, kell is oda, vagy valami elkerülte a figyelmem?

Másik kérdésem... kívülről alapból el kellene tudni érnem a gépeknek kiosztott v6 címeket (elméletileg tudom, hogy igen, mert így találták ki)? Olvastam, hogy a Telekom és a Digi szűrheti, de nem tudom a Voda csinál e vele valamit, mert telón mobilneten szoktam próbálni pingelni, csekkolni a változást, amikor épp bütykölök valamit és pingre timeout van, viszont, ha portot nyitok akkor a checker látja és mobilon a winbox-ba is be tudok lépni a saját ddns nevével, de csak akkor, ha él az ipv6 kapcsolat.
    Anyuméknál vidéken is ugyanilyen hap ac2 lett pár hete, ott Telekom vdsl van és átállítottam Mikrotikes pppoe-re, és azokat a gépeket se tudom pingelni, de a winboxba be tudok lépni.

Új hozzászólás Aktív témák