- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
Sziasztok,
Sok éve működött nálam egy Mikrotik hAP ac RB962UiGS-5HacT2HnT. Pár napja azt vettem észre, hogy a netem nagyon lelassult, felfele irányban kb. 2-3Mbit/s a megszokott 22 helyett. Volt frissítés, alaphelyzetbe állítás, tápcsere, de semmi nem segített. Minden esetben az első teszt alatt azonnal belassult a router. A modem mögött közvetlenül nincs gond a sebességgel, tehát nagyon úgy tűnik, hogy a hiba a Mikrotikben van.
Lehet, hogy hardverrel van valami gond? Diagnosztikáért/javításért hova érdemes vinni egy ilyet?
-
Osiris
őstag
Mikrotik routeren L2TP VPN-t IPsec-en kresztűl (szervert) szeretnék beállítani. A hálózat úgy néz ki, hogy:
WAN -> Mikrotik1 (külső lan) -> Mikrotik2+ez lenne a VPN szerver (belső lan)
A VPN szerver a belső router lenne, és a kliensek a belső lan-ba kapcsolódnának. A Külső routeren keresztül NAT-olni szerettem volna a VPN-t a belső routerre, de már tudom, hogy az IPsec-et nem lehet.
Az megoldható hogy a külső router az IPsec szever legyen és onnan az L2TP legyen tovább NAT-olva a belső routeren található L2TP szerverre?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged